קודם כל צריך לדבר עם המפקדים. מדובר בחייל שמצד אחד פסלו לו את המקצוע, אך מצד שני לא שיבצו אותו במקום מתאים.
, מפקדים הרבה פעמים יכולים להיות הפתרון.
גם לי היה משהו דומה, אבל אצלי הפרופיל פסל שירות בבסיס שהייתי בו, כך שהיו חייבים להעביר אותי.
במקרה שלך (החבר שלך) כנראה אין שום מניעה להמשיך שירות בבסיס, ולכן אף אחד לא טורח להעביר אותו (תמיד טוב שיש חייל שאפשר להטיל עליו כל מיני מטלות במקום לבזבז כוח אדם מבצעי).
במידה והמפקדים לא רוצים לעזור (הם יכולים לומר שהם יעשו מה שאפשר-אבל בפועל...כנ"ל), צריך לנסות לפנות לחלונות גבוהים יותר באכ"א (אגף כוח אדם) בדרישה לקבל העברה לבסיס אחר., עם תפקיד מתאים יותר.
כדי לקבל יומיות הכי טוב לשכנע את משקי"ת הת"ש ביחידה שזה נצרך, ואז קצינת הת"ש מעבירה המלצה לשינוי שיבוץ והכל טוב יפה. (אם ת"ש אף אחד לא מתווכח). אבל זה לא פשוט כי כנראה שאין באמת סיבה כזאת וד"ל.
אגב, כמה זמן החבר שלך מתנהג כמו חייל למופת (לא עושה כלום)? זה יכול מאוד להשפיע. אני מייד אחר שהורידו לי פרופיל (ואפילו קוגם) דיברתי על מעבר ליחידה. אם עבר הרבה זמן יתכן שיגידו לו: מה נזכרת פתאום?
וכי חשוב לזכור שיש כאן שיקול דעת של בני אדם ולא כללים ברורים, כך שהכל יכול להיות.
והכי הכי חשוב, הרבה תפילות כדי שכל ההשתדלויות יעזרו ולא יזיקו.
בהצלחה.