והבוחנת אמרה לי שעשיתי את ההחייאה הכי מוצלחת שהיא ראתה כל היום. (הייתי אחרונה).
אז אם מישהו מרגיש שהוא עומד למות, תקראו לרוני!
עכשיו השאלה איך אני שומרת על החיים של עצמי כמו שצריך..
רק בריאות!
רוני.
כיף לדעת שבשעת הצורך ל"ע תוכלי לעזור...ת.מ.
תתחדשי וב"הצלחה!!עוגי פלצתוואלק לא חשבתם על זה ![]()
החייאה זה דבר לא פשוט ![]()
השאלה שלי היתה רצינית .
יש החייאה שהיא גם הנשמה מפה לפה ..
שזה מן הסתם גורם לך ישר לחשוב מה ההלכה אומרת על זה ...
נ.ב אשמח אם תעירי לי פעם הבאה בפרטי כשאני "מציק" למישהו
עד היום לא קיבלתי רושם כזה מאף אחד ואין לי מושג על סמך מה את קובעת שאני מציק
עבודה זרה, גילוי עריות, ושפיכות דמים.
זה אומר שאם אתה רואה בת שעומדת למות ובשביל להציל אותה אתה חייב להנשים אותה, או אפילו להפשיט אותה כדי לבדוק פציעות וכו' (אם אתה כמובן מבין בזה, כי אם לא אתה רק תזיק..) - כמובן שזה מותר.
פיקוח נפש דוחה שבת - זה רק סעיף בתוך ההיתר הכללי לחלל את כל התורה על נפש. אומנם, הביטוי עצמו "פיקוח נפשות" מגיע מדיני שבת (שם זה אפילו ספק - מדובר על אדם שנפל עליו גל אבנים בשבת, ויש ספק אם הוא חי או מת - וגם כשיש ספק, מותר בשבת לפקח[ לפקח = להוריד את האבנים] על הגל [גל האבנים] כדי לבדוק אם הוא חי ואם כן להציל אותו.
"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" זוהי מצווה שמבחינת התורה עומדת מעל רוב מוחלט של המצוות האחרות. רק אם נניח מאיימים עליך שאו שתעבוד עבודה זרה או שהורגים אותך - אתה צריך למסור את הנפש ולמות. וכנ"ל אם אומרים לך להרוג מישהו - תמות ואל תעשה את זה, ואותו דבר אם אומרים לך לעשות גילוי עריות - תמסור את הנפש ואל תעשה את זה.
למדתי דברים שלא הייתי מודע להם
גם האתר הזה מלא בידע אז שמרתי בסימניות , תודה רבה על זה
השאלה שלי עכשיו היא לגבי ההנשמה שדיברנו עליה זה לא נכנס לקטגוריה של גילוי עריות? עם כל המגע שכרוך בזה . . .
ברור לי שגילוי עריות זה דברים חמורים יותר בהגדרה שלהם כמו אח ואחות וכאלה לא? (חיפשתי כרגע ומסתבר שכן)
לא יודע זה עדין נשמע לי הזוי להנשים בת ... ![]()
יותר - אבל בכל מקרה הנשמה להצלת חיים לא כלולה בזה).
ונשמע הזוי?
אחי - רופא מנתח נראה לך מנתח רק בנים אם הוא דתי?
איך יש התרה ללכת לרופא נגיד אפילו סתם לבדיקות כלליות לפעמיים ..
יש הלכה שאומרת שבנות חייבות ללכת לרופאה במקרים שהם לא קיצוניים ?
אבל למה לדעתך התשובות לא ברורות מספיק ..?
בעיקרון אין לי שאלות ספציפיות אבל הנושא הזה גרם לי להרבה תהיות
למרות שתמיד יצאתי מתוך נקודת הנחה שאם מדובר בסכנת נפשות מותר לעשות הכל בכדי להציל ..
במקרה של יהרג ואל יעבור?
אשמח שתסביר
על המעשה עצמו.
"קצת", אלא בגלל שלא ידעתי מה עוד בדיוק, העדפתי להתבטא בצורה כזאת.)
אבל אתה מוזמן לפרט מה עוד.
כי המעשה עצמו, זה ברור לכולם, שאסור וייהרג ואל יעבור - מה מעבר, כנראה שלא כולם יודעים מה בדיוק, אז אתה מוזמן להסביר והציבור יחכים וילמד...
"מי שנתן עיניו באישה וחלה ונטה למות, ואמרו הרופאים אין לו רפואה עד שתיבעל לו, אפילו הייתה פנויה, ואפילו לדבר עימו מאחורי הגדר - אין מורין לו בכך, וימות ולא יורו לו לדבר עימו מאחורי הגדר: שלא יהו בנות ישראל הפקר, ויבואו בדברים אלו לפרוץ בעריות" (רמב"ם יסודי התורה פ"ה)
שברור שאין זה כלל מעניין הדיון כאן.
עושים בכל מצב - כי אתה לא נדבק מעיסוי, אבל כן נדבק בהנשמה במקרה שהנפגע הוא חולה במשהו זיהומי...
לכן גם כשאני עשיתי קורס מע"רים, זה שהעביר לנו את הקורס שהיה נהג אמבולנס עשרות שנים, אמר לנו שעקרונית למרות שצריך להנשים וגם לעסות - בפועל אם אתה לא מכיר את האדם ולא יודע אם הוא חולה או לא - עדיף שתעשה לו רק עיסויים.
אבל כמובן שאם כמו שרוני כתבה, יש מסיכה שעוזרת לא להידבק, אז גם להנשים.
אבל את כתבת לא לעסות וכן להנשים - זה וודאי שלא נכון.
קורס נהגי אמבולנס, אם זה השתנה וכעת לא עושים עיסויים. בכל מקרה את מה שאמר לי נהג האמבולנס והסכנה בהנשמה מפה לפה, אני זוכר בבירור ולא נראה לי שהסכנה הזאת חלפה בשנים האלו.. (כמובן אם אין משהו שמפריד כמו שרוני אמרה).

אז למה שלא לעשות עיסויים? מה המטרה בזה לשיטתך?
הקרדיווסקולרית.
בד"כ גם רוב הסיבות שמגיעות להחייאה הן בגלל זה ופחות בגלל מצב ריאתי,
הנשמה מפה לפה ממילא פחות יעילה, בזמנו היו מסכות חד פעמיות לכך אבחל שהבינו את חוסר היעילות, ושממילא הטיפול היעיל יותר עקב החזרה הcirculation ויתרו על העניין....
לא נורא.ותן טלהעיקר שההקשר הכולל הובן.
השתמשתי במושגים פשוטים של החייאה שמדברת על חשיבות הסירקולציה,
בנוסף על זה שהיום שהסיבות הן קרדיאליות....
מי שמספיק מבין כדי להתווכח על איך יותר נכון, גם בודאות הבין כל מה שכתבתי....
שבו הכותבים כביכול מבינים
כדאי בדרך כלל להנגיש את מה שאומרים בו לציבור רחב ככל האפשר...
מילא אם זה היה נכתב בפורום ייעודי כמו מד"א, או בפורום סגור שרוב יושביו קשורים באופן הדוק לנושא...
אבל לא נורא, לא קריטי. כמו שאמרת, בקטנה.
כל טוב ושבת שלום.
מה שרוני חידשה בתגובה שלה
תולעת השני
במידה ונתקלתם באדם מחוסר הכרה תחשפו את בית חזה לראות אם הוא עולה,
אם הוא לא עולה או שהוא נושם "נשימות אחרונות" תניחו שתי ידיים במרכז בית החזה ועשו עיסויים בקצב של 100 בדקה.
*****לא להפסיק עיסויים עד שמד"א מגיעים*****
לפי ההנחיות הדגש בהחייאה הוא עיסויים ולא הנשמות לכן הדיון על ההנשמות לא רלוונטי.
בס"ד
היום עוברי אורח וכן אנשים מקצועיים ללא ציוד לא עושים הנשמות כלל למעט בני משפחה (בעיקר לתינוקות)...
הסיבה היא שהמחקרים הוכיחו שהריאות מחזיקות בתוכם אוויר שיספיק לכמה דקות במידה ויהיו עיסויים שישלחו את הדם והחמצן למוח, ואם נצרף לזה את העובדה שאני לא יודע מה הרקע הרפואי ואיזה מחלות יש לו,
בצירוף העובדה שלא נאמרה פה - שהיא - הנשמות מפה לפה - בד"כ לא יעילות והרבה פעמים הפוך - האויר נכנס לקיבה במקום לריאות ורק גורם להקאות והפרשות שעלולים לסכן אותו יותר....
לכן - למעשה - במקרה של בן אדם מחוסר הכרה - מסתכלים 5-10 שניות ואם זה נראה שהוא לא נושם מתחילים ישר עיסויים ללא הנשמות וללא בדיקת דופק....
וכן זו הפרוצדורה הכי קלה לביצוע ללא נסיון וידע מקצועי
בקיצור:
- הזעק עזרה 101
- לא מגיב ולא נושם נשימה נורמלית?
- לחץ עם שתי ידיים במרכז בית החזה בין הפטמות
- לחץ חזק (5 ס"מ עומק)
- לחץ מהר (לפחות 100 בדקה)
- אפשר הרפיה בין הלחיצות
- שמור על רצף העיסויים
שתי אצבעות (לא זוכר כעת בדיוק, בכל זאת עבר זמן), והרבה פחות לחיצות לפי מה שזכור לי.
באמת מתישהו כדאי שאעשה קורס שוב. זה דברים שלעיתים באמת מצילי חיים.
עם שני אגודלים ס"מ מתחת לקו פטמות, כשהידיים מקיפות את בית החזה והגב.
לחיצות בקצב של 120 בדקה ובעומק שליש מכלל רוחב הגוף.
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…