התלבטות מהגיגי היום של בת ישראל...יהל

נסעתי היום באוטובוס. בגלל שעליתי בתחנה הראשונה היה לי מקום לשבת.

לאט לאט האוטובוס נהיה עמוס יותר, ואנשים שעלו בתחנות מאוחרות יותר היו צריכים לעמוד.

היה שם אדם מבוגר, וממש התלבטתי האם לקום ולתת לו לשבת.

ההתלבטות נבעה מכך שלא רציתי להביך אותו שאני קמה לכבודו. ממש התחבטתי ובסוף החלטתי לקום ואמרתי לו שהוא יכול לשבת,

הוא התנגד נחרצות ונשאר מעומד. 

בסוף התיישבה שם בחורה צעירה. 

מה אתם חושבים שנכון לעשות? אני באמת שואלת בתום.

מחד, אני לא רוצה להביך את הבן אדם, ומאידך, מדובר באדם מבוגר...

לדעתי אף פעם לא מפסידים מצדיקות ותן טל

ובעיקר כשמקובל בעולם שצעירים עומדים כדי לתת למבוגרים לשבת - הרבה יותר משזה יכול "לפדח" - זה יכול ליצור קידוש ה' גדול...

אשרייך!!!

נראה לי שעשית ממש בסדרנועם ה
אבל אם ראית שהוא באמת מתנגד- היית מתיישבת חזרה.
אלא אם כן בא לך שבחורה צעירה אחרת תשב במקומך...
אתמול נעמדתי בפני אדם די מבוגראלעד

והוא סרב וטען שהוא "בדיוק בגיל העמידה",

אז שאלתי "אז מה אני? בגיל הזחילה??"

והוא ענה "כנראה בגיל הישיבה"

אז התיישבתי בחזרה

חחחחיהל

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

בעייני היית ממש בסדרtin man
את עשית את החלק שלך, ואין לך מושג למה הבחורה הזו התיישבה. אני בחור צעיר ( 28 זה עוד צעיר, כן? (; ) וחזרתי פעם הביתה ממילואים על אזרחי. הייתי גמור ולא קמתי גם כשהיה זקן ומישהו אחר קם. חשבתי שאולי מישהו יסתכל ויאמר משהו אבל ידעתי שאני צריך את המנוחה הזו. כך שיכול להיות שבכל מקרה עשית מעשה טוב כי היא הייתה צריכה את זה. (:
ועוד משהו, תמיד תחשבי מה מתאים לערכים שלך לעשות,בלי לחשוב יותר מדי מה הוא עצמו חושב, כי את זה אין לך סיכוי כנראה לדעת.
חח איזה מוזרשמש אא
אני תמיד קם והם תמיד מתיישבים

כנראה נפלת על זקן מיוחד..

ו.. כן, ברור שהיית בסדר! זה שזה בושה להיות אדם מבוגר בחברה שלנו זו הבושה לדעתי..
עשית טוב לדעתינפשי תערוג
אני במצבים כאלו--כמו צמח בר
קמה ומתקדמת לכיוון הדלת.. בלי להודעע לו שקמתי לכבודו..
ואז אם ירצה- ישב.. וגם לא הבכתי אותו..
ואז איזה ערבי מסריח יתפוס לונועם ה
ראיתי ערבים שקמו לפנות לזקנים יהודים כאשר יהודיםותן טל

שהיו ליד, לא קמו.

זה קטגוריה על עם ישראל. עדיף שתמחק את זהאלאדין
לא אהבתי את צורת ההתבטאות הזו.פרח-בר
לדעתי זה ממש לא מכבד אותך בתור יהודיה לדבר ככה. לא לשכוח מאיפה אנחנו הגענו ומי קרא לנו ״יהודים מסריחים״.
*בתגובתי הנ״ל אין שום קשר לפוליטיקה ולמה שאני חושבת על המצב.
ערבים לאו דוקא מסריחים, אבל הם אויב.אלאדין
ולכן אין שום פסול לדבר ככה על האויב.
זה שאנו מתייחסים למי שרצחו לנו עשרות
אלפי אנשים כאויב לא הופך אותנו לנאצים
שהשמידו מיליוני אנשים במחנות השמדה.
הבן שלי בן 6 שאל אותי למה הערבים מסריחיםלשם שבו ואחלמה
והוא לא שמע את זה בשום מקום,
הוא פשוט שם לב שהם באמת מסריחים...
כן אבל זה לחלוטין לא חשוב. הם אויב.אלאדין
אני מכיר הרבה יהודים מסריחים (פיזית) הרבה יותרותן טל

מכמה ערבים שאני מכיר שמקפידים להתקלח כל יום ולשים בושם בטוב טעם...

(אני מדבר על המובן הפיזי של "מסריחים")

אז ככה שסתם להגיד משהו לא נכון על מי שאתה תופס כמתנגד אליך - רק פוגע בכל שאר הטיעונים הצודקים והנכונים שלך. מי שסתם אומר על ערבים שהם "מסריחים" בלי שזה יהיה נכון - שלא יצפה שיקשיבו לו אחר כך כשהוא טוען טענות אמת על כך שזאת הארץ שלנו ולא שלהם.

הם בני אדם בדיוק כמונו ובדיוק כמונו יש אצלם כאלו מאוד היגיינים, וכאלו פחות...

ולא, לא מדובר כאן ב"קטגוריה על עם ישראל" אלא בתיאור מציאות שקיימת בכל העולם אצל כל עם, בלי קשר לעם ישראל דווקא...כולם בני אדם ויכולים להסריח או שלא.

באמת שלא ברור לי למה אתה מתעקש להמשיךקחו עמכם דברים

ולקטרג ולקנטר או אפילו סתם להצדיק ערבים בצורה בוטה כל כך.

מה יוצא לך מזה?

סליחה?? מקנטור יוצא רק חסד ואמתעוגי פלצת
וקידום פנים, לא לשכוח))קחו עמכם דברים
קרב יום... עוגי פלצת
אני לא מקטרג ולא כלום. אני מעמיד דברים על דיוקם.ותן טלאחרונה

כי כן, מפריע לי שאנשים הורסים את ההסברה הישראלית בטיעונים לא חכמים וחסרי כל פשר.

לקרוא לערבי מסריח - ל-א עוזר להסברה הישראלית. תשכחו מזה. זה מרחיק חצי מהעם לעבר המרכז-מרכז-שמאל, כי הוא רואה במשיחיים האלו גזענים בורים לגמרי שחושבים שכל הערבים פרימיטיביים מסריחים ודוחים.

זהו, שלא. יש הרבה ערבים משכילים, הרבה ערבים שמריחים טוב, הרבה ערבים שיודעים עברית פי כמה וכמה ממך (אחמד טיבי למשל) - וזאת לא הסיבה שאנחנו לא רוצים אותם כאן. אז להיכנס לנישות דפוקות של העלבות בשם הרצון שלנו שהם לא יהיו כאן - מבחינתי זה הורס, רק הורס, מצטער...

יכול להיות שהערבים שהוא פוגש זה פועלים?tin man
אחרי יום עבודה כל אדם מסריח. לפעמים אפילו כאלו שיושבים כל היום מול מחשב.
בדיוק היום למדתינועם ה
וירץ אברהם...

כשהוא הלך להביא אוכל לאורחים (אחרי ששרה אפתה ואברהם לא השתמש בזה בגלל שהיתה נידה), הוא רץ אחר הבקר והגיע בגללו עד למערת המכפלה.
שם הוא ראה את אדם וחוה "ישנים", ונרות דולקים על ידם וריח גן עדן.

ברור שזה מדרש שבא להביא רעיון...

הריח הזה לא באמת היה ריח, אבל הוא מבטא קדושה ולהפך.

טוב זה סתם לשתף אתכם.

בקשר לערבים- אל תשווי אותנו אליהם.
אנחנו לא רצחנו אף אחד. (גם אם קראו לנו יהודים מסריחים)
ועם שמלא בדמים שלנו- זה עם מתועב ומסריח.
(מעבר לזה שבסופר הם באמת היו מסריחים ברמה הפיזית. והיו מכניסים את הכסף לפה)...
אני ממש לא משווהפרח-בר
דווקא את מטשטשת את ההבדלים בנינו , ביהדות נוהגים בדרך ארץ ומכבדים את הבריות . יש מליארדי ערבים בעולם האם כולם רוצחים? מסריחים ? מגואלים בדם ? אני לא מנסה לייפות את המציאות , ברור לי היטב שיש פאנטים קיצונים שרוצים להשמיד אותנו , אבל האמירה שלך היא ילדותית...
עצם זה שאת קוראת להם "פנאטים קיצוניים"נועם ה
זה כבר אומר שיש לך הסתכלות קצת מעוותת על המציאות.
זה לא ה"פנאטים הקיצוניים".
זאת המהות שלהם.
אם יש יוצאי דופן שם- זה ממש נס.

האמירה שלי ילדותית מבחינתך- אחלה. לא אפריע לך..

מבחינתי היא משקפת את מה שאני מרגישה כלפיהם. (ואני ממש לא מזלזלת בזה).

אם נראה לך שצריך להסתכל על האויב כעל בנאדם (גם אם הוא לא רוצח- הוא נמצא בארץ שלי), כנראה שאת צריכה לאהוב את עצמך יותר. ולהבין שלהיות כזה^^ זה להיות ילד כאפות.
נועם, את צודקת בכל מילה.אלאדין
אצל כל עם אפשר אולי לומר שיש פנאטים וקיצונים. לא אצל ערבים. צריך להיות עיוור כדי להגיד את זה על ערבים. האויב אינו הטרור אלא הערבים. כולם כולל כולם. כי גם מי שמתנגד לטרור שותק, ולכן דינו זהה.
הי הי! מי העז לומר שלא התקיימה נבואתשום וחניכה

"וגר זאב עם כבש"??

כמה גאווה...פרח-בר
בהצלחה עם זה
תגובה לא עניינית.נועם ה
אני מאמינה שאני רואה את העולם כפי שאני רואה את עצמי, וזה נכון על כולם.
לא התכוונתי לרדת עליך (אם לא הבנת).
כתבתי את דעתי נטו.
לא לוקחת אישית ...פרח-בר
פשוט כל ההתלהמות הזו לא מוסיפה לאף אחד כלום.
כהנא צדק? ימים יגידו ( אני בספק)
המדינה במצב מאד מסוכן כרגע , הרוחות חייבות להרגע כדי להמנע מעוד שפיכות דמים .
הוכח שכהנא צדק. מדובר במציאות.אלאדין

חח איך הגעת לזה אתמשיח בן דוד
נהגת יפה. ואם מסרב - להתיישב בחזרה.ד.
נהגת יפהיטבתה
ומעבר למה שמצופה, אני הייתי חוזרת לשבת ומזכירה לו שירגיש בנוח לומר לי מתי ירצה ואתן לו לשבת..
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עליאחרונה

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך