קושי לנהל את הביתאנונימי (פותח)

נשואים כבר 3 וחצי שנים עם 2 ילדים וב"ה בהריון

ופשוט מרגישה כל הזמן ש"איך אחרים מצליחים ואני לא?!?!"

ומלא מחשבות של אולי התחתנו צעירים מדי? אולי הילדים קרובים מדי וצריך הפסקה (למרות שהם שמחה כל כך גדולה ואנחנו פשוט מאושרים על הזכות שיש אותם וכל כך אוהבים את זה ורואים אידיאל גדול מאוד במשפחה ברוכה)

ברמה שאני לפעמים חושבת שאני צריכה עזרה נפשית פסיכולוג או משהו כי אני מלא פעמים צורחת (זה נשמע ככה: "ה'!!!!!! אין לי כוחות לזה!!!!!! ו- "די אני לא יכולה!!" "ה' תעזור לי!!!!") ובוכה ופשוט מרגישה שהכל הר. בעלי עושה מלא מלא בבית אבל אנו אף פעם לא מצליחים להשתלט על כל מה שצריך לעשות בבית. אמנם אנחנו בתקופות לחוצות (כמו שהיינו מאז ומתמיד) אבל  גם הגדול שלנו תורם לזה- היום לדוגמא, קצת נחתי והוא עושה "פוגרומים" בכל מקום שאליו מגיע. מלאי האנרגיות לא נגמר לו אבל פשוט לא נגמר! ברגע אחד הוא מטפס כמו קופיף מעל ארון גבוה וזורק את כל המשחקים עם מלא קלפים וכו' על הרצפה, שובר כוס במטבח, מפזר חבילת פירורי לחם על השולחן במטבח, מטפס על מאווררים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם....אחרי ארוחת ערב אני מותשת ולא מגיעה לסדר את המטבח שנראה כמו שהוא נראה אחרי שהם אכלו (ועלו על השולחן ופיזרו את כל האוכל וזרקו וכו').

בקיצור - למישהו יש עצות וטיפים איך עושים את זה???????.

קודם...ילדים זה שמחה

לא ללכת לנוח בלי שאין מבוגר שמשגיח על הילדים.

אם הגדול עושה ככה בלגן אז הוא עדין קטן בשביל להשאר ללא השגחה.

מותשת.....אהבת ישראל

וגם אם אני לא נחה- אין לי כוחות לרוץ אחריו

קשה לדרוש כזה דבר מאישה בהיריון...מתואמת

ולנוח - זה יכול להיות גם על הספה, בלי יכולת לקום ולרדוף אחרי הילד...

מזועזעת מהתגובה שלך שלפני הכל מכילה ביקורת!!!דרולה

הגזמת, ממש ממש הגזמתבדילמה

לדרולהבדילמה

וואו. שלושה ילדים בשלוש וחצי שנים??אנונימי (3)
זה לא א ו ל י צפוף מדי, זה צפוף!!!
בטח שאין לך כח לרדוף אחרי שובב בן שנתיים ומשו כשאת בהיריון, ועוד יש עוד אחד שצריך צומי....
אמאל׳ה! לא נראה לי הייתי שורדת בחיים... פשוט קודם כל תביני שזה סופר סופר סופר לגיטימי שלא יהיה לך כח וממש ממש תקבלי את זה שהבית הפוך. לא נורא. לא קרה כלום. כשיש כח, מסדרים. לא- אז לא! זה בסדר. העיקר שיש בגדים נקיים וחוצמזה שהכל יחכה!!!
אני מקווה בשבילך שהוא לפחות באיזה מסגרת בבוקר?? תנסי לנצל את הבוקר למנוחה, שיהיה לך קצת יותר כח אחה״צ. (לא תמיד עוזר, אני יודעת.. אבל שווה לנסות...)
אולי משעמם לו? ניסית להעסיק אותו בדברים כמו לצייר, מדבקות, להשחיל, לתת צדקה, בצק, לתקוע גפרורים בבצק... ועוד מיני רעיונות בסגנון? אצלנו זה עובד טוב...
וכמובן לבדוק שמלאי הברזל שלך תקין וכן שאר הדברים שצריך, לא יודעת בדיוק אבל דברים כמו אבץ, מגנזיום, סידן וכו׳ אולי זה גם קשור ויוכל לעזור לך להרגיש חזקה יותר? אבל בכל מקרה, היריון זה תמיד מעייף אז בטוח שיש קושי...
חיבוק ענק ענק יקרה!! תהיי חזקה, זה לא קל!!
בהצלחה!!!
אה, ועוד משו- (מוסיפה)-אנונימי (3)
זה שיא הנורמלי לגילו!!! ככה בנים שובבים בגיל הזה מתנהגים! הבן שלי, אם אני לא מעסיקה אותו- זה בדיוק מה שהוא עושה!!! שלא תחשבי שזה יוצא מגדר הנורמה או משו... כדאי לחשוב על פעולות שאת יכולה לאמר לו לעשות, לכוון אותו ועם מינימום מאמץ מצדך.
רעיונות נוספים חוץ ממה שכתבתי-
לספר סיפור, לעשות לו הצגה עם בובות אצבע, לשחק במשחקי קופסא, פאזלים מעץ, פאזלים שצריך לחבר רק זוגות כמו אמא ותינוק/ שולחן וכסא וכאלה, המפתח להתפתחות, השחלות, לתת לו ׳משימות׳ בבית- לזרוק לפח, לשים דברים על השולחן/ בחדר וכו׳ וכו׳...
בבקשה לא להתחיל ויכוחים בנושא ועוד מאנונימי!מתעלה אליו

שום ויכוחים בנושא.אנונימי (3)
זה סתם נושא רגיש אצלך אז את קופצת.
תקראי את מכלול הדברים שכתבתי, זה ממש לא ויכוח! הפותחת בעצמה ציינה שהיא לפעמים מרגישה כך, ובסה״כ רציתי לתת לה מראה, שתבין שזה אכן מיוחד ולא פשוט, ועל כן עליה לתת לעצמה את מלוא הלגיטימציה לקושי.

אה, וזכותי המלאה לכתוב מאנונימי!!!!!!
איפה ראית ויכוח??+mp8
הוא היה יכול להיווצר מאוד בקלותאנונימי (4)

אם מתעלה אליו לא היתה כותבת את זה

מי שמנצל מצוקה כדי להעלות נושאים רגישים שמועדים לויכוחמתעלה אליו

ומסיטים את השירשור מכוונתו המקורית כבר בכותרת אז הוא בהחלט קפיצי.

אולי אם לא היו חושבים כל הזמן על זכויות אז הטיעון הזה לא היה עולה בקלות רבה מידי.

בקשר לניקיון וסדרהודלולה

אולי שווה לקחת משהיא שתעזור?

או לתת את הגדול לבביבי סיטר?

כמובן רק אם יש אפשרות.

בזמנים כאלה שווה להחליט מה הכי קריטי בשבילך שיהיה מסודר, את השאר אם יהיה זמן וכוח.

ותדברי על זה עם אנשים, אל תשמרי שום דבר בלב.

תנסי לקבל תמיכה נוספת.

לי יש 2 ילדים ב 7 שנים ואני לא ממש רחוקה מזהדינה די

הרגשתי שהבית שלי לגמרי יצא משליטה

כמובן שאי אפשר להשאיר ילדים בלי השגחה . אם את חייבת מנוחה אז תביאי ילדה שתשמור או שלחי לשכנה או משהו כזה 

התוכנית שלנו: אמנם בכלל בכלל אי ן לנו כסף לזה (אנחנו כל חודש מינוס )

אבל אני מתכננת להביא בחורה פעמים-שלוש בשבוע שתעזור לי 

יקרה,פנים טובות
קודם כל חיבוק גדול.
מחשבות על אם התחתנתם צעירים מדי לא יועילו עכשיו...
תראי, החיים אף פעם לא קלים, אז ב"ה שיש לך ילדים שממלאים לך אותם.
כנראה שממלאים המון.
ילדים בדר"כ לא נחים, שובבים מי יותר ומי פחות, אבל כולם פעילים.
לדעתי את צריכה לתכנן לכולכם סדר יום בנוי ומסודר, זה יכול לתרום לטובה.
את עובדת? הילדים במסגרת? אם כן עד מתי?
נניח והם חצי יום בגן. הם מגיעים, אוכלים א. צהריים, ומה??? משתוללים? את זו שצריכה לספק להם תעסוקה, לשבת איתם עם סיפור, יצירה, משחקי הרכבה/ קופסא, לא יודעת מה. ברגע שתעסיקי אותם הם לא יחפשו לטפס על ארונות וכדו'...
כן, זה קשה, זה דורש המון, אבל זה שווה.
דבר נוסף זה להרגיל אותם לעזור במה שיכולים- לאסוף את המשחקים אחריהם, את הצלחת למטבח, מה שביכולתם.
כשהם נרדמים קודם כל תנוחי לך. חצי שעה של שקט בראש ואז תקומי לעשות את עבודות הבית. את גם בהריון וזה באמת לא קל אז אולי תוכלי לארגן לך עזרה ממישהי?
אם את ממש מותשת עשי לך סדר עדיפויות, על מה את יכולה לוותר, על כיור נקי או על רצפה נקיה...
אם את עובדת פרגני לך יום חופש לעצמך, למנוחה, לנפוש קצת.
ועוד טיפ שלי תמיד עוזר- להסתכל על מה שיש ולא על מה שאין. לא על מה שקשה. אני עושה לי רשימה בראש מה יש לי, פתאום נראה שיש לי כ"כ הרבה! לי זה עוזר, זה מעודד אותי כשקשה.
אז חיבוק, ושה' יתן לך כח!
תודה נשמה עזרת לי מאודאהבת ישראל

גם אני הייתי במצב הזה ובלי תמיכה ועזרה זה באמת קשהמתעלה אליו

לקחת אותם הרבה לגינה להוציא מרץ ולפגוש ילדים אחרים.

^^ לקחת הרבה לגינהaima

וואו. כל כך מוכראפרוח
גם לי יש 3 ילדים בהפרש של 3 וחצי שנים..פעם הייתי קורעת את עצמי על נקיון ברמה מוגזמת וזה היה פוגע לי בבריאות.. לא אוכלת, לא ישנה..
צריך קודם כל לשים לב לכוחות שלנו. למחול לעצמנו אם הבית לא פיקס כשהולכים לישון.. בבוקר זה 2 דק' כי יש כח.
ובקשר להרגשה שאת צריכה עזרה נפשית (כהגדרתך ), אני חושבת שלכולנו יש ימים כאלה, זה נורמלי ולי זה עושה תחושה שאת במודעות.
פיתרון קסם?? אין לי ממש.
מה שכן-עצה שלי, תחשבי קצת על עצמך..
זה יתן לך הסתכלות אחרת על החיים.
תביאי לילדים משחק מעניין, שבי עם עצמך 5 דק' עם איזה שוקולד טוב- זה כבר ירגיע..
ובכלל, לשתף את הבעל יותר..
הרבה הצלחה
מקוה שהועלתי
מוכר, מוכר כל-כך...מתואמת

התחושות האלה, האירועים האלה (כולל הילד השובב... לי יש שניים בגיל הזה).

לפני ההתייחסות לניהול הבית והילדים - איך את מרגישה מעבר לכל זה? את מרגישה שמחה? את נהנית לעשות דברים שאהבת לעשות בעבר? את מרגישה רצון לחיות את החיים? (אחרי שתעני על אלה, אפשר גם באישי, אכתוב לך למה שאלתי).

בכל אופן, בינתיים תדעי שאת בכלל לא היחידה במצב הזה וברגשות האלו! תובנות של ממש - אין לי כ"כ, כי גם אני מתמודדת בצורה דומה. אולי רק לעודד - כשהילדים קצת גדלים יותר, יש קצת יותר מרווח נשימה, יש מי ש"עוזר", וגם יש יותר עם מי לדבר (כמו שבעלי אומר מאז שהגדולה עלתה לא': "סוף סוף יש דברים חכמים לעשות איתה" - מתכוון לשיעורי הבית).

אכן מוכר לגמרירבקה כהן

מותר להגיע לפעמים לייאוש. זה בסדר. את גם בהריון וההורמונים מדברים. 

אני בזמנו פשוט וויתרתי על הבית וזהו. היה בלגן, היו המון כלים בכיור, היו הרים של כביסה נקייה על הספה וככה חיינו, אבל זה לא בשביל כל אחת. תכבי לגמרי את המחשבות על "איך כולם מצליחים ואני לא". לא מצליחים כלום. הכל שטויות. אין לך מושג מה קורה מאחורי הקלעים של בית מצוחצח עם ילדים משולמים לכאורה. יום אחד קפצתי לחברה בשכונה לכוס קפה וכשנכנסתי אליה הביתה הוא היה נראה בדיוק כמו הבית שלי - כל משטח אפשרי מכוסה בדברים, כלים בכיור גולשים לשיש וכו'. אמרתי לה "יווווו, איזה כיף! זה נראה בדיוק כמו הבית שלי!" והיא אמרה "כן, יש גמ"ח בתים מבולגנים בשכונה, שאפשר להיכנס אליהם ולהרגיש שאת בסדר". תמצאי גמ"ח כזה, ותרגישי טוב עם עצמך. אחרי מאה ועשרים אף אחד לא הולך לשאול אותך "האם תמיד הלכת לישון כשהכיור ריק והרצפה מבריקה???"

אם הילדים כזאת שמחה גדולה, אז זה נהדר, ואת אמא מעולה, וזהו!

חח גדול!! אהבתי מה שכתבתאפרוח
העלת לי חיוך עם הגמ "ח בתים מבולגנים
גם אני אהבתי את הביטוי "גמ"ח בתים מבולגנים"אבני חן

חיוך גדול

ממש מרגישה תמיכה מעצם הקריאהshiloha

ואני נשואה עשר שנים, שלושה ילדים כבר יחסית גדולים (בין עשר לארבע), 

וכמו שתיארו כאן - 

כלים תמיד בכיור,

כביסה נקיה על הספה ועוד ערמות מלוכלכות ממתינות.

שולחן עמוס..

ומדי פעם מצליחה "לאפס" את הבית

אבל לצערי לא מצליחה להחזיק את זה לאורך זמן...

ותמיד תוהה איך אני לא רואה את זה אצל אף אחת..

שמחה על הידיעה שאפשר לארגן גמ"ח כזה..

מצטרפת ללייק כניראה שגם אני הגעתי לשלב הזה בחייםמתעלה אליו

למרות שברור לי שהילדים יותר חשובים מניקיון אבל זה קשההההה

בדיוק בשביל תגובות כאלו היה כיף לשתף ברגשות אהבת ישראלאחרונה

קשה...פרח-בר
קודם כל - כתבו פה שזה נורמלי שילד מתנהג כמו שכתבת, לדעתי זה לא תקין . ילד לא שובר כוסות ומפזר אוכל ואם הוא עושה את זה אז כנראה זו דרכו לקבל תשומת לב.
לדעתי כדאי לך לקחת עזרה בכל מחיר, ואם יש צורך אז לקצץ בדברים אחרים - קחי לך נערה שתיהיה איתך שעתיים שלוש ביום ותקדיש צומת לב לגדול .
בימים שאת לבד - כדאי מאד לצאת החוצה לפארק או לגן שעשועים שם הילד יכול לפרוק אנרגיות ולהשתולל אפשר גם לקחת כריכים ירקות ופירות ואז ישר למקלחות ולמיטה.
תדעי שהתקופה הזו עוברת , את חייבת זמן פרטי לעצמך לאגור כוחות ולהתנתק .
ילד עם אופי שובב, כן יכול להתנהג כך אם משעמם לו.מטרי
הבן שלי מאד שובבפרח-בר
הוא בן 5 ויש לו מלאי אנרגיה שלא נגמר בלי עין הרע, מגיל שנה הוא לא ישן צהריים והוא לעולם לא עייף וגם שהוא מאד משועמם הוא לא ישבר כוסות ויפזר אוכל , הוא כן עושה מעשי קונדס אבל מה שהפותחת כתבה נשמע קצת כמו רצון של הילד לצומת לב....
מבחינתי זה די דומה,מטרי
חוצמזה שממש הגיוני שהוא רוצה צומי כשיש עוד אח קטן ולאמא אין כח (היריון...)
הבן שלי בן שנתיים ולא מברדק את כל הבית רק כי אני באמת משתדלת להעסיק אותו. אבל אם לא........
יש הבדל בין בן חמש לבין בן שנתיים.מתואמת

כתבתי שמגיל שנה הואפרח-בר
פעיל מאד וגם בגילאים יותר קטנים הוא לא עשה את זה , זה פשוט בדיקת גבולות ויש דברים שהם לגמרי לא מקובלים . בדיוק כמו אלימות ( לא נרשה להכות אח קטן נניח) כך גם שבירת כוס או פיזור אוכל מכוון - לדעתי זה דברים שאי אפשר להעביר אותם לסדר היום .
השאלה אם היה לך עוד קטן וגם היית בהיריון באותו זמן.מתואמת

אני לא אומרת שזה לגיטימי, אני רק אומרת שלפעמים זה בלתי אפשרי 'להשתלט' על ילד בגיל הזה.

^^^נכון!מטרי
אבל כשהילדה היתה הורסת את כל הבית????מתעלה אליו

מפרקת את הכירים

מבלגנת את המטבח

קורעת ספרים וניירת

וכמה כבר יכולתי להעסיק אותה?

אז נכון עכשו היא בגן,מקבלת את התרפיה שהיא צריכה ובאמת היא משתפרת

אבל הפחד שהסיוט הזה יחזור....

אניחושבת כמוךמעיין טוהר
גם לי יש ילדים שובבים אבל מה שהיא מתארת זה שובבות גדולה מאוד מאוד!!
לא הייתי מגדירה את זה שובבות או בזדוןמתעלה אליו

מה כבר אפשר לעשות עם ילדה ככ היפרית שהכל אצלה מתפתח ככ לאט ושלהורים אין את התמיכה והעזרה לדעת איך לשים לה גבול?????????

כמו שאמרת למעלה ואני ממש מסכימה איתך. כמה שיותר לצאת החוצהaima

לחזור הביתה בשביל ארוחת ערב ומקלחות.

טיפ קטן...חן ס

לגבי העניין שהוא מפזר משחקים מהארון, אצלי זאת התינוקת בת שנה וחצי שלמדה לפתוח את ארון המשחקים ואז היא שופכת על הרצפה מכל הבא ליד.

פשוט לקחתי חתיכת מסקינטייפ והדבקתי על הדלת של הארון ונגמר הסיפור!

היא לא יכולה להוציא משחקים לבד אלא קוראת לי כשהיא רוצה משחק ואני מוציאה לה רק אחד כל פעם.

מצטרפת לכל מי שכתבה להרפות מהביתשביב
גם לי יש שלושה ילדים. הגדול בן 3 והקטנה כמעט חצי שנה.

תשדתלי להוריד עומס- לקנות מה שאפשר חד פעמי
להכין אוכל הכי פשוט שיש (ואנחנו מאוד מקפידים על בריאות ולא קונים מוכן ולא משתמשים במיקרוגל ועדיין יש פתרונות מהירים ולא יקרים במיוחד. אם תרצי רעיונות תגידי)
לניקיון זריז- לטאטא את כל הבלגן- מהשולחן מהספה מהרצפה מאיפה שיש לפינה אחת בבית ואז זה עשר דקות למיין הכל. לשים בבקבוק שפריצר חומר ניקוי - אני אוהבת את הכחול הזה לניקוי כללי אבל אפשר גם מים וסבון כלים/סבון רצפה/אקונומיקה. ואז כשמשהו מתלכלך את משפריצה ומנגבת נקודתית את מה שמלוכלך ולא הכל מג'דייף.
עוד שיטה טובה- כל פעם שעוברים מחדר לחדר בבית לקחת דבר אחד למקום.
לנעול מקרר וארונות- יש מנעולים ייעודיים שאפשר לקנות. אפשר גם להוציא את הידיות ואז הקטנטנים לא מצליחים לפתוח.
לשובבים- שלא יהיה להם איך לטפס- לשים את הכיסאות על השולחן כשאת נחה ואפשר גן באופן קבוע.. להוריד רק לאוכל
זה קופץ לי ואני לא מצליחה לערוך :-/שביב
אז אני אמשיך כאן

עוד כלל חשוב- לאכול רק ליד השולחן. שלא יתפזר אוכל בכל מקום.
למשחקים אפשר גיגית גדולה ולא למיין כל פעם מחדש פשוט להעיף לשם.
להזמין חבר נשמע תוספת עומס אבל זה מעסיק את הילד. ואם הוא בא עם אמא שלו אז בכלל זה נחת.
לקלח ילדים ביחד ולא אחד אחד.
לפרגן לעצמך הפסקות קפה ועוגה
לנשום עמוק כל פעם שמשהו נשבר ולא להילחץ
לשים סרטונים במחשב כשצריך לעשות מבצע חילוץ
להרשות לעצמך ללכת לישון גם כשהכל בלגן. הוא לא יברח.

ואת מוזמנת אלי לגמח הבתים המבולגנים
הרעיון עם הגיגית- גאון!!בדילמה

אהבתי את הטיפים!0 אלישבע 0
את חייבת יעוץshindov

המצב שאת מתארת מאוד קיצוני. תחפשי את מיכל דליות דחוף!!!! או כל עזרה אחרת. את יכולה להיעזר בארגוני נשים כמו אמונה למשל. יש גם עזרה דרך הרשויות המקומיות. וכן יש גופים אחרים פרטיים שיכולים לעזור. כמו מכון נתיבות. בהצלחה.

מזדהה איתך לחלוטין!אנונימי (5)

נשואים 3 שנים עם 2 ילדים ואני בחודש 6... אני סטודנטית.

אז דבר ראשון- בנינו להם סדר יום:

4+- מגיעים מהמעון, אוכלים פרי ליד השולחן.

בוחרים משחק שמעניין את שתיהם ויושבים איתם קצת(לגו/השחלות)

אם נמאס להם-הם מספיק גדולים בשביל לעזור לאסוף ולבחור משחק אחר!! מלווים אותם בשירים כמו נראה מי אוסף יפה...(במקום יושב יפה...) אני אוספת 3-2 בשביל דוגמא אישית והם ממשיכים לבד..

5:30- סיפור וא. ערב.

אח"כ מקלחים אותם ביחד  פיגמות ולישון.

בעלי מגיע בסביבות 6 לעזור לי...בד"כ יוצא שאנחנו אוכלים עם הילדים.

שהילדים ישנים כל מה שנשאר זה כלים, להתקלח ולישון!!! ואם לא דוחים את הכלים למחר- זה בדיוק חצי דקה!

כביסה- עושים על הדרך, שמורידים בגדים כבר ממיינים ומיד למכונה/סלסלה- זה חוסך המון. וגם- שמורידים מהחבל- ישר לארון! אין דבר כזה ערימות.

אנחנו הולכים לישון בד"כ בסביבות 9, 10 גג. והבית יחסית נקי ומסודר.

לילדים שלך ולך ישבדילמה

רק שעה וחצי לבלגן או להעסיק אותם, נראה לי שאצלם זה כל היום או חצי יום

אז אין מקום להשוואה

בדילמה, יקרה!שייני

שימי לב להבדל בין הפותחת לבין הסטודנטית שמקבלת את הילדים בארבע.

זוכרת את מה שכתבתי לגבי הצהרון?

רוב האימהות יהיו אימהות יותר רגועות, אם לילדים יהיה צהרון (בתנאי שהוא איכותי!)

אישה לא אמורה לשאת בעול כל כך כבד לבד!

פעם הכול היה אחרת.

פעם הרחוב היה מקום הרבה יותר בטוח.

פעם לרוב האימהות הצעירות הייתה אימא או חמות שהיא עקרת בית ויכולה לעזור, היום רוב הסבתות עובדות.

פעם לבנות התיכונים היה פחות עומס לימודים, והיה יותר קל לצפות לעזרה מאחיות גדולות, דודות צעירות, או פשוט להשיג בייבי סיטר במחיר שפוי.

כשאני הייתי בחורה צעירה, לא היו לי אחים קטנים והאחיינים גרו רחוק, אז התנדבתי בארגון חסד, וטפלתי בילדים של משפחות ברוכות ילדים. חוץ ממני היו עוד מתנדבות רבות. היום לכי תמצאי מתנדבות שעוזרות למשפחות ברוכות-ילדים.

יש אולי עזרה לחולים, ליולדות, אבל לסתם משפחה רגילה שיש לה ילדים צפופים??

לא מסכימה עם זה בכללבדילמה
עבר עריכה על ידי בדילמה בתאריך א' בשבט תשע"ה 11:39

פעם גם לא היו עובדים הרבה בחוץ ופעם העבודה בבית היתה הרבה יותר קשה

פה זה מקרה די קיצוני,

ואפשר גם לשלוח ילד רק לבוקר, בלי צהרון

ואם ילדים לא יכולים לצאת לבד אז יוצאים איתם, זה הרבה יותר קל מלהיות איתם בבית

והקושי שלה יכול להתגמד מאוד ככה

ואני גם לא שוללת צהרון טוטאליתבדילמה

למשל במקרה הזה זאת יכולה להיות אופציה טובה

ובכלל- שכל אחת תעשה כראות עיניה, זה ממש אינדיבידואלי

לגבי היציאה מהבית -מתואמת

זה קשה להתנהל בחוץ עם שני קטנטנים+היריון או עם שלושה קטנטנים, במיוחד עכשיו, כשמזג האוויר לא תמיד נעים, ולכן לפעמים מעדיפים להישאר בבית.

לייק ענק לתגובה שהציפה את הבעיה האמיתית-לשיינימתעלה אליו

בזמן אבותינו אולי לא היו מכונות כביסה וחיתולים חד פעמים אבל לא ניסו להיות יותר חכמים מהקדוש ברוך הוא ולשנות את טבע העולם וטבע האישה,עם כל הקושי היה הרבה יותר חיבור לצרכים הנשים ממה שניראה לנו.

תקופות של מחזור ולידה היו תקופות של פסק זמן ומילוי מצברים

נשים חלקו זו עם זו חוכמה וניסיון חיים

חיוניותן של התכונות הנשיות לבנית הבית וחינוך הדור הבא קיבלה הרבה יותר הכרה וכבוד

נשים למדו העצמה טיבעית באמצעות מעגל החיים

ולא אני לא נגד קידמה ונגד קידום אבל עצוב לי שהדברים האלה התמסמסו

מסתבר שהשם כניראה לא סתם ברא כפי שברא

אני מקווה שצחקתמעיין טוהר
את לגמרי מגזימה! נכון שובב נכון בלגן אבל נורמלי למצב!!
אולי תתני לו משחקים שלא מחייבים אותך לשבת איתובדילמה

מכוניות, בובות, כדור, בלון, הם גם לא מתפזרים ומבלגנים

תגובה מגבר נשויzman1

חייב להודות שהדברים שלך נוגעים ללבי, לא שאני יודע בדיוק מה עובר עלייך... אבל מזהה את הקושי, וכן, גם יכול לשתף שכ'גבר עובד'... המשתדל מאוד, מאוד להעניק לילדים (ולאישה כמובן) את הכל, לפעמים פשוט מאתגר כל כך...

תזכרו שיש גם את בן זוגכן במשוואה... בבקשה.

הוא צריך צומי... ולפעמים מרגיש כמו אחד הילדים (ואני לא יודע אם זה נשמע לכן בכלל, אך זו התחושה האישית)

אז אני אכתוב לך משהו בלי להכליל חלילהמתעלה אליו

אבל מה לעשות שהרוב נופל האישה!!!!!!!!!!!!!

זה לא שבעלי לא עוזר מידי פעם אבל הוא בעצמו אומר לי שזה לא הצד החזק שלו אז מה אני אמורה לעשות שכמעט כל העול של לא רק לטפל פיזית אלא גם לחנך ולהפעיל נופל עלי כי כאמור "הוא לא טוב בזה"(ואני לא יודעת עד כמה הוא באמת מעונין לשנות אבל זה כבר נושא אחר אולי)אבל כשהוא חוזר הביתה הוא רוצה אישה מאפרת עם חיוך על הפנים.....קצת מרגיז אותי תסלח לי!

את לא היחידה!אנונימי (6)
מצטרפת לנשים בעלות העול הגדול שהכל על שכמן... והבעל לא יודע או לא רוצה לדעת...
זה מאוד תלויבדילמה

מי אצליכם יותר אוהב (פחות לא אוהבחצי חיוך) את עבודות הבית, ומה המתפקידים האחרים של כל אחד,

אצלינו למשל אני עושה הכל וזה ממש סבבה מבחינתי, לא שלא קשה אבל אני בבית ויש לי זמן

בעוד שבעלי עובד (וגם פחות אוהב להתעסק עם זה)- אז מבחינתי הוא את תפקידיו עושה.

אם הייתי מרגישה שאני קורסת הייתי מבקשת ממנו עזרה.

אבל זה לא מחייב בכלל שהעול הזה צריך להתחלק חצי חצי

וזה מאוד תלוי גם בשאלה האם הוא מעריך את זה 

לא ספרתי באחוזים אבל זה גם הבית והילדים של הבעלמתעלה אליו

ולמה צריך לחכות לקריסה????????

באותה מידה אפשר לומרבדילמה

שהפרנסה היא גם של האישה

ולפני קריסה יש בד"כ סימנים מקדימים, זה לא קורה ביום אחד, אז אם

מרגישים קושי מבקשים מהבעל שישתתף גם

כן רוב הבעלים אולי גדלו בבתים נורמטיביםמתעלה אליו

מה אני אעשה שהבעל שלי גדל עם אבא פרזיט ונצלן שהפך את אמא שלו לשפחה ומשרתת?

סליחה שאני מנצלשת לפרוק לחצים,תאמת בא לי ממש בזמן חח

זה משהו אחרבדילמה

דיברתי על מקרים סטנדרטים

ו-חיבוק, את מוזמנת תמיד לפרוק כאן הכל!

אין ספק שהילדים צפופים...שירה515

וזה קשה! לכולן! קשה לטפל בשני פעוטות, להלביש אותם, להחליף טיטולים, לנקות אחריהם...ועוד כשאת בהריון!  אין לי ספק שבעוד כמה שנים תוכלי לנשום קצת יותר ולרוות נחת. 

אני בהחלט הייתי לוקחת הפסקה לחידוש הכוחות.

בקשר לעזרה נפשית - נשמע שאין לך בעיה לדבר עם ה', אז תקבעי לעצמך שעה של התבודדות, ואם זה לא מספיק חפשי עזרה נוספת.

יש מקומות שקיים פרוייקט "אם לאם" שמיועד לאמהות כמוך. אמהות ותיקות שנותנות תמיכה ועזרה אם צריך.

נראה לי שהילד שלך צריך גם תשומת לב וגם גבולות. לדעתי ששווה לכם לחשוב יחד מה הכללים בבית ולהרגיל את הילדים, לפני הלידה הצפויה. אז הכל יהיה טעון יותר.

למשל: מי שזורק אוכל- לוקחים לו את הצלחת! (בגיל שנתיים אפשר להבין את זה)

אי אפשר לקבל משחק לפני שאספנו את המשחק הקודם.

ובכלל, כמו שמישהי כבר כתבה- סדר יום הוא מפתח לחיים רגועים יותר. שווה להשקיע בזה!!

מאחלת לך הריון רגוע, לידה קלה, תינוק בריא ומשפחה מאושרת!

כמה טיפים לאמא המתוקה ‏:‏)‏דבורה127
לא הספקתי לקרוא את כל העצות שכבר נתנו לך אבל בכל אופן,‏ מקווה שהטיפים הבאים יעזרו לך ...‏ ‏
1.‏ את חייבת לנוח באמצע היום ,‏ לכן תנסי באמת לנוח כשהילדים לא פה או כפי שאת אומרת שב'ה בעלך עוזר לך הרבה אז נראה לי שגם לו וגם לך יהיה יותר קל שיקח את הילדים לגינה לאיזה שעה שיוציאו את האנרגיה שלהם ואת תוכלי לנוח בזמן הזה...‏ ‏
2.‏ תנסי לעשות לך סדר שלא כל יום את צריכה גם לבשל,‏ גם לגהץ ,‏ גם לכבס וכו'‏,‏ תנסי לבשל כמות ולהקפיא כל פעם לכמויות קטנות יותר,‏ תחליטי שגיהוץ זה רק בימי שלישי (כך זה אצלי ‏:‏)) וכל השבוע את לא חושבת על זה,‏ כביסות זה ממוצ'ש להעריץ מכונה אחרי מכונה ועד יום רביעי בלבד (שלא תתעסקי עם זה בהכנות לשבת)‏...
3.‏ הילדים משחקים רק בחדר שלהם,‏ שיהפכו שם מה שהם רוצים ואח'כ תוך חצי שעה מקסימום אפשר להחזיר הכל למקום בעזרתם כמובן.‏ ‏
4.‏ טיפ הכי חשוב ‏:‏) תשכיבי אותם מוקדםםםם.

בהצלחה רבה ומעריכה אותך מאוד...
קושיbattt

א. המצב של ילדים צפופים בהחלט מזמן התמודדות לא פשוטה, משום מה בציבור הדת"ל מקובל לדבר על משפחה גדולה כדבר רצוי, אבל לא מקובל להסביר שבשביל להגיע למשפחה גדולה - רוב הנשים צריכות הפסקה משמעותית בין הריון להריון... זה לגבי העתיד - וכדאי להתיעץ עם רב עוד לפני הלידה - כי אחרי לא יהיה לך יותר מידי זמן....

ב. המצב שאת מתארת (גם אם מאז כתיבת השירשור השתפר מעט) בהחלט מצריך התיחסות מיוחדת כאן ועכשיו על מנת למנוע קשיים גדולים יותר בהמשך, ואני אפרט:

את - משדרת מצוקה ריגשית משמעותית, על רקע מצוקה פיזית (הריון שלישי תוך 3 שנים + טיפול בשני קטנטנים).

ממליצה לך בחום לקבל סיוע מפסיכולוגית או עובדת סוציאלית קלינית, ושלא תחשבי לרגע שמשהו לא בסדר אצלך כי הלכת לקבל סיוע נפשי, המטרה היא לקבל עכשיו עזרה כדי לא להסתכן בדיכאון לאחר הלידה.

הילד - נראה ע"פ מה שתיארת שהוא חש שמשהו "עובר" עליך, ובהבנה שלו - אם אמא באה מהר לנקות את הזכוכיות - סימן שהכל בסדר.... לכן סיוע נפשי לך בהתמודדות יגרום גם לילד שלך להרגיש יותר בטוח ו"להפעיל" אותך פחות.

בעלך - מן הסתם, למרות שלא כתבת, אובד עיצות, וקרוע מכך שלא מצליח לסייע לך יותר, ברגע שהמצב הריגשי שלך יהיה מטופל - גם הוא יהיה יותר רגוע - ויוכל לתמוך בך יותר.

אני מניחה שכסף זו נקודה כאובה אצלכם (ואצל מי לא...), וסיוע נפשי פרטי עלול להיות יקר...

מצרפת כתובת אתר אינטרנט עם הסבר לאן לפנות כדי לקבל טיפול במחיר סימלי.

זה גם הזמן לגייס עזרה מהמשפחה המורחבת (סבים וסבתות, אחים ואחיות - שמירה על צאצאיכם החמודים בזמן שאת נחה).

בימים יפים - לצאת החוצה עם הילדים ועם שכנות שיש להם ילדים - הילדים מוציאים הרבה מרץ בלי לעשות הרבה בלאגן, ואת פוגשת חברות, שניים במחיר אחד

בימים גשומים - שווה להתאמץ ולהלביש את הילדים וללכת איתם לחברים, בד"כ יהיה להם מעניין וכוסות לא ישברו, לא אצלך- כי את לא לבד איתם בבית, ולא אצל החברה - כי יש עוד ילדים וכולם משחקים ועסוקים (גם אם רבים מידי פעם...)

כמה שיותר עזרה שאת יכולה לגייס עכשיו - תגייסי, בלי שום ייסורי מצפון וחוסר נעימות!

זה מצב של פעם בחיים, בהמשך את תדאגי לרווחים בין הילדים (רצוי בהנחיית רב, אפשר במכון פועה), על מנת שתוכלי לגדל משפחה גדולה בשמחה ואושר

הרבה הצלחה!!!

אם יש עוד משהו שאת רוצה לברר / לדבר / סתם לבכות ולפרוק, את יכולה להתקשר אלי 052-3114723 ולהגיד שאת מערוץ 7 

עצות וטיפיםbattt

א. המצב של ילדים צפופים בהחלט מזמן התמודדות לא פשוטה, משום מה בציבור הדת"ל מקובל לדבר על משפחה גדולה כדבר רצוי, אבל לא מקובל להסביר שבשביל להגיע למשפחה גדולה - רוב הנשים צריכות הפסקה משמעותית בין הריון להריון... זה לגבי העתיד - וכדאי להתיעץ עם רב עוד לפני הלידה - כי אחרי לא יהיה לך יותר מידי זמן....

ב. המצב שאת מתארת (גם אם מאז כתיבת השירשור השתפר מעט) בהחלט מצריך התיחסות מיוחדת כאן ועכשיו על מנת למנוע קשיים גדולים יותר בהמשך, ואני אפרט:

את - משדרת מצוקה ריגשית משמעותית, על רקע מצוקה פיזית (הריון שלישי תוך 3 שנים + טיפול בשני קטנטנים).

ממליצה לך בחום לקבל סיוע מפסיכולוגית או עובדת סוציאלית קלינית, ושלא תחשבי לרגע שמשהו לא בסדר אצלך כי הלכת לקבל סיוע נפשי, המטרה היא לקבל עכשיו עזרה כדי לא להסתכן בדיכאון לאחר הלידה.

הילד - נראה ע"פ מה שתיארת שהוא חש שמשהו "עובר" עליך, ובהבנה שלו - אם אמא באה מהר לנקות את הזכוכיות - סימן שהכל בסדר.... לכן סיוע נפשי לך בהתמודדות יגרום גם לילד שלך להרגיש יותר בטוח ו"להפעיל" אותך פחות.

בעלך - מן הסתם, למרות שלא כתבת, אובד עיצות, וקרוע מכך שלא מצליח לסייע לך יותר, ברגע שהמצב הריגשי שלך יהיה מטופל - גם הוא יהיה יותר רגוע - ויוכל לתמוך בך יותר.

אני מניחה שכסף זו נקודה כאובה אצלכם (ואצל מי לא...), וסיוע נפשי פרטי עלול להיות יקר...

מצרפת כתובת אתר אינטרנט עם הסבר לאן לפנות כדי לקבל טיפול במחיר סימלי.

זה גם הזמן לגייס עזרה מהמשפחה המורחבת (סבים וסבתות, אחים ואחיות - שמירה על צאצאיכם החמודים בזמן שאת נחה).

בימים יפים - לצאת החוצה עם הילדים ועם שכנות שיש להם ילדים - הילדים מוציאים הרבה מרץ בלי לעשות הרבה בלאגן, ואת פוגשת חברות, שניים במחיר אחד

בימים גשומים - שווה להתאמץ ולהלביש את הילדים וללכת איתם לחברים, בד"כ יהיה להם מעניין וכוסות לא ישברו, לא אצלך- כי את לא לבד איתם בבית, ולא אצל החברה - כי יש עוד ילדים וכולם משחקים ועסוקים (גם אם רבים מידי פעם...)

טיפ נוסף - להשתמש בכלים חד פעמיים, אי אפשר לשבור אותם, וחוסך שטיפת כלים... 

כמה שיותר עזרה שאת יכולה לגייס עכשיו - תגייסי, בלי שום ייסורי מצפון וחוסר נעימות!

זה מצב של פעם בחיים, בהמשך את תדאגי לרווחים גדולים יותר בין הילדים (רצוי בהנחיית רב, אפשר במכון פועה), על מנת שתוכלי לגדל משפחה גדולה בשמחה ואושר

הרבה הצלחה!!!

אם יש עוד משהו שאת רוצה לברר / לדבר / סתם לבכות ולפרוק, את יכולה להתקשר אלי 052-3114723 ולהגיד שאת מערוץ 7 

לא להיבהל..ד.

אל תחשבי - קודם כל - "איך אחרים".. את לא יודעת איך אחרים, וזה גם לא משנה.  יש הרבה שמרגישות לפעמים כך, עד ש"משתלטים" על העניינים עם הזמן.

אל תחשבי "אולי ואולי" כל מיני סיבות.. שלוש וחצי שנים עם שני ילדים - זה לא נדיר. נורמלי. וגם מי שלא התחתנו צעירים "מידי" יכולים להרגיש כך. לפעמים לצעירים יש יותר מרץ דווקא.

והאידיאל שלכם יפה ונכון (לכל היותר, אם תרגישו ממש צורך - תוכלו בעתיד להתייעץ עם רב אם לעשות "הפסקה" כלשהי).

למעשה, כדאי להחליט ששמחת הילדים קודמת לסדר בבית. לא להיבהל מבלאגן. להסתכל ביחד בחיוך על המרץ של הילד ותוצאותיו..

אח"כ, גם להתחיל קצת להרגיל לסדרים. זמן אכילה, לא מאוחר מידי, זמן שינה. עדיף להעסיק לפני כן, באופן יזום, לשחק, לספר סיפור - כך יזום פחות "אטרקציות" מהסוג שהזכרת..

שבעלך עושה מלא בבית, זה ממש יופי. את צריכה לנצל את עזרתו קודם כל בהשגחה זמן מסוים על הילדים - כדי להספיק לנוח קצת ביום. לגמרי.  אשה בהריון, עם שני קטנים, זה יכול להיות להמאדמשמעותי - ואז גם ה"הר" נראה  הרבה פחות גבוה.

תשבו ביחד, בנחת, על כוס קפה, כשהילדים ישנים. לא באוירה של "יאוש" ומה עושים...  ותחליטו על סדרי עדיפיות. בראשן, כנ"ל, העסקת הילדים בצורה נעימה ובריאה, ומנוחה שלך. גם "סדר יום" (ערב) ברור למדי.

תראו מה ממש עושה לכם אוירה של בלאגן - ומה פחות קריטי. יש דברים שאפשר לדחוף לאיזו פינה, ולהחלי שפעם ביומיים-שלושה מסדרים אותם במרוכז.

גם קצת "לארגן" דברים בבית, לאור גיל השנתיים וחצי.  מה שלא רוצה שיגיע, לשים בארון סגור. או בקופסאות סגורות. עדיף לחלק לו משחק ספציפי, מאשר שיתעסק ב"הכל".

העיקר, לא להיבהל. השלוה הפנימית קודמת. הבני אדם - אתם והילדים.   הנסיון מראה, שלפעמים עם יותר ילדים - נהיה יותר קל. גם יותר מנוסים - וגם הגדולים מתעסקים עם הקטנים.

חיזקו ואימצו.

מזדהה איתךתמר דביר

גם אני עברתי ועוברת,כל הזמן ניסיונות עם ילדי,ברור שהפסקה מקלה הרבה,וחוץ מזה דחוף חפשי לך מישהו להתייעץ איתו,

זה דבר מובן וידוע,וחבל ליסבול לבד.

מחזיקה לך אצבעות

גם אני עברתי אותו דבר - את לא יחידהl666

ונתנו לך פה המון עצות טובות

ואני רק מוסיפה כמה דברים

קודם כל בלי ייסורי מצפון 

גם אלה שהתחתנו לא צעירים עוברים אותו דבר רק שיש להם פחות סבלנות והם פחות לחוצים בגלל שעון ביולוגי

בקשר לכוסות - תעברו לכוסות פלסטיק כשילדים ערים, אגיד לך את האמת שהיה לי מנעול על המטבח כשגדולים שלי היו קטנים

כשהם היו מביימים ערוכה ויוצאים הייתי נועלת

וילד שלך צריך גם גבולות

גדול שלי היה בדיוק אותו דבר כי קראתי בהריון ספרים חכמים על לאפשר לילד לחקור את העולם, להיזהר בלא לאסור סתם דברים והגעתי ככה לקיצוניות אחרת

אז מה שהיה שהעסקתי אותו בלי הפסקה וכשהייתי חייבת לעשות משהו אחר הוא השתולל

אז תגידי לך וגם לו שהוא יכול להעסיק את עצמו גם בלי להרוס דברים - אגב גם ילד שלי שבר מזגן עם מטאטא כשהיה בן שלוש

ילד כן יכול להעסיק את עצמו בלי להשתולל

לדעתי אם מתרגלים שמישהו כל הזמן מעסיק אותך אז כבר לא יכולים להמציא משחק בעצמם

עובדה היא שבחופש הגדול נערים גדולים מתחילים להשתולל

כמובן שחייבים חלק מהזמן ליזום פעילות, יצירה, משחק

אבל משעמם זה לא תירוץ להרוס שום דבר 

דעתיבטוב

קודם כל את נשמעת מאד במצוקה. לצרוח מלא פעמים ה' תעזור לי, זה לא אמור להיות מצב יומיומי. כל הכבוד לך על מה שאת כן מצליחה לעשות. להיות בהיריון עם 2 קטנים זה מאד קשה. אני במקומך הייתי מתחילה לחשוב על אפשרות של הפסקה לכמה שנים (יכולה להעיד על עצמי שאחרי צפופים, חיכיתי שנתיים והספור היה הרבה יותר רגוע) זה יכול להרגחע אותך ברמת, מה יהיה אחרי הלידה..

כרגע ב"ה זה המצב שיש שתיים קטנים והיריון נפלא. לחשוב אליו דברים שלא מלכלים יכולי להעסיק את הילדים ולא צורכים הרבה כוחות. הביאו פה מלא דוגמאות. לצאת החוצה כשאפשר. אולי לקנות משחקי חצר כאלה כמו טרמפולינה ומגלשה קטנה. לבדוק אילו שעות הכי קשות ולבקש בהם שיהיה איתך עוד משהו. בעלך או אפילו ילדה בכיתה ח' יכולה לעזור. לנוח כשאפשר. לעזוב את המחשבו על כולם. מה זה משנה? הם לא במקומך. הבית לא יהיה מבריק עד הלידה אלא אם משהי אחר תבוא לנקות. תשמרי את הכוחות לילדים. 

ולהגיד לעצמך 20 פעמים ביום: אני אישה טובה, אני אמא טובה. יש לי ילדים מקסימים. להגיד לילדים כמה את אוהבת אותם. זה נותן כוחות. כמו שאמרו- להתעסק בשפע שיש ולא בניקיון שאין...

אין שום קריטריונים שאת צריכה לעמוד בהם כמו כיור בלי כלים או סל בלי כביסה. המעט הוא לא להזניח את הילדים כך שיהיה להם אוכל לאכול ובגד ללבוש ונשמע שיש להם.

כמובן- נראה שבזכות האנרגיה שלהם א"א להשאיר אותם לבד...

אני במצב שחייבת לנוח הייתי שמה להם סרט קצ במחשב ונשכבת לידם. אך לא לכל אחד זה מתאים.

לא נשמע שאת צריכה פסיכולוג אלא זמן וכוחות לעצמך לעשות דברים שאת אוהבת, אולי אפילו סוג של תנועה או אומנות משו לנשמה.

תכנסי לכאן מדי פעם שיגידו לך כמה את נפלאה!!!!!!!!!!!!

הוקרה, הערכה... ושאלהzman1

קודם כל,

אני מוריד את הכובע, אלפי פעמים , לכל האמהות והנשים שעמלו ועומלות וה' יהיה איתכן.

אני שומע את תסכולכן, וכנראה שאני יוצא דופן מהבחינה שאני המון בבית... ואשתי היא זאת שברוך ה' יוצאת... ולכן הקושי שהבעתי אתמול. לא, חלילה, מתוך חוסר הערכה, אלא מתוך הזדהות!

אצלנו אני מרגיש שיש קושי הנובע מסטנדרטים שאשתי מרגישה שצריכים להיות, ולמעשה, היא תעמול עליהם (יותר ממני כנראה בסופו של יום, עם כל זה שאני חולק איתה ל ח ל ו ט י ן את עבודות הבית), ואז אני מרגיש שזה בא על חשבון הילדים... וכן, גם על חשבוננו (זמן ה'יחד' שלה ושלי)...

עצות?

מציעה שתפתח שרשור חדש.מתואמת

לדבר על זה...שירה515

אפשר לרשום את כל הדברים החשובים עבורכם על דף (כל אחד בנפרד), ואחר כך שכל אחד ידרג לפי סדר העדיפויות, ואז להשוות ולדון על סדר העדיפויות המשותף.

כדאי לדון בכל נושא לפי קטגוריות של "ערך", "צורך" ו"משאב", זה עוזר לרדת לשורש המחלוקת. (למשל: חופשה משפחתית. לאחד זה ערך- גיבוש משפחתי, טיול בארץ ישראל, לאחר זה צורך- להתאוורר מהשיגרה החונקת. ויש גם עניין של משאבים- זמן וכסף.)

זה לא ממש קשור לשאלה של פותחת השירשור, אבל יכול לעזור גם לה...

קודם כל את מדהימהמשיח עכשיו!

היום זה ממש לא מובן מאליו להביא ילדים בלי חשבונאות וכל הכבוד לכם על כך.

עכשיו, גם לי יש שלושה ילדים ב3 וחצי שנים, הגדול בחיידר אבל שני הקטנים איתי

רעיונות לתעסוקה לבד:

ציור (לא בגואש זה שיא המלכלך- או שיש לכם חצר? תקני מלא צבעי פנדה, הם נשברים מהר, ובריסטולים). אני עשיתי לבן שלי קלסר וכל יום הוא מוסיף לו שני ציורים.

שימי לב שלפעמים הם מקשקשים על הקיר, מבחינתי זה חלק מהגידול. בפסח נצבע

אם את מאלה ששונאות לשטוף כלים אז תשתמשי הרבה בחד"פ ותכיני אוכל בכמויות גדולות כך שרק תצטרכי לחמם.

כביסות- אני מורידה כביסה לגיגית ענקית. כשמצטברת ערימה גדולה , אני מקפלת ישירות לארון. סיפור של 10 דקות, כ3 פעמים בשבוע.

אחרי ארוחת צהריים מטטאים את הבית ואז הכל נראה נקי.

לשטוף בית-מישהי כאן פעם אמרה שהם שוטפים פעם בחודש. בעקבותיה גם אני עושה את זה וזה מעולה לי.

לצאת החוצה כל יום לפני ארוחת הערב או לאכול בגינה ואז כשמגיעים הבייתה זה רק מקלחת למיטה

להקפיד על סדר לילה- זאת אומרת מקלחת, סיפור נשיקה ולילה טוב.

בהצלחה!

כתבו לך המון עצות מקסימותמימיק

אז אני רק אוסיף בקטנה -

לגבי הבן הגדול שלך -

תבדקי איך הוא עם דברים תחושתיים כמו פלסטלינה, ברבצק, ציור

יש ילדים אנרגטיים ברמות שזה מרגיע אותם (כי זו התעסקות עם הידיים)

את הכסאות לשים במקום שהוא לא יכול לטפס איתם.

או לקנות מתקפלים, וכשלא בשימוש - מקפלים ושמים בצד (אצלנו זה עובד מצויין)

לנעול ארונות וחדרים. פשוט כך. אם אתם בסלון נניח, ואת מוציאה משחקים ורוצה קצת לשכב על הספה

(משערת שאת לא ממש נרדמת... אלא רק טיפה נחה, נכון?)

תנעלי בינתיים את חדר הילדים.

לקחת בייביסיטר 3 פעמים בשבוע לשעה וחצי כדי לקבל קצת אויר לנשימה

האם הילדים איתך בבית?

שווה לשקול לשלוח את הגדול לגנון, בגיל הזה באמת הם צריכים תעסוקה

וכן - ללמוד לשים גבולות. למשל לטפס על השולחן - אם את ממש לא מרשה, שזה יהיה להם ברור.

לקחת את הילד ולהוריד אותו למטה תוך אמירה "אמא לא מרשה" או "על השולחן רק אוכלים".

נכון, זה גיל שובב, ונראה שהם לא לומדים,

אבל הם לאט לאט מפנימים את הגבולות, זה דורש סבלנות.

והעצה הכי טובה שנתנו לך לדעתי - תמצאי גמ"ח בתים מבולגנים.

(בעלי תמיד אומר שעדיף בית מבולגן וילדים מאושרים מבית מבריק וילדים מלאי חרדות)

עשית ממש מצווה שפתחת את השירשור הזהמתעלה אליו

אני רוצה להודות לך מכל הלב כי תמיד חשבתי שאני מה זה דפוקה בתור אמא כי איך אני לא יודעת ולא מסוגלת להתמודד.

מסכימה לגמרי - ממש מצווה השירשור הזהbattt

מה שאני כתבתי - זה מהנסיון הקשה שלי עם שלושה תינוקות קטנטנים אחד אחרי השני, אני מניחה שרוב העצות זה מהנסיון של כולם.

אז כולנו באותה סירה (מבולגנת עם הררי כביסה קורץ)

===zmil
עבר עריכה על ידי zmil בתאריך א' בשבט תשע"ה 21:13
עבר עריכה על ידי zmil בתאריך א' בשבט תשע"ה 21:11

מותר לעשות הפסקה של שנה בעצת רב וביעוצו אם מרגישים רע נפשית ופיזית

עצות פרקטיות:

להניח שעוונית ,מפה ישנה או משהו כזה מתחת לכסא אוכל ולהקפיד שיאכלו רק בכסא האוכל ואז לנער את השעוונית ולשפשף בסקוץ.אפשר לקפל אותה ויותר מאוחר לנקות וכך הרצפה נשמרת נקייה

לצאת מידי פעם להרצאה,הופעה או אפילו פיצה .זה משנה אווירה

לתת לילדים לרקוד זה משחרר

להשתמש בחד פעמי זה לא חסכוני אבל עוזרzmil

הערות על הנ"ליהודי פשוט

שלום וברכה. לא קראתי את הכל אבל רק רציתי לשתף שזה באמת קשה וגם אני עשיתי את זה כמוך וגם כמפרנסת יחידה ובאמת צריך לזכור כל מיני דברים שיכולים לשפיע הרבה על מראה והרגשת היום, אני אפרט דברים שלי מאוד השפיעו:

- מנוחת צהרים- לא נתתי לעצמי ובסוף הגוף אמר את שלו והתמוטטתי לחודש במיטה עם חוסר יכולת לתפקד עד שרופאה תעסוקתית הכריחה אותי להוריד שעות ולחזור כל יום בצהרים לישון כך שאני לא יודעת אם את עובדת אבל חייבים לעשות הפסקה בין הבית לעבודה כדי להתאושש ולא צריך להגיע למצב שאני הגעתי.

- לעשות דברים שאת אוהבת ונותנים לך כוח- אם את אוהבת לצייר/ לרקוד /לקרוא. זה לא בזבוז זמן זה הכרחי להכנת אמא לבית. אי אפשר לדחוק את עצמנו לסוף הרשימה כל הזמן כי זה יבוא אלינו אחר כך בגדול..

- אם יש קושי עם הילדים והגבולות אני ממליצה לך לחפש לידך קורס של הנחיית הורים או קבוצת וכדו', אני כל הזמן חששתי מזה ובסוף אחרי שהגדול שלי התחיל להתפרק בגן אז הלכתי לקבוצה של הורים עם יועצת והיה פשוט מדהים- 4 מפגשים ששינו לי את הבית בכל מיני טיפים ורעיונות שהיא אמרה. (וצריך מישהי שתרגישי שהיא מתאימה לך)..

- לחפש הקלות בבית- חד פעמי, קופסת צעצועים, לסגור ארונות ולהקל על הדרישה להצליח בהכל..

שיהיה בהצלחה!

אכן שרשור מוצלח ..o.a

קראתי פה את כל התגובות וזה ממש עזר לי ..ההזדהות הזאת.. 

ולא צריך כל הזמן רע עם עצמנו כשקשה לנו ולדעת שגם בית מבולגן בסוף יום זה בסדר

כתבו כאן המון דברים חכמים. אז רק תוספת קטנה:DvorW

עם ילדים מהסוג הזה (גם לי יש ילדה שהיתה מפרקת את הבית...) צריך פשוט לנעול. ולנעול. ולנעול.

תארגנו מנעול לכל הארונות במטבח, לחלק מארונות בגדים, ולחלק מארונות המשחקים.

תלמדו אותו שיש ארון / מגירה מסויימת של צעצועים שאת זה מותר לו להוציא.

בלגן יהיה, זה ברור, אבל פחות נזקים.

ואני חוזרת שוב על דברים שאמרו:

א. תנוחי בצהרים!!!!

ב. תפנקי את עצמך מדי פעם.

ג. ויטמינים. בדגש על ויטמין B קומפלקס.

אני אגיד משהו אחר בכללאנונימי (7)
ובבקשה אל תיפגעי, אני שונאת שנותנים לי ביקורת ולכן אני אבין אם יפרחע לך מה שאני אגיד
אבל באמת זה רק כדי לנסות לעזור.
גם אם הבן הגדול עדיין קטן, צריך להסביר לו שלא שופכים פירורי לחם.
וצריך להסביר לו שלא מבלגנים כל דבר. אבל זה תהליך...
אבל אני מנסה לשתף אותם בסידור הבית...
והיום הבית שלי הפוך!!! מה לעשות, ב"ה יש ילדים קטנים..
ילדה מהממת ודחייניתhodayab

בתי הגדולה בת 8, ילדה מהממת מכל הבחינות- נעימה לחברות ולמשפחה, נדיבה, חכמה, באמת מותק. מצד שני, היא דוחה כל דבר לרגע האחרון. נגרר מזה שהיא מאד מבולגנת. מה רציתי לומר על זה:

1. אני מאד מבינה את היתרון של התכונה הזו- היא רוב הזמן עושה מה שהיא אוהבת ולא משימות ש*צריך* לעשות, וזה כיף גדול!

2. מצד שני, באחד מבני המשפחה הבוגרים (היותר מורחבת) יש את התכונות הללו. והן גורמות לו נזק מתמשך! אותה דמות לא מנצלת את הפוטנציאל שלה בשום תחום, מאבדת דברים על ימין ועל שמאל, מפוטרת מעבודות תוך תקופה קצרה. בקיצור- זו לא ההתנהלות המועילה בעולם הזה!

3. בבקרים עוד הצלחנו למצוא פיתרון- אני אומרת לה "את יודעת מה השעה ומה המשימות שלך, תעשי את זה בקצב שלך ואני לא מאשרת איחורים". ואז היא מתעדפת את המשימות שלה- לפעמים לא אוכלת א. בוקר אזלוקחת שקית לבי"ס, אבל סה"כ מגיעה די בזמן. 

4. אבל עד שהיא הולכת לישון היא מורחת את הזמן ואז גם אני כבר משתגעת וגם היא עייפה בבקרים והולכת לישון לא תמיד בתחושה נעימה.

5. אני לא רוצה להתעצבן עליה, מצד שני אני ממש מפחדת שהתכונות האלו יהרסו לה את החיים הבוגרים.

קיצור, למישהו יש עצות?

למה לא לעשות בערב כמו בבוקר?השם שלי

לקבוע שעה שבה היא צריכה ללכת לישון.

ושתנהל את המשימות שלה עד אז.

כדאי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת.

זה יכול להיות קושי בהתארגנות, קשב וריכוז וכו'.

לפעמים זה משתפר עם הזמן, כשגדלים שצריכים לקחת יותר אחריות.

כי בערב אין דד-ליין מספיק חזק...hodayab

ב"ה זה לא נראה קשב וריכוז או קושי בהתארגנות, נטו דחיינות. היא ידעת לסדר מאד יפה רק לא בא לה לעשות את זה ברגע הראשון.

מקווה שיתאזן קצת...

תודה!

אולי יעזור לה מבצע עם נקודות?השם שלי
יכול להיות שיש לה קשיי קשב וריכוז?מתואמת

כי אם כן - היא לא עושה את זה בכוונה...

ומצד שני - אפשר ללמד אותה דרכי התנהלות מותאמים לקשיי קשב, ואז היא תוכל לצמוח לתפארת.

דבר ראשוןנעמי28

לא להשליך עליה חיים של מישהו אחר.

תכונות דומות לא מביאות לחיים דומים.

היא לא הוא, יש לה בוודאות עוד שלל תכונות, יתרונות ויכולות, שיכולות להביא אותה לכל מקום שהיא תבחר.

הדרך הכי טובה לבן אדם לקחת אחריות היא שלא לוקחים בשבילו את האחריות.

כשהוא מתמודד עם התוצאה של המעשים והבחירות שלו.

ועכשיו זה בדיוק הזמן לתת לה לטעות וללמוד לקחים בעצמה - כשטעויות שתעשה הן מינוריות ולא משמעותיות.

תנו לה לאחר, לפספס, אל תנסו להעיר לה כל הזמן או להזכיר לה שוב ושוב.

והכי חשוב לא להתנהל מתוך חרדה שאולי היא תהיה אותו אדם שאתם מפחדים שהיא תהיה.

כי היא כנראה לא, אבל אם תקחו את האחריות במקומה אולי היא באמת לא תלמד לקחת אחריות ותהיה כזאת.

היא עייפה? כשזה מפריע לה, היא תלמד לקחת אחריות, כשזה רק מפריע לך - היא לעולם לא תלמד, במקרה הטוב תציית עד שתתבגר.

נשמע שאיך שאתם מתנהלים בבוקר זה כיוון מעולה.

אם זה מפריע *לה* ומקשה *עליה* והיא זאת שלא מצליחה להתמודד עם זה למרות שמנסה, אולי כדאי לחשוב על דרכים שיעזרו לה.

תודה, זו התגובה שחיפשתי.hodayabאחרונה

חיפשתי כיוון מחשבה חינוכי עבורי, איך להתנהל מולה. 

הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

מצטרפת לכל מה שכתבו פהמתואמתאחרונה

ומוסיפה:

איך היא בבית? שמחה? שותפה לפעילויות ביתיות?

ואיך היא מחוץ לבית שלא במסגרת בית הספר - כמו למשל אצל סבא וסבתא?

האם בעבר היא כן הלכה ללימודים בשמחה?

בכל אופן, אם בבית הספר לא יודעים איך לעזור, אז כדאי לפנות לטיפול מחוץ לבית הספר - במרפאת בריאות הנפש בקופה או אצל פסיכולוג פרטי. (אם יש באפשרותכם אז עדיף ללכת בפרטי כדי לטפל כמה שיותר מהר)

בהצלחה.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

אני ממליצה אחרי האוכל, להגיש פיצוחים, שתיה, נשנושיאביגיל ##אחרונה

טעימים ורק אז להתחיל שירים ודברי תורה

אצלנו זה מושך את הגדולים ומימלא כל האווירה משתנה.

עשינו איתם גם שיחה מקדימה "מה כל אחד מביא איתו לשולחן שבת?". והם משתדלים יותר שתהיה אווירה נעימה

מי שאומר דבר תורה אנחנו עפים עליו ממש

גם יצרנו מחרוזת שירים קבועה, כל אחד בחר שיר ואנחנו שרים לפי הסדר- את השיר של אבא, אח''כ את של אמא את של הבכור וכו'

אגב לא חייבים את כל אורך השיר..

בשבתות הראשונות קיצרנו כמה שאפשר העיקר שתהיה חוויה טובה ושישאר טעם טוב

אח''כ לאט לאט הילדים כבר נשארים ונמרחים יותר בשולחן.. ואני משתדלת גם להעלות דיונים מה קורה באותו שבוע

למשל "מה אתם חושבים על מה שקרה בהפגנה השבוע" וכו' זה מחבר אותם

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

אולי יעניין אותך