עד עכשיו ילדתי ב"ה פעמיים במעייני הישועה, צפויה ללדת שוב בעוד כארבעה שבועות. בעבר בעלי היה איתי במשך כל הזמן בחדר הלידה, בשתי הלידות. אמנם אני זוכרת שלטים גדולים המזהירים את הבעלים מפני כניסה לחדר הלידה, "בהוראת רבנים", אך אני לא יכולה בלי הבעל, שהוא תומך לידה מדהים ומחובר מאוד. אין לי שום מלווה אחר שאני זקוקה לו או רוצה אותו, או אפילו מסוגלת להיות איתו בלידה. בלידה הראשונה בהתחלה הגיעה איתנו דולה ופשוט הרגשנו שהיא מיותרת ומפריעה, ובסוף היינו לבד (המיילדת רק הציצה מדי פעם) והבנתי שכך הכי נכון ורגוע בשבילנו.
מיותר לציין שאנו מקפידים על טהרה ובעלי אינו מסתכל ח"ו במקומות לא צנועים. הוא יושב בפינת חדר הלידה, קורא באזניי תהילים, מגיש לי מים וחטיפים ומתווך ביני לבין הצוות הרפואי (כי אני בלידה פעילה הכי רוצה לא לדבר ושיעזבו אותי בשקט). בפעם שעברה בזכותו לא עשו לי פקיעת מים מלאכותית אלא הכל היה 100% טבעי בלי שום התערבות והלידה הייתה מהירה ומוצלחת.
כמובן שלפי התכנון שלנו הכל אמור להיות בע"ה ככה גם בפעם הזו.
אז ככה... היום שמענו תוכנית רדיו שבה דיבר מישהו ממעייני הישועה. הוא התפאר בכך ש"עד לא מזמן, בעלים נכנסו לחדרי הלידה והפריעו לעבודת המיילדות", ואילו עכשיו הם הקימו "פרוזדור בעלים" שבו הבעלים יכולים לחכות. ואילו היולדת בינתיים נמצאת בחדר הלידה... לבד?!!! האמת שזה קומם אותנו נורא. מה זאת אומרת הפריעו לעבודת המיילדות?! חשוב מאוד מאוד מאוד שיהיה בלידה מישהו במצב רציונלי שידע לייצג את רצון היולדת. לי אישית מאוד נוח שבעלי יהיה זה שיגיד שאני לא מעוניינת באפידורל, שיתעקש על ניטור דופק עוברי בישיבה וכו', אני בשלב לידה מתקדם לא ממש זוכרת איך קוראים לי!!!!
כן, אני יודעת שיש כאלו שמתאים להן להיות מלווה באמא, אחות או חברה, אך זה לא בשבילי. אמא שלי היא טיפוס לחוץ שצריך רק להתקשר אליה בדיעבד ולספר לה שנולד לה נכד, שיהיה במזל... אין לי אחיות וגם לא חברות ברמת אינטימיות כזו שארצה לחלוק איתן את הלידה. אני רוצה אך ורק את בעלי ואני גם יודעת שמבחינה חוקית יש לי זכות למלווה בלידה לפי בחירתי. אך כמובן זה לא משהו שכיף להתווכח ולהילחם עליו ברגע האמת.
מישהי ילדה לאחרונה במעייני הישועה ויודעת לעדכן בנושא זה? האם מנסים להשאיר את הבעל מחוץ לחדר הלידה?
אם לא אלד שם, אני ממש לא יודעת איפה ללדת... זה הכי קרוב להורים, כך שאפשר להמתין אצלם במהלך כל הצירים המוקדמים ואז להגיע תוך 5 דקות (וכמובן גם להשאיר שם בלב שקט את הילדים הגדולים!), וגם בגדול הייתי מרוצה בפעמים הקודמות. קיבלתי את כל מה שהיה חשוב לי באמת - לידה טבעית, הנקה וביות מלא. גם הייתי פעם אחת בראש השנה שנמשך אח"כ לתוך שבת והייתה אווירה יהודית מדהימה עם תקיעות, קידוש ואוכל ברמת בית מלון 5 כוכבים.
מספיק שאחד מכם אוהב חלות אוויריריות והשני אוהב דחוסות, וכבר לא תאהבו את אותה החלה. אולי אפשר סעודה עם החלות האלה וסעודה עם האחרות, או שבת ככה שבת ככה?