האם היהדות ניצבת בפני פשיטת רגל?דתי
מאז שנולדנו חינכו אותנו להאמין בתורה מן השמים בשכר ועונש בעולם הבא באלוהים, אבל אף פעם לא הכיחו לנו שזה נכון (לפחות אצלי).
כל כך התאמצתי לעמוד בנסיונות ולשמור תומ"צ למרות כל היסורים שעברו עלי בקהילה הדתית.
ואולם מיום ליום הצטברו אצלי יותר ויותר שאלות על התנהלות מרושעות וחוסר עמידה לכאורה, בקריטריונים של היהדות.
הייתי אז ילד כאשר אריה דרעי נכנס לכלא , הרב יוסף זעק אז הוא זכאי...
עברו הרבה שנים דרעי השתחרר, ובראיון שקוים איתו לאחרונה למרבה הפלא לא רק שהוא לא הכחיש שלקח שוחד אלא אף "התנצל" על כך שהוא טען שטפלו עליו שקרים ואמר טוב , אמרתי... "היתי צעיר"... אבל היום אני לא רואה את זה ככה...
הייתי די המום כשראיתי את זה ושמרתי את הדבר...
והנה היום אני רואה סרטון בו הרב יוסף עצמו קורא לו רשע??
זה פשוט רעידת אדמה לא לאריה דרעי ולא לש"ס,
אלא לעולם היהודי כולו!
אם זה ככה אז איך אפשר להאמין למה שחינכו אותנו???

אם היהדות בשבילך זה סרטוני ווצאפ באמת היא פשטה את הרגלמושיקו

אם בשבילך הרב עובדיה זה הספרים הוא כתב והתורה שהוא למד היא לא תפשוט לעולם את הרגל

זה לא היהדות ולא אלוהים שניצבים בפני פשיטת רגלדי"מ
זה. הרבנים.
הבעייה היא שאנשים מאמינים ברבנים במקום באלוהים.
ואז כשהם מגלים ששיקרו להם הם כופרים.
כך כל אדם בערבון מוגבל ותאמין אך ורק באל חי.
ואכן ייתכן שחלק מהבעייה שלא הוכיחו לך. שאלוהים קיים
די"מ?! מה זה אמור להביע?שמש אא
התפיסה שרבנים לא יכולים לטעות היא התפיסה שהם אלוקיםtin man
וברגע שזו התפיסה, אם הם משנים את דעתם הסיבה לא יכולה להיות שהם טעו - אלא שיקרו...
אני מאמין שרבנים יכולים לטעות ואפילו פשוט לשנות את דעתם. כשהייתה בעם ישראל בהיסטוריה תפיסה כזו שנאבקה לקשר ישיר עם הקב"ה בלי "תיווך" של רבנים זה לא נגמר טוב.
אני לא מתנגד לרבנים.די"מ
אך כחכמים ולא כנבאים.

יש לזה יתרונות,אך גם חסרונות.

מה שצריך זה לזכור דשהם בשר ודם ועלולים לטעות.
בדיוק. מילים כדורבנותshilat
תסלחו על החריפותחדשחדש
פשוט תוציא את מפלגת ש"ס מהיהדות.
כך הספקות יעלמו,
ונגלה שמי שפשט את הרגל זה ש"ס
תוציא כל מי שלא חושב כמוך מהיהדות והספקות יעלמוtin man
אבל גם לא תוכל ללמוד כלום, כי כל מה שאתה לומד זה ממי שלא חושב כמוך...
^^^ מצטער, אני לא מוציא אנשים מיהדות.אחרת אף אחד לאותן טל

יישאר בעולם היהודי. אני יוציא אותו והוא יוציא אותי, ואז לא נתחתן - והנה לנו 765,933 עמי ישראל קטנים...ברכותיי...

הוא אומר להוציא את ש"ס מהיהדות, והוא אומר את הבית היהודי, הוא אומר שהם ככה, והרביעי משיב שבכלל החמישי הוא ככה...

זה לא ייגמר לעולם.

וככה בטוח לא נגיע לשום אחדות שהיא אי פעם.

סלחנושמש אא
למה רק בש"ס יש בעיות?צעיר רענן

בציונות הדתית אין את נחלים? אין את קופולוביץ? אין בעיות? 

אנחנו לא סומכים על רב זה או אחר, אנחנו רואים אתחסדי הים
אמתות התורה מהבטה בכנסת ישראל בכללותה.
אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטאדינה-די

יש יהדות. היא אמת משה אמת ותורתו אמת

אם יש לך שאלות על המשפט הקודם - אולי ללכת לסמינר ערכים או שיעורים אחרים בהשקפה

אם השאלה היא איך יכול להיות שאדם כזה יתנהג בצורה X

אז ככה זה מי שמושלם מועבר לגן עדן 

אנחנו נמצאים כאן בשביל לתקן וכל אחד טועה 

לא. מה פתאום..ד.

וחינכו אותך יפה מאד..

ותמהני  על ה"שאלות".. זה מה שגורם לך "לשאול"?.. "חוסר עמידה בקריטריונים של היהדות", של איזה בחור צעיר שהנהיג מפלגה?!.... זה בעיניך, "רעידת אדמה"?.. ועוד "לעולם היהודי כולו"?.... "איך אפשר להאמין למה שחינכו?".. מחילה, מה הקשר?

מילא, היית שואל על השואה - נו, יש הסברים מעמיקים על "צדיק ורע לו" ועל גבולות הבנתנו את הנהגת השם. 

אבל איזה בחור שעשה משהו וכעת מתברר שגם לרב עובדיה היתה עליו ביקורת, זה ה"ענין"?..

ומה שייך שראית "התנהלויות מרושעות" ו"עברת יסורים" (חבל.. ה' יעודדך) "בקהילה הדתית. ב"קהילות" אחרות זה לא היה קורה?.. הרי התורה ציוותה את דבריה לאנשים שהם מקבלים את אזהרותיה, ובכל זאת יש שם תוכחות ואזהרות ושכר-ועונש... סימן שבני אדם הם כאלו שיש להם בחירה ונסיונות גם אם הם מוגדרים "דתיים", והם צריכים לעמוד בהם ולבחור בטוב. זה בדיוק חלק מהיהדות. חלק חשוב.

[אגב, אני כלל לא מבין מה ה"התפעלות" שיש מהקלטת הזו. רואים כמה הרב עובדיה חכם ושקול וצלול. הוא לא אמר שדרעי "גנב" אלא ש30-40 אחוז מהציבור יגידו כך ולכן אלקטוראלית עדיף את ישי. הוא לא אמר שדרעי "רשע" בכללי או בהקשר הפרשה ההיא, אלא בהקשר למשהו מסויים שהיה במשפחה; כשרצה להראות שהוא עצמאי ולא בהכרח שומע לו.

אמר: זה לא רשע?.. כל מי שקצת מכיר את לשונו, יודע לזהות את ההקשר המקומי. בלשוננו היינו אומרים: זו לא התנהגות מרושעת?

הנקודה העיקרית שם היא, שדרעי אינו שומע לו בכל דבר, וגם מנסה "להוליך" אותו לפעמים, כדוגמת הסכם אוסלו הארור.

לעומת זה, אלי ישיש אכן יוצא שם אישית אדם ישר ונאמן. כפי שהוא כנראה באמת.

כנראה שגם בבחירות האחרונות, השיקול היה שאנשי דרעי שכנעו אותו שהוא יביא יותר קולות או משהו כזה, ואכן הרב עובדיה אמר אז ש"לא היתה לו ברירה". למעשה, רואים שדרעי פחות אטרקטיבי. 

ואם הרב אמר אז "הוא זכאי", כי כך הוא חשב. הוא לא ישב על התיק כדיין. מה התפעלות? חשש שרוצים להתנכל לתנועה החדשה, לא חשש כ"כ מופרך..]

איך? מה?! יוני
איך זה שבזמנו הרב עובדיה יוסף הגן על העבריין (כי פחד שהמוסדות שלו יפגעו) ובהמשך אומר אליו את האמת בפני בני ביתו, איך זה רעידת אדמה לעולם היהודי כולו??
או שאתה מתכוון לעצם העברינות מצד דרעי..
נראה לי שלא הבנתי את הפואנטה שלך..
אשריך שסימת מטרהקשלש

והצלחת ככה איכשהו לדחוף את האטואליה לשם 

יש לך עתיד בתור דרשן (ביזדים אולי ..) צוחק

(בלי לפגוע ממש בצחוק ..)

התשובה היא בודאי שלאשואף לאור

צריך לחלק את מה שכתבת לשניים.

א.בחלק הראשון,אלו סוגיות של אמונה אותם צריך ללמוד באופן מפורש,יש מקומות בהם לא לומדים אמונה,ויש מקומות שכן.כל שכן שחשוב ללמוד סוגיות אלו אם יש לך שאלות חשובות שלא קיבלו מענה.

אך חשוב שזה יהיה לימוד עם מי שיודע ללמד אמונה,משום שלמי שאין רקע יכול להתבלבל ולא למצוא את עצמו בחומר הרחב.

אני לא יודע לתת עצה מעשית היכן ללמוד,אולי סרטונים שצולמו מתוך שיעורים זו התחלה טובה תוך שליחת שאלות בשו"ת של שאל את הרב באחד מן האתרים באם יש לך שאלה.

בערוץ מאיר יש שיעורים שניתנים בשידור חי וניתן לשלוח שאלות תוך כדי,אומנם מן הסתם מדובר במספר מצומצם יחסית של שאלות מאחר וזה שידור חי ולא שו"ת.

ב.אין כאן קשר ישיר בכלל לתורה.סביב כל הסוגיות הללו יש עסקנים שאינם דמויות תורניות והם מכוונים את חצאי האמירות האלו לכאן ולכאן,לפעמים טוענים שמשמיעים לרבנים בסדר הגדול של גדולי דור שאינם דמויות פוליטיות אלא עוסקים בתורה,אינפורמציה מוטעת ולא מדוייקת לגבי כל מיני נושאים.עיניך רואות בעצמן שהאמירות הללו נתקלות בסתירות,ואין תמונה שלמה,משום שיש ניצול מצד כל מיני גורמים לגבי חצאי האמירות הללו.

מסתבר שפעמים רבות הדברים האלו בפנים לא כפי שהם נתפסים בתקשורת.. בדומה לחוסר ההבנה הבסיסית של אדם שצופה בתקשורת ונתקל במושג "הדרת נשים" כאשר בכלל מדובר בערך של צניעות,ואף אחד לא מתנדב להסביר לו..

מה פרוש?! לא למדת שרבי עקיבא אמר שבר-כוכבא הוא המשיח?ender13

לא יודע איזו תורה למדת.

אותי לא לימדו שרבנים הם מלאכי עליון

תקרא תנך.. שמה זה נשמע יותר גרועHakuna.Matata
זה מה שמטריד אותך?ארוון
המפלגה הכי מושחתת... נראה לך שהיא בכלל קשורה ליהדות איכשהו?
בקיצור הפתרון הוא להאמיןאיש השקים
כי זה אמת ולא כי חינכו אותך
״דע את אלוקי אביך ועבדנו בלב שלם״^^^פנסאי
כל עוד הוא בגדר ״אלוקי אביך״ לא יכול להתקיים המשך הפסוק ״עבדנו בלב שלם״ אבל אחרי שמקיימים את ההתחלה של ״דע״ תלמד להכיר את אלוקים מקרוב, בחיים הפרטיים שלך, והוא עובר מקטגורית אלוקי אביך לאלוקיך, אז הרבה יותר קל לעבוד אותו...
יש פה שאלה חזקהאורח כלשהו

ואולי לא נכון להאשים דווקא את הרבנים אלא כל אדם שטעה בתום לב. ונראה לי שמי שטועה בתום לב הוא בכלל "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות".
דוגמה מעולה לזה הם קרובי משפחה שלי שעד היום הצביעו שס בגלל הרב עובדיה ושוקלים להצביע ג' מחוסר אמון בשס.
הרב עובדיה כמעט אמר שם שטעה בתום לב במילים מפורשות.
ממליץ ללמוד את ענינה של הכפירה, אולי יש דפים בספרים של הרב קלנר יוכלו לעזור בזה.

שאלה שנעה ירון דיין נדרשת אליה בספרה מקימיהנסיך חצוי-הדם
שאתיאסט תלמיד חכם מוכיח אותה על רצונה לעבור לחברה החרדית שלא חסרים שם גנבים שקרנים ואנסים לטענתו.
והיא אומרת לו שבאמת היא לא הולכת אחרי ציבורים מסוימים אלא אחרי התורה שהיא קדושה ונכונה והיא לא באה בטענה לאנשים שכולם בני אדם ויכולים לטעות.
אין מנוס.ניק חדש.

ב"ה

אלא ללמוד תורה בצורה אחרת, ממה שהיית רגיל.

לא כולם זוכים, אבל צריך ללמוד לחפש.

הכי קשה בכל בחירה היא למצוא משהו מתאים.

איך יודעים שמוצאים? נחת בלב, כזה ששם גם כשחושך וסוף יום.

הזדמנות להתעמקות.

[לא קל בכלל, פשוט, צריך ללמוד לחפש, לדעת להגיד שלא מצאת, לדעת שכואב זו טענה מספיקה]

סלח לי אבל אתה במחילה לא חונכת טובמשכן עמינדב

וגם לא כל מי שהגיב כאן...אנחנו צריכים לסמוך על שיקול הרבנים בעצמת עיינים

נ.ב הסרטון לא קשור  לתגובה...

כשרב אומר לעשות משהו צריך לסמוך עליו לגמרידינה די

אבל ... אם אחר כך התברר שטעה - זה לא הופך את התורה שלו ללא נכונה או אותו ללא רב,

זה פשוט אומר שהוא אדם ולא אלוקים זה הכול 

כשאין סבה להניח שהוא טועה ויש סבה להניח שהוא יודע-ראוי לסמוךאבגדהו

אחרת , מה פתאום ?

זה נגד מה שהתורה אומרת לנו : את ה' אלוקיך תירא  ואותו תעבוד . עובדים את הקב"ה לבדו ולא חס וחלילה איזה בן אדם , אפילו אם מדובר בילד שגמר עם החיתולים נהיה גדול והירביץ סמיכה .

אם אין ליסיבה להיות בטוח שהוא בקיא בתורה ושמה שהוא אומר לי שנושא שעל הפרק זה דין התורה , למה שאשמע לו .

הרב עובדיה לא טעה!משכן עמינדב

מי אמר שהוא טעה ככה הוא הוציא מזה את מירב התועלת!!! 

הרב עובדיה פשוט לא פראייר...

ולגביי התורה שלו תראה לי  מישהו אחד היום שמשתווה לו (מהציבור הדתי לא החרדי...)

כתבתי כלל על רב. הרב עובדיה -טעה המוןאבגדהו

קודם כל מי שסומך על רבנים בעצימת עיניים , העיניים שלו מיותרות , וכשהוא מברך חונן הדעת זו ברכה לבטלה.

כל אדם טועה . הרב עובדיה יוסף טעה המון בהנחיות הפוליטיות שלו.

כשהיה הגרוש המשוגע והאכזרי של היהודים , הוא לא אמר לחבר'ה שלו להתנגד.

הוא זה שגרם ששמעון פרס יהיה הפרזידנט של המדינה. והשמעון הזה גרם נזקים בלי סוף מתוך תפקידו  כנשיא. השביר לכל העולם שצריך  להיענות לדרישות אש"ף  שפירושן לקדם את חיסולנו.

הכספים האדירים שחת שלטון פרס מגיעים משונאי ישראל ומשמשים למה שטוב בעיניהם.

אני חושב שבענין "הוא זכאי" הרב עובדיה צדק , והמשפט אז האשים את  דרעי במה שלא עשה . אבל הוא צדק גם כשאמר שדרעי גנב . נכון לגבי עניינים אחרים.  אבל טעה כשעבד עם דרעי למרות שידע שהוא גנב. 

טעה כשלא  פעל נגד פולחן האלהת איש ממ"ש  ( כלומר שהאיש ההוא חשב את עצמו לאלוה והרבה חסידים חושבים  

שהוא אלוה . אבל מה עשה ? כלום ! תראו  כאן http://tinyurl.com/9qsx25f  

\הוא טעה לגמרי כשלא קרא לחבר'ה שלו לפעול נגד אסון אוסלו של רבין  , וטעה בלי סוף בכל מה שקשור להנחיות  לש"ס שלו  , במה לתמוך ולמה ולמי להתנגד. 

אבל כל זה לא קשור בכלל ליהדות.

ביהדות ברור לגמרי שיש אנשים, גם כאלה שהירביצו סמיכה,  שטועים הרבה.

אני חושב שהניתוח הזה חורג מכבוד שצריך להביע לת"חשואף לאור

אפשר להגיד אמירה כללית,שאפשר לטעות,אני לא חושב שאפשר לבוא ולהתיימר לנתח מהן הטעויות כאשר הדובר אינו באותו גובה תורני (כמו כולנו).מעבר לכך זה נראה כמו כתב רווי האשמות כנגד תלמיד חכם גדול שנפטר,דבר שלא היינו עושים באופן רגיל כלפי אף אדם,העובדה שהרב זצ"ל היה דמות ציבורית לא צריכה להביא לחריגה משמעותית כ"כ בצורת היחס,צריך איזון

אני חייב להעיר שהדברים שכתבת לא יכולים לתאר את המציאות בצורה מהימנה כאשר הם נכתבו בכמה מילים בלבד

לא כתבתי על הצד התורני. בצד הלא תורני לא היה גדולאבגדהו

ועל זה אני יכול להביע דעה , כמו שאני יכול להגיד שהוא לא היה משהו מיוחד בכדורסל , ככה אני יכול להגיד מתוך הבנה ומתוך ידיעה שבתחום הנהגת המדינה , והוראות מה צריך לעשות בתחום הציבורי , שזה בכלל לא השטח התורני שלו , הוא טעה בשיטתיות.

תגובהשואף לאור

אי אפשר לחלק את התחום מהאדם עצמו,ת"ח צריך לכבד ולכן צורת הניסוח היא חלק מהפרמטרים,לדעתי חלק מן האימרות לא נאמרו בצורה נכונה לפחות

^^^ אסור לדבר ככה על ת"חדינה די
זה מה שהמציאות אומרת, אם יש טענות , תבואו אליה לא אלי.אבגדהואחרונה

אני תוהה אם הסוגריים בשורה האחרונהאריק מהדרום

נכתבה מתןך גסות או בורות.

או גם וגם.

הוא התכוון שכל חרד גדול יותר מהרב עובדיה. זו גסות ובורות.אבגדהו

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך