התינוקת שלי (המתוקה והמדהימה!) מהלילה לא מפסיקה לינוק. מלבד שלוש שעות הבוקר, היא קמה בערך כל שעה, ורוצה לינוק.
האם זו קפיצת גדילה? (ותוך כמה זמן קפיצת גדילה עוברת, דרך אגב?)
או שאולי משהו אחר מציק לה, ואני לא מצליחה לפענח אותה?
התינוקת שלי (המתוקה והמדהימה!) מהלילה לא מפסיקה לינוק. מלבד שלוש שעות הבוקר, היא קמה בערך כל שעה, ורוצה לינוק.
האם זו קפיצת גדילה? (ותוך כמה זמן קפיצת גדילה עוברת, דרך אגב?)
או שאולי משהו אחר מציק לה, ואני לא מצליחה לפענח אותה?
(נכון שבגיל הזה כמה שעות זה חודש, ואת כבר שקועה באתגרים אחרים?)
אני מכירה כמה שיטות לספור את תקופות הקפיצה, ונראה לי שבאמת יש באחת מהן גם שלושה ימים... לדעתי כשיש 'מרתון הנקה' קפיצת גדילה היא רק אחת הסיבות האפשריות, אז בעצם זה לא כל כך משנה אם זו קפיצה או לא...
אם את רואה שהיא גדלה ומתפתחת מיום ליום, אם היא נותנת מספיק חיתולים רטובים (בגיל שלושה ימים - שלושה חיתולים ביממה), אם את רואה שהצואה בהירה או לפחות בתהליך התבהרות מהמקוניום של ההתחלה, אז כנראה שמה שלא תהיה הסיבה לדרישה המוגברת - ההנקה עונה עליה.
שמחה שקראת עכשיו את מה שכתבתי, חוסך לי לנאום לך שתנוחי תוך כדי 
באמת עכשיו זה קצת התאזן.
(או שפשוט בלילה הרגשתי בזה יותר? כי הייתי צריכה לקום בשביל להניקה. ובמשך היום גם ככה הייתי איתה רוב הזמן עליי - מממשת את 'זכויות' משכב הלידה שלי
- אז לא שמתי לב כל כמה זמן היא יונקת).
[ואם כבר בנאומייך המקסימים עסקינן - אולי תוכלי קצת להחכימני בעניין שינה משותפת והנקה בשכיבה? בבית החולים האחיות כל הזמן הזהירו לא להניק בשכיבה, אבל אני זוכרת את עצמי עושה את זה בילדיי הקודמים. אז מה נכון? ואולי זה תלוי גיל? ואני בעצם לא בטוחה שאפשרות השינה המשותפת אצלנו בטיחותית מספיק...]
לגבי בית החולים - למרבה הצער ברוב בתי החולים המיטות באמת לא מותאמות לשינה משותפת בטיחותית.
לגבי הבית, הבלבול שלך מתבקש, כי יש הנחיות שונות מגופי בריאות שונים. כי זה באמת עניין מורכב. למשל, אם אחד ההורים מעשן (אפילו שלא מעשן בחדר השינה) עדיף לתינוק בריאותית בכלל לא לישון באותו חדר איתו, וקל וחומר לא באותה מיטה - זה ממש ממש מקפיץ את הסיכונים לsids, לא עלינו. אבל כשאין עישון וכשמתקיימים עוד כמה תנאים הכרחיים, יוצא שלינה באותה מיטה היא הבטיחותית יותר, הבריאה יותר, המנמיכה את הסיכון לsids. אם את מחפשת לך חומר קריאה לחופשת הלידה, קראי את 'הורים גם בלילה' של ד"ר סירס. יש לו שם תיאורים נפלאים - למשל איך הצמיד מוניטור לתינוקת שלו כשישנה בנפרד מאשתו וכשישנה צמוד אליה, וראה איך מכמה בחינות היא מראה סימני חיוניות טובים יותר בצמידות. וכן על הדרך שמחזורי השינה של האם והתינוק מסתנכרנים בשינה משותפת, וכך קל יותר להתעורר אליו (גם הרגשתי את זה בעצמי).
אבל בגלל שמשרד הבריאות לא יכול לתת הנחיה מסובכת מדי, ובגלל שבציבור הישראלי היום יש בהרבה משפחות תנאים שלא מתאימים ללינה משותפת (בעיקר עישון) - הבחירה של משרד הבריאות הישראלי נכון להיום היא להורות על דרך אמצע - שינה באותו חדר אבל לא באותה מיטה.
אם את מעוניינת בלינה משותפת, כאן יש הדרכה של יוניצף איך לעשות זאת באופן בטיחותי. ולמקרה שאתרוג חוסם לך - הנה עיקרי הדברים:
# אף אחד מההורים לא מעשן (וכמובן לא מסומם, אלכוהוליסט... לא רלוונטי לך), וכן לא חולה או במצב עייפות קיצוני שלא מסוגל להגיב לילד בעת מצוקה;
# שינה במיטה (לא בספה!), על מזרן קשיח (אני חושבת שהמזרנים הסטנדרטיים היום הם קשיחים);
# מיטה צמודה לקיר (גם המזרן - שהתינוקת לא תוכל להיתקע בסדק שבין המזרן לקיר);
# סדין מתוח;
# לא להשתמש בשמיכות 'מנופחות';
# לא לחמם אותה יותר מדי (לא יותר מדי שכבות ולא יותר מדי חימום בחדר);
# בלי חיות מחמד במיטה, ובלי אף ילד אחר צמוד לתינוקת;
# התינוקת בין אמא לקיר או בין ההורים.
אני רואה שאנו עומדים בחלק מהתנאים (לא מעשנים, למשל
), אבל בחלק לא (המיטה לא ליד הקיר, למשל, וכרגע שתי המיטות גם נפרדות).
הלילה ישנתי ביחד איתה בחלק מהלילה: העגלה הייתה בין המיטה לקיר, ושמתי גם כרית הנקה (בצורת תולעת) בצד המיטה.
באמת, היא התעוררה פחות פעמים (הפעם דווקא היה לי גודש...), וכשהתעוררה היה לי קל יותר להניק אותה.
אני מקווה שהדרך הזאת בטיחותית מספיק...
לא בדיוק הבנתי את התיאור עם העגלה, אז לא יודעת לחוות על זה דעה, רק רוצה להאיר שעדיף כמה שפחות כריות בסביבת השינה של תינוק (אם גם את יכולה לישון בלי כרית זה מעולה. אני לא הייתה מסוגלת).
לגבי המיטות המופרדות זה ברור - זו הייתה המלצה להמשך.
אם הסידור עם העגלה נראה לך לא בטיחותי מספיק - אולי יש אפשרות לקמבן משהו אחר? למשל, לשנות את הסדר בחדר לאיזו תקופה, כך שהמיטה תהיה צמודה לקיר? או להוסיף עוד מזרן על הרצפה? (אבל צריך לחשוב איך להצמיד אותו היטב לקיר, שלא יקרה שהתזוזות של הקטנה מרחיקות אותו קצת. להיתקע בסדק בין מזרן לקיר זה באמת מסוכן.)
אנסה לחשוב מה מתאים לי לשנות בשביל זה. (וגם אני לא מסוגלת לישון בלי כרית, ובדרך-כלל אפילו ישנה עם שתיים...)
עייפות קיצוני?
עייפות קיצונית ששקולה למצב של חום גבוה / סמים / אלכוהול = מצב שאת לא יכולה לסמוך על התגובות שלך לתינוק בעת מצוקה. לרמה כזאת - רוב הנשים לא מגיעות.
במצב כזה בכל מקרה מסוכן שאת תהיי המטפלת הבלעדית בתינוק. אבל אם יש איתך בעל או כל אדם אחר שיש לו מסוגלות לטיפול זה בסדר - רק שהתינוק לא יהיה איתך באותה מיטה.
אבל ה"עצה" הזאת מסוכנת.
צריך להיות עם חושים חדים. עייפות אחרי לידה לוקח זמן להתעורר לתינוק.
בהתהוות
הדברים גלויים. העלון של יוניצף מצורף, העמדה של משרד הבריאות שונה, והבוחרת תבחר ![]()
לי אמרו שיתכן שעדיין אין לי חלב. אבל ככל שאתן לה לינוק יותר, החלב יגיע.
נתתי לה פעם אחת תמ"ל, כי רציתי לישון בלילה. אבל אחר כך עברתי להנקה מלאה.
את מנת התמ"ל הבאה, היא קיבלה כבר בגיל שנה!
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
ירושלמית במקורזוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
לא לנקות🤭
דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...
אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭
(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)
הוא ממש חמוד
לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים
אבל ממש אחלה
אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.
איפה קונים?
כמה משלמים?
מה צריך לבדוק?
ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?
לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק
אני אוהבת את הנעליים של פאפיה
במבצע באתר ב75 שח
אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות
כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..
אני מתכוונת למשהו כזה-
היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות
אז היא צריכה כבר נעליים טובות
ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...
אם כבר אז שיהיו טובות לשבת
ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.
אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.
אני לא יודעת איזה מידה היא
נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב
הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.
חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.
לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו
לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?
תודה!
או עלי אקספרס
איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.
זה לא יגיע לי עד האירוע
עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי
אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה
אני מחכה לסוף עונה
בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.
אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)
בני ברק רחוק לי
תודה
זה מקבע להם את ההליכה,
וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...
אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.
הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.
אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה.
אני אשמח לתמונה