נמאס לי. אפשר לקבל תשובות?אנונימי (פותח)

אני בכיתה י"א. גיל מספיק גדול.

ואני לא יודעת כלום, אבל באמת כלום, על עניינים מיניים. אין לי מושג איך מביאים ילדים, אין לי מושג על תהליכים שנשים עוברות, כלום. על המחזור ידעתי כי בכיתה ה' המורה מסבירה את זה, ואחר כך דיברתי עם אמא אבל רק כי אני התחלתי והיא גם לא אהבה לדבר על זה נראה לי. רק בשנתיים האחרונות היא בסדר אם אני מדברת על זה לפעמים (למרות שכשקיבלתי היא דווקא הסבירה לי שזה דבר טוב ולקחה אותי לבית קפה). ביום שגיליתי על המצוות נידה הייתי בשוק. אני באמת לא יודעת.

ואני רוצה לדעת!! רוצה לדעת!!!!!!!

זה מעניין אותי. כמו כל אחת. וזה בריא וטוב שזה מעניין אותי. ואין לי מאיפה!! שנה שעברה (בכיתה י..) כמה בנות כזה בכיתה דיברו על הורדת שערות בבית שחי ובמפשעה, ואני אמרתי בשיא התמימות שאני לא מבינה למה צריך להוריד במפשעה גם ככה אף אחדבעולם לא יראה אותי ערומה.. הם היו בשוק וככה נודע לי שלמשל כשמביאים ילדים עושים את זה בעירום, וזה הדבר היחיד שאני יודעת על איך מביאים ילדים.

ולא, ממש לא שייך מבחינתי לפנות לאמא שלי או לאחיות שלי או אני לא יודעת למי. תאמינו לי אני כמעט כתבתי פעם בגוגל 'איך עושים ילדים' רק כדי לראות את זה, אבל אני יודעת שזה דרך מאוד גרועה א ז לא עשיתי את זה. אבל איך כן?? מתי אני אגלה את זה אצל המדריכת כלות?

הלוואי עלי כזאתי תמימותאנונימי (3)
קודם כל- מעולה שלא עשית את זה!מקום בעולם
באמת.
אם רק היינו יכולים לשלוט על כל השטויות שכותבים באינטרנט ועל כל השפה העגומה שבה הם נכתבים..
תוהה לעצמי אם להגיד לך לפנות אלי באישי או שחבל על ה'תמימות' שתהרס. מצד שני- לא רוצה שתגלי את זה באינטרנט בסוף..
^ מופנה אלייך-אנונימי (4)
עדיף שמישהי כמוך תספר לה את זה בשפה נקיה וטובה מאשר שהיא תגלה את כל זה באינטרנט בשפה פרוצה ולא נעימה וכך זו לא הדרך הטובה לגלות...
ולפותחת השרשור- אני חושבת שכרגע את לא צריכה לדעת יותר ממה שאת יודעת,בגיל הזה לא חייבים/צריכים לדעת את כל הדברים האלו. את לא צריכה להרגיש לא בנוח. את תדעי את כל הדברים האלו כש תצטרכי לדעת, זה יגיע כשזה צריך להגיע. זה שאת לא יודעת זה לא אומר שאת איחרת, זה אומר שהבנות שיודעות הן הקדימו לדעת מכל מיני דרכים, מקומות. יש הרבה דרכים לדעת... בהצלחה!
אני לא מסכימה איתך!!אנונימי (5)

כל שאר הבנות לא הקדימו, ולדעתי היא באמת צריכה לדעת. זה הדבר הכי הגיוני והכי נכון.. זה נושאים שמעניינים אותנו, זה גיל שבו כל הדברים האלו הכי מחפשים תשובות.

ולא צריך להפוך את זה לכזה דבר סודי וטמא

בסה"כ כל הנושא הזה קדוש וטהור, זה הכוח הכי חזק בעולם הזה, של קיום העולם, של הבאת חיים.

ודי להתייחס אל זה כאל משהו נורא ואפל שעדיף לדחות את רגע הידיעה המזעזע שישבור את התמימות המושלמת.

למה זה לא טוב לדעת? למה זה טמא? למה יש טאבו על זה ואסור לדבר על זה?!

זה אחד הדברים הכי מדהימים שיש לנו בעולם, ואם רק נשכיל לפתוח את זה בצורה בריאה, בוגרת וקדושה

זה לא ישבור שום דבר, אלא רק יבנה בנו משהו טהור ומרגש.

זוהי דעתי..

תגידי לאמא שלךמישהי=)

שאת רוצה לדעת

אני ידעתי מחברה בכיתה ד'

ותתארי לעצמך לאיזה טראומות נכנסתי

רק אמא שלך

או חברה ממש דוסית שתעשה את זה באופן נקי

זה בדיוק הגיל הנכון להתחיל לדעת.דורשת קרבתך
זה בדיוק בגיל כי את תצטרכי לדעת רק מה שחייבים ולא דברים אחרים כמו שאני למשל יודעת. ומצטערת על זה. וזה גם זמן לעכל אתזה עד שתתחתני. והמדריכת כלות תסביר לך בדיוק בדיוק בקדושה. אבל כן לדעתי לדעת את הרעיון הכללי.
איך תדעי. זו כבר שאלה אחרת. לא יודעת..
אולי מה שאמרו לפני, אמא או חברה דוסית ונקייה. בהצלחה צדיקה. אין לך מושג כמה זכית בתמימות הזאת. באמת!
אם תרצי- מוזמנת לפנות ואנסה לענות על השאלות שמקום בעולם
השאלות שלך*
לפןתחת השרשור-מתנחלת איפשהוא
רק רציתי להגיד לך שגם אני ככה... ובעייני זה מעולה
וטוב לי ככה
ואני מרגישה שזה נכון לחיות ככה
אז אולי תחשבי קצת קודם לפני שאת שואלת..
בטח!ענב

[אוי, תודה לאל! סוף סוף אני יכולה להגיב!]

אני פשוט מעדיפה לא לענות כאן, כי זה קצת מביך. אם את רוצה את יותר ממוזמנת לפנות אלי לפרטי.

אני גדלתי בבית די פתוח, אמא שלי דיברה איתי על הכל, וגם יש לנו ספר על גוף האדם.

לאנונימיות-אני גיליתי את "עובדות חיים" בגיל די צעיר, ואני ללא חושבת שזה פגע בי. אני גם לא מייחסת לזה איזה חשיבות מיוחדת. אני לא חושבת שצריך להפיל על אנשים פתאום באמצע החיים, אבל אם מישהי שואלת-כדאי לענות לה! גם השיעורים של כיתה י"ב (חלמי"ש) בד"כ לא עוזרים הרבה.

כי את לא למדת את זה דרך חברות שלך-שירה חדשה~

שהיו אז בכיתה ד'. כשזה מגיע ממקורות כאלו זה בפירוש לא טוב. אם אמא מסתפרת על זה בדרך נקייה וטובה- זה אמור להתקבל מצויין, כי ילדים מקבלים דברים בפשטות..

נכוןענב

לא הבנתי את ההקשר, אבל בסדר. אני מסכימה איתך שלא חברות שלך אמורות לספר לך בכיתה ד', אבל אמא כן. ובגילאים מאוחרים יותר-גם חברות.

לא ניסיתי להתוכח ממש עם אף אחת. רק להציע עזרה ולהביע את דעתי.

חייבת להגיב, נשמה..אנונימי (6)

אצלי זה בא עוד לפני כיתה י"א.. סביבות ט'. ב"ה גדלתי בסביבה מאוד דוסית כך שידעתי מהחברות ממש קצת... לא זוכרת איך נחשפתי לזה, אבל זה היה איכשהו ששמעתי על מצוות נידה, (הייתי ממש שקטה אז שמרתי בשקט על התמימות שלי)

ואז הסתכלתי בספר הלכות על המצווה הזאת, וכשגיליתי שהיא נועדה כדי להביא ילדים בקדושה וטהרה- היה לי יצר ממש חזק ובאותה תקופה ההורים שלי הכניסו לבית אינטרנט לא חסום.. לצערי

אחרי שראיתי כל מיני דברים מגעילים ודוחים באינטרנט וממש ממש התחרטתי על זה- זה עשה לי גרוע בנפש. אז ה' יתברך כיוון אותי לכל מיני ספרי קודש ולימוד, שעזרו לי ללמוד על הקדושה והטהרה של זה, ואז הבנתי את הכל אבל בצורה הקדושה..(וגם דיברתי על זה עם חברה ממש דוסית בצורה נקיה..)

קיצור, ממליצה לך ללמוד מהספרים מה זה בדיוק (יש כל מיני ספרי הלכות שמסבירים הכל בצורה קדושה וטהורה .. לא זוכרת בדיוק, אני אבדוק..)

והכי חשוב---- תשמרי על הנפש שלך נקיה מהדברים הגסים והמגעילים שבאינטרנט.. זה יכול רק לעשות רע!!!

ואם רוצה יותר עזרה- כתבי פה ונדבר באישי..

אני יכולה להסביר לך בפרטי.רחלקה

תפתחי כינוי חדש אם את מתפדחת..

ברור שזה וב להיות תמים... אבל ממש לא עד כדי כך!!!אנונימי (7)

יש דברים בסיסיים.. לדעת איך מביאים ילדים,נידה וכל הדברים האלה.. אנחנו לא יכולים להיות כל כך תמימים בגיל הזה.. כי בסופו של דבר כל אחת תעבור את זה וזה נוגע בחיים האישיים שלנו.. ואם את כבר בכיתה י"א ולא יודעת את זה.. אז תבררי את זה.. אל תישארי עד כדי כך תמימה.. זו דעתי.. בהצלחה בכולופן.

אני לא מסכימה איתך...מתנחלת איפשהוא
אני לא רואה מה רע בזה. להפך... ממש טוב לי ככה!
אבל כל אחד ומה שמתאים לה
אני גם לא חושבת שזה נכון.me and i

הבשלות המינית של האדם לוקחת לו הרבה מאד זמן. ושמנה לב שבד"כ הבנות שמודעות לזה בגיל קטן (ואני מתכוונת בצורה מדעית ונקיה.) לרוב, כשהן גדלות הן יותר בוגרות. כי הן מודעות כבר לחיים האמיתיים שלהן, והיו מקרים של כאלו שלא יודעים עד גיל מבוגר ובסופו של דבר זה פגם בנישואין שלהן, (כמובן משהו שניתן לטיפול, אבל בכל זאת... צריך לזה הרבה הכנה נפשית)

את יודעת למה אסור להיות תמימה עד כדי כך?מישהי=)

כדי שלא יבואו אלייך בהפתעה באיזו הטרדה מינית

ואת לא תביני כלום

וחבל

אז כדאי להבין

^^^תולעת השני
אני מכירה אדם שגדל בחברה חרדית ורק כשהוא התחתן, הוא הבין שבצעירותו, תקפו אותו מינית. עד אז הוא פשוט לא היה מודע לגוף שלו ולחלקים השונים שבו ומשמעותם.

(בחסידויות מסויימות לא מספרים לגברים על מיניות בכלל, אלא רק בבוקר החתונה. לבנות, מספרים בהדרכת כלות.)

(אני ממש לא באה להלעיז על החברה החרדית, רק מביאה דוגמה.)
מקום בעולם

וואו. לא ידעתי את זה.

מצד אחד- נורא "מגן" עליהם.

מצד שני- יכול להלחיץ מאוד מאוד מאוד רגע לפני.

למרות שלדעתי גם הדרכת כלות זה לא הזמן ללמוד את כל זה. אלא גם לפני יש בזה צורך..

כן...תולעת השני
אני מסכימה איתך לגבי הלימוד עוד לפני הדרכת כלות.

ומוסיפה שלא בהכרח צריך לדעת כל פרט ופרט בנושא כדי לזהות תקיפה או הטרדה מינית, אלא מספיק את רוח הדברים.
מה, אז זה רע אם אני לא יודעת כלום?אנונימי (8)

לא מספרים על זה בשיעורי חלמי"ש?

אצלינו לא. שיעור חלמיש הוא יותר על "המסביב" לדעתי..מקום בעולם

לא רע. אבל כן כדאי להיות מודעים לחלק מהתהליכים שקורים לנו, מהאיברים בגוף שלנו ותיפקודם וכו'.

שאלה-מתנחלת איפשהוא
אמרת שרק אחרי שהוא התחתן הוא הבין שתקפו אותו מינית... מה הבעיה בזה? כל עוד זה לא הציק לו והפריע לו אז מה הבעיה? זה כמו שסיפרתי לחברות שלי משהו מצחיק שקרה לי , אותי זה ממש הצחיק, פתאום הן אומרות לי שעברתי הטרדה מינית.... התווכחתי איתן הרבה זמן ומהוויכוח הזה לא הבנתי כלום.... אם זה לא הציק לי, אבל במושגים זה נקרא הטרדה מינית, אז זה נקרא שעברתי הטרדה מינית?? אבל זה לא הציק לי! בקיצור אני דיי מבולבלת
זו כן בעיה. אני אנסה להסביר למה.תולעת השני
עבר עריכה על ידי תולעת השני בתאריך ג' בכסלו תשע"ה 14:26
כל דבר בעולם הוא מה שהוא.
יש מקום לפרשנות, כמובן, אבל טבע הדברים לא משתנים בהתאם לפרשנות סובייקטיבית.

אם מבוגר רוצח ילד, והילד לא מבין את משמעות המעשה, האם הרצח לא התבצע?
בוודאי שהוא התבצע.

אם מבוגר מבצע מעשים מגונים בילד, והילד לא מבין את משמעות המעשה, אי ההבנה לא ממעיטה מחומרת המעשה.

אם הייתה לילד הבנה בסיסית במיניות, הוא היה יכול להתנגד למעשה מלכתכילה או להתלונן על התוקף בדיעבד.

אני מקווה שזה קצת יותר מובן, את מוזמנת להמשיך לשאול אם משהו עדיין לא ברור.
מסכימה לגמרי.מקום בעולם

בעייתי, כי את צריכה להבין שיש דברים שלא מצחיקיםמישהי=)
רק ממליצה שמי שמציעה לספר לה באישי-גולגול

ב"ה

תחשוב טוב לפני שהיא מציעה. צריך להשתדל לכתוב הכל בצורה צנועה וחכמה.

ולפותחת השרשור- אני גם חושבת שהדרך שלך לגלות את זה בצניעות היא אולי לפנות לאחת הבנות פה שהציעה לספר.

ובאמת תשתדלי- לא לחפש במקומות אסורים!!!

אשמח גם לדבר איתך (ולספר) באישי. אני גם חוויתי את התמימות הזאת.

ב"הצלחה רבה! 

[אם עוד לא עזרו לך- מוזמנת אלי.]פלספנית
וואיייי ממש ממש תודה!!אנונימי (פותח)אחרונה

אתם פשוט מתוקות. כל אחת עם התגובות שלה ממש שימחתן אותי.

תודה רבה מיוחדת לרחלקה ופלספנית שבשמחה הציעו שאני יפנה אליהם, ולכל שאר הבנות שהציעו את זה. פניתי לרחלקה ופלספנית ושתיהם בשמחה אמרו שאפשר דיברתי עם פלספנית (סתם כי הייתי מחוברת יחד איתה לפני שהייתי מחוברת ירד עם רחלקה..) והיא הסבירה לי מה שרציתי לדעת ממש בשמחה ובטוב חשבתי שאני יתפדח בערך מול המחשב והיא ממש נתנה לי הרגשה טובה והכל..

אם יש בת שמזדהה לפחות עם חלק ממה שכתבתי, אני ממש ממליצה לפנות למישהי מפה שאת מכירה, אפילו בעילום שם (אני פתחתי ניק חדש בשביל זה..) ולדבר איתה. יש פה בנות ממש חמודות (אני אישית ממליצה לפנות למישהי נשואה אבל כל אחת וההרגשה שלה..)

תודה רבה! שה' יברך אתכן!

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך