מודאגת מהלידהתפצי

בס"ד

שלום.

אני בהריון רביעי ב"ה ובשעה טובה אמנם עדיין לפני הסקערה אבל מודאגת!

אני כותבת לכן את השאלות העיקריות שישלי ומה עשיתי בתחום עד עכשיו בתקוה להמלצות טובות...

1)את מי לקחת איתי ללידה?

בלידה ראשונה אמא שלי ובעלי באו איתי.ראיתי שזה לא כ"כ הולך ביחד, כלומר בעלי לא עושה כלום כי אנחנו אסורים ואמא שלי חוץ מלהחזיק את היד שלי לא עושה כלום. חשוב לציין כאן שאני מטבעי לא מבקשת אף פעם מאף אחד עזרה בלי שאני יודעת שמשתלם לבנאדם או שאוכל להחזיר לו. בלידה השניה החלטתי לקחת את בעלי. הלידה היתה מהירה ואני צרחתי כהוגן. הוא יצא בטראומה והחלטתי לקחת בלידה השלישית את אמא בלבד. היתה לי התלבטות קשה בענין אך מאחר ובעלי לא רצה לבוא ואמא הציעה את עזרתה וכסף לדולה לא היה, התפשרתי כי הקשר בינו לא משהו ובאתי עם אמא ללידה. תכלס אני הכי רוצה שבעלי יבוא אבל צריכה אותו בטוח בעצמו...

2) איך להתארגן גופנית ללידה?

לפני הלידה הראשונה עשיתי קורס הכנה ללידה אצל אשה מהישוב הלידה עצמה היתה די מכשירנית וסיוטית אז ללידה הבאה החלטתי שאני לא נעזרת בשום טכנולוגיה. כמו שכתבתי הלידה השניה היתה מהירה ולא הייתי צריכה שום משכח כאבים אך בלידה השלישית לא עמדתי בסבל ולקחתי גז צחוק שלא עזר במיוחד. בנתיים גיליתי שיש כל מיני עיסוריים ורפלקסולוגיה או דיקור ויוגה. משהי פעם ניסתה? זה באמת אפקטיבי? אני לא רוצה יותר מידי להתפזר וגם אין הרבה כסף אז יש המלצות??

3) מה לעשות תוך כדי הלידה כדי להקל על הכאב?

ניסיתי אפידורל שלא עבד עלי (כן, יש דברים כאלה) וגז צחוק שהצליח לנתק אותי בכמה צירים. בשתי הלידות עשיתי מקלחת על הכדור פיזיו שהרגיעה אותי עד שהצירים היו בלתי נסבלים ויצאתי ואז בעצם נחתתי ללידה בעיצומה!! בלידה האחרונה קפצתי כ"כ הרבה על הכדור ואני תוהה לעצמי אם זה לא כיווץ לי את הגוף...

תודה רבה  מראש.

אוח, בקשה תענו לי!תפצי
מזדהה ולא יודעת לענות לך עוד לא ילדתי..ירושלמית טרייה
יש גם אפשרות של טשטוש שאולי עוד לא ניסית.
ותסבירי לבעלך כמה את צריכה אותו.. למרות הטראומה שעבר..
כל כך מבינה אותךילדים זה שמחה

גם אני בהריון 4.

אנסה לענות לך...

את מי לקחת? אז ככה גם אצלי בעלי לא כל כך עוזר וברור שזה מובן כי אנחנו אסורים. 

בלידה עצמה הוא מתפלל כל הזמן. והאמת שאני מאוד אוהבת את זה...זה מרגיע אותי שהוא שם רואה לא רואה ומתפלל בשבילנו לבורא עולם.

בלידה הראשונה הייתה לי דולה מדהימה שהגיע אלי בדרך נס ובלי תשלום- היא עושה את זה לשם מצווה בלבד. ואין לי את המספר שלהעצוב, אחרת הייתי משתמשת בה עוד פעם.

בלידה השניה היה בקיסרי אז הייתי לבד.

ובלידה השלישית אחותי הייתה איתי, והיא הייתה מדהימה.

אז אולי תחשבי על אחות או גיסה טובה? ואת כל האמת אני הכי הכי ממליצה על דולה למרות הקושי הכלכלי.

לי אישית נראה שהפעם הרביעית אני אקח דולה, גם אצלנו המצב הכלכלי לא מאפשר במיוחד אבל החיים לימדו אותי שאם אני לא דואגת לעצמי אף אחד לא ידאג לי ואז זה משפיע גם על הסובבים אותי...

לגבי משכך כאבים- בלידה הראשונה לקחתי אפידורל והיה ממש מדהים, לא הרגשתי כלום.

בלידה השלישית לקחת אבל הוא בכלל לא השפיע עלי. וזה היה נוראאא

אני הבנתי שככול שמספר הלידות עולה השפעת אפידורל לא משפיעה...

אז אין לי מה לומר...האמת זה ממש מפחיד אותי ומלחיץ. אבל אם חוזרים לדולה אז היא ממש יכולה לפתור את הבעיה הזאת, כי דולות ממש עוזרות.

מאחלת לך לידה קלה ומהירה. תתפללי על זה ותבקשי מה', בלידה את יכולה לגלות ניסים עצומים.

כמה דברים..אנונימי (2)
את יכולה לברר על דולה בסטאז.

ממליצה לך לקרוא את הספר "לידה פעילה".
מבינה אותך על הבלבול...מתואמת

הרגשתי דומה לפני הלידה האחרונה שלי, שגם הייתה לידה רביעית.

לי נשמע שהפתרון (פחות או יותר) לכל הבעיות שלך הוא דולה. נכון, זה עולה כסף, אבל דולה תוכל לעזור לך גם במהלך הלידה, גם בהתמודדות עם הצירים, וגם בהכנה ללידה.

מבחינת הכסף - אפשר לקחת דולה בסטאז', אבל יש גם דולות זולות.

גם אני לקחתי פעם ראשונה דולה בלידה הזאת, והיא ממש זולה יחסית. אם את רוצה פרטים עליה (למרות שלא בטוח שהיא תוכל), את מוזמנת לפנות באישי.

המון הצלחה!

ממש מבינה אותךמלכת המטבח

אני בשבוע 38

ופשוט לא רוצה ללדת!!

(כן, אני מבינה שאין ברירה). 

חשבתי בהתחלה שניתוח מתוכנן יפתור את הבעיה, אבל לא, אני לא רוצה ניתוח וגם לא רוצה תפרים

גם לא רוצה אפידורל, זה לא כאב עד כדי כך בפעמים הקודמות, לפחות עד כמה שזכור לי

מה שעושה לי טראומה זה פשוט העניין הזה של פחד, חוסר שליטה

וחוסר הידיעה מתי זה יתחיל ומתי ייגמר

ואני לא רוצה להיות שם!!!!!!!!!!!!

לא רוצה להיות נוכחת בלידה של עצמי!!!!!!!!!!

רוצה להתעורר בבוקר ולראות את התינוק לידי. חצי חיוך אבל זה לא עובד ככה נכון??

אולי יש משהו שמטשטש\מוציא מהמציאות, במהלך הלידה? כמו גז צחוק?

ברצינות אני רק רוצה לעבור הכל על סמים מטשטשים ולא באמת להיות שם... 

הכי פשוט שאת יכולהאנונימי (3)

לעשות זה לנסות רסקיו - כבר עכשיו. לא להישאר עם התחושות האלו.

אם זה לא מספיק את יכולה לפנות לטיפול הומאופתי. לי זה עזר מאוד לקראת אחת הלידות.

ובכל מקרה, בהחלט יש אפשרות לקבל טישטוש ואולי אפילו גז צחוק? אני לא יודעת אם אני מדייקת, אבל יש כאן נשים שכתבו שלקחו וזה עזר להן מאוד.

לפעמים מספיק לדעת שיש אפשרות כזאת כדי להוריד את מפלס החרדה.

אני מה זה מבינה אותך. גם אני בדיוק ככה.

רגיעוןמלכת המטבח

בינתיים אני על "רגיעון" ורק ככה ישנה בלילה... עם הבטן הענקית, הפיפי כל רבע שעה והחרדות, נראה לי שאפילו עם תינוק אני כבר אישן יותר טוב... 

אם כבר אז תנסי טיפות ולריאן.אנונימי (3)

טבעי לגמרי. יותר יעיל מרגיעון וניתן להשיג בקופת חולים.

ללכת למישהי שתעשה עיסויים מרגיעים, אולי גםחן_חן

קצת עזרה לנפש הכואבת..

אם את רוצה אני מכירה מישהי מדהימה שעושה את שניהם ומא עוזרת, לא כ"כ יקרה..

אמאלההה עכשיו אני לחוצה יותר!!!!!!אנונימי (4)
אני בהריון הראשון בשליש השלישי והלידה ומה שיתרחש בה כבר עולה במחשבתי. פחד ודאגה מהבלתי נודע...וודאי שה' מכוון הכל ונעבור את זה בשלום בסיעתא דשמיא. ובנתיים, איך אני עושה את ההשתדלות?
עוד לא החלטתי מי יהיה עימי בלידה. בעלי - כנראה שלא. אמא - לא יודעת איך יהיה....
דולה - יש לי כיסוי משמעותי מהקופת חולים אבל בלידות הבאות בעזרת השם לא יודעת מה יהיה המצב ואם אוכל להרשות לעצמי לקחת שוב...
מצד שני זו לידה ראשונה ואין לי יותר מידיי ידע.

יש מצב שאקח דולה בלידה הראשונה וזה יעזור לי גם ללידות הבאות? או שכל לידה היא מ מ ש לידה בפני עצמה ואין קשר בינה לבין הקודמות?

שיהיה לכולנו הריון תקין ומשעמם ובידיים מלאות בסיעתא דשמיא ולידה קלה כתרנגולת!
יקרה - די, לא להילחץ.אנונימי (3)

אל תחשבי על כל הלידות העתידיות ב"ה. תתמקדי בלידה הזאת והקב"ה ירוויח לכם כלכלית גם הלאה.

אם מוצא חן בעינייך הרעיון של דולה, לכי על זה הפעם ותראי איך זה. קחי מישהי שאת מתחברת אליה.

מה שיהיה אחר כך - הקב"ה גדול.

נכון שלא כל הלידות זהות זו לזו אבל בכל זאת אחרי לידה ראשונה מקבלים מושג של מה זה ואיך את עצמך עוברת את זה.

מכוונת עליך את כל הברכות שבירכת. חיבוק

אם זה הריון ראשון אז ממש ממש אין לך מה לפחד.פרפר לבן
כי את באמת לא יודעת מה יהיה לך הכי טוב.

אני הכרזתי שאין סיכוי שמישהו אחר חוץ מאמא ובעלי יהיה.

דודה שלי לא הקשיבה לי ובאה. ותאמיני לי שבפעם הבאה אני הולכת איתה מראש!

הכי חשוב זה ללכת עם מישהן שירגיע אותך, שלא יאבד את העשתונות בזמנים החשןבים. מישהו שהנןכחות שלו לא תעצבן אותך ושיעזןר לך באמת.

לדג' אמא. יכול להיות שהנוכחות של אמא תלחיץ ויכול להיות שהנוכחות של אמא תרגיע. את מכירה אותך ואת אמא שלך.

בעל- אם הוא יילחץ וילחיץ אולי לא כדאי. אם הןא ירגיע ויעזור איפה שאפשר (לשלוח לקנות משו, לקרוא למי שצריך..) אז מעולה.

כנ"ל כל אחד אחר.

לגבי דולה את צריכה לחשוב עם עצמך האם הנוכחות של מישהו שאת לא מכירה במאה אחוז תעזור לך או לא. יש נשים שזה מעולה להם, צישהו ניטרלי שנמצא שם רק בשבילך. ויש כאלה שזה חוסם אותם.
לפותחת- אמנם עברתי רק לידה אחת ןאני עוד לא בהריון שני-פרפר לבן
אבל לדעתי כדאי להגיע לכל לידה כמו הראשונה.

לחשוב לפני מה יכול לעשות לי טוב.

מדברייך זועקת האפשרות של דולה. חפשי דולה מתלמדת, חסכו קצת עד הלידה בשביל זה, חפשי גמ"ח דולות. אני חושבת שיש בתי חולים שיש להן דולות מתנדבות (בביקור חולים היתה אחת כזאת שעברה חדר חדר ןעזרה וגם היה להם שם שלט עם מספר..)

תחשבי רגע עם עצמך מה את רוצה שיהיה לך הכי טןב. אולי תאום ציפיות עם אמא, אולי עבןדה זוגית עם הבעל..
שאלה על אפידורלמלכת המטבח

אם לוקחים אפידורל האם זה מונע לגמרי את ההרגשה של יציאת התינוק? במיוחד כאשר צריך להתאמץ שהראש יצא? זה הרגע הכי קשה בלידה לענ"ד... עם כל השאר אני יכולה להתמודד בע"ה. 

לא. את החלק הזה מרגישים. אולי בעוצמה פחותה+mp8
אני לא הרגשתי .בגלל זה לפעמיםאנונימי (5)

בגלל אפידורל יש האטות בקצב הלב של התינוק. כי צריך ללחוץ ולא מרגישים

לא תמיד.משיח עכשיו!

בשתי הלידות הראשונות הרגשתי היטב את צירי הלחץ, אפילו שלקחתי אפידורל

מרגישים. אבל זה לא כואב.מטרי
הרבה פעמים זה כן כןאב.+mp8
לי זה מאוד כאאאב..אנונימי (8)

כל הצירי לחץ כאבו לי.. 3 שעות בערך..

אבל הייתי על זירוז אם זה יכול להיות קשור..

על כל אחת זה עובד אחרת, מסתברמטרי
יקרה - לא שווה לך לחשוב על אפידורל רק בשביל זה.אנונימי (3)

אל תדאגי את תעברי את זה כמו גדולה.

ומה עם אלחוש מקומי? כמו שנותנים לפני תפרים?מלכת המטבח

בלידה הראשונה נקרעתי מאוד והיו מלא תפרים (בלידה השנייה ב"ה כבר לא). אני זוכרת שלפני התפרים קיבלתי זריקת אלחוש מקומי ולא הרגשתי כמעט כלום. אי אפשר לקבל דבר כזה גם לפני התחלת הלחיצות, כדי לא להרגיש את התינוק יוצא? צירי הלחץ עצמם, למרות העוצמה האדירה שלהם, לא כאבו לי. הכאב נגמר כאשר הגעתי לפתיחה מלאה. 

קראתי בכמה פורומים על יולדות שעישנו מריחואנה בזמן לידה וממש לא הרגישו שהן שם... זה נשמע לי די מפתה, אבל לא נראה לי שצוות חדר הלידה יסכים איתי. צוחק

בלידה אחת נתנו לי טשטוש,אם הבנים שמחה

לידה מאוד ארוכה, ולא יכולתי לקבל אפידורל.

הייתי לא לגמרי מאופסת, ולא היה לי טוב עם זה. דווקא הצירים מאוד כאבו, אבל בין הצירים הייתי רפויה.

אני הרבה יותר מעדיפה אפידורל. ככה אני במודעות, ובשליטה, ובד"כ מרגישה את ההתכווצויות בזמן הצירים, אך לא את הכאבים. גם כשהראש יוצא- מרגישה לגמרי את החוויה, ולא את הכאבים. בשבילי זה מעולה.

(היו לי גם 2 לידות מהירות בלי אפידורל ובלי טשטוש. היה מעולה. אבל כשהלידה מתארכת- אני מעדיפה אפידורל)

לפי הרקע שנתתאנונימי (6)
נראה לי שיש פתרון אחד שיכול להקל על כל הקשיים. דולה טובה שמתאימה לך. כדאי להשקיע זמן בחיפוש ולוודא שיש התאמה.
דולה זאת מישהי שתפקידה לדאוג רק לך וכיוון שזה בתשלום את יכולה להרגיש נוח עם כל בקשה. בעלך יכול להתלוות אבל לפחות את יודעת שיש לך עוד מערכת תמיכה גם אם הוא לא פנוי נפשית לכך. דולה יכולה ממש להקל על הכאב, לעזור לך להתרכז וממש להקל על הלידה בכל כך הרבה מובנים. בקיצור זאת המלצתי והייתי משקיעה במציאת מישהי שמתאימה ולגבי מחיר דווקא מנסיוו׳ בחיים יש דברים ששווה להשקיע בהם. גם ככה החיים מזמנים לנו הוצאות בלתי צפויות הכסף שצריך לצאת יצא אז עדיף כבר שיצא על משהו כל כך משמעותי.
רק בעלי!מלכת המטבח

...המדהים והתומך. 

וזה ממש לא עניין של כסף.

הייתה איתנו דולה בתחילת הלידה הראשונה, ונוכחותה ממש הפריעה. ולא ידענו איך להגיד לה ללכת, לא נעים...

בחסדי שמיים שלחו אותנו הביתה לחכות קצת, וחזרנו לחדר הלידה כבר בלי הדולה.

נשארנו לבד, אני ובעלי, והמיילדת באה מדי פעם לעשות מוניטור וגם כמובן בסוף לצירי הלחץ.

את האינטימיות הזו של החוויה אני לא מחליפה בשום דבר, לא מכניסה אף אדם נוסף. 

אני יודעת שיש כאלה שחשוב להן המגע, העיסוי, שיחזיקו להן את היד, אבל אני לא צריכה את זה כ"כ. מה שהכי עוזר לי זה מקלחת חמה וכדור פיזיו. 

לפעמים גם הזריקות האלה לא עוזרות+mp8

וגם אם כן- הן לאלחש כאב מקומי. שמגיע מעצבים במקום הפצוע/ חתוך.

צירי לחץ מגיעים מבפנים, כתוצאה מלחץ ראש העובר- אין סיכוי שזריקה כזו תעמעם את עוצמתם.

תבררי על גז צחוק. אילחוש מקומי לא יעזוראנונימי (3)

וגז צחוק מתאים כדי להקהות את החרדה.

היתה כאן מישהי - נדמה לי "זוהר הרקיע" שנעזרה בזה אם אני לא טועה (אבל יתכן שהכוונה היתה לטישטוש רגיל).

את יכולה לנסות להשיג  מכתב מרופאת נשים או רופאת משפחה עבור צוות חדר הלידה לגבי הצורך שלך בזה.

לברר לא עולה, ואם יש אפשרות כזאת זה יעזור לך לישון טוב יותר כבר עכשיו.

נותנים במעייני הישועה?מלכת המטבח

בכל מקרה אני יולדת כנראה רק שם...

תשאלי. אפשר לנסות את מחלקת דוברות או יחסי ציבור.אנונימי (3)

אני ילדתי שם לפני שנהאיזה טוב ה' !
במעייני הישועה יש.
אפילו הציעו לי בלי שחשבתי על זה...
קחי בחשבון שזה גורם לך להיות מטושטשת...
את לא ממש נמצאת שם...
לי היתה אח"כ הרגשה של פספוס....
וגם בצירי לחץ המיילדת אמרה לי להפסיק,
כי צריך אותך שם. ללחוץ ולהוציא את האוצר שלך...
זה בדיוק מה שאני צריכהמלכת המטבח

לא להיות שם. 

אבל דווקא בצירי הלחץ.

אחרת זה לא ממש עוזר.  

אחרי הלידה הקודמת הייתי מתעוררת זמן-מה בבהלה, מזיעה כולי ועם דופק מטורף, כי חלמתי שאני עדיין שם, בחדר הלידה. 

בקיצור תסמינים של פוסט-טראומה...

ואף אחד לא התייחס כי הרי הלידה הייתה "קלה" ו"מהירה". 

אז תבררי אם יש אפשרות להשתמש בצירי לחץ.איזה טוב ה' !
לא בטוח שזה אפשרי.
כי אם את "לא שם" אז אין מישהו אחר שיילד במקומך
צריך שתהיי שם ותעזרי לאוצר לצאת לאוויר העולם
אולי טשטוש\אפידורל ולידת ואקום?מלכת המטבח

כדי שלא יהיה צריך ללחוץ בכלל?

לא שהלחיצות הן רצוניות... מדובר פשוט בדחף בלתי נשלט. 

למה להסתבך?אנונימי (3)

את חושבת על אמצעים קיצוניים שיש להם השלכות מרחיקות לכת. הם לא שווים את הדקות הבודדות הלא פשוטות האלה. גם לא את הפוסט טראומה.

בפוסט טראומה מטפלים. ויש לך כאן מגוון רעיונות איך. מציעה לך לא להתפזר לכיוונים מיותרים.

אבל...מלכת המטבח

אם הייתה לי פוסט טראומה אחרי לידה יחסית קלה ופשוטה (ובאמת אני לא יכולה לחשוב על דרך שבה הלידות היו יכולות להיות יותר חלקות), האם זה מחייב שתהיה לי פוסט טראומה אחרי כל לידה? 

כמובן שלא.אנונימי (3)

אני מתייחסת אל הפוסט טראומה שאת נמצאת בה כרגע.

האמת היא שזו לא ממש פוסט טראומה. זאת חרדה עצומה.

כבר כתבתי לך כאן ובשירשור אחר - אני בדיוק כמוך. לידות שהלוואי על כולן ויחד עם זה חרדות - כמוך - לא ישנה בלילה מרוב חרדה.

אבל לא עיבדת את החרדה העצומה שהיית נתונה בה בלידות הקודמות ולכן את מרגישה שאת הולכת להיכנס בעיניים פקוחות שוב אל החרדה העצומה הזו - וזה מה שקשה.

אז אל תכנסי לזה שוב ככה בחטף, לא מוכנה, בלי כלים.

בזמן שנותר לך תבני לך ארגז כלים להתמודדות.

אלו יכולים להיות הכלים הפשוטים ביותר: אני קיבלתי מבעלי צרור עלי ערבה כסגולה לשמירה ושמתי מתחת הכרית וגם אחזתי בהם במהלך הנסיעה לביה"ח - זו דוגמא פשוטה.

דוגמא אחרת - החלטתי לפני אחת הלידות לשנן במהלך כל הלידה - "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום". דברים כאלה. ובטח יש עוד רעיונות טובים מאלה.

כמו כן לקחתי הומאופתיה.

הרעיון הוא להסיח את הדעת מן החרדה ומן העיסוק בה ובאופנים שאולי יאפשרו לך "לא להיות שם", ולהפנות את המשאבים לבנית כלים שתוכלי להיאחז בהם כשאת שם וערה וחווה את הדקות האלה.

המון בהצלחה.

תודה על התשובה המקסימהמלכת המטבח

דרך אגב, אחרי הלידה הראשונה לא היה לי את זה. דווקא יום אחרי אמרתי, "זה היה בסדר, אני יכולה בהחלט לעשות את זה שוב". 

למרות שבפעם הראשונה היו לי המון תפרים ובפעם השנייה בכלל לא ב"ה!

ומה היה ההבדל בין שתי הלידות?

הראשונה הייתה ממושכת יותר, והיה לי יותר זמן להתכונן כשכבר הייתי בתוך הצירים.

בלידה הראשונה, אני הייתי זו שאמרה למיילדת, "אני חשה צורך ללחוץ". 

בלידה השנייה, המיילדת אמרה לי, "תכף תרגישי צירי לחץ" ואני אמרתי, "לא, לא ייתכן, עוד לא הגיע הזמן". (וכמובן שהיא צדקה...)

בשמחה. יש כאן מומחיות ממניאנונימי (3)

שאומרות שדוקא עדיף לא ללחוץ אלא לנשום ולשחרר בעדינות. וגם בעיני זה מוצא חן.

בכל מקרה - הינה את עצמך יודעת מה עוזר לך להרגיש טוב ולעמעם את החרדה.

אולי את יכולה לבקש מהמיילדת עוד כמה רגעים של התארגנות (אפשר לנשוף נשיפות קצרות ולהתגבר על הדחף ללחוץ) או להתעלם מהדרישה שלה לכמה רגעים, להתרכז בעצמך ולאסוף כוחות.

את צודקת שאובדן שליטה על קצב האירועים יכול לגרום לחרדה.

שיהיה בשעה טובה, בקלות ובגבורה.

איך אפשר שלא ללחוץ???מלכת המטבח

זה לא שהמיילדת אמרה לי, "תלחצי עכשיו!!" ברגע שהגעתי לפתיחה מלאה. 

היא הייתה ממש בסדר - אמרה לי, "עכשיו את בפתיחה מלאה, את יכולה ללחוץ כשתרגישי צורך בכך". 

פשוט אני עצמי לא הייתי יכולה לעצור או לעכב את זה...  

העתקתי לך לכאן:אנונימי (3)

זה שירשור מהפורום הזה (זו האיכות הכי סבירה שהצלחתי להעתיק)

את יכולה לחפש את השירשור הזה בפורום.

ראיתי פה בשרשור 770מ(11 תגובות)

ט"ו כסלו 23:11

אפשר לקרוא באינטרנט על רפלקס הפליטה. בגדול הרחם אמורה לפלוט את התינוק החוצה.
בשלב הלידה יש לחץ חזק בלתי רצוני שמפעיל הרחם והוא זה שמוציא את התינוק, במקביל תפקיד היולדת הוא לשחרר את הסוגרים ולהיות במצב רפוי ( ולא מכווץ) המצב הרפוי מגדיל ומגמיש את כל האזור תעלה ופתחים ומאפשר לתינוק לצאת בקלות. כשיולדת לוחצת היא בעצם מקטינה ומכווצת את כל האזור שדרכו יוצא התינוק וכך מקשה על השלב הסופי של הלידה ובנוסף גורמת ללחץ רב על רצפת האגן שגורם לנזקים רבים. למרות שבציירי לחץ מרגישים דחף חזק ללחוץ החוכמהה היא לנשום נשימות מיוחדות ולהרפות ולשחרר. וזה עובד!
( זה נכון גם לגבי מתן צואה- וכך אפשר לתרגל לפני הלידה)
יש עוד המון מידע בנושא מציעה לקרוא באינטרנט יש גם סרטונים שמדגימים כיצד לנשום בשלב הסופי
תגובה | מסר למחברת | שיחה עם המחברת | דווח
ט"ז כסלו 01:43
האמת שגם אני אנונימי
ט"ז כסלו 10:17
י"ח כסלו 13:36
י"ח כסלו 13:27
תודה!מלכת המטבח

קראתי את השרשור... ייתכן שאנסה את זה ברגע האמת. אם אהיה מסוגלת! 

ב"ה אני לא חשה שום בעיות ברצפת האגן בינתיים, אולי כי שלב הלחיצות היה כה קצר אצלי. 

אבל יודעת שאפשר לגרום נזק לרצפת האגן אפילו בלידה אחת. 

אצל גיסתי היה כך... היא הגיעה לפתיחה מלאה והמיילדת פשוט פקדה עליה מיד להתחיל ללחוץ וללחוץ בלי הפסקה (עוד לפני הופעת הדחף - ואצלי אגב לקח שעה בין פתיחה מלאה לדחף ללחוץ, בזמן הזה לא היו צירים כלל ואפילו ישנתי קצת. המיילדות התייחסו לזה באהדה רבה). 

אז אחרי שעתיים של לחיצות מאומצות היא יצאה עם נזק לרצפת האגן שהיה לחלוטין ניתן למנוע אותו לדעתי. 

יקרה, אני מציעה לך לטפל בחרדות מהלידה הקודמת.אנונימי (7)

ובעיני יש איזשהו פיספוס בלא להיות נוכחת בלידה.

הכאב הוא גדול, הצירים חזקים. אבל את שותפה להוריד נשמה גדולה לעולם. זה כאב שהוא בריא, כך ה' יצר זאת.

לדעתי הפתרון הוא ללכת למישהי שתעזור לך "לעבד" את חווית הלידה, ותעזור לך ליצור מחשבות טובות על הלידה הקריבה בע"ה. אם תקחי אפידורל/ טשטוש זה כבר לא ישנה, אבל את חייבת למען עצמך להשקיט את החרדות..

ברכת ה' עליך!

לדעתי אין שום פספוסמלכת המטבח

מבחינתי אם אפשר היה לקבל תינוק ללא לידה (באמצעות אימוץ למשל) ובעלי היה מוכן הייתי הולכת על זה ולא יולדת יותר אף פעם. 

הכאב אינו "בריא" ואינו חלק מהתכנון הראשוני של הבריאה... זהו עונשה של חווה בעקבות חטא גן עדן. בדומה למוות, מחלות, סבל וכל שאר התופעות הקשות בעולם הבלתי-מתוקן שלנו. 

נכון,מתואמת

אבל ברגע שזה כך, וכולנו צריכות "לסבול" בעתיו של החטא - למה לא לנסות להרגיש הכי טוב שאפשר במצב הנתון?

(ואל תדאגי, גם אני עוד לא הגעתי לשלב של ליהנות מהלידה... ובלידה האחרונה היה לי ממש קשה, למרות שהייתה גם כן לידה קלה ומהירה יחסית...)

להרגיש הכי טובמלכת המטבח

מסכימה לגמרי.

אין שום ערך בלסבול כמה שיותר... גם ככה יש מספיק סבל בחיים ל"ע. 

לכן כל אחת עושה, בדרכה, מה שהיא יכולה כדי להקל על מהלך הלידה. בשביל אחת זה אפידורל, בשביל מישהי אחרת זה ג'קוזי... 

אולי אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה יהיה יותר טוב עבורי הפעם.

אולי אי אפשר לדעת מראש,

במיוחד שאינני יודעת איך תתנהל הלידה הספציפית הזאת. 

אולי כשאגיע לשלב הלחיצות כבר לא יהיה אכפת לי מכלום.

גם שמעתי על יולדות שבקושי היו צריכות ללחוץ, התינוק פשוט החליק מתוכן - אצלי התרחיש הזה די מציאותי כי מציר הלחץ הראשון ועד יציאת התינוק החוצה עברו בערך 5 דקות בלידה הראשונה ו-3 דקות בלידה השנייה.

אבל אלו היו הדקות המפחידות ביותר בחיים שלי... 

למה לא?מתואמת

בלידה האחרונה, כשלא הצלחתי ללחוץ בסוף מרוב הכאב, האפידורל הוא מה שעזר לי להרפות ולהצליח. (ועד לאותו רגע התנגדתי, ולא רציתי אפידורל).

בשתי הלידות האחרונות שלי עשיתי רפלקסולוגיההביצה שהתחפשה

בס"ד

לא יודעת אם עזר או לא אבל ב"ה הלידות היו מאוד טובות ומהירות. שמעתי על לא מעט נשים שבלידות אחרי רפלוקוסולגיה היו להן טובות יותר.

תוך כדי הלידה וגם בהריון... דמיון מודרך, חשיבה חיובית,להגיד בקול לתינוק שיצא, אנחנו אוהבים אותו, מחכים לו, לדמיין אותו...

עוזר בפועל ממש

וכמובן אמבטיות אם לא מחוברים למוניטור באופן רציף- מקל מאוד. עיסויים בגב התחתון עוזרים מאוד

בשעה טובה העיקר

מלכת המטבח, הסטת את כל הדיון למקום אחר וזה ממש מעצבן!!!!!תפצי
אם כך עדיף שהייתי שותקתמלכת המטבח
דווקא ממש הוספת עניין..אנונימי (9)
תפצי - לא הוגן מצידך!אנונימי (3)

קודם כל לא היית כאן יומיים - במונחים של הפורום זה נצח, והרבה פעמים שירשורים מקבלים תפנית ונסובים על ענין אחר ממה שהתחילו. מי שרוצה שהדיון ישאר בעניינה צריכה להמשיך להשתתף בו.

דבר שני - באותה מידה גם את יכולה להשתמש בטיפים שקיבלה כאן מלכת המטבח.

דבר שלישי - מה איכפת לך אם מישהי במצוקה קיבלה כאן תמיכה וסיוע ויצאה עם כלים מהשירשור הזה בזמן שאת נעדרת?

דבר רביעי- הסגנון לא מקובל כאן בפורום. לדעתי את צריכה להתנצל בפני מלכת המטבח.

תגובה לאנונימיתפצי

1. לכתוב כאנונימי ועוד לבקש להתנצל זו עזות מצח מאחורי מסיכה.

2. יומיים זה לא נצח בכלל רק שפתאום כולם גולשות בחנוכה.

3. אם משהי במצוקה אז למה היא לא פותחת שירשור. אני הייתי במצוקה, ביקשתי עזרה כשפתחתי שירשור.. נכון שיש שם טיפים שיכולים לעזור לי אבל זה מצמצם לי את הדיון לנקודה אחת קטנה ושולית.

תכף אני אתנצל בפניך אנונימי

לא עזות ולא נעלייםאנונימי (3)

אני לא מזדהה כאן בפורום אף פעם מסיבות מסויימות. זה לא מונע ממני להשתדל לעזור היכן שאני יכולה ולתת ממה שיש לי גם בלי לקבל קרדיט.

באותה מידה הרשיתי לעצמי גם להעיר מאנונימי. אני לא מתכוונת להזדהות - גם לא לכבודך.

התגובה שלך.צורמת מאוד.

את יכולה לעשות עם הדברים מה שתרצי. לא בפני את צריכה להתנצל.

תפצי,מה נסגר איתך????שלכת
תרדו ממנה! מה שמלכת המטבח עשתה נקרא ניצלוש!פרפר לבן
וזה לא יפה.

היא יכלה לפתוח שירשור משלה.

וחפצי צודקת- ענו למלכת המטבח ולא לה.
חבל להלבין פנים בגלל זה.אנונימי (3)
ומה שאתן עושות זה לא להלבין פנים?פרפר לבן
היא אמרה ת'כלס שהיא הסיטה את הדיון מהשאלה המקורית והיא צודקת.
וזה מעצבן מאוד- והיא גם צודקת.

היא לא אמרה שמלכת המטבח מעצבנת, היא לא אמרה שום דבר אחר.

כל השאר התנפלו עליה ולכן תקפה בחזרה.
נראה לי שלא אבל נעשה שאלת רב.אנונימי (3)

מה זה ניצלוש בכלל?מלכת המטבח

חשפתי את רגשותיי מתוך חרדה גדולה ותסכול.

ולא חשבתי שהדיון יוסט. 

אם זה כ"כ הפריע, זה לא היה שווה את זה.

ואם הייתי יודעת איך למחוק הודעות, הייתי מוחקת. 

אני מבקשת ממנהלות הפורום למחוק את כל ההודעות שלי בשרשור זה וגם את כל התגובות אליהן

יקרה - אישית השקעתי מחשבה ורגשאנונימי (3)

כדי לענות לך ובעצם לכל אחת אחרת שנמצאת במצבך.

חבל לי אם הכל ימחק.

אפשר לנהוג יותר סבלנות זו בזו.

וגם אם מרגישים שמישהי מסיטה את הדיון לכיוון אחר מהכיוון שבו נפתח, אפשר לבקש יפה לחזור אל הדיון המקורי.

אישית - לא הרגשתי שיש כאן סטיה חמורה מהנושא ולכן גם עניתי.

תודהמלכת המטבחאחרונה

בכל אופן לצערי כבר מאוחר להתחיל טיפול נגד חרדות

לכן לדעתי מה שאצטרך בלידה הוא אפידורל כמה שיותר, כדי לא להרגיש פיזית

ובמקביל גז צחוק או טשטוש כדי להפחית חרדה ולא להיות שם נפשית. 

לקראת הלידה הבאה, אם נחליט להמשיך ללדת אולי אלך לטיפול.

אבל לפי דעתי במצב של חרדות מלידה ברמות כאלה גם לגיטימי להפסיק...

נצלוש= ניצול שרשור.פרפר לבן
אפשר לבקש שיםצלו את השירשור.

שתיהן שאלות חשובות. ויכולת לפתוח שירשור חדש ולא להתלבד על שירשור של מישהי.

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזהאחרונה
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבתאחרונה
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
שאלה לאחר מעשה- מה הייתן עושות במקומי?מעיין34

הזמנתי פיצה לילדים ואני בחדר עם בחילות קשות (מאמינה שאתן יודעות, חפרתי על זה כבר)

לא אכלתי כמה שעות, אני בחדר מנשנשת אגוזי מלך,

והמחשבה על פיצה עושה לי בחילה

אבל יש מצב שאם אראה את הפיצה יהיה חשק פתאום

ואז יש חשש שאהיה חייבת לאכול שלא יהיה כתם לעובר וכו...

ממה שאני יודעת-לא יהיה כתם לעובר.מוריה
חופשי היה לי חשקים שעברו אחרי זמן קצר.
היה לי בהריון מלא חשקים לא ממומשיםשושנושי

לשני הילדים אין כתמים.

אני בגישה שאם יש לך חשק לפיצה, כנראה הגוף רוצה את זה.

תאכלי ותהני.

אם לא יהיה חשק, אל תאכלי בכח. 

מה החשש?חושבת בקופסא

איך פיצה תרגום לכתם לעובר? מהכוונה בכתם?

סליחה, אבל נשמע כמו איזו אמונה תפלה.

לא מאמינה בדברים האלה בכללKayom
זה ממש מיתוסהשקט הזה

וגם אם היה בזה שמץ של אמת- מה הבעיה בכתם בצורת פיצה? נראה לי מגניב ממש

חחחח הצחקת אותיוואלה באלה
השאלה איפה חחחמעיין34
החשש שיהיה כתם לידה במקום חשוף כמו פנים
אין כזה דבר חייבת לאכולרקאני

אבל אם יש חשק אז למה לא לאכול?

בכל מקרה כתם לא יהיה את יכולה להיות רגועה

לא היה מוריד אותי בכללשירה_11
זה סתם שטות. שהמציאו..והיו לי מלא חשקיםנחת-רוח

שלא מומשו

הרעיון זה פשוט לסלוח לעצמך כשיש לך חשק כי זה טבעי ואם בא לך ויש לך אפשרות - פרגני לעצמך ותאכלי אם את רוצה

זה הכל

ואז יהיה לה כתם בצורת סליחהשמעונה
תודה בנות🫶מעיין34אחרונה

אכלתי פיצה אחת

ועכשיו אכלתי עוד אחת

למזלי לפחות אין לי תאבון

כי לפני ההריון הייתי אוכלת אפילו 3

התייעצות - בדיקות וכאביםזוית חדשה

אני כבר כמה שנים סובלת מכאבים בנרתיק.

בשלב כלשהו הייתי אצל פרופ' לב שגיא שאיבחנה אותי ושלחה לפיזיו'. עשיתי פיזיו' ועזר לתקופה ממש מוגבלת. מאז הספקתי להיות אצל עוד רופאים ולקבל אבחנה של אנדומטריוזיס. ואז הלכתי לסבב נוסף של פיזיו' אצל מישהי יותר מומחית.

אבל הכאבים רק השתפרו, לא נעלמו.

כדאי לי ללכת שוב לפרופ' לב שגיא?

הפיזיו' שלי טוענת שאין טעם, כי האבחנה שלה לא תשנה.

הייתי חוזרת אליהKayom
אם עברו כמה שנים אז אולי התחדש לה משו..אוהבת את השבת
ניסית רפואה משלימה?
כן, חלק לא עזר, חלק עזר חלקיתזוית חדשה
ראיתי לא מזמן פודקאסט של רופאההשקט הזה

בשם ד"ר רז בכר. היא עובדת בשיבא ומומחית באדומטריוזיס, ובאחד הפרקים של הפודקאסט היא אירחה פיזיותרפיסטית רצפת אגן שמטפלת בנשים עם אנדו'.

מצרפת קישור, אולי יהיו לך תובנות מהפרק שיעזרו לך

מה היה האבחון? זה תלוי…מרגול
בזמנו? שרירים תפוסים וצלקת מחתך בלידה.זוית חדשה
נראה לי שזה באמת להמשיך פיזיומרגול

על הצלקת אני לא יודעת להגיד

לגבי השרירים, הגעת מתישהו לשלב שהם היו תקופה בסדר?

או רק להטבה כל פעם?

משתמשת במאמני נרתיק בין הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית?

אני בפיזיו'זוית חדשה

משתמשת במאמנים

הגעתי רק לשיפורים קצרים

לא נעלם לגמרי

היא עושה לך עיסויים?מחיאחרונה

מתיחות של האזור כדי לשחרר את השרירים התפוסים?

מוזר, אם זה רק שרירים תפוסים זה אמור להשתפר די מהר עם מתיחות ותרגול עם מאמנים.

צלקת מהלידה זה מציק אבל גם בר טיפול ומשתפר עם הזמן.

לפעמים טיפול רגשי יכול לעזור, כי הגוף כבד מתרגל שזה כואב ומתכווץ כל פעם וזה גורם למעגל של כאב.

ממליצה להיכנס לאתר של ארגון שלמהרק רגע קט
ולהסתכל ברשימת ההמלצות על רופאים מומחי עריה. יכול להיות שרופא אחר יגיד דבר חדש.

וגם את מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לך קישורים לקבוצות וואצאפ ופייסבוק של מתמודדות עם כאבים.

מכירה את האתרזוית חדשה
אבל למיטב ידיעתי היא נחשבת הכי מומחית בתחום.
נכון, אבל מסיפורים של בנות בקבוצה סגורהרק רגע קט

אני יודעת שהיו מקרים שהיא פספסה דברים.

בכל מקרה ממליצה להיכנס לקבוצות היעודיות ולהתייעץ עם מתמודדות בעצמן.

תזהרי באישי. נושא כזה יכול לזמן אלייך משועממיםיעל מהדרום
בטח שיש מה לחזור לרופאהממשיכה לחלום

אולי היא תיתן המןצה לטיפול שונה

או תמקד את הפזיותרפיסטית

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

באמת כנראה אצל כל אחד זה אחרת...מתואמת
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##אחרונה
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)
מורות- מה אתן עושות בחופש הגדול?אמונה :)

מתכוונת למורות בלי ילדים או שהילדים בקייטנות...

החופש כ"כ ארוך!! 

ממש רוצה משהו רשמי לעשות אחרת אני אשתגע בבית... אבל אין לי כוח לעבוד בתחום החינוך גם בחופש, אז בי"ס של החופש הגדול לא רלוונטי.

מוצאות מה לעשות?

אני ממש אשמח לשמוע

תודהה

דברים שאת פחות מספיקה ברגילואני שר

ספורט קבוע

קורס דיגיטלי או פרונטלי לפיתוח תחביב

לימוד תורה

השתלמויות אם יש דברים רלוונטיים

הכנה לשנה הבאה

לסדר או לעצב איזו פינה בבית

התנדבות

לקבוע עם חברות או משפחה או לנסוע למקומות מעניינים כי יש זמן

מזדהה עם הקושי לסדר לעצמי לו"ז ולא ללכת לאיבוד בזמן הפנוי, אולי בזה אני שמחה שאני לא מורה ;)

אמאל'ה השאלה הזאת גורמת לי לרצות ליהיות מורהשמ"פ

כל מיני פרוייקטים בבית כמו סידור ארונות וכו'

ספורט

התנדבות

קורס 

ממש עושה חשק להיות מורהממתקית

אבל אחרי שאני רואה את העבודה שלהן כל השנה, אוותר על החשק הזה...חחחח

חחח לא התכוונתיאמונה :)

האמת שבשלב הזה בחיים הייתי שמחה לעבודה עם פחות יציאות מהשגרה, אפילו שמדובר בחופש... אבל מניחה שעם הילדים החשק הזה יעבור

בטח לוותר זה סיוט המשמעתKayom
את צודקתשמ"פ
לתקופה קצרה לימדתי ובאמת כולי הערכה למורות 
וואי ממששירה_11
לרגע לא הבנתי למה אני לא מורה??!!
אני נרשמתי להשתלמות שלושה ימיםרק רגע קט
שאני רוצה מאוד ללמוד (ואשן אצל קרובי משפחה כדי להיות קרובה מספיק).

למשהו קבוע יותר עוד אין לי תוכניות. מחכה שבעלי יסיים את המילואים ואז נראה...

וואו בהצלחהאמונה :)

יש לך רעיון איפה יש השתלמויות לא יקרות מידי?

תלוי בתחום של ההשתלמותרק רגע קטאחרונה
יש מלא אפשרויות..בת מלך =)

בד"כ קבוע מחכה לסדר אלבומים בקיץ

קורס

ימי עיון לנשמה - תנ"ך, בכל לבבך

לקבוע עם חברות/אחים/משפחה

להגיע לסדר דברים שאין לך זמן היומיום

ליצור

וכמובן להאט את הקצב ולהנות מהנחת

אשמח להסבר לגבי קניות מאתריםפלפלונת

בנקסט קניתי משהו קטן והמכס יקר ולא משתלם. אבל אם הייתי קונה יותר היה דמי משלוח. מסובך. איך עושים את זה נכון?

ואיפה קונים שמיכה  קיצית מומלצת? (וגם חורפית?) ומשטח פעילות? אשמח להמלצה. בארץ או בקישור לאתר.

מכס זה בערך מעל 220 שקלים עכשיויעל מהדרום
לק"י

משלוח חינם זה בפחות מזה.

טוב לדעת. תודה.פלפלונת
משלוח חינם זה ב200 ומעלהכבת שבעים
זה ממש מגביל במה שרוצים לקנות... 
זהו. לא זכרתי אם 100 או 200. ממש גבולי🤦‍♀️יעל מהדרום
פעם היה 100. והחזרות חינם. היום 200 והחזרה ב30אורוש3
נכון ואני קניתי ב230 ושילמתי מכס.עוד לפני שפירסמונחת-רוח
שהסכום ירד קניתי ..אז זה היה בהפתעה ומבאסס

נס שלפחות מה שקניתי התאים לנו אחרת היתי מתבאסת ממש

קרה לי השבוע. כי לא בדקתי כמה זה בדיוק🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אין סיכוי שיוותרו לי?

לא.. אין מה לעשותנחת-רוח

להגי שעריןר ניסיתי וזה היה כזה מסובך האתר הרשמי ודורש טפסים ויאללה התיאשתי

ואצלי עוד היתה סיבה כי כשהמזנתי הזמלא היה מפורסם ישרד המכס

הז כבר הופץ ופורסם לפחות שבוע-שבועיים

אני כבר קבלתי את החבילה לשי אפילו

כרגע פטור ממכס ירד חזרהאורוש3
ל 75 דולר וזה דינאמי. אני כותבת לפני שמזמינה בגוגל ''75 דולר לשקל''. כרגע זה באמת נמוך. מנקסט משלוח חינם מעל 200 אז זה ממש טווח קטן לתמרון. 
בשיין משלמים מכס?כי כל פה
או שהם לוקחים את זה עליהם כמו שהיה עד עכשו!
אני גם אשמח לתשובהאנונימית בהריון

יש לי הזמנה גדולה משם

למיטב ידיעתי בשיין לא השתנהטארקו
ובאליאקספרס אם זה ממוכרים שונים גם
וואי..נכון שכחתי שבאליאקספרס זה כל מיני מוכריםיעל מהדרום

לק"י

רציתי להזמין בסכום גבוה יחסית. אבל אולי זה יהיה בסדר.

איך אני יודעת מי המוכר?

אני לא מצליחה בכלל לשלם שם🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וניסיתי עם כרטיס אשראי שאני משתמשת בו בשגרה.

עוקבתהילושש

אולי יעניין אותך