ולהתחיל עם בחורה זה לא פשע.
חבר שלי מהישיבה סיפר לי שהוא נסע באוטובוס והתיישבה לידו בחורה והוא כל הנסיעה התלבט עם להתחיל איתה או שלא ראוי ובסוף ויתר.
לאחר מכן הוא הלך לאחד מהרבנים בישיבה (שהוא באמת אחד המחמירים בהלכות צניעות שאני מכיר...) ואותו רב בפשטות אמר לו "אתה טמבל. יכולת להתחיל קשר באופן טבעי ונוח מאשר להיתקע עם מישהי זרה בפגישה
אתה לא סוטה ולא מסתכל עליה ככה, יש לך רצון אחד ברור - וזה להכיר באופן רציני" (כמובן שהציטוט לא מדוייק העקרון אותו עקרון)
אז זה שהדוסים חושבים שזה לא ראוי זה לא בהכרח אומר שזה לא ראוי.
האם להסתכל על בחורה ליופי זה לא ראוי? כן! אבל כזה למטרות חתונה? ממש לא! זה אפילו רצוי לעשות כן. (הרב אבינר שם שם, והוא גם מהמחמירים בהלכות צניעות)
ההלכה קובעת לך מה ראוי ומה לא, ולא האף המתעקם של דוסה זאת או אחרת.
אתה בחור בריא בנפשך שמבין שאישה היא בנאדם וככזה אתה רוצה גם להכיר אותה למטרות רציניות - אין בזה שום בושה או משהו לא ראוי.
האם כל הדוסות יחשבו שאתה דוס אם תעשה את זה? לא.
אבל כבר נאמר ע"י חכמים ממני שהדתיים זאת לא הדת - אתה תלך עם האמת שלך.
אם אתה רוצה משהו קצת פרקטי - שמעתי פעם ממישהו שהוא התחיל "לקנות" באותה חנות קצת יותר ואתה יודע איך זה "בוקר טוב" "הו בוקר טוב גם לך" ככה לאט אתה לפחות יכול לשאול לשם או משהו בסגנון ולתת הרגשת נוחות והיכרות.
ואחרי כמה זמן (תן לעצמך דד ליין של איזה שבועיים-שלוש) הוא שילם על קניה עם כרטיס אשראי ושהוא רשם את המספר על הקבלה הוא הגיש לה ואמר "את יודעת...זה לא הוגן"
"מה לא הוגן?"
"שלך יש עכשיו את המספר שלי ולי אין את שלך"
קיצ'י. אבל אני באופן אישי אהבתי ;)
והם יצאו אגב (בסוף אמנם לא הלך אבל למה להרוס סיפור טוב)