זה פשוט משנה את התמונה.
כי כשאת מורה לשלושה חודשים את יכולה לעשות תהליכים, וכשאת מורה ממלאת מקום חד פעמי, זה כמעט בלתי אפשרי...
עדיין שאפר להצליח, אבל מניסיון זה באמת מאוד קשה! וגם לי יש עמידה טובה מול כיתה ב"ה, וכשאני נכנסת למילוי מקום (בעיקר לכיתות שלא מכירות אותי כמורה קבועה) זה סיוט!!
למה? כי את לא מזיזה להן... את לא רושמת להן תעודה בסוף המחצית, את (מן הסתם) לא תתקשרי להורים שלהן להגיד שהיו לא בסדר, את לא תשבי בישיבת ציונים וכו'.
וזה מאוד נורמלי שיהיה לך קשה וזה שלפעמים מעולה לך זה סימן טוב!
בעיקרון, בשירשור הנעוץ למעלה יש רעיונות של טיפים למילויי מקום חד פעמיים. תסתכלי שם.
ומוסיפה על מה שכתוב שם:
1. אם את ממלאת מקום קבועה בביה"ס, את יכולה להגיד שאת לומדת להכיר את הכיתה, ובפעם הבאה שתיכנסי ללמד אותן תחליטי לפי השיעור של היום האם מגיע להן פעילות נחמדה או לא. לי יצא להיכנס לכיתה שהכנתי להן פעילות, והן היו כ"כ לא נחמדות... בלשון המעטה... אז אמרתי להן שלמדתי שבכיתה הזאת לא שווה להשקיע בפעילויות נחמדות... בפעם הבאה שנכנסתי, אחת הבנות שאלה אותי "המורה, למה את לא עושה לנו יצירה או משהו יותר נחמד?" אז אחת הבנות ענתה במקומי (אפילו בלי שביקשתי...) שזה בגלל שפעם שעברה היא הכינה פעילות ולא התנהגנו יפה... המסר חילחל...
2. אולי בתחילת השיעור להגיד משהו כמו, אני הכנתי שיעור וגם פעילות קצרה, אם תלמדו יפה נספיק את הפעילות, ואם לא - לא נספיק... (זה אפילו יכול להיות זמן לקרוא/ לשחק, תשאירי לזה 10 דקות ותחליטי לפי ההתנהגות שלהן בשיעור אם מגיע להן או לא).
בהצלחה!