שלום לכולכם שבוע טוב,
בסוף החודש אי"ה אני נוסעת (באוטובוס) לאוניברסיטת אריאל במטרה להתרשם מהאוניברסיטה לצורך לימודים שם.
השאלה היא לא על טיב האונ' אלא על הסכנות הכרוכות בללמוד שם, ובכלל, לגור שם במעונות, הנסיעה לשם, וכו'.
אני גרה במרכז, לא כ"כ רחוק משם אבל עדיין... בחיים לא הייתי שם ורציתי לשאול -
האם הנסיעה לשם באוטובוס מסוכנת? אני ממש ממש מפחדת. גם מהשהייה שם במעונות אבל יותר מהכל מפחדת מהנסיעה עצמה.
אשמח לתשובות הוגנות וכנות
תודה
קצת (הרבה) מפחדת-התייעצות.**נו ניימ**
מממ..נקודה טובה
תשמרי על עצמך, אבל אל תתני לפחד לנהל אותך.
בהצלחה
האוטובוסים ממוגני ירי. ככה שהם אמורים להיות בטוחים יותר.ותן טל
בנוסף, הבנתי שבעקבות ההוראה החדשה של שר הביטחון, מספר הפלסטינים שנוסעים באוטובסים חייב להיות הרבה יותר קטן ואולי בכלל לא יהיו, כיוון שהם חייבים לעבור דרך מחסום מסויים - מה שעוד יותר, לדעתי, מקטין את החשש. (פרטים במציאות - אנשים שנוסעים קבוע/בתדירות גבוהה יוכלו לספק לך. לא אני)
אבל אני לא גר שם ולא הרבה פעמים בחיי נסעתי לאריאל עצמה באוטובוס - ואם כבר, אז מירושלים ולא מהמרכז - אז עדיף שתקבלי התרשמות מאנשים שגרים יותר במרכז ומכירים את הדרך יותר ממני.
לא להטעות!האוטובוסים לא ממוגני ירימרים*
אה. אוקיי. אני כאמור דיברתי על י-ם כי זה מה שאני מכיר.ותן טל
אם הטעתי לגבי המרכז אז אני מתנצל...
אגב מתי מעיפים מהאוטובוס לשם את הערבים?חליל הרועים
זכור לי שלפני חודש הוא קבע שהם לא עולים לאוטובוס הזה
אבל בפועל ראיתי שהם כן
מישהו יודע?
אני ניהלתי את החיים שלי בעבר הרבה על פי פחדיםtin man
כל זה כשבאמת הפחד הוא בעיה אצלי ולא פחד שקיים במציאות. ובמקרה הזה יש עשרות אנשים שעושים את הנסיעה הזו בכל יום, אז הפחד כנראה הוא משהו שמזמין אותך להתמודד עם ממשהו פנימי.
בהצלחה

אני גרה באריאל..מוזמנת לשיחה אישיתמרים*
הרבה יותר מסוכן במרכזמאמע צאדיקה
וכל הכבוד לך שאת מוכנה להתמודד עם הפחדים שלך, לפרק אותם, ולא להישאר במוחין דקטנות בגללם
נסיעת האוטובוס לאריאל עובדת דרך כביש 5 - כביש שכמעט אין לאורכו כפרים או עיירות ערבים. יחסית היו בו מעט אירועי טרור ביחס לכבישים אחרים
העיר אריאל עצמה די בטוחה- למיטב ידיעתי בחורה יכולה לעשות שם הליכה בלילה גם בלי ליווי של גבר (וזה לא המצב לגבי כמה וכמה מקומות ב"מרכז"....). הסבירות שיש בה לפיגועים דומה או נמוכה יותר מאשר בערים אחרות בארץ. הסבירות לנפילות של "חפצים מעופפים" מכיוון עזה נמוכה הרבה יותר מאשר בערי "המרכז".
מה יכול להיות מסוכן בלגור במעונות?
מה שמסוכן במעונות בכל מוסד, עם נטיה קלה להשפעה של איכויות הסטודנטים על האווירה שיש במעונות
איך כדאי להתמודד עם זה?
לברר מראש עם מי כדאי לך לבקש להשתבץ בדירה (חברות של חברות שהולכות ללמוד שם זה אחלה דבר.) או לעשות הכירות מראש עם הבנות ששובצת איתן (סוג של דייט) כדי לדעת אם לבקש החלפה.
סתם כי בא לי לקנטר-
האם היית פעם בחו"ל? כמה היה מפחיד?
(אם לא היית- את לא מפסידה כלום, בדקתי, אכן- מפחיד שם...)
יש כאלה שלדעתם לשאול שאלה כזאת זה לא לגיטימי
יוני
האוטובוסים מתל אביב/ פ''ת לאריאל הם אחלה אם נוסעים בשעות מסויימות וסיוט בעיקר בשעות שהפועלים הערבים חוזרים מהעבודה..
הדרך עצמה לענ''ד לא מסוכנת יותר בין המחסום לאריאל או המחסום לתל אביב/פ''ת..
אז בעצם הבעיה העיקרית היא הערבים שעל האוטובוס.
ומאריאל לכיוון המרכז זה פחות בעיה כי האוטובוס יוצא מתוך הישוב וסתם ככה אין עליו ערבים.
(ואיך שכחתי את הנהגים הערבים
) את אריאל והמעונות אני כבר לא מכיר..
אבל בכלל, להרים את הראש ולא לפחד. ללכת עם הראש מורם כבעלי הבית..

לא היה אמור להיגמר כבר הקטע עם הערבים בעקבות התקנה שלותן טל
שר הביטחון? מה התקדם עם זה?
אני לא חושבת שיש איך לאכוף את זה בשטחהכל ממנו
למאי נפקא מינא נהג ערבי?ותן טל
ופשוט - אם במחסום שהאוטובוס עובר בו בדרכו לאריאל, יעלה שוטר/חייל, ויפנה לכאלו שנראים לו ערבים, ויבקש תעודת זהות, יגלה שאין ומדובר בפועל מהשטחים ויורה לו לרדת מהאוטובס כי הוא לא יכול לעבור ככה - אז אחרי תקופה קצרה הם יבינו שזה לא משתלם להם וסתם עולה להם יותר כסף כי אף אחד לא יחזיר להם את הכסף ששלמו בדרך לשם, ועוד צריכים לחזור וכו' - והם יפסיקו לנסוע באוטובוסים האלה ויעברו לדרכים האחרות שיש, ומה שהם צריכים לעשות ובמחסום שהם צריכים לעבור.
כנראה שלא מספיק אכפת להםשוקולד לבן
כבר נסעתי בהרבה אוטובוסים מלאים בערבים, לא יודעת מה עם התקנה של שר הביטחון
תנסי ליסוע לשם באוטובוס כמה פעמיםשמש אא
בדרך כלל אחרי כמה נסיעות זה עובר
לא לפחד!פרח-בר
לא נראה לי שאת אמורה לפחדשוקולד לבןאחרונה
הנסיעה לאוניברסיטה היא בדיוק הפוכה לנסיעה של הערבים.
הערבים יוצאים בבוקר למרכז וחוזרים בצהרים\ ערב לכיוון אריאל
ולאוניברסיטה יוצאים מהמרכז בבוקר וחוזרים לשם בצהרים\ ערב.
כך שלא סביר שתסעי כמעט (אם בכלל) באוטובוסים מלאים ערבים. וגם אם יהיה מבחן בצהרים את תמיד יכולה לצאת מוקדם יותר וללמוד באוניברסיטה (אני תמיד מנסה לתזמן את הנסיעות כדי לא לנסוע במוקדם בבוקר למרכז או בצהרים לאריאל)
התחנות באריאל בטוחות ואריאל בטוחה אף היא, והאוטובוס נכנס לשם, כך שגם לא תצטרכי לעמוד בטרמפיאדות מלאות ערבים
וזריקות אבנים על מכוניות ואוטובוסים לצערנו יש היום בכל מקום בארץ..
נראה לי זה לא אמור להיות שיקול בבחירת מקום הלימוד (מה גם שתחנה מרכזית ת"א או מזרח ירושלים מפחידים יותר..)
מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת
תודה רבהכולנו הביתה
שיר גנריshaulreznikאחרונה
שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייף
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא
הזמיןהתלמיד העייף
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת
באסהארץ השוקולדאחרונה
תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
פוליןנחלת
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?