רבי נחמן מברסלב מתייחס בליקוטי מוהר"ן תורה נ"ו לנבואה הזאת שמרמזת על פורים
וכך הוא אומר-
כי יש שני מיני הסתרות. וכשהשם יתברך נסתר בהסתרה אחת גם כן קשה מאד למצאו, אך אף על פי כן כשהוא נסתר בהסתרה אחת, אפשר להתייגע ולחתור, עד שימצא אותו יתברך, מאחר שהשם יתברך נסתר ממנו .אבל
כשהשם יתברך נסתר בהסתרה בתוך הסתרה דהיינו שההסתרה עצמה נסתרת ממנו...שאינו יודע כלל שהשם יתברך נסתר ממנו,אזי אי אפשר למצוא אותו כלל . מאחר שאינו יודע כלל מהשם יתברך, וזה מבחינת "ואנוכי הסתר אסתיר" דהיינו שאסתיר ההסתרה, שלא ידעו כלל שהשם יתברך נסתר.
אבל באמת אפילו בכל ההסתרות,ואפילו בהסתרה שבתוך הסתרה בוודאי גם שם "מלובש" השם יתברך, כי בוודאי אין שום דבר
שלא יהיה בו חיות השם יתברך, כי בלעדי חיותו לא היה קיום כלל"
יש הסתר כזה של אנשים שלא יודעים מהשם אבל יש הסתר קשה יותר של אנשים שלא יודעים שהשם רחוק מחייהם .
מי שחושב שהנה אנו מקיימים קלה כחמורה לומדים תורה מקיימים מצוות שומרים שבת וזה כל הסיפור עם השם ולא יודע שהשם הוא משהו גדול נשגב ועמוק .הקשר איתו הוא הדבר הכי עמוק בחיים .חי בהסתרה שבתוך ההסתרה .
כל דבר שקורה לי כל כך מדוייק ומלא אהבה. מי שלא מבין שהחיים הם סיפור אהבה עצום שמוכרח ללכת ולהתברר לי כל יום יותר. כל תקופה יותר,כל נסיון,כל קושי עוד ועוד .
מי שלא מבין שהחיים הם הסוד הגדול לגילוי ה' ,לא יודע שה' נסתר ממנו .
הוא חושב שה' שהוא מכיר מאז הגן הוא ה' אבל ה' יתברך נסתר .ה' יתברך מלובש בכל דבר. אין שום דבר שהוא בלי ה' יתברך.
רבי נחמן אמר שיבוא זמן שהכל ישב על הנפש .היהדות שלי כמו כל הנוכחות שלי בחיים - הכל תלוי במצב הפנימי שלי.
הרב אושר מדבר על כך שתמיד צריך לחפש אותי מה אוכל ללמוד מהחוויה ולצחצח עוד פינה נסתרת בנפשי שדרושה לצחצוח .
שאני בא לחפש את עצמי או לחילופין שאני מול יהודי אחר צריך לבוא עם כבוד מאד גדול .
צריך להבין שיש פה משהו מאד רגיש שירד ממקום של שלימות גדולה לעולם של הסתרה גדולה והמפגש הזה טראומטי. בפרט
שמדובר בנשמה יהודית שהיא מהעליונים מתחת לכיסא הכבוד .אי אפשר להבין את העומק שלה . היא מורגלת באהבה מאד גדולה,בעדינות מאד גדולה, ברגישות מאד גדולה והיא נכנסת לעולם מאד קשה .
כולנו היינו מורגלים בכבוד אלוקי. רבי נחמן אומר שהנפש היא הכבוד. "הנפש יקרה מאד צריך להיות זהיר בה ולשומרה מאד"
הנפש לא מכירה מה זה נקרא שבן אדם נהיה אנוכי כלפיך הנפש מזדעזעת מעוינות וניכור .אהבה כבוד ורגישות זה חמצן לנפש .
הנפש נמצאת בתוך מצוקה כל כך עמוקה שנובעת מזה שהיא כלכך קדושה ומיוחדת .
וההבטחה היא גם שיום יבוא והיא תקבל את הכל . כל מה שקה פה קרה לתכלית . אנחנו יורדים למיני מקומות ועוברים עלינו
דברים כואבים , שהם החושך הפנימי של העולם הזה .והחושך הזה לאט לאט יהפוך לאור ולהבטחה על ידי הדמעות והתפילה והכאב והנסיונות שלנו. יבוא זמן שהכל יתוקן .
במצב של פגישות למטרת זוגיות לא לשכוח את הענין של הכבוד . לגאול את הכבוד האלוקי .לבוא ולחפש כמו בנר של בדיקת חמץ את המקום הטוב והמקסים של השני .אם לא באים ממקום כזה אחד פוגע בשני כי זה זמן שנחשפים .
למצוא את הנקודה הטובה בך ובכל יהודי .
כל יהודי הוא מדהים, הוא שלם הוא מיוחד הוא אינסוף .זה לא יאמן זו יצירה חד פעמית של השם יתברך .כל יהודי הוא פלא .
נכנס בן אדם ואתה אומר לעצמך- "הנה בא פלא. את הפלא הזה עוד לא ראיתי, זה פלא שהשם יתברך ברא רק פעם אחת"
ועם אתה עושה זאת בהתכוונות אז היהודי יטוס . הוא יעוף. הוא יעוף כי הוא ירגיש בנפש שמישהו מדבר אליו את הדיבורים שהוא מחפש מהיום הראשון שהוא פקח את עיניו .
יש לחיות עם ההבנה שיש פה מציאות אלוקית עמוקה . והשם מבקש מאיתנו שנבין שהאור של הגאולה בא משם מהעומק .
לצערי הרב המהות של עמלק זה שאנו ממקדים את מבטנו על הרע .אל כל מה ש-לא.
עמלק בא לקחת מאתנו את הכבוד האלוקי . ועל זה הקדוש ברוך הוא כועס . ומבקש את מחייתו .
עמלק מנצל את הזמן שאנחנו בתוך קושי כדי להוריד אותנו ולהסתיר מאיתנו את המעלה האמיתית שלנו . וזו הגלות .
וזה בדיוק מה שלא יהיה כשהמשיח יבוא .
אולי צריך חיזוק באהבת ישראל