יחי ההבדל בין "דולה" גבר לרופא נשים.
דולה, ואני מאוד מכבדת דולות נשים,
הוא גם במסורת הקדומה יותר וגם היום הוא מקצוע נשי מובהק,
בעבר הרחוק, כשנשים ילדו בביתן,
הדולות היו שם כדי להקל, לעזור, ולהיטיב עם היולדת
כשתנאי הלידה היו קשים ושונים מהיום, ללא משכי כאבים,
לא תמיד על מיטה , נשים פעם ילדו על איזשהו מצע על ריצפה
(קראתי את זה בחוברת שהוציא מוזיאון חצר היישוב הישן בירושלים על טיפת חלב בראשיתה,
מיטה ליולדת בארץ ישראל במאה הי"ט לספירת הנוצרים ותחילת המאה ה20 היה מותרות שהיו לאמידים,
ומי שהיה פחות מבוסס ורצה שלאישתו תהיה מיטה ולא תלד על מצע קש על הריצפה היה משכיר אותה
מסוג של גמ"ח ) . ודולה זה היה תפקיד מקובל לאישה ורק לאישה, לדעתי לא בשכר אלא יותר כחברה או קרובת משפחה אם
כי אני לא בטוחה. היו כבר גברים רופאים בתקופה הזאת, ואף גבר לא חשב להיות דולה.
לדולות, שאני מאוד מכבדת אותן כי בשביל מה שהן עושות הן חשובות, צריך אותן
והן עוזרות המון, וזה לא סותר את זה שאין השכלה רפואית, הן לא מתיימרות להיות רופאות או מיילדות,
והן אף פעם לא מציגות את עצמן כבעלות השכלה רשמית ברפואה.
הן שם בשביל לעזור ליולדת להרגיש טוב יותר ולהתמודד עם הלידה בקלות יותר מבחינה פיזית ורגשית.
הקורס שלהן הוא קצר מאוד, ולא מסובך כלל. רוב רובו של הידע שלהן ומה שהן מעניקות הוא לא משהו שלומדים רק בקורס. צריך רגישות ואהבה ליולדות ולתהליך הלידה בעיקר, ופחות ידע דידקטי שלומדים בקורס.
מכל זה, משתמע, שגבר שהולך להיות דולה, הוא לא נורמלי ברמת הסוטה, כי זה מקצוע נשי לגמרי,
ולקחת דולה גבר ללידה זה בדיוק כמו לקחת את החבר של הבעל שיתמוך בך בזמן הלידה,
כי אין פה משהו שמייחד אותו כיותר מיזה, חוץ מקורס בסיסי.
אישה צריכה להיות מופרעת נפשית וסוטה בעצמה בשביל לקחת דולה גבר שיחזיק לה את היד בזמן הצירים
ויראה לה את האיברים האינטימיים. ואת זה גם אמא שלי , שהדת שלה זה להיות חילונית ,
אמרה כשהיא שמעה על זה שנשים לקחו דולה גבר.
בניגוד לרופא נשים שלמד 7 שנים ועבר התמחות מפרכת של 4שנים,
אצל דולה גבר ברור שמשהו לא תקין בכך שהוא בחר להיות דולה כי זה מקצוע נטו נשי.
זה להוציא לעז לומר שרופאי נשים נהנים לבדוק נשים,
מוזר שרב אומר דבר כזה.
(ד"א, לא יודעת מי אמר את זה, באופן כללי, לא כל אחד שהולך עם חליפה ומגבעת ויש לו
תלמידים / גרופיז עיוורים שנוהים אחריו , הוא "רב", המפעל לציוד הנדסי-רפואי של משפחת איפרגן ע"ע אולטרסאונד
רנטגן , סיטי , א.ק.ג וMRI , הם לא רבנים, גם הטרקטוריסט הוא לא באמת רב וגם ההוא שקיבל שוחד הוא לא רב
למרות שיש לו עדת גרופיז שכוללת פוליטיקאים, עסקנים ואנשים שחזרו בתשובה בשבוע שעבר
ולא יודעים להבדיל בין רב , ואחד שנכון, הוא נצר לשושלת רבנים מפוארת, אבל הוא בעצמו כלי ריק מתוכן
שרק נהנתנות וכסף מעניינים אותו, לבעלי יש יותר ידע תורני מכל אלה ביחד, והוא לא ר"מ / מורה או משהו בסיגנון)
מי שרוצה לגעת בנשים במקומות מוצנעים כחלק מעבודתו,
ילך להיות סוכן דוגמניות, סוחר נשים בתחנה מרכזית בת"א, או קצין בכיר במשטרה
ולא ילמד שנים על גבי שנים, ישלם שכר לימוד מטורף, ויעבוד כמתמחה בשכר מצחיק שעות לא שעות
בזמן שהחבר'ה הפחות חכמים ממנו שהיו איתו בשכבה עובדים בהיי טק ומרוויחים פי שתיים.