יום סיירות 14.1.15 מי בא?פעמיים חי

אני אהיה שם... יש לי משקפיים עם מספר 3 וקיבלתי, לאידע איך...

מתאמן כבר חודשיים, ריצות של 5, וספרינטים בעליה עם שק..

תקבע לך תוכניות אימונים מסודרתנפשי תערוג

בהמלצת גורמים מוסמכים (אפילו המורה לספורט שלך)

אחרת אתה יכול להפצע

היי איך הלך? |מתעניין|הנסיך חצוי-הדם
פגשת אחד קצת נמוך בשם נריה קטן?
איך הוא היה?
יום סיירות 14.1.15 תיאור.פעמיים חי

ראשית קיבלתי חובלים/צוללות שזה קצת באסה...רציתי מטכ"ל.

הגעתי ב7 לתחנת רכבת ראשל"צ משה דיין, משם על אוטובוסים דקה וחצי לאיזה בסיס שם

שמתעסק עם פיצוצים. מגיעים, שמים תיקים באוהל, והולכים לעמדת קבלה. שם אתם מביאים לדודות ממיטב

את הטפסים. מקבלים מספר שמציירים אותו עם טוש על החולצה. הולכים לראות רופא שבודק חום,דופק ולחץ דם.

מחכים שעוד כמה חברה יסיימו, ואז לפי המספרים, הולכים בנאגלות של 60 לריצת 2000. יש חימום לפני זה עם איזה מגבש

גבר שעשה. רצים 2000 שהם קצת יותר קשים ממה שהייתי רגיל (עשיתי 7:24 באימונים ו8:19 בימ"ס). חוזרים לשטח כינוס 

הראשון ואוכלים ארוחת בוקר (לא ראיתי אף אחד שהקיא באקטים עצמם, אז אפשר לאכול אבל לא הרבה). כולם מתכנסים (בשלב זה הרופא והמפקד הראשי מפחידים את כולם, ומציעים למי שמרגיש לא טוב לדחות את היומ"ס) 

ואז מתחלקים לקבוצות של 20 בערך, מקבלים ציוד (אלונקות, שקים, ג'ריקנים של 10 ליטר, אתי חפירה וכיסאות למגבשים) וסוחבים אותו לבקעה השנייה לייד. שם יש מלא עליות חדות בחול וכל קבוצה מקבלת עליה משלה.

ואז מתחילים. ריצה להכיר את המסלול דהיינו איזה שיח מקיפים ומאיזה כיוון. זה עליה משופעת שקשה מאוד לרוץ בה וכולם 

הולכים, אבל אסור להתפרק ולהאט קצב אלא כל הזמן להמשיך. מתחילים בהזנקות וסדרי הגעה, המגבש רשם רק את ה8 הראשונים. רצים בערך 8 ספרינטים ואז עוצרים לשתות מים ולסדר אלונקות עם 3.5 שקים כל אחת.

אח"כ תרגיל "אלונקה סוציומטרית" דהינו 4 ראשונים אלונקה וגם 4 אחריהם אלונקה, תשיעי עם ג'ריקן מטפטף והשאר בלי כלום. זה הולך כך שכולם רצים את העליה וחוזרים בלי כלום, ואז לוקחים ציוד וחוזרים, ואז שוב רצים בלי כלום כולם, ושוב לוקחים ציוד. כך רצים בערך 12 פעמים. באמצע הורידו לנו אלונקה אחת והוסיפו ג'ריקן, וכן קיצרו את המסלול של החברה עם הציוד... שלב הבור: כל אחד ממלא שק חול בדלי אחד, ולוקח את חפירה לחפור בור 1X1X1 מטר. יש בערך חצי שעה לשם כך, אח"כ מכסים אותו. האקט האחרון: שמים את השקים בפס של העליה. התרגיל הולך כך: זחילה של 10 מטר בערך, לוקחים שק על השכמות ומטפסים את העליה ויורדים, מניחים את השק בתחתית העליה ומקיפים בריצה איזה את חפירה נעוץ וג'ריקן, וחוזרים לזחול מהפס תוך כדי שצועקים את המספר שלך.

בסוף זה נגמר, כל אחד אומר כמה הוא עשה (צריך להיות בפוקוס כי הרוב מתבלבלים), ואז מארגנים את הציוד ועושים 

מעגל שכל אחד אומר מי הוא, ומאיפה, ומה הוא עושה בחיים, ומה הוא עשה בשביל היום סיירות.

חוזרים לשטח כינוס, עושים שאלון סוציומטרי (דירוג חבריך לקבוצה) קצת קשה לזהות באקטים מי זה הגבר שנתן לשתות וסחב את האלונקה, כי אתה דיי מתרכז בעצמך.

זהו..אוכלים איזה פריסה חלבית,ומחכים למסדר דמעות שבו אומרים מי קיבל איזה גיבוש, מקבלים טפסים ויאללה לאוטובוסים.

קצת מספרים: הגיעו: בערך 560.

סיימו: בערך 480

חובלים צוללות קיבלו איזה 160.

משך האקטים: שעתיים נטו.

היום התחיל ב8:00 ויצאנו משם ב16:20 באוטובוס האחרון.

הייתה לי אחלה קבוצה שאף אחד לא פרש (וזה נדיר). בכללי,ראיתי שלמי שעשה הכנה יעודית ליום הזה (אחרי, כושר קרבי וכו') היו יותר סיכויים.

ריצה על דיונה משופעת לא דומה לשום הכנה שעשיתי על כורכר/ אספלט. נדרש ראש שונה.

לי, הספרינטים הראשונים היו קשים מאוד מנטאלית (כי אתה מבין שזה מה שהולך להיות בשעתיים הבאות) אבל אחרי זה 

יש אנרציה וזה פחות קשה (עדיין הרגליים כואבות). 

קיצר היה נחמד, והיו אחלה חברה ואווירה טובה.

וואו אשריך מעריך מאוד!!!הנסיך חצוי-הדםאחרונה
אני מתאמן לגיבוש צנחנים...
בעזרת ה' יותר קל מסיירות אבל עדיין מאתגר מאוד יחסית למה שאני מורגל...
שמע לפי מה שאתה מתאר זה נשמע בסדר גמור
גיבוש צנחנים נשמע יותר קשה... חחחח
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך