מעבר תפקיד בצבאשירן94

חבר שלי משרת ברצועת עזה ויש לו פרופיל 45, הוא לא עושה בצבא כלום, פשוט עושה שמירות מדי פעם וזה הכל. כשהוא התגייס הוא היה לוחם לזמן ממש קצר והוא הוריד את הפרופיל וגם היה לא מזמן בכלא צבאי כי היה עריק. השאלה שלי היא כזו- איך הוא יכול לעבור לבסיס יותר קרוב לבית (תל אביב) ולתפקיד של יומיות? אני עוד לא התגייסתי לכן אני לא ממש מבינה בכל הדברים האלה אבל חשוב לי שהוא יהיה קרוב לבית ויעשה יומיות כי הוא סתם שורף את הזמן שם.

בגדול זה בעיה אבל אפשריefraim37אחרונה

קודם כל צריך לדבר עם המפקדים. מדובר בחייל שמצד אחד פסלו לו את המקצוע, אך מצד שני לא שיבצו אותו במקום מתאים.

,  מפקדים הרבה פעמים יכולים להיות הפתרון.

גם לי היה משהו דומה, אבל אצלי הפרופיל פסל שירות בבסיס שהייתי בו, כך שהיו חייבים להעביר אותי.

במקרה שלך (החבר שלך) כנראה אין שום מניעה להמשיך שירות בבסיס, ולכן אף אחד לא טורח להעביר אותו (תמיד טוב שיש חייל שאפשר להטיל עליו כל מיני מטלות במקום לבזבז כוח אדם מבצעי).

במידה והמפקדים לא רוצים לעזור (הם יכולים לומר שהם יעשו מה שאפשר-אבל בפועל...כנ"ל), צריך לנסות לפנות לחלונות גבוהים יותר באכ"א (אגף כוח אדם) בדרישה לקבל העברה לבסיס אחר., עם תפקיד מתאים יותר.

כדי לקבל יומיות הכי טוב לשכנע את משקי"ת הת"ש ביחידה שזה נצרך, ואז קצינת הת"ש מעבירה המלצה לשינוי שיבוץ והכל טוב יפה. (אם ת"ש אף אחד לא מתווכח). אבל זה לא פשוט כי כנראה שאין באמת סיבה כזאת וד"ל.

אגב, כמה זמן החבר שלך מתנהג כמו חייל למופת (לא עושה כלום)? זה יכול מאוד להשפיע. אני מייד אחר שהורידו לי פרופיל  (ואפילו קוגם) דיברתי על מעבר ליחידה. אם עבר הרבה זמן יתכן שיגידו לו:  מה נזכרת פתאום?

וכי חשוב לזכור שיש כאן שיקול דעת של בני אדם ולא כללים ברורים, כך שהכל יכול להיות.

והכי הכי חשוב, הרבה תפילות כדי שכל ההשתדלויות יעזרו ולא יזיקו.

בהצלחה.

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך