שלום,
האמת שיש עוד זמן עד ללידה אבל בכל זאת העניין מעסיק אותי כבר מתחילת ההריון. רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון...
הקדמונת - יש לי ב"ה תינוקת בת קרוב לשנה. הנקתי אותה עד גיל 4 חודשים בערך. אבל כל העניין היה כרוך בהמון המון תסכול וכאב לב שעד היום אני קצת "סוחבת" כטראומתי. זה התחיל בזה שההנקה כאבה לי מאד (כבר ביולדות היה נורא). ניסיתי כל מיני משחות, התייעצתי עם 2 יועצות הנקה שונות, היתה תקופה שפשוט רק שאבתי ושאבתי כדי להימנע מהנקה (והרגשתי שאני מבלה עם המשאבה כל היום במקום עם הילדה שלי) ובסוף רק פטמת סיליקון עזרה להפחית (לא לגמרי) את הכאב ואיתה המשכתי. אבל כנראה שעדיין זה לא הספיק כי ההנקות ארכו לי המון זמן ולפעמים אחרי חצי שעה-שעה הילדה בכתה שוב מרעב (גם כשכבר היתה בגיל 3-4 חודשים, שמצפים להפרשים קצת יותר גדולים ולזמני הנקה קצרים יותר). בהדרגה התמ"ל הפך להיות לעיקר וההנקה הלכה ופחתה עד שהפסקתי.
עכשיו, לקראת הלידה הבאה אני אובדת עצות... מצד אחד אני כ"כ לא רוצה שוב לחוות את התסכולים והכאב (יש לי גם תחושה שיהיה לי פחות כוח סבל, גם נפשית וגם כי הפעם תהיה לי ילדה בת שנה וקצת בנוסף לתינוק החדש). מצד שני אני כן רוצה להניק! אני מודעת לחשיבות הגדולה של ההנקה.
וגם- מצד אחד קצת התאכזבתי מיועצות הנקה ואין לי כסף מיותר להוציא, מצד שני אולי שווה לי לקחת יועצת 'מפורסמת' ולבקש שתגיע כבר לבית החולים?
מה אתן הייתן עושות?