טוב, אז עוד בבית החולים, שנייה אחרי שילדתי ישר נצמדה אלי אחות שהחליטה שאין לי חלב. אז היא נתנה מטרנה ובמקביל הורתה לי לסחוט וסחטה אותי ממש ממש חזק.
אחר כך עברתי למחלקה של ביות מלא ושם היה ממש טוב, היו יועצות שממש עזרו לי ולימדו אותי כל מיני תנוחות אחרות כי היא הייתה קצת קטנה (2.900) ונולדה בוואקום והיה לה מאוד קשה לתפוס (אפילו את הבקבוק מטרנה של הילודים היה לה קשה לתפוס). רק בשביל הייעוץ הזה היה שווה לעבור ליולדות ג' של עין כרם (מומלץ!!)
בבית החולים היא ינקה, ישנה טוב מאוד והייתה רגועה, אבל הפטמות שלי היו אדומות וכואבות.
כשחזרתי הביתה התחילו לי סדקים ממש ממש כואבים שלא עברו לא משנה מה ניסיתי (משחות, שמן זית, שמש...). היו פעמים שגם ירד לי דם. ניסיתי כל מיני תנוחות: פיטבול, שכיבה... שום דבר לא עזר.
בסוף קראתי ליועצת הנקה (אחרי חודש ו..) וזה היה ממש נפילה. היא אמרה לי להשתמש ברפידות ש"מרפאות" (ואיתן אסור לשים שום משחה) ולימדה אותי 2 תנוחות. 1-התנוחה האינסטנקטיבית - שכשהיא ניסתה אותה עליי, החיפוש של הפטמה היה כ"כ כואב, והיא גם התנהגה מאוד לא בעדינות, ופשוט לא הסכמתי להשתמש בזה אח"כ. 2-התנוחה הנגדית, בה אני משתמשת עד היום. יותר משבועיים סחבתי עם הרפידות האלה בכאבים נוראיים (כשבאה היועצת חשבתי שבא הגואל!! ומסתבר שממש לא), זה שיפר את המצב ממש קצת, ובאמצע גם היה לי גודש נוראי כי היא אמרה לי לקחת חילבה כי הילדה עולה במשקל אבל היא "יכולה יותר", ולא יכולתי לשאוב כי זה כאב מאוד אז סחטתי ביד...
עד שאמא שלי אמרה לי - תנסי פטמת סיליקון ותשתמשי במשחת רפאל. היועצת לא המליצה על זה ואמרה שהיא צריכה לבוא שוב להראות לי איך. לא הסכמתי לספוג שוב את המחיר הלא נורמלי אחרי כל ההוצאות שהיא אמרה לי להוציא (מפגש, חילבה, רפידות מיוחדות... מאות שקלים!!!). קניתי סיליקון והשתמשתי בהן לבד, עד היום (היא כבר כמעט 4 חודשים). ב"ה החלמתי די מהר, ואני אפילו נהנית מההנקה!!! ולכן הכעס וחוסר האמון ביועצת.
היו פעמים שניסיתי להפסיק עם הפטמה ולתת ככה, אבל תמיד זה מכאיב לי והיא עושה לי "פס" על הפטמה.
אחרי שקראתי אתמול על התנוחה האינסטנקטיבית, ניסיתי אותה היום, והיא באמת הגיעה וינקה בלי פטמת סיליקון, אבל שוב זה הכאיב (לא כמו אז), והתחיל לעשות לי פס.
יש לציין שכנראה תמיד היה לי מספיק חלב, היא ילדה מאוד רגועה בדרך כלל, כשביקרנו בטיפת חלב בגיל חודשיים היא עלתה במשקל יפה מאוד, זה נראה שהיא משמינה, היא מרטיבה ויש לה יציאות כמעט כל יום. היינו אצל 2 רופאות שאמרו שאין לה לשון קשורה.
בינתיים אנחנו מסתדרות יפה עם הסיליקון, והיא יונקת הנקה מלאה, אבל תמיד אני שואלת את עצמי האם יש לי אפשרות להניק רגיל בכלל או שיש פה איזושהי בעיה (פטמות קטנות, עדיין אחיזה לא נכונה?!)? ומה יהיה בלידה הבאה?
אשמח לייעוץ.. כל הכבוד למי שקראה עד הסוף, סליחה על האורך... 
בעיניי רגישות של יועצת חשובה לא פחות מהמקצועיות שלה. חבל מאוד מאוד שעברת חוויות שליליות כאלה.
)