אנגלית זה באמת כל החיים?? עזרה מידית!! דחוף!!אוהבי ה'
זהו שאלה שלפי מה שאני שומע בגיל שלי בתור חמשוש מהווה מקום גדול וחשש רב אצל בני הנוער הרוצים להיתקדם ולהוציא תעודת בגרות.
אז קצת.עלי... אני חמשוש בכיתה ג' התחלנו ללמוד אנגלית, כיתה ד הייתה לנו מורה שעשיתי לה את המוות ולא למדתי בשיעורים ( עכשיו אני מבין מה אומר המשפט : אתה תפסיד מזה בסוף ): ה-ו לקחתי שיעורים פרטים אחרי בית הספר התחלתי ליהיות יותר רציני, למלאןת משימות שיעורי בית ולעשות מבחנים ( לא משנה שהציון לא עבר את 60...) כיתה ז'-ח' אחרי שעברתי בי"ס באתי בשיא המוטיבציה ויחסית הצלחתי ללמוד, כיתה ט' חיברו את ההקבצה שלי להקבצה ברמה גבוהה בהרבה- פה ירד החשק, כל המוטיבציה, המירה מלמדת ברמה של החזקים והחלשים; אחד מצייר שני בפלאפון שלישי בוהה וכ'ו... את המבחן המורה הנחיתה באמצע חודש אירגון ( ואני אחד החניכים הפעילים) ביום שבו כבר היה מבחן... לא ידעתי כלום ופה עירבו את מנהל התיכון והמחנך, רכזת אנגלית באה אלי ואמרה ששמעה מהמורה שאני מפריע שאני משחק עם חברי בשקט בשיעור ושהלימידה שלי נראת לא רצינית ואם היא תשמע את זה שוב אני לא יוכל להמשיך ללמוד שם אנגלית ... המורה כבר לא סומכת עלי- שנים קודמות חילקה מבחנים גם אם אחד התלמידים לא הספיק לעשות ולהשלים והשנה אמרה, כני לא שרוצה שהוא יראה ( אני ): אני מדוכא ללא פיתרון. הורי חושבים שאני פשוט לא משקיע וזה כבר לא זה!! תעזרו לי!! בבקשה!!
מדבריך נשמעבועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

שהדבר שיותר מפריע לך כעת הוא היחס של התלמידים שסביבך ללימודים, וכן היחס של המורים וההורים אליך - שהם חושבים שאתה לא מספיק משקיע ולא סומכים עליך כתלמיד.

אין ממש פתרונות קסם ליצירת מוטיבציה. אבל אפשר לנסות לקבל החלטה אמיצה בינך ובין עצמך שאתה:

א. נהנה מלימודי אנגלית - כל פעם שאתה מתרגל תחייך ותגיד לעצמך: אני לומד אנגלית, ולא רק שזה חשוב זה גם מעניין וכיף! אחרי המעשים, נמשכים הלבבות, וגם אם בהתחלה אתה לא באמת תהנה מזה - אם תתמיד אולי תצליח.

ב. מה שהמורים, ההורים והתלמידים עושים או חושבים עליך - לא משנה. אתה לא חייב להוכיח להם שום דבר. אתה תשתדל לעשות את הטוב ביותר בגלל שאתה חושב שזה חשוב ואתה רוצה להיות אדם אחראי. זה כולל כמובן, הקשבה בשיעורים - בלי קשר ליחס של שאר התלמידים. גם אם אתה התלמיד היחיד שמקשיב - תקשיב ואל תתייחס לסביבה שלך. מה שהם עושים עם עצמם לא אמור להשפיע עליך. אם זה ישנה את הגישה שלהם - מה טוב. ואם לא - זאת בעיה שלהם. אבל אני חושבת, שאם באמת תתנהג טוב - תקשיב בשיעורים, תשתתף, תכין שיעורי בית ולא תדבר/תשחק/תפריע (עד כמה שאתה יכול) - הם אמורים לשים לב שחל שיפור.

וחשוב שתגיד לעצמך שאתה לא תלוי בסביבה! ואם הם עושים דבר מסויים אתה לא מחוייב כלל לעשות את אותו הדבר! והאושר או המוטיבציה שלך לא תלויים באחרים - ומה שאחרים חווים זה עולם אחר שלא קשור אליך. זה לא קל לגרום לעצמך לחשוב ולהאמין בזה, אבל זה טוב שאתה לא תהיה תלוי בהתנהגות של אנשים אחרים כדי לעשות משהו.

ג. תתמקד בדברים אחרים שאתה טוב בהם. אם אתה טוב במתמטיקה, או ספורט, או מקצוע אחר, או שיש לך תחביב שהוא לא מקצוע הנלמד בביה"ס, תחשוב על זה, ותשקיע בזה, ותשמח בזה. זה יגרום לך להרגיש יותר טוב ולא להתמקד כ"כ באנגלית, שבאופן טבעי גורמת לך להרגיש רע.

ד. אנגלית היא שפה שנרכשת על פני זמן, ולכן צריך לתרגל אותה על-פני זמן מסויים. תתרגל בקצב שאתה יכול. אתה לא יכול להיות יותר טוב ממה שאתה יכול - ולכן אל תדרוש מעצמך דברים שאתה לא יכול. ייתכן שיש דברים שרק לאחר זמן מה תצליח להפנים, וזה בסדר. בבוא העת תראה את השיפור וההתקדמות שחלו.

ה. אנגלית היא שפה חשובה, בעיקר במדע ובמחקר, ובכל מיני דברים בינלאומיים. חוץ מזה, תמיד טוב לדעת עוד שפה.

ו. בהצלחה!

תודה על התגובה., אבל...אוהבי ה'
תודה על התגובה... עזרת מאוד. הבעיה היא יותר כך שרמה הנלמדת בהקבצה היא רמה גבוהה יותר מהרמה שלמדנו שנה שעברה( בעיקבות חיבור ההקבצות...) ובכך נוצר פער...
מטמתיקה אני מיועד ל5 יחדיות ומחשבת נ"ך תושב"ע אני מעל 90 ב"ה.. זהו הסיבה שבגללה אנגלית מפריעה לי..
אם אך, אתה צריך תיגבור בנוסף ללימודים בכיתהכלנית1

עליך לזכור שכדי להצליח במבחני הבגרות צריך בסופו של דבר לעבור בחינות. לא היום או מחר, אלא בכיתה יא או יב,

כך שהאידיאל הוא ללמוד בהדרגה ולהשקיע כל השנים, אבל גם למי שלא השקיע בעבר או שאין אפשרות מתאימה

בכיתה, עדיין הדרך לשיפור הידע ולהגיע לרמה טובה לבגרות- לא חסומה.

אני מציעה לחפש מורה פרטי שיקדם אותך, ואולי עם עוד חבר, כדי להוזיל את המחיר, אפילו בכמה שיעורים, כדי שתגיע לרמה הנחוצה. אפשר לבקש מבי"ס שיעורי תיגבור בקבוצה יותר קטנה, בתשלום, כך שזה יהיה מיד בסוף הלימודים.

או אם יש לך אופי חזק ותחליט שאתה באמת מוכן להשקיע ולהתקדם-

אני ממליצה לחפש אתר שתוכל להרשם דרכו וללמוד, או תוכנה שמתאימה ללומדי אנגלית.

בצורה הזאת תקבל יחס אישי ועידוד ועדיין יהיה הרבה יותר זול מאשר שיעורים פרטיים.

אופי חזק...אוהבי ה'אחרונה
יש לי אופי חזק וכשאני רוצה משהו אני עושה את זה עד הסוף אבל לא יודע... אחרי הכל אני כבר לא כ"כ רוצה וגם אם אניתעום מחליט שבאלי זה לג עד הסוף יבאמצא אני אומר יאללה... גם ככ. לא יצא ממני ומהאנגלית כלום ... זאת עיקר הבעיה נראה לי...
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך