לא מגיבה הרבה,
אבל הייתי חייבת, כי הנושא הזה בוער בי.
נפגשתי עם זה לא פעם ולא פעמיים.
כבר כמה פעמים חברה או מישהי קרובה אליי התחתנה, והקשר שהיה חזק מאוד, נחלש ולפעמים נפסק.
יש לי כמה דברים להגיד, אולי מהניסיון שלי אוכל לעזור לך:
א. תזכרי שיש חיים אחרי. שהחיים שלך משמעותיים והמשכיים, גם ללא אותה חברה.
אני מבינה את העניין שיש חברה מאוד משמעותית וטובה, אבל נכון לבנות את החיים שלנו כך, שהם לא "תלויים" בבן אדם אחד.
למה אני אומרת את זה? כי כשאני חשתי ככה, שבורה ומרוסקת כמו שאת מתארת, אז הרגשתי ושמתי לב שבדיעבד, הרבה מאוד מחיי היו תלויים בחברה הזאת, בדעות שלה על דברים שאני עוברת, על דיבור ושיח איתה.
מנסיון העבר שלי, למדתי לבנות לעצמי את החיים שלי, את התחביבים שלי, חברויות ודברים אחרים שלא בהכרח קשורים לחברה הזאת. למלא חיים מגוונים, כך שתמיד יש לך עוגנים. גם כשחברה האולפנא מתחתנת, גם כשחברה מהעיר שלך, וגם כקורים דברים מטלטלים אחרים שלא בהכרח קשורים לנישואים של חברה.
כשחברה טובה שלי התארסה לאחרונה, הרגשתי הרבה פחות שבורה וחוששת, אלא יותר בטוחה, ומתוך המקום של השקט והבטחון, גם יכולתי לשמוח בשבילה הרבה יותר, לשמוח איתה בלב שלם.
ב. שימי לב אם הקשר נחלש בגלל שאת אולי מחלישה אותו.
קרה לי מקרה שבו חברה התחתנה והקשר באופן טבעי נחלש.
כשאח"כ חברה טובה אחרת התארסה, כל כך חששתי שזה עומד לקרות, שאני בעצמי יצרתי את המצב שדיברנו פחות, שהקשר נחלש, רק מתוך החששות האלה.
אז שימי ♥.
וג. כיום, כשנה ומשו אחרי שחברה טובה שלי התחתנה והקשר נחלש וכמעט נותק, היא מיוזמתה חידשה אותו. אחרי שנה וחצי אינטנסיביות עם הבעל והילד, פתאום היה חסר לה העניין של חברות וחברה טובה.
לא חשבתי על זה, אבל יש תקווה.
ואולי, מי יודע, אחרי שתתחתני גם בעז"ה, שוב יהיו נושאי שיחה משותפים, שוב הקשר יעלה מעצמו.
מקווה שעזרתי במשו..
מוזמנת לפרטי לעוד..
בהצלחה!♥