עזרה בבקשה!!! ארוחת צהריים...אני ולא אחרת

אשמח לעזרה!

 

אני לומדת יום ארוך, רוב השבוע לא בבית עד אחרה"צ-ערב...

 

צריכה רעיונות טובים (כאילו מוציא לשון) לארוחת צהריים שאפשר לקחת ללימודים..

 

פליז תעזרו.. המצב נואש!

 

תודה!

תכווני מה את אוהבת..רעיונות-מעיין חתום
בוקר-סנדוויץ עם גבינה וירקות
צהריים- אוכל מוכן בקופסא:
אורז ועוף
שניצל ופירה
עוד תוספות: בורגול, תפו"א..

לנישנושים מהצד: קורנפלקס, קרקרים, מעדן..

בהצלחה!
תכווני מה את אוהבת..רעיונות-מעיין חתום
בוקר-סנדוויץ עם גבינה וירקות
צהריים- אוכל מוכן בקופסא:
אורז ועוף
שניצל ופירה
עוד תוספות: בורגול, תפו"א..

לנישנושים מהצד: קורנפלקס, קרקרים, מעדן..

בהצלחה!
אני אוהבת אוכל טעים ובריא.. לא רוצה שטויותאני ולא אחרת
יש כלמיני..נדנדה כתומה.
יש לך דרך לחמם אוכל?מיקרוגל או משו?
כי אם כן אז אפשר לקחת קופסאות עם אוכל אמיתי מהבית.

עוד רעיון-
קציצות טונה ולביבות או קציצות מסוגים שונים-להכין כמות ולהקפיא-וכל פעם לוקחים כמה יחידות..
ירקות זה בד"כ אחלה-קל לקחת וחביב.
מה את אוכלת כשאת בבית לארוחת צהרים?
יש מיקרוגל...אני ולא אחרת

אפשר להקפיא קציצות טונה? באמת? אפפעם לא ניסיתי.. מגניב!

יש לך מתכון טוב לקציצות טונה? באלי לגוון קצת...

מה אני אוכלת כשאני בבית? שאלה טובה

 

תודה!

אם יש מיקרוגלחלומי

אז אפשר המון דברים.

לצהריים אוכל שאפשר לחמם-ספגטי,אורז,פירה,וכו'..

 

פירות וירקות למהלך היום

 

ואת מסודרת.

אפשר דברים ספציפיים? מתכונים?אני ולא אחרת
נגי סתם ספגטי-זה לא משהו...
בשרי?פרווה?חלבי?נדנדה כתומה.
יש לי כלמיני..אבל תגדירי כיוון..
פרווה חלבי.. לא בשרי... תודה!אני ולא אחרת
מלאמלאמלא רעיונות:נדנדה כתומה.
דברים שאפשר להכין בכמות גגוךה ולהקפיא במנות:
פיצניות(פיצות אישיות.אפשר מקמח מלא..(
לחם שום
לחמניות ממולאןת שוות-אפשר למלא בטונה פיקנטית,עגבניות,זיתים,בצל עם פטריות..יש מלא.
פוקצ'ות
פשטידות אישיות במנז'טים(בתבנית קאפקייקס)
מאפין-אני מכינה אחד ממש משביע וטעים..ובריא.(קמח מלא,שיבולת שועל,סוכר חום)
כמו שכתבתי כבר קודם-קציצות טונה,לביבות ירק(רק לא תפו"א!!)
אני מכינה עוגיות גבינה מלוחות-זה ממש קל להכין וכיף לאכול.

אפשר גם דברים שהם כמו ארוחת בוקר-יוגורט,גרנולה ופרי.
ירקות חתוכים וקרקר וגבינה זה אחלה אוכל שבעולם!

כמובן-פסטה,פתיתים,קוסקוס..
אפשר להכין רוטב עגבניות בכמות גדולה ולהקפיא במנות..מניסיון.
לקוסקוס אפשר להכין ירקות..וזה גם אחלה דבר כשאין זמן להכין אוכל בערב לפני/בבוקר-לקחת קופסא עם כמות של קוסקוס,תבלינים ושמן-מעורבב פנימה,ולהוסיף מים רותחים.
פסטה את יכולה לגוון-פסטה עם טונה,פסטה עם עגבניות,פסטה עם פטריות,פתיתים אפשר לבשל עם עדשים כתומים-כלום עבודה,יוצא טעים ממש ומנת פחמימה+חלבון.

אממ. זהו.נראלי נתתי מספיק רעיונות.
בהצלחה!
איזה חמודה!אני ולא אחרת

וואו השקעת! תודה!

 

אפשר את המתכון של המאפין?

אני אשתדל להשיג לך אותו..פשוט אני לא בבית..נדנדה כתומה.
בלי לחץ.. תודה!אני ולא אחרת
אפשר מתכון לעוגיות גבינה מלוחות?תודהעיצובית

עוגיות גבינה מלוחות:נדנדה כתומה.
1 קוטג'
חצי כוס שמן
2 1/2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1 כוס גבינץ מגוררת(או 5 פרוסות גבינץ חתוכות לריבועים קטנים)
1 לבן/יוגורט טבעי
3/4 כפית מלח
מערבבים הכל יחד לבצק אחיד.
יוצרים עוגיות בגודל כפית.(מניחים בעזרת 2 כפיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה)
אופים ב180° כ-רבע שעה,עד שמזהיב.

אפשר להקפיא בשקיות/קופסא אטומה.מצוין גם בהפשרה במיקרוגל
תודה! עובד גם עם קוטג' קצת "זקן"?אני ולא אחרת
אני מכינה בעיקר עם קוטג' זקן!נדנדה כתומה.
שכחתי לכתוב שם..עובד מצוין
אפשר מתכון לפוקצ'ות טעימות?אני ולא אחרת
תחפשי באתר של ניקי ב - בצניקי.נדנדה כתומה.
או אצבעות שום נחטפות עם טריק.
זה המתכון שאני מכינה ממנו פוקצ'ות,פיצות,ולחם שום.

ממליצה
[מהפלאפון אז לא יכולה לתת קישור..]
תודה חמודות!אני ולא אחרת
אינלי מלח גס ועגבניות מיובשות... איך אפשר להמיר את זה למשהואני ולא אחרת

אחר?

זה המתכון שאני מכינהשוקולד לבן

וממירה למלח רגיל ועגבניות רגילות (אחרי שאני סוחטת אותן) יוצא מעדן!

מעולה תודה!אני ולא אחרת
כן אפשר מלח רגיל ועגבניות רגילות ואת יכולה לשים גםanonimii

כל מיני פלפלים מכל מיני צבעים ובצל ואיזה ירקות שאת אוהבת

באמת? אוקיי... ננסה מתישהו ונדווח..אני ולא אחרת
ואני שמה מה שמתחשק-נדנדה כתומה.
עגבניות רגילות,זיתים,בצל מטוגן או לא,חצילים,פטריות..וכו'
ותבלינים..
עם בצל לא מטוגן/פלפלים לא קלויים וכו'-זה יוצא טעים?אני ולא אחרת
פלפל אני לא אוהבת,אבל מאמינה שכן.נדנדה כתומה.
בצל לא מטוגן יוצא מצוין.
תודהאני ולא אחרתאחרונה

ובהזדמנות-אינלי מושג למי מוקדשת החתימה שלך, אבל קבלי לייק ממני!

נגיד טאבולה:רוני בלילה

הכי טוב עם גרישה (בורגול דק) כי זה מתבשל רק באמצעות מים רותחים אז זה חוסך התעסקות.

אפשר להוסיף ירקות: מלפפון, זיתים, עגבניות, סלק. להוסיף עשבי תיבול, שמן זית והרבה לימון. מלח פלפל. כיף מאד.

 

אני נהנת לקחת מוזלי לארוחת בוקר: פירות חתוכים, קצת גרנולה, יוגורט/ גיל/ אשל, דבש/ סילאן. אני מאד אוהבת גם דבש. 

אני גם לוקחת תיונים מהבית ועוגיות מעשה ידיי. מפנק ביותר.

 

 

קציצות טונה-אין לי מתכון מדויק..נדנדה כתומה.
טונה,ביצה,פירורי לחם/קמח מצה,אפשר גזר מגורד,בצל מגורד..
מערבבים הכל לעיסה אחידה,ומטגנים כמו שניצל..
בצל מגורד נשמע אחלה! תודה!אני ולא אחרת
במיוחד בשבילך קציצות טונה שיהיה לך יום טובanonimii
איזה חמודה! תודהאני ולא אחרת
נכנסתי למתכון... את יודעת מה זה מל"פ?אני ולא אחרת

זה אחד המצרכים במתכון ואינלי מושג מה זה...

מלח פלפלנדנדה כתומה.
|מרגיש טיפש|אני ולא אחרת

כן זה די הגיוני באמת...

 

תודה!

אל! כולנו שאלנו את השאלה הזו לב אמיץ


תודה! הורדת לי אבן מהלבאני ולא אחרת


קיצור של מלח ופלפלanonimii
הכנתי! היה טעיםםםם!אני ולא אחרת
כל הכבוד לךanonimii
במיוחד בשבילךכיבשה

שלא תרעבי....

 

 

 

 

 

ש ק ש ו ק ה !!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סתם סתם אני יחשוב על משהו

אני ולא אחרת

להזכירך-אי אפשר שקשוקה בלימודים.. זה יתקרר ויהיה מגעילללל

 

 

 

אבל תודה! עשית לי טוב בלב ב-1:00 בלילה!

 

לילה טוב! 

למה? שקשוקה קרה נשמע לי גם טעים...ילדים זה שמחה


באמת? טוב אולי צריך לנסות פעם...אני ולא אחרת
נגיד מנה חמה בכל מיני טעמים, טבעולים למיניהם..dora

אני לוקחת לימים ארוכים לחמניה (אפשר מקמח מלא) עם סלט טונה: טונה+מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות+מיונז+עלה חסה ממש טעים! ואפשר עם ירקות..

פירות, קרקרים

אפשר להכין גם תפו"א מוקרם או ספגטי מוקרם.. זה גם טעים בלימודים.

וואי מזה לא חסר.. מה שאוכלים בבית אפשר גם ללימודים

אם יש מיקרוגל אפשק כל דברשוקולד לבן

תקני קופסה אטומה למיקרוגל,

ותקחי כל יום מה שיש- עוף או דגים עם תפו"א או אורז, פסטה ברוטב (לא טעים כמו חימום רגיל אבל בסדר גמור), מרקים למיניהם, סלט עם עוף, פשטידות, בורקים, מוקפץ וכן הלאה, מה שעולה לך לראש חיוך

אם יש אוכל במקרר מארוחת צהרים הקודמת (בהנחה שאת גרה אצל ההורים) פשוט תשימי בקופסא ותקחי איתך.

אם לא- תכיני כמויות (עוף\דג\ שניצל, מרקים, אורז וכו'), תקפיאי בשקיות ותשלפי בכל פעם אחד (הכי טוב מהקפאה, ככה עד הצהרים האוכל מפשיר ולא מתקלקל גם בקיץ)

עוף שהיה במקרר אמור להספיק עד 1-1.30, לי תמיד היה בסדר, תלוי גם אם את לומדת במקום חם או לא. אם המקום חם בקיץ תקפיאי את העוף או המרק. סלט חסה או כרוב מחזיק פחות זמן, כדאי לשמור לארוחת בוקר.

פסטה (קמח מלא) בתוספת טונה, עגבניות,...כלנית1
איפה קונים? בחנות רגילה?אני ולא אחרת
סלט בורגול/קוסקוסעיצובית

מעולה בתור משו קר

מה שמים בסלט כזה?איזה סגנון ירקות הולך עם זה?אני ולא אחרת
כל מיני..dora

בצל ירוק קצוץ, עגבניה , מלפפון, פלפל ועוד כל מיני עלים ירוקים..

נשמע טוב! אני אכין ואעדכן איך יצא! תודהאני ולא אחרת
רק שבורגול מתקלקל מהר. לא מתאים לשבת בחוץ שעות.aima
טוב לדעת! תודה!אני ולא אחרת
שניצל תירס ופסטה או אורזanonimii
אמממ בוא נגיד שאני לא ממש מגדירה שניצל תירס כ"בריא"...אני ולא אחרת
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך