בס"ד
שלום.
אני בהריון רביעי ב"ה ובשעה טובה אמנם עדיין לפני הסקערה אבל מודאגת!
אני כותבת לכן את השאלות העיקריות שישלי ומה עשיתי בתחום עד עכשיו בתקוה להמלצות טובות...
1)את מי לקחת איתי ללידה?
בלידה ראשונה אמא שלי ובעלי באו איתי.ראיתי שזה לא כ"כ הולך ביחד, כלומר בעלי לא עושה כלום כי אנחנו אסורים ואמא שלי חוץ מלהחזיק את היד שלי לא עושה כלום. חשוב לציין כאן שאני מטבעי לא מבקשת אף פעם מאף אחד עזרה בלי שאני יודעת שמשתלם לבנאדם או שאוכל להחזיר לו. בלידה השניה החלטתי לקחת את בעלי. הלידה היתה מהירה ואני צרחתי כהוגן. הוא יצא בטראומה והחלטתי לקחת בלידה השלישית את אמא בלבד. היתה לי התלבטות קשה בענין אך מאחר ובעלי לא רצה לבוא ואמא הציעה את עזרתה וכסף לדולה לא היה, התפשרתי כי הקשר בינו לא משהו ובאתי עם אמא ללידה. תכלס אני הכי רוצה שבעלי יבוא אבל צריכה אותו בטוח בעצמו...
2) איך להתארגן גופנית ללידה?
לפני הלידה הראשונה עשיתי קורס הכנה ללידה אצל אשה מהישוב הלידה עצמה היתה די מכשירנית וסיוטית אז ללידה הבאה החלטתי שאני לא נעזרת בשום טכנולוגיה. כמו שכתבתי הלידה השניה היתה מהירה ולא הייתי צריכה שום משכח כאבים אך בלידה השלישית לא עמדתי בסבל ולקחתי גז צחוק שלא עזר במיוחד. בנתיים גיליתי שיש כל מיני עיסוריים ורפלקסולוגיה או דיקור ויוגה. משהי פעם ניסתה? זה באמת אפקטיבי? אני לא רוצה יותר מידי להתפזר וגם אין הרבה כסף אז יש המלצות??
3) מה לעשות תוך כדי הלידה כדי להקל על הכאב?
ניסיתי אפידורל שלא עבד עלי (כן, יש דברים כאלה) וגז צחוק שהצליח לנתק אותי בכמה צירים. בשתי הלידות עשיתי מקלחת על הכדור פיזיו שהרגיעה אותי עד שהצירים היו בלתי נסבלים ויצאתי ואז בעצם נחתתי ללידה בעיצומה!! בלידה האחרונה קפצתי כ"כ הרבה על הכדור ואני תוהה לעצמי אם זה לא כיווץ לי את הגוף...
תודה רבה מראש.
עוד לא ילדתי..