לימודי הוראהאני#

שלום. התחלתי השנה לימודי הוראה, ואני ממש מתלבטת אם להמשיך. 

מההתחלה התלבטתי אם זה המקצוע שמתאים לי, ואני רוצה אותו, ולא סתם אומרים שמי שרוצה להיות מורה צריך לאהוב את זה.

השאלה, האם זה באמת נכון? אני בטוחה שכמעט חצי מבנות המכללה שלי, לא באו ללמוד כי הן באמת רוצות להיות מורות, אלא כי זה תואר שאח"כ הן רוצות להמשיך איתו לתואר שני בתרפיות שונות. או שזה מקצוע שנחשב יחסית קל, והן רוצות להתחיל את החיים עם מקצוע ביד, או שבכלל- יש הרגשה כזאת, שאם בחורה לא יודעת ממש מה ללמוד, שתלמד חינוך, בגלל החופשות, המשכורת וכ'ו. 

האם הכל זאת כדאי לי להמשיך ולגמור עם התואר, למרות שממש קשה לי, ובתוך תוכי אני לא רואה את עצמי מחנכת, בשביל שאולי עם התואר הזה אוכל להתקדם לכיוונים נוספים, או שפשוט לעזוב וזהו??

היום הוראה זה מקצוע לא קל בכללציליגילימימי

וגם לא מאוד מכניס. אם כל הכבוד לחופשות זה לא שווה לעומת הרבה דברים אחרים מאוד שוחקים.

מי שזה מתאים לו וטוב לו ונהנה מזה, אז מצויין, ומי שלא לדעתי יישחק מאוד מהר. תחשבי על זה.

בהצלחה!

הל מורה היא עורכת דין של לפחות 100 אנשים לשנה אוהבי ה'
היום מורה זה תפקיד מאוד לא פשוט...
צריך לדעת איך להתנהג עם החוצפות של הדור שלנו עם כל ההתנהלות והכל שונה מפעם!!
לדעתי מורה שאוהב את תפקידו יעשה זו בדרך הכי טובה וכנצפה גם הלך לו יותר קל ממורה שלא אוהב את עבודתו ועושה אותה רק כי צריך...
בהצלחה!!
אשמח לדעת איזה תרפיה אפשר ללמודחלושי

כתואר שני אחרי תואר ראשון בהוראה. אני מחפשת משהו כזה ולא מצאתי.

לא בטוח שתואר ראשון בהוראה מספיק..יעל מהדרום
לק"י

אני יודעת שאחרי תואר בחנ"מ- אפשר ללמוד תרפיות
יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחדחלושי

את יודעת על מקומות שאפשר לעשות תואר שני בתרפיה? אשמח לקבל שמות של מקומות.

ניסית לחפש באינטרנט?יעל מהדרום
לק"י

אני יודעת שיש באוניברסיטת תל אביב או בבית ברל (ואולי בשניהם).
אולי גם במכללה בירושלים?! לא יודעת..

יש הרבה מקומות שיש לימודי תעודה בתרפיה.
מה שמצאתי זה לימודי תעודה ולא תואר שני.חלושי
תעודה ולא תואר...אימוש

בארץ עדיין אין מקומות שמקנים תואר ללימודי תרפיה אלא תעודה בלבד.

פרט ל-לסלי קולג'- שמקבל את התואר מחו"ל ומשם התוקף שלו. מה שאומר שיש בארץ מי שיסכים לקבל אדם עם תואר זה לעבודה ויש מי שלא... 

בהצלחה.

זה לא נכון..לפחות בתרפיה באומנות יש תואר שנייעל מהדרוםאחרונה
במכללה בבית וגן יש תעודה (לא תואר) ,תבררי(,")

המשך תבררי בחיפה(,")

תלוי איזה תואר למדת-(,")

מוזיקה או אומנות(הוראה) אפשר להמשיך לתרפיה באןומנות/מוזיקה וכו'

כנ"ל חינוך מיוחד מאפשר תואר שני בתרפיה עם השלמות

אומנם אני עדיין תלמידה אבל...אנונימי (2)
אני מבקשת ממך
ממש מתחננת
אל תהיי מורה למקצוע שאת לא אוהבת.
זה יגרום לך לשנוא מה שאת מלמדת ואת הכיתה שאת מלמדת
זה יגורם לכיתה לשנוא את המקצוע ואותך (לא בכוונה לפגוע כמובן פשוט תלמידי שמיים לב שמי שמלמד אותך לא רוצה או אוהב ללמד...)
חוץ מזה שיש בעולם אלפי או אולי עשרות אלפי מורים שמלמדים סתם
בלי לאהוב/ להתחבר למקצוע אז לא צריך אותך (לא אישי נגדך כמובן)
היום הרבה יותר קשה למצוא מורים שיודעים מקצוע ואוהבים אותו
ושמוצאים כאלה פשוט מתאהבים בהם...
מצטרפת!! עוול לתלמידים ולעצמך לעסוק במשהו+mp8
שאת לא אוהבת!

להוראה הולכים מאהבה- או לא הולכים בכלל!
כתבת ממש את מה שאניאנונימי (3)
מרגישה!
ובאמת שקשה למצוא מורים כאלה וחבל
מצטרפת!
ורק תזכרי בזמן שלך כתלמידה ...
אני למדתי הוראהמתואמת

ולא עוסקת בזה היום. (גם היו לי התלבטויות במהלך הלימודים, ובשנת הסטאז' - החלטתי באמת שזה לא מתאים לי).

אבל התיאור הראשון פתח לי את האפשרות ללמוד את המקצוע שלי היום (לא יכולתי ללמוד אותו בלי תואר ראשון).

אאאdesalegn
יש הרבה מציאות שהולכים על פי יחס קרוב אלי (כמו: שירות, מדרשה, ישיבה שהתחנכתי בו..) זה יוצא חינוך ועוד. בכל המובנים הוראה הוא מקצוע יידדותי וזה דורש להיות אדם חכם ואמתי כלפי אחר. אם יש לך רקע התנדבותי אם אנשים או קהילות יש מקום לתת חשיבה חיובית וגם יש בהוראה הרבה אפשריות לעתיד. היתי ממליץ להתייעץ ולא ללכת על פי תחושת הבטן כרעג.
אחת התופעות המזעזעות בציבור הדתי לאומימיקי100

אני לא יודעת אם אפשר להמשיך לתואר אחר אח״כ, אבל זה שבנות הולכות ללמוד הוראה כי אין להל מה לעשות אי בגלל החופשות זה אחד הדברים היותר מזעזעים. פשוט נורא. 

מי שהולכת ללמוד הוראה מתוך אידאל, כי היא רוצה את זה וכו אז על הכבוד לה. אחד הדברים החשובים.

אבל מי שלא תהיה מורה טובה- פשוט דופקת את התלמידות שלה כי זה מקצוע שהוא קל לה.

בתור תלמידה הרגשתי את הדברים האלה על בשרי. באמת.

אז אני חושבת שאם את מתכננת להמשיך עם זה למשהו אחר , אז סבבה (למרות שאני לא יודעת אם אפשר ולמה אפשר להמשיך...)

אבל אני כן חושבת שמי שהולכת להוראה צריכה לאהוב את זה, ולרצות את זה, ולדעת לחנך.

זה נכון, אבל...מ ו ט י

אם במערכת החינוך יהיה רק מי שהולך מתוך אדיאל (וגם התאמה) אז יהיו חסרים הרבה מאוד מורים...

גם היום שבאים כאלה שנוח להם חסר מורים...

איפה בדיוק חסר מורים?רעות3000

חיבור למקצוע..אימוש

תראי, צריך לחלק לשניים- חינוך או מורה מקצועית.

אני מחנכת כבר 7 שנים באולפנה.

ב"ה עבודה מאוד מספקת אך סביב השעון- כפשוטו.

הקשר עם הבנות, ההכוונה, השיח, וגם הלמידה מאוד משמעותית, וילד מחזיר אהבה כשהוא מקבל אהבה, אז יש סיפוק. אבל, המחיר מצד שני כבד מאוד, יש שעות רבות של הכנת שיעורים, יש המון תוכניות לימוד חדשות שמשתנות כל שנה ושנה וזה די מתיש, יש ישיבות צוות שהן חובה, בדיקת מבחנים שנערמים ונערמים על השולחן יחד עם ההערכות להגשת הציונים לתעודה וכו הלאה... יכול להיות שהמשכורת עלתה במקצת אבל אין פרופורציה בין השעות לשכר.

למורים המקצועיים האינטנסיביות היא פחות תדירה, אך להם יש מס' כיתות לימוד ופועל יוצא הוא כמות מבחנים, ישיבות וכו'...

אם את מגיעה בלי מרץ ואידיאל, לא בטוחה שזה יהיה לטווח ארוך. הילדים (שלא לדבר על נוער) כיום מאוד מאוד לא פשוט. ההתמודדויות הן מורכבות מאוד, ואם לא באם עם נשימה עמוקה, גישה חיובית ואהבה לתלמידים, יהיה קשה להחזיק מעמד שנים רבות בהוראה (דווקא בגלל "שיפור" התנאים לכאורה, שבפועל מקשים מאוד ואינם מוסיפים הרבה).

נכון, ישגם פלוסים, אחד מהם הוא החופשים (וגם שם יש שינויים- דוגמאת ימי חופשת חנוכה השנה והימים שבין יום כיפור לסוכות שבוטלו).

מכירה הרבה מורות ששנים עובדות בהוראה מכח האינרציה, ההרגל, לסמן V ולהביא פרנסה הביתה,  לא מתוך אידיאל ולא מתוך רצון גדול ואולי קצת בגלל הנוחות.

השאלה הגדולה- שרק את תוכלי לענות עליה היא- האם תהיי מסוגלת לעבוד כל חייך בעבודה שלא תספק אותך, שלא תקדם אותך ולא תהיי שמחה בה.

אני מאוד מאוד עמוסה ויחד עם זאת, מאוד מאוד שמחה. 

לומדים למצוא את האיזונים בין בית ואולפנה. ושמחים בזה. 

גם לתרום לכלל ישראל וגם לביתך הפרטי.

ודרך אגב, תמיד אפשר לעשות הסבה קטנה לאיזו תעודה שתכניס פי שניים מהוראה אם זה ממש לא מסתדר...

בהצלחה!!!

מקצוע שלא אוהבים לא מצליחים, למה לייבש את עצמך ?אמא ל 5

כדי שיהי הילך כוח לקום בבור ולהשקיע צריך חיבור.

לימודי הוראהגימלאית מאושרת

אחרי 30 שנות עבודה בהוראה אני יכולה לומר לך באופן ברור - אם אינך אוהבת את המקצוע ואת הילדים - הפסיקי מיד את הלימודים !! מי שאמר לך שזהו מקצוע קל - מזלזל במורים ואין לו מושג מה הוא אומר. חבל עלייך אבל במיוחד - חבל על התלמידים שלך, שיזהו מיד שאינך שם באמת עבורם. למרות גילך הצעיר, חשבי האם היית רוצה שילדייך ילמדו אצל מורים שאינם אוהבים את ההוראה ואינם אוהבים ילדים. חפשי משהו אחר!! בהצלחה!

יעוץ בבחירת מקצועחכמת ישישים

את זקוקה לייעוץ לבחירת מקצוע -- ויפה שעה אחת קודם. את יכולה לפנות ליעוץ קונבנציונאלי כמו במכון הדסה למשל, או לייעוץ לא קונבנציונאלי כמו ייעוץ גרפולוגי או להיוועץ בשניהם גם יחד. גרפולוג טוב, יכול לתת עצות טובות מאוד. הכי חשוב זה ללמוד משהו שאת נמשכת אליו. משהו שכשתקומי בבוקר תרוצי בהתלהבות לקראת מה שמחקה לך במשך היום. הרבה מאוד אנשים קמים בבוקר וחושבים לעצמם "עוד יום. כמה ימים יש עד שבת? אוף, שהשבוע יעבור כבר..." . זה רע להם ורע לעבודה שהם עוסקים בה.

את יכולה להמשיך ולגמור עם התואר -- אם יש לך כיוון שמושך אותך ללמוד אחרי התואר. למשל  SPEECH THERAPY . אבל גם המקצוע הזה לא מתאים לכל אחד כי הוא דורש המון סבלנות עם ילדים שמתקשים להתבטא וכו'. אחד הדברים שבהם המקצוע הזה שונה מן ההוראה, הוא, שבמקצוע הזה לא עומדים מול כיתה שלמה של ילדים מופרעים אלא מול ילד אחד. ויש אנשים [אולי את אחת מאלה] שיוצרים קשר טוב עם בן אדם אחד ומתקשים ליצור קשר טוב עם קבוצת אנשים. אם את קרובה לסיום לימודי ההוראה, כדאי שתסיימי אותם בכל זאת אבל לא על מנת לעסוק בהוראה אלא כדי להיעזר בתואר הזה לקראת המקצוע שבו תעסקי באמת.

מכל מקום, אל תלכי להוראה במובן הרגיל של המילה כי ברור שזה לא מתאים לך. שיהיה לך בהצלחה!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך