כשאת מכינה ארוחה שלימה את צריכה לקבוע מה המנה העיקרית- עוף/קציצות/דג/סויה.
בהתאם לזה מנת הפחמימות המתאימה- תפוחי אדמה/ פסטה (מקמח מלא)/אורז.
אם את מכינה עוף בתנור, קציצות/דג/סויה ברוטב עגבניות, את יכולה לחסוך בעלויות הגז ובמאמץ, ע"י הוספת תפוחי אדמה
שעברו חצי בישול לתוך תבנית, או פרוסות ת. אדמה לסיר עם הרוטב.
לארוחה מושלמת, אבל קצת בלתי אפשרי ליום יום, את יכולה להוסיף מנת ירק (קישואים ברוטב עגבניות, סלט חצילים מפרוסות חציל קלויות בתנור עם מעט שמן, שעועית קפואה או שימורים ברוטב) או קטניות- עדשים למג'דרה, סלט קטניות מעורבות בירק טרי, או מבושל (למשל, קוסקוס עם ירקות מבושלים מהמרק, גרגרי חומוס כחלק מסלט עם עגבניות או מעורבים באורז שהתבשל לחוד, סלט טבולה- בורגול).
ובחורף- כמובן שאין כמו מרק. אפשר להוסיף למרק הירקות קטניות, כך שיש לך כמעט ארוחה בסיר אחד, או קציצות בשר
(כמו שמוסיפים כופתאות).
והכל כמובן תלוי במידת הסבלנות שלך ובחומרי הגלם שיש לך בבית.