אם מחממים עם מחמם בקבוקים,
אפשר לתת לתינוק לאכול את הבקבוק רק אחרי איזה שעתיים.
(ככה אמא שלי אמרה לי, שהיא קיבלה מתנה פעם והגעיל אותה להשתמש בגלל
שרק אחרי שעתיים אפשר לתת את הבקבוק לתינוק)
אותי אישית זה קצת מרתיע..
אני הייתי מוסיפה למים הרתוחים והמקוררים מים רותחים,
ונותנת לתינוקת מיד עם ההכנה.
מתנות שנחמד לקבל:
בגדים בצבעים ניטרליים : ירקרק, צהוב וכד'
ותמיד גם כיף לקבל לבת כמה דברים ורודים... אחים שלה כבר יסתדרו...
צעצועי התפתחות
מברשת איכותית לבקבוקים, יש גם ב25 ש"ח, לא צריך את המשוכללות ביותר, של חברה בשם נובי, אני ממש אוהבת אותה.
הזולות מתפרקות אחרי שבועיים ולא נוח לרחוץ איתן, המברשת של נובי החזיקה לנו מראש השנה ועד פסח במצב תקין לגמרי, ואז מפסח ועד ראש השנה שאחרי.
מייבש לבקבוקים להניח על השיש, לא הכרחי אבל מקל על העבודה,
מוט בלנדר איכותי של בראון או קנווד לדוגמה, עם הזולים היה לי ממש לא נוח לטחון לה את הפירות והמרק,
היד הייתה רועדת לי עד שזה היה כואב והם היו משפריצים. אם אין לכם כבר בבית משהו טוב, אז כדאי.
בקבוקים טובים אם את מתכננת לתת תמ"ל/לשאוב חלב. מאמ טובים. עם הפיטמות של אוונט לא הסתדרתי,יש להם איזו טכניקה שמסבכת את החיים והחלב יוצא רק כשהמספר מתחת לאף או משהו כזה,
פשוט לא הצלחתי לגרום לחלב לצאת החוצה כשהאכלתי אותה מהבקבוק, היא הייתה מתאמצת ובוכה, ולא יצא לה,
אז עברתי מהר מאוד למאמ והכל היה טוב.
חיתולי בד איכותיים מטטרא ופלנל, אצלנו זה היה רץ וטוב שהיה לי הרבה, כי קשה לכבס כל יום אחרי לידה.
סטריליזטור סתם מיותר לדעתי, עדיף להשקיע במשהו אחר, אני הרתחתי בקבוקים בסיר על הכיריים, כמו שאמא שלי הייתה עושה,
רק צריך לשים התראה בפלאפון, כי פעם שקעתי בספר , פיצוי על חצי שנה של התנוונות המוח שבקושי הצלחתי לקרוא בה, ונמסו לי שני בקבוקים של מאמ.
מגבות טובות, עבות וגדולות, לא מיוחדות לתינוקות. מומלץ לגייס מישהי שתופרת, שתתפור רצועת בד שתוכלי לתלות את המגבת על הצוואר, זה מאוד נוח אם את רוחצת לבד ומחזיקה עם היד את הראש של התינוק כשהוא על הדפני (המושב באמבטיה ) כמו שאני עשיתי. לא נראה לי בכלל בטיחותי להוריד את היד מהראש של התינוק כשהוא בדפני לפני שהוא בגיל שיודע להחזיק טוב ממש את הראש (שלושה חודשים לפחות). יש כאלה שעושות את זה, אני לא מסוגלת.
משהו שתומך בראש של התינוק בסלקל, איזושהי כרית.
בהצלחה