לבנות אסור ללמוד תורה?די"מ

זה רע שבנות ילמדו תורה?

השבת יצא לי ללמוד את ההלכה הבאה ולא ממש הצלחתי להבין איך זה מסתדר עם הגישה שאוסרת על נשים ללמוד תורה וטוענת שזה דבר רע.

שוֹטָה שֶׁהָיָה לָהּ זְכוּת תַּלְמוּד תּוֹרָה--אַף עַל פִּי שְׁאֵינָהּ מְצֻוָּה עַל תַּלְמוּד תּוֹרָה--הֲרֵי זוֹ תּוֹלָה לָהּ, וְאֵינָהּ מֵתָה לְשָׁעָתָהּ; אֵלָא נִמֹּקֶת וְהוֹלֶכֶת, וָחֳלָאִים כְּבֵדִים בָּאִין עָלֶיהָ עַד שֶׁתָּמוּת אַחַר שָׁנָה אוֹ שְׁתַּיִם אוֹ שָׁלוֹשׁ, לְפִי זְכוּתָהּ--וְהִיא מֵתָה בִּצְבִיַּת בֶּטֶן, וּבִנְפִילַת אֵבָרִין.

(ספר נשים הלכות שוטה פרג ג הלכה כ)

לא מכיר את ההלכה הזוטוביה2

אבל יכול להיות שאם היא מקרה מיוחד (אז זו היתה תופעה נדירה) אז זה אולי בגלל חילול ה'

בכל מקרה האדמה"ז כותב שיש לה בזה זכות אבל לא מצווה ולכן עדיף שתתמוך בבעלה שלומד שזו מצווה (נדמה לי שזה בפרקג מהלכות ת"ת)

זה לא חייב לסתור.די"מ

במיוחד אם היא רווקה...

וודאי שיש לה בזה זכות אבל לא מצווה.

אבל על תקיעת שופר נטילת לולב קריאת מגילה וכד,לאף אחד לא מפריע שנשים מקפידות למרות שהם פףטורות בזה,מה נשתנה מלימוד תורה?

גם לימוד תורה זו מצוות עשה שנשים פטורות ממנה. (ובשונה משאר המצוות האלה בוודאי יש זכות למי שלומדת תורה כמו שנכתב ברמב"ם)

הערכה שליטוביה2

נשים הלומדות תורה מצפות (לפעמים) שאח"כ יתיחסו אליהם אפילו כאל מורות הוראה, דבר זה לא שייך בעיני הגברים מה שגורם לכך שהמתח מסביב לזה הוא טיבעי

אני לא חושב שנשים לומדות פחות טוב מגברים (דווקה להיפך מי שמכיר את התייחסות הקבלה והחסידות לדרך החשיבה הנשית 'מוחין דאמא' וכו' מיד רואה שיש יכולת לא קטנה לפסיקה אצל נשים)

אבל (האבל הגדול וההכרחי) נשים חושבות בצורה הרבה פחות קרה ושקולה מגברים (לטוב ולרע הן נוחות יותר להלהטה) וכן ישנה בעיה שמי שמתחילה ללמוד ברצינות עושה זאת בגיל נורה מאוחר כך שעד שתשלים פערי ידע יעבור זמן רב. כמו כן יש בעיה שיקשה על נשים הרבה יותר למצוא מורה מתאים דבר המעכב את הלימוד עוד יותר. ובעיה נוספת היא שנשיב לרוב תלמדנה יותר יותר הגדה וחשש הגברים הוא שאם תלמד רק קצת הלכה אבל היא עם פז"ם של X שנות לימוד היא תכנס לוויכוחים ("מיותרים") לחינם

דעתי האישית היא שנשים רשאיות ללמוד (אך לא רצוי שתורנה הלכה). אבל בעיקר כמו המקור שנתתי מהאדמוה"ז יש דברים חשובים יותר שהן יכולות לעשות, אבל שתעשנה מה שהן רוצות,

(ברור שלהתפתחות האישית שלהן והרצון להרגיש נח עם עצמן יש חשיבות גדולה)

ואפילו יותר מכך כל מי שאוסר על נשים ללמוד תורה מסתמך (בעיקר) על מקורות שמלפני שנתנו לנשים ללמוד משהו ונראה לי שלא טוב שילמדו מדע וכו' ושרק התורה תהיה אצלן רדודה כמו צלחת

בקריאת מגילה נשים חייבותחופשיה לנפשי
שכן אם לא היו חייבות הסיכויים שהייתי כ"כ מתאמצת לקום מוקדם היו נמוכים הרבה יותר.
אני לא מבין. הרי כשאדם מקיים מצווה שהוא לא חייב בהלשם שבו ואחלמה
אז ברור שזה מיצווה ויש לו שכר.
אז למה שזה יהיה שונה בלימוד תורה.
רק שהצינור להתקרבות אל ה׳ לאשה
הוא לא לימוד תורה. ואצל גבר כן.
אשה מתקרבת אל ה' באמצעות תפילה,
באמצעות המצוות המיוחדות שלה
באמצעות הנכחת ה' בתוך הבית
ובעוד דרכים שאבדו עם גלות השכינה
אין לי בעייה אם מה שאתה אומר.די"מ

יש לי בעייה עם מי שאומר שאסור לה.

למה שיהיה שכר על דבר שאדם לא מצווה בו?אלאדין
ברור שיש שכר.די"מ

רק פחות.

גי גדול המצווה והעושה ממי שאינו מצווה.

הרמב"ם כותב את זה אם זוכר נכון בהלכות תלמוד תורה בדיוק על העניין הזה

יש שני הבדלים, לשני הכיוונים, בין לימוד תורה לשאר מצוות...אדם כל שהוא

שנשים לא חייבות בהן.

מצד אחד, לימוד תורה יכול להיות נצרך לעבודת ה', גם בידע הלכתי מעשי, וגם לצרכי הבניין הרוחני.

מצד שני, יש סיכונים מסויימים בלימוד תורה שעלול גם להזיק, שאין בד"כ במצוות אחרות.

כן. זה אסור. וזה רע ונורא. <צ>מאמע צאדיקה

השוע וכל הפוסקים כתבו שאישה מברכת ברכות התורה בבוקר,

אם לא הייתה שייכת בכלל בלימוד תורה- על מה היא מברכת

אישה שלמדה תורה קיימה מצווה

ויש שכתבו לחלק בין מצוות שחייבת בהם- שחייבת גם לדעת את התורה שקשורה בהם, לבין חלקי התורה שאין להם נ"מ למעיישה לאישה, והלימוד הוא רק כדי לדבוק בקדושת התורה

לשם-

גם איש וגם אישה מתקרבים להשם בהבה מאוד מסלולים

כפי שיש באדם (כל אדם) כוחות- כנגדם ולהשלמתם יש נתיבים בעבודת השם

כנגד השכל יש לימוד

כנגד הרגש יש תפילה

כנגד הגוף יש עבודה מעשית

וכולי וכולי- כל חלקי האדם....

אישה שלא משלימה את החלק השיכלי שבה באמצעות לימוד תורה (לימוד שמתאים לה, שממלא את הצרכים הרצונות והיכולות שלה ) - משו מאוד חסר בביניין שלה כאדם כאישה וכעובדת השם.

אני מה זה אשמח כשהגל הזה של דיונים יעבור... הפורום מתחיל להיות לי קצת לא נעים לנכוח בו כבר

ונראה לי שכמה מחברות שלי קוראות בשקט ולא רוצות להיכנס לנושא ולהגיב בכלל...

^^^^^די"מ
רק לחזק את הצדיקה.הקולה טובה

ומצטערת שאני כבר לא מגיבה, אני מרגישה שאני טוחנת מים.

אני יודעת על עצמי שבלי לימוד לעומק- לא הייתי דתיה היום. ואני לא היחידה.

מה לעשות שיש כאלה, גם נשים. שזה מה שעובד עליהן? זה מה שהן צריכות לעבודת ה' שלהן?

ללמוד זה חובה,מה ללמוד זה כבר סוגיה אחרתמושיקו

אחד האדמורים של חב"ד לא נתן לבנותיו פרסים על לימוד משניות בעל פה - כי הוא טען זה אל תפקידן.

למרות שהם לימדו אותן מאמרי חסידות עמוקים שאפילו לא לימדו את בניהם האדמו"רים 

ללמוד זה לא חובה.די"מ

נשים פטורות ממצות תלמוד תורה.

עוד מעט תגיד שהן גם חייבות לשמוע שופר.

פטור או חובה שאתה מתכוון זה לענין שכרמושיקו

אבל בשביל להשאר חזקות במצב הנוכחי של הדורות האחרונים הן צריכות ללמוד דברים שיעזרו להן

גדול המצווה ועושה זה סוגיה אחרת

דווקא שופר יש עניין.הקולה טובה

זה משהו שנשים קבלו על עצמן.

והיום הן חייבות, לפחות לעשות השתדלות גדולה לשמוע 30 תקיעות.

הם לא קיבלו את זה על עצמן כדבר מחייב.די"מ

ומסופקני האם בכלל הן יכולות לקבל על עצמן מצוות עשה שהזמן רגמא כדבר מחייב.

מה שכתבת בסוף נשמע לי מאד קשה כשקוראים לזה הלכה.

כי זה מאד לא מוגדר "חייבות לעשות השתדלות גדולה"

תמיד הן היו חייבות לדעת הלכות הנצרכות להןחיה רוז

שזה הלכות כשרות, שבת,צניעות וטהרה, ועוד ועוד.

מכיוון שהן חייבות גם באהבת ויראת ה' אז לשיטתנו הן צריכות ללמוד גם חסידות ושאר לימוד שמוביל לזה.

זה בנוגע לחובה.

זה נכון שלימוד אחר שפעם נחשב אסור, היום נחשב מותר ואף מומלץ ברוב החוגים. וזה מטעמים אחרים.

אני לא מבין מה קורה כאן!מופים

השאלה שלך כתובה בגמרא!

אף אחד כאן לא למד את זה?!

סוטה כא.

ויש זכות תולה ג' שנים כו': זכות דמאי אילימא זכות דתורה הא אינה מצווה ועושה היא, אלא זכות דמצוה זכות דמצוה מי מגנא כולי האי? והתניא... 

אלא אמר רבא תורה בעידנא דעסיק בה מגנא ומצלא בעידנא דלא עסיק בה אגוני מגנא אצולי לא מצלא, מצוה בין בעידנא דעסיק בה בין בעידנא דלא עסיק בה אגוני מגנא אצולי לא מצלא.

רבינא אמר לעולם זכות תורה ודקאמרת אינה מצווה ועושה נהי דפקודי לא מפקדא באגרא דמקרין ומתניין בנייהו ונטרן להו לגברייהו עד דאתו מבי מדרשא מי לא פלגאן בהדייהו

כלומר או שמדובר על זכות מצוה, וזה יכול להגן, או שמדובר על זכות תורה שהיא דואגת שבעלה וילדיה ילמדו

אבל איפה כתוב פה שאסור לה ללמוד תורה?די"מ

השאלה פה היא רק שהיא לא מצווה.לא שאסור לה....

זה דוחה את ההוכחה שלך, זה לא הוכחה לכיוון הנגדי.אדם כל שהוא
נכון, אבל זה הרי המשך המשנהמופים

שר' אליעזר שהלכה כמותו אומר שאסור ללמד את בתו תורה, כך שהוא לא חולק על זה

וכבר מבואר בדרישה שמותר לאשה ללמוד תורה, ואדרבה יש לה שכר על זה כאינו מצווה ועושה, ורק לאב אסור ללמד אותה תורה

מצויין.די"מ

כתוב שעל ידי ששולחות את בניהם ללמוד הם מקבלות שכרמושיקו

כאילו הן מצוות

זה רק תרוץ אחד.די"מ
מה השני?מושיקו

קורץ

ולמי שתמה על לשון הרמב"םמופים

עי' כאן

התשובה האמיתית !!!!!!חנן
ממש לא מבין! אני מצטט מהמשנה שם:דתי

בן עזאי אומר חייב אדם ללמד ביתו תורה שאם תשתה תדע שהזכות תולה לה, וזה ממש סותר את כל מהלך הגמרא שם!

זה פשוט מחלוקתמופיםאחרונה

בן עזאי סובר שזה מצוה, ר' אליעזר סובר שזה אסור, וכך נפסקה ההלכה

אבל גם לפי ר' אליעזר זכות הלימוד תורה של בעלה וילדיה יכול לתלות לה, כי בזה היא מצווה - לעזור להם

יש על זה שיעור ממש יפה!daniel93

של הרבנית אסתר פישר (היא רבנית??), היא אמרה אותו בכנס של "קולך" בסוף בתשנ"ט, נראה לי הוציאו על הכנס הזה ספר, זה אמור להופיע שם... (זה על המשנה בסוטה, פרק ג' משנה ד')

אם הזכרון שלי לא מטעה אותי, (שמעתי את השיעור בגיל 10...) היא העלתה רעיון שהסוגיא של לימוד נשים תורה יהפך ל"תפלות" הוא דווקא במגרש הביתי, (גם "ברוריה" בזה נופלת.) דווקא על איזון הבית יכול להפוך הלימוד לפוגע, המחויבות המשפחתית היא הדבר שממנו חששו חז"ל... אבל תעיין שם. מאמר ממש מעניין...

ורק אני קורא את ההלכה הזאת ולא מבין את ההגיון הפנימי?ותן טל

דווקא זה שהיא לומדת תורה, שההלכה אומרת שזה "תולה לה" - כלומר זה הזכות שלה, ולכן - היא מתה לאט יותר?

זה זכות זה?

זה דווקא יותר יסורים ויותר כאב...

להבדיל, בקריעת ים סוף כשהמצרים טבעו בים היו שלוש דרגות לפי מידת הרשעות - הכי רשעים מתו לאט לאט, הרשעים הבינונניים מתו בקצב נורמאלי, והרשעים הכי פחות רשעים - מתו מהר, צללו כאבן, שלא יהיה סבל...

אז למה כאן דווקא מי שלומדת תורה, ה"זכות" שלה תהיה שתסבול יותר זמן?

ואולי הכוונה שזה זכות כי בגלל שתחייה עוד קצת זמן, בזמן הזה תוכל לעשות עוד כמה מצוות ולהגיע לשמיים יותר מצויידת? טוב,אולי...

אם למישהו יש הסבר יותר יפה אשמח לשמוע

לימוד תורה לבנותיהושבעט5

נשים ובנות צריכות ללמוד תורה ,בודאי  בכל ההלכות הנוגעות לחיי יום יום,שבת כשרות ועוד.

כך שיוצא שנשים צריכות ללמוד די הרבה תורה.

היום שנשים לומדות לתארים מתקדמים באסטרופיזיקה למשל,נשים לא צריכות להיות "עמי הארצות",במה שנוגע ללימוד תורה.

תשובה....הנסיך חצוי-הדם
מדובר כאן באשה שחטאה בחטא חמור מאוד במזיד אחרי התראה יש עדים ואמתלא וכל מה שצריך, אך היא מכחישה את חטאה.

במהלך טקס ההשקיה וגם לפניו יש לסוטה נקודות עצירה רבות ששם מציעים לה כמעט מתחננים בפניה- הודי שחטאת ונעצור כאן, הכל יהיה בסדר רק אל תגרמי שהשם הקדוש ימחה על המים.

הסוטה החצופה הזו לא מודה מחציפה פניה בבית המקדש ומשקרת להמוני הצופים במצח נחושה, לא די שחטאה לבעלה היא מחללת את השם מול כל עמ"י וגורמת למחיית שמו יתברך.

סוטה שזכתה ויש לה זכויות ה' יתברך מעביר על מדותיו ברוב רחמנותו ונותן לה צ'אנס ארוך טווח לכפר על מעשיה ולשקם את היחסים עם בוראה. למרות שבכך הוא מסתכן בחלול שמו נוסף, שרואים שהפושעת לא מצה וממשיכה לחיות למרות חטאה המפורסם לכל. ה' יתברך לא חושש לזה מעביר על כבודו ובלבד שתהיה לבתו עוד הזדמנות אחת לחזור אליו!

ווואו ממש בורא מדהים יש לנו לא?!

אז לא הבנת את ההלכהדי"מ
סוטה שחטאה בוודאי תמות מהמים המאררים (אלא אם כן בעלה ניאף פעם) אם יש לה זכות של לימוד תורד זה יקח שנה שנתיים או שלוש
תקרא עוד פעם את תשובתי ביישוב דעת.הנסיך חצוי-הדם
כתבת שהיא מקבלת זמן לחזור בתשובה ולא להענשדי"מ
וזה לא נכון
לא מדוייק לגמרי, אבל אני מבין את הטעות.הנסיך חצוי-הדם
לא התכוונתי שזהו זמן בה תוכל לחזור בתשובה על המעשה הספציפי הנ"ל ולהנצל ממיתה.
התכוונתי שה' נתן לה זמן קצוב שהיא יודעת שהיא הולכת למות וקומלת אט אט ובזמן הזה תוכל לעשות תשובה רוחנית על חטאיה ולשקם את הקשר עם השי"ת. זה לא יעזור לה להנצל ממיתה אך בעוה"ב זה יעזור והעוון ימחק שכן אין דבר העומד בפני התשובה.
איפה כתוב שהיא סובלת בנתיים?!דתי

מותר זה מצוין יותר מזה - יש דברים שממש חייבים ללמודמינימאוס2

בנות חייבות ללמוד הלכות ושאר דברים שקושרים אליהם

מה שיש איסור זה רק לאבא ללמד את ביתו תושבע 

אני רואה לנכון לצרף ולציין כאןעוגי פלצת

לדעות האוסרות (למשל שו"ת דברי יציב יו"ד סי' קלט אות ז'; שבט הלוי ח"ו סי' ק"נ)

דבריהם, ואריכות נוספת בסוגיא בעניין, ניתן לעיין בקישור הזה

סיכום של הסוגיא אפשר למצוא כאן 

לא הבנתי מה הבעיה כאן?נפשי תערוג

התורה מוסיפה לה זכויות 

ולכן לא מתה ישר

שום בעייהדי"מ
אבל רואים מפה שזה טוב שתלמד תורה וודאי לא אסור
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסאאחרונה

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימוןאחרונה

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך