עזרה..!!נשואה-טריה-

שלום,אני נשואה כחצי שנה,

בתחילת הקשר ממש בעלי היה קם בזמן בבוקר

לאחרונה המצב מחריף,הוא פשוט לא קם..לא עוזר שום דבר..

הוא אחרכך בצהריים ממש מתבאס על זה שהוא לא הצליח לקום

והוא ממש מודה לי בפעמים הבודדות שאני כן מצליחה להעיר אותו..(בדרכי ניסים ממש)

לפני החתונה היה לו גם קשה לקום,לא אמא ולא אחיות שלו הצליחו להעיר אותו.מה שכן אבא שלו(הוא חזק מאוד..חחח) היה גורר אותו מהמיטה...

בעלי אומר לי הרבה פעמים פשוט תזרקי אותי מהמיטה..כמובן שבתכלס זה לא מעשי

היו פעמים שפשוט התייאשתי ואפילו לא ניסתי להעיר אותו..והתוצאה שחזרתי מהעבודה ואני עדיין רואה אותו ישן..

הוא לגמרי מודע לבעיה שלו...אבל אני קצת מתוסכלת..אולי אני לא מספיק יצירתית??

(אני כמובן קצת הקצנתי..יש הרבה פעמים שהוא קם סבבה-ממוצע בשעה תשע וחצי עשר שזה כאילו הכי מוקדם שלו)

אשמח לעיצות מועילות ויעילות..תודה רבה ושבוע מבורך

הוא לא עובד?חלב ודבש

לא לומד?

מה הוא עושה בחיים?

ראשית,ד.

זה כמובן ענין שלו - את מתנדבת "לעזור" ,זה יפה כשהוא רוצה את העזרה - וניכר שרוצה.

דבר שני - העיקר היחס הטוב, לדעתי, סבלנות, לעודד אותו בטוח יצליח עם הזמן לשפר. ואם מדברים על זה, שזה יבוא מתוך גישה אם הוא רוצה שתעזרי לו בענין, שתמצאו ביחד עצה. כשזה פרוייקט משותף מתוך רצון טוב ולא מתוך תלונה - יש יותר סיכוי.

ואם זה כך - אז אולי תקבעו בינתיים "יעד" לא של ממש מוקדם. אח"כ אפשר לשפר.

וגם אולי כדאי שיבדוק ברזל בדם.

תורידי את העול הזה מעליך..0 אלישבע 0
מאוד מבינה את הקושי שלך. (קצת מניסיון)
את באמת רוצה לעזור לו, וקשה לך לראות שכל היום שלו הולך.

אבל חשוב לזכור שזה שלו!
אל תעמיסי על עצמך את הקושי שלו.
כי בסופו של דבר זה רק יוצר עוד יותר קושי בשבילו, גם קשה לו לקום וגם לאשתו קשה שהוא לא קם..

אז מה כן?
תעודדי אותו! תהיי שם בשבילו!
אבל לא מהמקום של "הלוואי שכבר יצליח לקום" אלא מהמקום שאת מבינה אותו ומקבלת אותו בכל מצב! ממקום שבאמת מבין את הקושי!
ואם הוא מצליח - תעריכי אותו! אבל באמת! זה הדבר שהכי נותן מוטיבציה להמשיך!

בהצלחה!
שילך לעבוד, ללמוד בישיבה/כולל, או שילמד משהו בכללי.הלוי
הבחור חייב מסגרת שתשמש לו יעד וסיבה לקום.
תשאלי אותונפשי תערוג

אם באמת באמת באמת הוא רוצה לקום מוקדם

ואם כן, האם הוא מתיר לך להתיז עליו מעט מים

ואם זה לא יספיק לשפוך עליו כוס מים

אם הוא יסכים,

אני לא מכיר הרבה אנשים שמצליחים לישון אחרי כוס מים על הראש

ובתור אחד שיודע כמה זה קשה לקום בבוקר

יש כאלה שאמת קשה להם

ובנוסף

כדאי מאוד שימצא עיסוק לבוקר

עדיף עם מישהו על הראש 

יעמיד אותו במקום שהוא לא מגיע.

תיקניתי. אני רואה שאתם נשואים רק חצי שנה...אין כמו אמא

באמת אין סיבה שאדם בריא וצעיר ישאר במיטה ויפסיד את העולם בחוץ.

יכול להיות שהוא עדין מתאושש מהחתונה..... לא יודעת מה הוא עבר בתור בחור... זה סוג של נפילת מתח, יכול להיות שהוא עבר הרבה בחורות עד אליך וזה היה קשה... יכול להיות שהוא יצא ממסגרת מחייבת ועכשיו הוא קצת מתפרק....

הוא חייב עבודה אפילו התנדבות /לימוד משהוא שהוא חייב לקום

אפשר להדליק מוזיקה בבוקר

אפשר לפתחו תריסים שיהיה אור..

אולי הוא ילווה אותך לעבודה??? בבוקר תשתו קפה יחד ואח"כ תצאו ... אפשר לשבת גם כל בוקר במאפיה לשתות כוס קפה+עוגה, אם קמים מספיק מוקדם.....

מזכיר לי שנה ראשונה שבעלי היה מלווה אותי כל בוקר לאוטובוס לעבודה זה היה נחמד ואח"כ היה הולך להתפלל וללמוד

כל העצות האלו זה כמובן אם הוא רוצה בשינוי....

חצי שנה ויהיו ילדים?מושיקו

ממליצה לבדוק בבדיקות דם ברזל וB12אם ל2

גם אני לפעמים בקושי גוררת את עצמי מהמיטה. רק בזכות המוסר עבודה הפנימי שלי...

היי..בעלי לומד ויש לו מסגרתנשואה-טריה-

הוא טיפוס שלא אוהב לעבוד,אם הוא צריך כסף הוא ימצא עבודה קלה עם קומבינות .בלי בוס על הראש...

אני מעולם לא התלוננתי על כך בפניו..רק הפגנתי צער..והוא יודע להעריך על כך

בפעמים שאני כן מצליחה להעיר אותו הוא אומר לי וואי בזכותך קמתי מוקדם לתפילה והספקתי הרבה..הוא יודע לפרגן ב"ה

אבל בתכלס...בבוקר הכל משתנה...הוא אמר לי כמה פעמים שיש לו תאוות שינה והוא צריך לעבוד על זה..אני ממש מעודדת אותו כשהוא מצליח לקום...

אבל שוב..בבוקר לכי תחפשי תבנאדם..

ואני בחיים לא ישפוך עליו מים..הוא אמר לי שהוא לא סובל את זה וזה לא בדיוק גורם לו לקום..

תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו וכו'..מושיקו

שימצא עבודה שכיף לו בה.

כמו שילד שיש לו טיול הוא יקום מוקדם בלי קשר לעייפותו כל גבר שיש לו עבודה  שמספקת אותו יקום בשעה נורמלית..

לא כולם בנוים לשבת בכולל יום שלם ולא לעת עם עצמם כמעט כלום..

תשדרי לו שאם הוא חושב על כיוון של שילוב עבודה ולימודים זה יהיה בסדר מצידך (יש היום לימודי ערב לאברכים)ולא תסתכלי עליו בעין עקומה.

כך שהוא ירגיש שהוא מתקדם לכיוון כלשהו בחיים

אפילו משהו קטן שדורש אחריותריבה_אחת

הקימה בבוקר היא קושי אמיתי.

כדאי קודם שתבררו יחד אם המסגרת הנוכחית של הלימוד באמת מתאימה לו ומשמחת אותו,

אם כן, נסו להשתמש במסגרת כלשהי שתחייב אותו לקום 

(כמו ללוות ילד עם קושי פיזי לבי"ס, חברותא חצי שעה על הבוקר עם ילד שאבא שלו בקבע, חברותת בוקר עם אחד שלא מקבל איחורים)

אפשר גם לנסות לעשות 'מבצעים' קטנים כאלה (אם אתה קם שלוש פעמים השבוע תקבל עוגה מפנקת/סט ספרים חדש שרצית לקנות/נופש/כל דבר אחר שעולה על הדעת ואפשר לרצות..)

בהצלחה!

ובקיצור - בטלן ישנוניחלב ודבש
עבר עריכה על ידי חלב ודבש בתאריך י"ט בשבט תשע"ה 16:50

זה בהחלט מתכון לחיי אושר ועושר.

תני לו לישון כאוות נפשו, אל תקלקלי לו את החיים, או שתחזירי אותו לאמא ואבא שלו.

אבל הוא חייב להתייעץ עם רופא, יתכן (כפי שציינו גם אחרים) ובבסיס העניין יש איזו בעיה רפואית שניתנת לטיפול.

כל הכבוד לךד.

מה נסגר...?אנונימית בכיף
זה נשמע כמו ילד מתבגר בשלב הקשה ביותר...
הוא לא מסוגל לקבל על עצמו מסגרת?? מזתומרת לא מוכן לעבוד בעבודה עם בוס על הראש? ומה עם עבודת ה'?
בעיני יש פה משו לא בריא בעליל בהתנהגות שלו...
אין לי מושג מה זה כי אני לא מכירה אותו, אבל יקרה, זה לא דבר נורמאלי!!
מה זה תאוות שינה? ואם הייתה לו תאוות בצע אז זה בסדר לגנוב? להמר?
מה עם לקחת אחריות על החיים?
אני לא קולטת את זה... הוא היה פעם במסגרת צבאית?? מה הוא עשה שם?
בעיני יש פה משו הרבה יותר מהותי מאשר איך להעיר אותו בבוקר....
למה לסכסך?בתאל1

יש אנשים עם בעיות השמנה... מישהו הגיב ככה לאדם שאמר שיש לו תאוות אכילה?

תאוות שינה משום מה נראית בעיני אנשים כסתם תירוץ... ודברים אחרים נראים כבעיה אמיתית.

נכון, צריך להתגבר על זה. כמו שמתגברים על היצר בדברים אחרים.

וכן, יש אנשים שממש קשה להם לקום...

והאנשים האלה שקל להם לקום אף פעם אבל אף פעם- לא יבינו את אלה שקשה להם לקום... הם פשוט לא מסוגלים, השינה לא קורצת להם..

נשמה אני בנאדם שקשה לו לקום בטירוף!!אנונימית בכיף
אבל מציאות החיים של נישואים ומחוייבויות ללימודים מכריחות אותי לעשות את זה. מי שבוחר במודע לא להכנס למסגרת כדי לא להתחייב בעיני זה בעיה עמוקה יותר.
ועוד דבר קטן...אנונימית בכיף
גם תאוות אכילה היא גרועה באותה מידה. בן אדם שלא מעוניין להציב לעצמו גבולות ולחנך את עצמו אז זה באמת לא משנה במה זה בא לידי ביטוי... ההבדל בין ילד קטן לאדם בוגר היא היכולת להציב גבולות לעצמו ו להבחין בין טוב לרע.
חלב ודבש ואנונימית בכיףבדילמה

אתן יודעות איזה נזק ההודעות האלה יכולות לגרום? במיוחד שהם נשואים רק חצי שנה!

הפכתן אותו למפלצת

אז קשה לו לקום, אז מה??? יש לו מודעות ורצון טוב וזה כבר יפה מאוד!!

ולעבוד על דברים כאלה זה קשהההההההה

לומר את האמת אני לרוב לא מתגברת וקמה רק כשהילדים כבר מחייבים אותי לקום והילד שלי 

מאחר לגן, ואני לא מרגישה עם זה כזה נורא, חבל, כדאי להתגבר, אבל מכאן ועד למה שעשיתן מזה הדרך ארוכה

חשבת איזה נזק את עושה לה???אנונימית בכיף
במקום להציב לה מראה של מציאות מול הפרצוף את מוכרת לה סיפורים כאילו כולם ככה והכל בסדר...
לא מתוקה!! אנשים נורמאליים לא קמים ב12 בצהריים גם אם הם לא ישנו בכלל בלילה!!! בטח לא על בסיס קבוע!!
ושתדע את זה כי זה חשוב!!
וזה עוד לפני שאני נכנסת לפן הדתי שבסיפור... מה עם זמן תפילה וזמן ק"ש?
אני לא מבינה מה אנשים משיגים או מה הם מנסים לתרום בזה שכל מי שמעלה בעיה הם הופכים את זה למשו שולי ולא חשוב... אף אחת פה שחיה עם גבר נורמאלי בבית לא הייתה מוכנה לקבל מציאות כזאת!!
אם זה בעיה רפואית, אפשר לטפל, וגם אז זו אחריות שלו לעשות את זה!
אבל לפי מה שנשמע ממנה זו דרך חיים... תאוות שינה... נו באמת תפסיקו להתייפיף על חשבון אחרים!!
הדרך שלך להציב מראה מזיקה הרבה יותר!מתישהו
כשקראתי את שכתבתם.. בלי שמדובר בבעלי ובלי שאני טעונה גם ככה..נראה לי דמות נוראית..
לא הצבת מראה!! הבעת את דעתך האישית על אנשים כמוהו..ולא נראה לא שדעות כאלו היא חיפשה לשמוע...
אני חייבת להבין משו...אנונימית בכיף
את מכירה אנשים שקמים בנוהל ב10? 11? 12?
כי אני לא...
את חושבת שזה נורמאלי שאדם נשוי לא מוכן לעבוד בעבודה מסודרת אלה רק בעבודות מזדמנות כשהוא צריך כסף?
אני לא....
את היית מוכנה להתחתן עם אדם שככה מתנהל הסדר יום שלו?
אני ממש לא....
מצטערת. בכל משפחתי המורחבת, חברות, מכרים, לא פגשתי מימי אדם שקם ב12 וזה לא משו שתלוי בו או באופיו.
לקום מאוחר זה אמירה. תאוות שינה זו התגלמות העמלות. תנסי להפוך את זה איך שבא לך...
השאלה מה הרקע של הבחוראין כמו אמא
יכול להיות שהוא חרדי שהיה רשום בישיבה ולא ממש למד, עשה זאת רק למצוא שידוך. כרגע שכבר מצא הוא לא מסוגל לשחק יותר. אז זה המקום שהוא יחליט מה הוא עושה. שלא תביני אני בעד למוד תורה לחלוטין וזה גם מה שעושה בעלי, אבל הוא קם בשש בבוקר. אולי לחפש ללמוד במקום אחר?
יש מצב שתוכלי למצוא דרך יותר יפה להגיד את מה שאת רוצה?הלוי
המסר שלך נכון במידה, אבל צורת ההתבטאות שלך קשה ושיפוטית ויכולה להזיק במקום להועיל.

גם, לא חשבת שאולי יש משהו שמפריע לו, שאולי אלו תופעות לוואי למשהו יותר שורשי?
כן אני מכירה!מתישהו
והתחתנתי עם אחד כזה!
ו הוא היום לא כזה רק בגלל שלא היו נשמות טובות כמוך שהראו לי כמה הוא גרוע, עצלן, נוראי ועוד ועוד

היום הוא לא כזה, כי הבנתי שאין מתפקידי לחנך וכי הבנתי שבעלי הוא טיפוס של שנת בוקר אז הוא הלך לעבוד לילה.. וואלה?!?!

יש אנשים שונים ממך..ואת לא יכולה להתבטא ככה על אף אחד!! בטח לא ליד אישתו שקשה לה ו היא מבולבלת אחרי חצי שנה של נישואים. ובטח לבטח שלא כשאת לא יודעת אפילו פסיק מהמכלול של הבן אדם.
אמי אמרתי שצריך להראות לו שהוא גרוע???אנונימית בכיף
אני אמרתי בסבב שזה דבר שדורש טיפול מעבר ל כדורי ברזל!!
טיפול מהותי. שלא תחשוב שהדברים אמורים להפתר ע"י מציאת שעון מעורר מספיק מוצלח
יפה מאד. כל הכבוד..ד.

ואל תדאגי.. את וגם בעלך "מושלמים" לא פחות ממי שמבקרים בקלילות. "צריך לעיין", מה מצריך מישהי להראות שהיא כאילו "יותר טובה".

האמת לא גורמת נזקחלב ודבש

אם אין כאן סיבה רפואית שניתן לטפל בה אז השואלת נמצאת בצרה צרורה, אדם שלא לומד, לא עובד ולא אוהב לצאת מהמיטה זה לא מקרה נורמטיבי שהיא צריכה ויכולה להתמודד אתו.

אם האמת לא גורמת נזקג'ינג'ר
אז אולי תתני לכמה מחברי הפורום פה לספר לבעלך מה דעתם עלייך?
רק בשביל המראה, וזה..
השלום בין בני זוג גדול מהאמת. עד כדי כך שה' מוכן ששמו יימחק על מנת להביא שלום בין איש לאשתו.
ושום שינוי לא יכול לקרות בלי עין טובה ולימוד זכות. גם אם האדם מתמודד עם מגבלות שבעינייך ובעיני אנונימית בכיף הן "לא נורמטיביות".
אגב, פגמים מידותיים הרבה יותר בעייתיים לחיי נישואין מכל בעיה טכנית כזו או אחרת.

מתנצלת שכתבתי חריף שלא כהרגלי. התגובות שלכן מקוממות בחוסר הבגרות שלהן ובנזק הנורא שהן עלולות לגרום.
התוקפנות שלך מכוערת ומיותרתחלב ודבש

ואני לא מקבלת את ההנחה ששמירה על הנשואין בכל מחיר עדיפה על פני פרידה במקרים שזה נדרש.

נשואין צריכים להיות כיף, אושר, התעלות והתרוממות רוח. 

אם במקום זה יש בן זוג (או בת זוג) בטלנים וישנוניים אז בשביל מה כל העסק?

אם אין כאן איזו בעיה רפואית שניתנת לטיפול - אני הייתי מתגרשת ובונה לעצמי חיים מאושרים עם אדם אחר.

ואם הבחור לא ילמד את הלקח אז הוא ימשיך לגור בבית הוריו ואבא שלו יגלגל אותו מהמיטה כל בוקר.

למה רק בשביל עצלן את מיעצת להתגרש?אין כמו אמא

למה את לא מיעצת להתגרש  אם הוא חולה?

מה זה משנה חולי גוף או נפש??? למה חולי גוף מתקבל אצלך יותר בסלחנות מחולי נפש??? שתיהם לא תלויים בו..

אני גם לא אומרת שהבחור חולה נפש... (עצלן זה לא חולי נפש אולי זה סוג של דיכאון קל... או כמו שאמרו מונו)

נראה לי כדאי לשמור אופצית גירושים על דברים יותר חמורים...

נישואין זה לא תמיד כיף והתעלותדינה די

נישואין בפרט בהתחלה זה הרבה בעיות והרבה חוסר התאמה והרבה הפתעות לכל הכוונים

שצריך לקרב ביניהם ולעמול קשה כדי שזה יהיה כיף

אם הוא אחד שקשה לו להתעורר יש לזה פתרונות ואולי צריך לשלול מונו או המגולובין נמוך

וכן, לפעמים בנאדם קם ב 12 וזה לא אסון. עם החיים הוא ילמד להתסדר ולהכנס לתלם 

עד לפני חצי שנה הוא היה רווק שאבא שלו היה מעיר אותו בבוקר

ובהמשך הוא ילמד איכשהו ... 

מצטערת חייבת להגיב!!אנונימית בכיף
למרות שהחלטתי להפסיק כי הדיון פה ירד לפסים מכוערים...
חיי נישואים הם דבר מדהים מרומם משמח ומלא התעלות רוח!!
למה זה הפך להיות מוסכמה כזאת שזה קשה??
אותי ממש הלחיצו לפני החתונה ששנה ראשונה קשה, הנישואים זה קשה, וכל מני נבואות זעם שכאלה...
לא!!! שנה ראשונה הייתה השנה המדהימה בחיי!!!
אולי זה באמת עניין של הסתכלות וגישה בחיים... כמו כל דבר.
האמת! שמחה בשבילך!!מתישהו
חיים ורודים ללא קשיים וירידות הם חלום של כל שחקן בסרט...

ואם את הצלחת לממש את הסרט הזה..אשריך. מסתבר שרובם הגדול של האנשים לא חיים שם.
לא חושבת שהחיים שלי שונים משל הרבה אנשיםאנונימית בכיף
חושבת שזו גישה...
אדם בוחר איך לקבל את הדברים בחיים.
יכול להיות משו של אדם אחד נראה קושי ו לאחר נראה צמיחה.
לא חושבת שאני חיה בסרט, ממש לא.
לא אמרתי שאין עליות ו מורדות, יש, אבל מכאן ועד להגיד ששמה ראשונה היא קשה?... רווקות הרבה יותר קשה...
אף אחד לא אמר שחיי נישואים הם קשיםבדילמה

ודאי שהם בעיקר כיף והתעלות אבל א"א להתכחש לזה שיש בהם גם צד של עבודה

(אני אפילו לא קוראת לזה "קושי") וכשטוב ביחד גם רוצים ושמחים בעבודה הזאת והיא לא קשה כי

זה בשביל מישהו אהוב

ההגדרה שלך נכונה יותר בעיני...אנונימית בכיף
ו אולי זה גם תלוי בבן הזוג. ככל שהשוני גדול יותר יש יותר פערים שצריך לגשר עליהם
הגישור הזה הוא לא סבל!!מתישהו
אבל הוא קיים ותוך כדי התהליך הוא לעיתים נראה כהר קושי אחד גדול שלא נגמר.
שמחה בשבילך שלא היה לך ככה..אבל אצלי השנה הראשונה היתה קשה(!) ב"ה צמחנו ובנינו זוגיות מדהימה..אבל אני לא יכולה להתכחש לקושי ו יכולה להודות בצמיחה ממנו.
ניתן לעבור את השנה הראשונה בהרבה פחות קושי ואף בקלות,הלוי
ויותר מכך, בשמחה רבה וכיף גדול, אם רק מתכוננים נכון לפני כן לחתונה וחיי הנישואין.
לפי מה שכתבת, זה בהחלט לא בגלל גישה, אלא בגלל שזכית כנראהאיזו נחמה

באדם מאד מאד נוח...

(אולי הוא צריך לעבוד על עצמו, תשאלי אותו אם הכל הולך לו בקלות)

לפי דברייך את לא ממש יודעת לקבל את השונה והאחר ממך, וזאת העבודה הקשה שמדברים עליה כולם.

את צודקת אם לא עושים את העבודה הזאת אז חיי נישואין הם לא באמת קשים... (חוץ ממי שנשוי/אה לאדם רע במיוחד, אבל תאמיני לי שלא על זה דיברה דינה די)

זו בדיוק הנקודה..כמו צמח בר
"א-נ-י הייתי מתגרשת ובוננ לעצמי חיים מאושרים עם אדם אחר"

את זה לא היא. עצה שמתאימה לך לא בהכרח מתאימה לה. זה לגיטימי לומר את דעתך אבל צריכה פה זהירות. את שופטת את המצב לפי המבט הסובייקטיבי שלך ומבלי לדעת ולהבין את כל מכלול הגורמים. ייתכן שמה שאמרת הוא נכון במקרה מסוים (נניח אם את היית מתחתנת עם אחד כזה..) ובמקרה אחר לא.
צריך אחריות וזהירות לפני שמיעצים דבר כזה.
זה נכון אבל תמיד אנחנו מביעים דעהחלב ודבש

על סמך הניסיון והאישיות שלנו, אין לנו יכולת לצאת מעורנו ולדבר בשמו של מישהו אחר.

אנחנו מייעצים לפי מיטב שיפוטנו ומי שקוראת את הדברים צריכה להחליט אם זה מתאים לה או לא. 

אילו הייתי מישהי אחרת הייתי מן הסתם אומרת דברים אחרים.

הקמת משפחה היא לא רק כיף גדול אלא גם אחריות גדולה וכבדה, לאחריות הזאת צריך שותף מתאים.

אבל אני תמהה מדוע אף אחד לא מתנפל בתוקפנות כזו על שלל העצות הילדותיות שנכתבות כאן (כגון להעניק לבעל מתנות על זה שהוא קם בבוקר כאילו שמדובר באיזה ילד בגן ילדים) ודווקא העצות הברורות והמעשיות זוכות לביקורת.

מה הפחד מפני דברים ברורים?

כי כל הצעה או רעיוןמתישהו
שלא פוגע או מוחק אדם אחר עקב חסרונות שלו..
וכל רעיון שמטרתו הוא לחבר בין בני זוג ולא להפריד..מתקבל בסלחנות אם זה לא מתאים.
אבל רעיון כמו שלך לדוגמא שהתוצאה היחידה שתצא ממנו זה תחושה רעה של אישה כלפי בעלה ויתכן מאוד שבגלל זה בית עלול להתפרק..לא מתקבל בסלחנות!
הצעה כזאת את לא יכולה לתת למי שאת לא מכירה את המכלול שלו...
"אז בשביל מה כל העסק"?!...ד.

רואה אשה שאוהבת את בעלה, ומעירה על "בעיה" - אז בשביל מה כל העסק?....

צדקה מאד מה שכתבה "ג'ינג'ר" - ואת קוראת לכך "תוקפנות מכוערת ומיותרת". את תקפת את האשה הזו בצורה מכוערת - שהרי בניגוד למושגייך, מבחינתה כמובן פגיעה בבעלה היא פגיעה בה.

אז היא הציבה לך "מראה" טובה, חבל שלא הבנת אותה.

אני בטוח, שרוב הגברים היו מעדיפים אשה מהסוג שביקרת כעת בהודעתך, על פני אשה שכותבת בסגנון שאת כותבת כאן, מסיתה, מסכסכת וכו'.  אז בהיות שאת מעזה לכתוב לאשה הזו, הצעירה, על בעלה (כשמישהי אחרת, למשל, מעידה פה שכך היה בעלה, והם זוג מאושר), "אני הייתי מתגרשת"... אז טוב מאד שמישהי אחרת כותבת לך, שתַראי את מה שאחרים פה חושבים על מה שאת כותבת ומסיתה, לבעלך. אולי הוא ירצה, כמו רבים אחרים, "להתגרש" מאשה כמותך, ולקחת מישהי שמדברת בצורה סבירה, "ולבנות חיים מאושרים עם מישהי אחרת", כלשונך?... ["מה הפחד מדברים ברורים", הרי כתבת...]

פוגע?.. אז אין כל כוונה כמובן לפגוע. אלא שתביני שהאחרת אינה בן אדם פחות ממך, אינה "נפגעת" פחות ממך - וחסרונותייך אינם פחותים משל בעלה. את רוצה שיתסדרו איתך ויראו את הטוב בך, אז גם אחרים.

[ואני, האמת, לא מאמין לכל אלו שכותבות בשם "נישואין.. כיף, אושר, התעלות ורוממות רוח.." לא מאמין. אדם שבאמת חש כך, ולא מנסה "לשכנע את עצמו", לא ירגיש צורך לכתוב כך לאחרים]

ואם מישהי חושבת שאשה זה איזה סמרטוט, שבקלות "מחליפה בעלים".. אז גם זו נקודה שיש להניח שהרבה היו מרגישים מאד לא נוח איתה...

אם זה נקרא "שמירה על נישואין בכל מחיר" (משל היה איזה אלים-קיצוני..), ו"פרידה במקום שזה נדרש" היא כל בעיה פחות או יותר שעולה פה, כפי שרואים בקביעות מתגובות של מיעוט קטן - אז הבעיה אינה אצלה אלא אצל המגיבה..

אומר רקחלב ודבש
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך כ' בשבט תשע"ה 18:25

כי אני לא מתפלאת על כך שאינך מאמין שיש אושר, כיף, התעלות והתרוממות רוח בנשואין.

זה לא קורה לאנשים חמצמצים וכבדי ראש.

לדידך כל נישואין שאפילו לזמן קצר אינם מושלמים כפי שאת מתארתאלעד
לא שווים השקעה, ומוטב להתגרש ולפרק את החבילה.

כבר שמענו והפנמנו ואת שיטתך וחזרה עליה מכיוונים שונים רק מגחיכה אותה בעינינו, ביחוד כאשר לאחר כל תגובה ממין זה מציגת המקרה מבהירה שאת כלל לא בכיוון.

קצת ענווה ופחות דעתנות ונחרצות יעשו לך רק טוב, לדעתי, וכתבתי מה שכתבתי כמשתמש ולא כמנהל
שתי הערות ושאלהחלב ודבש

1. דבריך בעניין גישתי לנשואין רחוקים מן האמת כרחוק מזרח ממערב.

2. בשם מי אתה מדבר כשאתה מתנסח בלשון רבים?

(וכמובן שדבריך בעניין ענווה נכונים גם עבורך.)

^^^ הרבים כולל גם אותי, ואולי עוד כמה פה בפורום...איזו נחמה

מסכימה לכל מילה.אנונימית בכיף
שתיכן מדברות כמו שתי ילדות קטנות שלא טעמו טעם חיים אמיתייםאיזו נחמה

במחילה

מצטרפת למוחים נמרצות נגד דיבורי ההבל חסרי האחריות שלכן.

ותתפלאו יש אנשים שמוציאים אושר למרות שהם עובדים קשה כדי להשיג אותו.

כדרכך,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' בשבט תשע"ה 22:06
הופכת את הכתובים לכיוונך (אני השלישי לפחות בשרשור זה ש"הפכת" את דבריו), בלי "להתבלבל" מהמציאות וממה שנכתב באמת, אלא אם כן סתם בעיה בהבנת הנקרא...

בדיוק כמו שכתבת בהמשך לפותחת השרשור שאת רואה ש"בזכות עצותייך הנפלאות" ...היא "שינתה כיוון" - ולא התבלבלת מהמציאות, שאת סה"כ הצעת לה להסתכל על בעלה כעל סמרטוט שכדאי להתגרש ממנו - והתעלמת גם ממה שכתבה שלא שינתה כלום בגללך..

אז הבה נדייק. אני כמובן לא כתבתי שאין "אושר, התעלות ורוממות רוח בנישואין", אלא ההיפך, בהערת אגב (כשעיקר הכתיבה היתה לחזק את המראה שהציבה בפנייך ג'ינג'ר): שאינני מממהר להאמין לנשים, שכותבות לאחרות הצעות קלילות להתגרש, ובזיונות על בעליהן, בשם "אושר, כיף, התעלות ורוממות רוח בנישואין".. כי מי שבאמת מרגישה כך, ומרגישה טוב עם עצמה (ובטוח שיש שאכן כך מרגישים ומרגישות. את זה לא ממך נלמד), ולא מנסה "לשכנע את עצמה" שכך היא מרגישה, לא תכתוב לאחרים "עצות להתגרש" ותועבות כאלה על כל שטות.

ה"חמצמצות" היחידה שמצאנו - זה רק הפרשנות שלך את מה שקורה פחות או יותר אצל כל מישהי שמעלה כאן איזושהי בעיה. אז כן - אינני מאמין בקלות ל"מושלמות" שאצל כאלה שכך כותבות. בד"כ, מי שמרגיש טוב, אינו נוטה להסביר לאחרים למה למהר להתגרש..

וכמובן, הילדותיות, שבה "האנונימית בכיף" מיהרה "להסכים לכל מילה בדברייך", רק ממחישה את הענין. שהרי היא כתבה אותו כיוון כמו את. כתבה שבעלה של ההיא "לא נורמלי", ועוד התלוננה על אחרות ש"מתייפיפות" על חשבון פותחת השרשור בכך שמעודדות אותה... ואת זה היא כתבה כמובן גם "בשם הפן הדתי"...

[מענין מה היה קורה, אם מישהי היתה מגיבה "בשם הפן הדתי" וכו', על מה שהעלתה זו לפני זמן קצר כאן לגבי "חבר" מהעבר שמגיע אליהם בקביעות הביתה.. - לא ניכנס לפרטים. אפשר לעיין בהיסטוריית ההודעות - והיתה מביעה דעה לגבי ה"כדאיות" של הנישואין איתה.. נשים ש"חסרונות" בשבילן זה כנראה רק מה שאצל זולתן שבהן מותר לפגוע ובבעליהן]

הסתכלות צרה, שחושבת שאצלה כל ה"אושר", ומוכנה להרוס לאחרות את החיים - הכל בשם "האמת", "אושר הנישואין" שכביכול אצל עצמן בלבד.. או סתם הילדותיות והבוסריות.

לא פלא, ששכמותכן, גם "חושבות" בליצנותן, שלִמחות על הסתת אשה בבעלה, והעלבתה ע"י כך שפוגעים בבעלה - זו "חמצמצות וכובד ראש".. הרי איך בכלל ניתן לבנות בית אם לא מציעים לחצי עולם להתגרש כדי להדגיש כמה "מושלם" אצלנו... כמובן, יאללה. הקלילות..... נדבר על כולן.. אנחנו הרי "מאושרות".....

לא יודעת מאיפה יש לך אומץ לרמוס אנשים ולפגועאין כמו אמא
מנסה לעזור לאחת ובדרך רומס אחרת. שיטה משונה ביותר. זה שמישהיא נותנת יעוץ לא טוב לדעתך לא מצדיק רמיסה מצידך. מגלגלין חובה על ידי חייב. אתה לקחת את התפקיד הזה??
שאלת פעם את עצמך את זה?...ד.

תמיד אותן מיעוט-נשים. "יורדות" על אחרות ללא חשבון, מציעות להן להתגרש, מכנות את בעליהן בכינויי גנאי, "מתפלאות" אם זה בכלל משפיע עליהן, רומסות, מסבירות ש"צריך לומר את האמת"... - 

אבל כשמישהו עונה להן, ועונה לגסות לשונן - אז פתאום "לא יודעות מאיפה האומץ"?..."לא מצדיק רמיסה"..

"מגלגלין חובה ע"י חייב" - תגידי על עצמך ושכמותך, אלופות ההסתה והגידופים, אם מישהי חלילה תשמע לכן - ומשפחתה תיהרס ממה שאת מכנה בהיתממות "ייעוץ לא טוב לדעתך".  לידיעתך, אני כבר קיבלתי הודעות מנשים שחשבו שמא הן "לא נורמליות" בכך שלא הבינו למה הן "צריכות להתגרש", בעקבות הודעותיכן ה"רק מייעצות"..

[אגב, לא "רמסו" אותה.. הציבו לה מראה על איך שהיא כתבה למישהי אחרת. מה היתה אומרת אם היו מייעצים כך לבעלה לגביה. אמרו מפורש שזה לא על מנת לפגוע, אלא כדי שתחוש מה ההיא חשה כשכותבים כך. כיוון שבחרה להגיב בגסות - אין לזה חסינות..]

אבל אתה יורד לפסים אישיםאין כמו אמא
ואני ואחרות לא עושות לך את זה. אנחנו נותנות עצות שכביכול לדעתך לא נכונות. אבל פעם פגענו בך אישית? לא! לא נכנסו לסוג האופי שלך. לא אמרנו איך אתה מסתדר עם אשתך. דבר ענינית לא צריך להגיד לאישה שבעלה היה מתרגש ממנה ובטוח לא טוב לבעלה
אבל היא יורדת לפסים אישיים!!מתישהו
היא אומרת לאישה שהיא כלל לא מכירה שבעלה עצלן, שתחזיר אותו להוריו, שכדאי לה להתגרש..וכו
לא מספיק אישי?!
דן פשוט עם מספיק אחריות כללית כדי למחות גם כשלא פוגעים בו אישית..מסתבר
אז שפותחת האשכול תגיבאין כמו אמא
למה דן לוקח על עצמו את זה?? אלא אם כן מנהלי הפורום מינו אותו לכך וזה אני לא יודעת. אחרת אין לי הסבר הגיוני
לא קשור...ד.

על "לא תעמוד על דם רעך" שמעת פעם?...

מה זה "מינו אותו"?... אותך ואותה ועוד מעטות מאד - מינו פה ל"מנהלות פורום לעידוד גירושין"?... אם כותבים רק ב"מינוי" אז למה נטלתן על עצמכן?!

"אין לך הסבר הגיוני", למה אדם נפגע בשביל אותן נשים צעירות שמציגות בעיה, בתום לב, לא העלו בדעתן לשאול על קיום-ביתן, כי זו לא אופציה אצלן בכלל ב"ה - ואתן "יורדות" על בעליהן כך?... מנסות לפרק את בתיהן ר"ל, כאילו אשה זו "סמרטוט"  להתחלות חוזרות ונשנות על כל שטות בערך.. כאילו בית זה לא-כלום?..

את "לא מבינה" איך יכול להיו שמישהו ירחם עליהן ויגיב עבורן כשהן מותקפות כך?! 

אם כך - אז ב"ה שה"היגיון" שלנו לא אותו דבר.

טובאין כמו אמא
יש לנו פה צדיק נסתר.
לא הייתי קוראת לו נסתר..גלוי לגמרימתישהו
^^^כמו צמח בר
ובואו נפסיק בזה.
לא..ד.

[אני דן כעת לכף זכות לפי מה שכתבת - שלא הבנת או לא עקבת אחרי איך שהדבר התגלגל]

אני לא הייתי מעלה בדעתי לשניה לכתוב לה על "שבעלה היה מתגרש ממנה"... בוודאי שלא. הרי זה בדיוק מה שרציתי להראות. שלא כותבים כך.

היתה כאן מישהי שכתבה לה, שתתאר לעצמה אם היו מראים לבעלה תגובות על דבריה, ואומרים לו ש"כדאי להתגרש"...כמו שהיא עושה כאן באופן תדיר.  הרי היא כתבה את זה לא כדי שכך יעשו - אלא להמחיש איך "מורגש, דבר כזה, שהיא עשתה לחברתה. כתבה לחברתה: בגלל זה הייתי מתגרשת. אשה נורמלית שכותבים לה כך על בעלה, נפגעת בשבילו. כמוהו. ובדיוק מאותה סיבה, אף אני כתבתי. זו "מראה" לדבריה. 

אבל למה אתה לוקח את תפקיד המראה???אין כמו אמא
אתה כזה צדיק? הכל אתה עושה לשם שמים?
בדיוק מהסיבה שאת מדברת במקומה כעת..מתישהו
אני לא עושה את זה אף פעםאין כמו אמא
אבל דן בקביעות עושה זאת. בצורה שיטתית.
ב"ה..ד.

עייני הסבר בהודעה שהגבתי לך כעת למעלה (בכותרת "לא קשור"...)

אין לי מושג מי זה דן ומימי לא שוחחתי איתו. אבל..מתישהו
אין ספק שהוא מנסה לתת תשובת משקל למתקפת הגרושים שכמה נשים עושות בכל בעיה שמועלת.
לא מנסה לגונן עליו כי הוא מסתדר לבד.. אבל בתור משתמשת שמתייעצת כאן. אין ספק שהוא מציל ( כפשוטו) הרבה בתים בישראל שהיו בדרך להפגע מהעצות של "נשים חכמות וטובות לב הדואגות לאגו הפגוע של האישה המסכנה".
ואם את לא מבינה שהשיטה של חלב ודבש ושכמותה היא גרועה ונוגדת את התורה. אז כנראה שכמו שיש מצווה לומר כש.. ככה יש מצווה שלא לומר...
לגבי השאלה הזו...ד.

ראשית, מישהי (ג'ינג'ר) לפני זכתה בכך.

אני חיזקתי את דבריה, כשחטפה על כך "תגובה"..

ב. מאד מענינים המושגים שלך.... מי שלא הגיע למדרגה ש"הכל הוא עושה לשם שמיים", כבר לא צריך לעזור לאחרים?... ו"להציע להתגרש" (כמובן "לטובתה"...) זה מותר למישהי שלא כל מעשיה לשם שמיים?... או שאצלכן כבר הכל "לשם שמיים".. (שימי לב: אני עונה לך בדיוק המילים שלך. לא "להתפלא" אח"כ מניין המילים הללו).

וכעת אומר לך בכנות לגמרי - תאמיני או לא: ברור לי כשאני כותב נגד "עצותיכן" הנוראיות הללו, שיתכן שאקבל אח"כ גידופים, באתה "קלילות" שבה מחרפים את בעליהן...

ובאמת נוח לי יותר לא לכתוב.  ואכן, אני כותב את זה "לשם שמיים" לגמרי. בגלל שאני מרחם על אלו שאתן מתעללות בהן בקלות, על בעליהן, על ילדיהם לא פעם, על כך שלא פעם אלו צעירות ש"מושפעות" וחשובות שאולי הן הלא-נורמליות... על כך שהן במצוקה גדולה מדבריכן.

כבר קיבלתי לא פעם תודה מכאלו, מאחורי הקלעים, שמישהו "ענה בשבילן" מה שהן חששו לעשות או לא ידעו.

לגבי גירושיםאין כמו אמא
אז אני בחיים לא יעצתי ולא איעץ אז אל תכליל אותו. אני הראשונה שאומרת לעשות כל מאמץ ולא להתרגש. נראה לי שאתה מאוד נהנה לכתוב. זה לא נראה שאתה מכריח את עצמך מה שגם זה נדיר בדרך כלל בנים כותבים שורה וחצי ואתה כותב מגילות. אז לא נראה לי שאתה כותב וסובל
לא הכללתי אותך בכלל!מתישהו
אמרתי ושכמותה..שמחה שאת בדעה שלי שעל בית ועל זוגיות צריך "להלחם"!!
דן ומתישהו זה אותו אחד?אין כמו אמא
אחרת לא ברור השירושור שמתישהוא עונה לי.
לא... כנראה חשבה שהגבת עליה.. אל דאגה.ד.

אני נוהג לחתום בשמי..

הנה,ד.

אח"כ את מתפלאת על "סגנון" כלפייך ושכמותך....

"נראה לי שאתה מאד נהנה לכתוב".. (כמובן כאמור בדברייך לעיל: אני אף פעם לא כותבת לך אישית...) כמו שאת יודעת יותר טוב מנשים מה קורה אצלן, כך גם את יודעת יותר מהכותב מה "סיבותיו".. "פה מתגלגל" שמתפלא כל פעם מחדש שעונים לו...

את המושגים שלך על "גברים", מנסיונך שכבר גללת אותו כאן לא פעם, אנחנו כבר מכירים... "אז משמח לשמוע כעת גם איך "בנים כותבים".... אני מגיב בדיוק איך שאני רוצה, ולא מתרשם אם מישהי עם סגנון שכמותך תקרא לכך "מגילות" או "קיצורים"...

ול"סקרנותך" - אל דאגה. הכתיבה הולכת לי מהר. כשאני עונה להודעות כמו שלך כעת, אני בהחלט "סובל" מזה, כי אני לא סובל לרדת לזה - ולעזור לאנשים אני אכן שמח.. גם אם צריך "לסבול" בשביל זה לענות על הודעות כאלו..

לגבי אם את ייעצת "להתגרש" ישירות - אינני אומר. יש כאלה שזה ממש ישיר אצלן. אבל כתיבות מסיתות - כן. וכתיבות כאלה אכן עלולות להביא ישר ל"תוצאות" כאלו... כבר העירו על זה בעבר, גם לגבייך, ולא אני דווקא.

אני חייבת להגיב לך..מתישהו
זאת לא פעם ראשונה שהעצות של חלב ודבש רומסות דעות של אנשים אחרים ולוקחות אחריות על סבל עתידי של נשים...זאת הסיבה שהוא הגיב לה ככה..

מימי(!) לא כתבתי פה נגד אבל הקלות שבה היא לוקחת על עצמה הרס של משפחות היא מדהימה..
הרי אם היא חושבת שהפותחת לא תקשיב לה למה היא מגיבה?! ואם היא כן תקשיב לה, אז מתנצלת היא מגזימה!!!!

אני ממש התעצבנתי עליה(!!) רק כי אני הייתי במקום של הפותחת ו בקלות יכולתי להתגרש בגלל עצות של מבינים כמוה..וזה פשוט משגע אותי שהיא מרשה לעצמה בקלות על כך גדולה לייעץ את זה לאנשים.
.
אלעד
את כ"כ צודקת
גם אני מצטרפת לחזק את ידי דן שבעבודת קודש ממשגב'
יושב להגיב ולתת תשובת נגד לתגובות רעות וחסרות אחריות!!!

כל זוג והמסלול שהוא עובר, אסור בתכלית האיסור לדבר באזני אישה רע על בעלה!!

אני מנסיוני יודעת כמה שעצות בסגנון של אנונימית לרגע ושל חלב ודבש עלולות להזיק לזוגיות, ובייחוד לזוגיות טריה!!!!

למזלי הקב"ה עזר לי לא ליפול טרף לעצות אחיתופל שכאלה, וכיום אני מודה על כל רגע שלא עשיתי צעדים פזיזים!

חכמות היזהרו בדבריכן! אינכן יודעות לאן דבריכן מגיעים וכיצד עלולים להשפיע!

ושוב תודה ויישר כוח לדן שעושה פה עבודת קודש ממש!!!
^^ ולא מבינה איך הנהלת הערוץ לא מצנזרת תגובות חמורות כאלהדינה די

איננו מצנזרים דעות, חמורות ומסוכנות ככל שיהיואלעד

כל עוד אינם גובלים בפלילי

אנו מתנחמים בעובדה שהגולשים בפורומים השונים מזהים על נקלה מגיבים מעין אלו ומתייחסים אליהם בהתאם גם ללא צורך בהתערבות ניהולית מצידנו

היי.. זאת לא אני.. אנונימית לרגע!
ובזאת באתי גם אני על החתוםנועה נועה

למזלי הרב, אני קראתי פה הרבה זמן לפני שהתחלתי לכתוב, וכבר הספקתי לראות איך מתנהלים העניינים וללמוד למי לא להתייחס - מי נוטה תמיד לראות את המצב בקיצון שלילי. מחריד אותי לראות את הקלות שבה מפנים פעם אחר פעם לגירושין, בטענה המופלאה של "כולנו אנשים בוגרים ויודעים לסנן", ואת המהירות שבה הופכים אדם לא מוכר למפלצת על סמך שניים-שלושה משפטים. מצטרפת למלחמת החורמה בגישה הזו.

(ולפעמים אני תוהה, באמת, אם אתן מבינות את מלוא מובן המשמעות של להסתכן בלגרום לזוג להתגרש על דברים פעוטים. האם אתן מבינות את חומרת העניין הזה שאפילו מזבח מזיל עליו דמעות. האם במקרה שחס וחלילה חס ושלום זוג נורמטיבי [כלומר, לא בזוגיות באמת נוראית או אלימה] יגיע להתגרש בגלל דברים שאמרתן, תהיו מסוגלות לעמוד בעולם האמת ולטעון שאלו אנשים בוגרים, ההחלטה היתה שלהם ולכן אין חלק בזה)

איפה ראית שכתבתיג'ינג'ר
ששמירה על הנישואין בכל מחיר עדיפה על פני פרידה כשזה נדרש???

ומי שמך להגיד לנשואה צעירה מתי נדרש שהיא תפרד מבעלה? את באמת לא מבינה לכמה נזק זה עלול לגרום בשלב עדין של ביסוס קשר זוגי?

וגם- את לא בחרת לעדן ולסייג את תגובותייך. למה את מצפה שאחרים יעשו זאת כלפייך?
ללכת לבדיקות דםבתאל1

אולי יש לו חוסר בוויטמינים. ברזל, בי 12 או ויטמין די (שחוסר ממנו גורם לתשישות...)

אולי יש לו מחלת הנשיקה (מונו..)

אולי בעיה בבלוטת התריס

באיזה שעה הוא הולך לישון? זה די משפיע...

אגב,בתאל1

הבנתי מהמדריכת כלות שלי שאחרי החתונה לגברים מאד קשה לקום בבוקר.. הם עייפים כל הזמן.

הזוגיות מעייפת אותם.. לא חפרתי על זה למה, אבל רואים בשטח שזה ממש נכון... גם מכירה עוד מישהי שאצלה זה כך (שבעלה מאד עייף מאחרי החתונה וישן המון...)

אני יכולה להגיד לך מנסיוני הדל...מתישהו
בעלי היה ו עדיין טיפוס שממש אוהב לישון.. בשנה הראשונה הוא ישן המון(!!!!) אבל אז הגיעו הילדים שדאגו לו לקימה..(;
גם היום בשבילו פרס זה לקום בעשר אבל כבר יש לו פחות אופציה
דרך סלולה לבעיות בנישואיםפרח-בר
מה יהיה שיגיעו הילדים? שהמשכנתא תלחץ? הוא כבר לא חי אצל אמא ואבא .
אני פשוט מזועזעת מהתגובות...0 אלישבע 0
פותחת יקרה,
בעלך הוא אדם מקסים שסובל מקושי, כמו כל אחד מהכותבים ששכחו שגם להם יש קשיים וחולשות שלאחרים נראים ממש לא בסדר.

בחרת להתחתן עם בעלך, ועכשיו את יכולה לבחור איך לגשת לקושי שלו.
את יכולה לא להבין אותו ולחשוב שהוא עצלן ולא נורמלי (כמו שכמה כתבו פה) ואת יכולה לנסות להיכנס לראש שלו ולהבין שיש לו קושי אמיתי ושהוא צריך את התמיכה ואת האהבה שלך.
בעיני האפשרות השנייה היא זאת שתביא לאהבה וצמיחה, גם אם ימשיך להיות לו קשה, ובעז"ה גם תהיה התקדמות!
^^^ על זה נאמר מילה בסלע..מתישהו
ברור...ד.

יש כאן כאלה, מעטות, שבאופן קבוע מסיתות אשה בבעלה.

אני לא פתחתי את תגובותיהן, ראיתי את הכותרות.

ואם הן משלות את עצמן שהן "עוזרות" בכך למשהו - כמובן שלא כלום.

את התוצאות על הסכסוכים הללו, ישאירו למי שתשמע להן. נקוה שלא ישמעו.

האשה ביקשה עצה איך לעזור במצב. לא "חוות דעת" על בעלה. וכמו שכבר כתבו כאן, לכל אחד מעלותיו וחסרונותיו. מספיק עיון קל בהודעות של כל מיני "בעלי ביקורת" כדי לראות שגם אותם היה אפשר "לתפוס" על כל מיני דברים ולהציג אותם בצורה כזו..

אולי ילך לעבוד אחה"צ או בערב/לילהנפשי תערוג

לפחות זה ימלא לו חצי יום

הוא ואת תרגישו יותר סיפוק

לדעתי אל תתערבי בזה - הוא יסתדרl666

ללכת לישון בזמן
אם רוצים לקום ב 6 אז בשעה 10 כדאי כבר ללכת לישון
אבל בלי מסגרת זה לא ילך ואל תעירי אותו הרי הוא בן אדם בוגר אז אם הוא ירצה לקום הוא כן יקום
שאלה היא מה הוא עושה בלילה- לומד, מתעסק במחשב, עובד? יש אנשים של יום ויש אנשים של לילה

לדעתי,מטרי
יש דברים שחבל שמתייעצים עליהם בפורום.
חבל לך לשמוע כאלו תגובות שיפוטיות ולא נעימות, שלא תורמות כלום ואף יכולות להזיק לשלום בית ואהבה בין איש לאשתו, בטח בחצי שנה הראשונה.
מניסיוני,
כשהתחתנו לבעלי היה מונו, ובהתחלה לא ידענו מזה, ולי היה מאוד קשה עם זה שהיה לו קשה לקום וכו׳ ממש כמו שאת מתארת.
למזלי, לא שאלתי בפורום אז לא חשבתי שזה נובע אולי מבעיות עמוקות בנפש וכו׳ ופשוט לאט לאט זה עבר.... היום הוא אחד החרוצים
אז... יש תקווה בע״ה! כדאי לעשות גם בדיקות דם לוודא שזה לא משו רפואי, ואם לא- אז לקבל באהבה. לכל אחד הניסיונות שלו עם בן הזוג שלו, ואם את אשתו, אני בטוחה שאת מסוגלת להכיל אותו בצורה הנפלאה ביותר.
בהצלחה!!!
(הביקורת הקטנה היא לא עלייך כמובן אלא על התגובות הלא נעימות שנכתבו כאן, לדעתי...)
אסור באיסור חמור להעיר אחד את השנידינה די

זה מקור בלתי נדלה לסכסוכים ולמריבות על הבוקר

תשאירי את זה לו. הוא ישן?! שישן. אחרי כמה פעמים כאלו הוא ילמד להסתדר בעצמו

ממש מזדההצלחת

אני חשבתי שבגיל 30 זה עובר, אבל זה לא, אבל ב"ה זה השתפר...

אחרי 15 שנה עדיין מאוד מאוד קשה לו לקום בבוקר.

כמה שהוא מנסה, וכמה שדברנו על זה, והוא ביקש שאני יעזור לו בזה- זה פשוט לא הולך...

רק כשהוא ממש ממש חייב לקום, אז הוא קם ברגע האחרון.

ויש ילדים, גם גדולים (מעל בר מצווה), וזה עדיין לא גורם לו לקום...

הוא עובד, אפילו קשה, אבל העבודה מאפשרת לו את הזמנים שלו.

וזה קשה לי מאוד, אבל אני יודעת שזה החיסרון היחיד שלו, באמת, הוא אדם מקסים, מפרגן, עוזר, אוהב והכל..., אז אני מבליגה, מכילה וחורקת שיניים ומזכירה לעצמי  שגם לי יש חסרונות והוא בכל זאת אוהב אותי!

אז שיהיה לך בהצלחה! זה לא סוף העולם!

תתמקדי בדברים הטובים!

מזכיר לי בדיחה ששמעתיggg

היה מישהו שהיה מגיע כל יום לתפילה בזמן. כל בוקר כמו שעון.

יום אחד הוא ממש אחר. שאלו מה קרה? הכל בסדר?

אמר: כל בוקר אשתי בועטת אותי מהמיטה, אבל אתמול היא שברה את הרגל...

היי-אני חושבת שלפי התגובות לא בדיוק הסברתי את עצמינשואה-טריה-

ראשית תודה רבה ,אני מאמינה שכולם פה כתבו ממניע טוב ורצון לעזור,

שנית,אני אשמח להבהיר את זה ..בעלי אדם חרוץ מאוד!!!!!! יש ביננו התאמה ואהבה ב"ה  ושום חיסרון שלו לא יפריד ביננו

אני אספר קצת בהרחבה..בעלי בחור חרדי מבית,הוא היה מהיותו קטן תלמיד חרוץ במיוחד,ואהוב מאוד על הסביבה.

היתה לו ירידה מסוימת ברוחניות (לא באשמתו) שנתיים בערך לפני שהתחתנו..והוא חזר ובגדול..אני חושבת שמאז בערך קשה לו לקום בבוקר ..

הוא מאוד חריף ואוהב מאוד ללמוד..(לפני החתונה היה לומד עד השעות הקטנות של הלילה..והיו הרבה פעמים שהיה נשאר לישון בבית מדרש כי פחד שלא יקום..)

אחרי החתונה דברים השתנו,הוא יחסית ישן יותר מוקדם,וכמובן ישן בבית...וישן במיטה עם שמיכה ןכרית(....!!חח) שזה אומר שנורא קשה לו להיתנתק מהם וקר לו וקשה לו לקום..(גם אם לא בדיוק קר לו)

מהשניה שהוא קם הוא בעל למופת...מושלם++

אולי באמת חסר לו ברזל..(הצעתי לו שכדאי שנעשה בדיקת דם והוא דוחה את זה...)כי בשבת בבוקר הכי קשה לו לקום והוא מרגיש חלש..(למרות שברגיל הוא מתאגרף)

תודה רבה לכולם..

אם הוא מעוניין בעזרה תעזרי אם לא תניחי לויצחקון

בצהרייםן הוא מתחנן שאעיר אותו,בתכלס בבוקר הוא מתחנן שאתן לונשואה-טריה-

לישון חח

מצוין. אשרייך. בהצלחה רבה..ד.

ויופי שיש ביניכם "התאמה ואהבה רבה, ושום חיסרון לא יפריד ביניכם"... אשריכם ממש.

זה הרבה יותר מכל מיני מעלות "טכניות".

חיזקו ואימצו, אתם באמת טובים. ומאד נוגע ללב האופן בו את כותבת עליו, באיזו חיבה, באיזה לימוד זכות. וגם האופן שהוא מגיב כשאת "מצליחה" להעיר אותו, התודה. לא רבים מגיבים כך.  אשריכם. יש הרבה מה ללמוד משניכם, כמה שאתם צעירים..

תודה רבה...כיף לשמוע..מקווה שזה רק יעלה ויפרחנשואה-טריה-

נחמד לראות שכל העצות הנפלאותחלב ודבש

שלנו גרמו לך להסתכל קצת אחרת על כל העסק.

מוזר...ד.

מה זתומרת?נשואה-טריה-
תקראי את שתי ההודעות הראשונות שלךחלב ודבש

ואת זו האחרונה ותראי עד כמה הן שונות בדבריך על בעלך ותביני את התהליך שעבר עליך לאחר קריאת התגובות של המשתתפים.

לא עבר עליה שום "תהליך"....ד.

בהודעות הראשונות, כתבה על הבעיה הספציפית של הקימה בבקר, כי לא עלה על דעתה - בתמימותה ובצורה נורמלית לגמרי - שמישהי "תתנפל" עליה ויתחילו "להסביר" כמה בעלה כביכול "נורא ואיום"...

כיוון שראתה שבמקום לענות ספיציפית על שאלה של רעיונות לאיך לעזור לו לקום מוקדם יותר, התחילו לגדפו - אז בתור אשה טובה, "הסבירה" את הרקע. והבעיה עליה כתבה בתחילה, נשארה בדיוק אותו דבר בהודעה האחרונה..

תיאוריה יפהחלב ודבש

אבל כרגיל חסרת בסיס.

"כרגיל"ד.

קראת את דבריה כפי שנוח לך...

היא כותבת לך ש"לא השתנה כלום" - וכל אחד יכול לראות את זה - 

אבל את "יודעת" יותר טוב ממנה על עצמה  [כמובן גם על בעלה...].

מי שקוראת הודעה של בקשת עזרה בצורה כ"כ ארסית, ברור שתחשוב שזה "חסר בסיס" שהיא אכן רק התייעצה ספציפית מראש, ולא חשבה על בעלה בכללי דברים שליליים...

מאיפה את ממציאה?בתאל1אחרונה

איזה חסרת בסיס? את יודעת מה זה בסיס?

לא קראתי הרבה תגובות, האמת.. כי ראיתי שזה נהיה תינוקי.

אז החלטתי לראות מה הגברת שפתחה כותבת, ותאמיני לי-

היא כתבה אותו דבר בדיוק.

(וזה בעיניים אוביקטיביות, שוב, כי אין לי מושג מה את כתבת)

מתוך שלא לשמה יוצא לשמהאין כמו אמא

זה שאומרים דברים שלילים על הבעל-כמו שעשו פה חלק מהמגיבות.

אפילו גורם למשהוא טוב-

פתאום האישה קמה ומגינה על בעלה, היא באה להתלונן, לבכות על מצבה (לא דוקא הפותחת, באופן עקרוני הנשים שמעלות בעיות).

לפעמים שמתי לב שמזדהים עם האישה מבחינה רגשית אז היא הולכת ומוסיפה עוד דברים שלילים על בעלה.

פה נוצר מצב בגלל שהתקיפו את בעלה,האישה מיד קופצת ומגינה על בעלה, מוצאת בו הרבה יותר דברים חיובים, בגלל שאישה לא רוצה לשמוע חסרונות על בעלה היא מיד קופצת ומגינה עליו, זה כבר תועלת ענקית, הנה היא רואה פה דברים חיובים עליו, עובדה שבהודעת פתיחה לא כתבה כמה הוא מדהים וכמה הם אוהבים, פתאום עכשיו היא קופצת ועושה את הבעיה שלה כל כך שולית וכמה בעלה מדהים,

כל המעלות שהיא פתאום מוצאת בו אולי עלו רק בעקבות הגנה עליו??

אז הנה יש משהוא גם טוב בזה...

יכולים להיות דברים כאלו..ד.

[וזה לא שווה את המחיר..]

אבל כאן, גם מתוך הודעת הפתיחה אפשר לראות את החיבה ביניהם, גם מתוך התיאור של מה שהוא אומר לה.

אלא שבאופן נורמלי, אשה שמעלה בעיה אינה טורחת לכתוב את "כל המעלות הטובות שהיא מוצאת בו", כי אינה חושבת שישפטו אותו בגלל עצה שביקשה.

אז מעלותיו, לא "נולדו" רק בעקבות ההגנה עליו. הצורך להדגיש אותן כאן, כנראה שכן..

ממש לא השתנה מותקנשואה-טריה-

בכח?אלעד
לפי זה אז די ברור שצריך בדיקות דםבתאל1

עייפות יתר היא לא סתם... הגוף דורש את שלו. כנראה חסר לו הרבה ברזל או פריטין (מאגרי הברזל בגוף)

פעם היה חסר לי המון והייתי ישנה המון...הייתי קמה לעבודה בקושי רב ועצום! ועם עיניים חצי עצומות... ואחרי זה חוזרת לישון צהריים וזה לא השפיע על הלילה..הייתי ישנה טוב גם בלילה.

בקיצור- חבל לדחות, אפשר לקבוע תור לבדיקת דם גם באינטרנט

אלא שמה הבעיה? בדיקות דם הן בבוקר! =) אז כדאי לקבוע עוד משהו חשוב לבוקר הזה...

אם כבר הנושא הזה הוקפץ שובaima

אז את יכולה להפעיל על שעון שבת רדיו עם תוכנית בוקר מאוד מענינת בפול ווליום. ואולי לאט לאט הוא יתעורר ויקשיב וזה יעורר אותו

אתם תגיעו רחוקאבא שמואל
בהצלחה!!

מרגש לקרוא הודעות אלו שלך.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100אחרונה
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

איך הגעת למצב שחייבים לך 141 אלף ש"חנפשי תערוג

לא מילאת 101 והורידו לך 47% מס במקור?

אני מכיר כאלה שעושים את זה בכוונה לקבל עם ריבית והצמדה. זה המקרה?

הסיבה הרבה יותר עצובהפשוט אני..
נפילת הביטקוין 😬
לא הבנתי למה זה...נקדימון
מדינת ישראל משתתפת איתי בהפסדים שלי מביטקויןפשוט אני..

ליתר דיוק:

בתחילת 2025 שילמתי מאות אלפי שקלים מיסים בגלל מימוש ביטקוין, כמה ימים לאחר המימוש קניתי דרך הבנק קרן מחקה ביטקוין, ובגלל שהקרן הזאת הפסידה - ביצעתי מכירה בשביל שאוכל לקבל בחזרה חלק מהמס ששילמתי בתחילת השנה. כמה ימים לאחר המכירה רכשתי מחדש כמובן, אבל זה כבר לא קשור להחזר שקיבלתי אלא לאדם המטורף שאני.

שם זה באמת סיפור עצובנפשי תערוג

אבל לזכרוני כתבתי בעבר על זה. שכל ההשקעה במטבעות דיגיטלים זה משהו מאוד ספקולטיבי.

לדעתי רוב מי שמשקיע במטבעות דיגיטליים לא עושה את זה בגלל שהוא מאמין בטכנולוגיה אלא כי הוא רואה שהערך עולה ואז זה השקעה "שווה"

לכן זה מאוד תנודתי.

כי שזה עולה, זה עולה חזק כי עוד אנשים מצטרפים לחגיגה

ושזה יורד, זה יורד חזק מאוד. כי אנשים בורחים מזה.

ואני בכלל חושב שזה הונאת פונזי הגדולה בעולם.

יכול להיות שעוד 20 שנים אני אוכל את כובע בצער.

נכון לכרגע עדיין לא השתכנעתי שזה שווה השקעה.

משה

יש פה משתמש בפורום שקנה דירה  בכסף שהוא הרוויח ממכירת ביטקויין. דעתי על המטבע הזה לא השתנתה מאז.

יש גם כאלה שקנו דירה בכסף שזכו בלוטונפשי תערוג
זה לא הופך את זה להשקעה חכמה
כן. נכון. אבל עד עכשיו זה פעל להם.משה
בוא נדבר אחוזיםפשוט אני..
כמה אנשים מילאו לוטו והרוויחו מכך, לעומת כמה אנשים השקיעו בביטקוין והרוויחו מכך?

לא יודע מה יוליד יום, אבל נכון להיום - הביטקוין מנצח בענק... 

אם תכניס את הנתונים תראה שזה לא רחוקנפשי תערוג

רווח הכוונה כסף מזומן ביד.

לא החזקת מטבעות מבלי לממש (כי אם כולם יממשו. זה יפול והאחרון יקבל הרבה פחות מאשר הראשון)

ואני לוקח בחשבון שבלוטו רק מעל זכיה מעל 30+ אלף יש מס.

בשאר השקעות (גם לא קריפטו) יש 25% מס מהשקל הראשון.

ואני לוקח בחשבון שכדי להיות להרוויח הרבה בקריפטו אתה צריך "לסכן" הרבה כסף.

לעומת בלוטו, שמספיק להכנס בסכום זעום כדי שיהיה סיכוי (נמוך מאוד אבל קיים)

לא שאני חושב שכדאי להשקיע בלוטו

אבל גם לא חושב שכדאי בקריפטו

כי כמו בלוטו.

כדי שהמשחק יהיה רווחי. מישהו צריך להפסיד

גם בקריפטו

בניגוד לחברה בורסאית שמייצרת הכנסות ולכן השווי שלה גדל

הקריפטו (וזה לא משנה איזה מטבע) לא מייצר שום הכנסות. לכן אין לו באמת שווי שוק אמיתי.

אלא תופח ויורד בהתאם לגחמות השוק

הביטקוין יעשה שוב אחוזים גבוהים?!נקדימון

קשה להאמין. מי שנכנס מוקדם לפני שנים וזכה לראות את הנסיקה לשמיים, זכה.

אבל האם יהיה שוב עליות של אלפי אחוזים? אפילו מאה אחוז נשמע כמו פנטזיה. אפילו 50 אחוז נשמע כמו דמיון. כיום.

ידוע למי ניתנה הנבואהפשוט אני..

ועדיין, 50 או 100 אחוזים, בכלל לא נחשב לדמיוני.

עניין הנבואה שניתנה לשוטים ידועאריק מהדרום

אז אם כך אל תשקיע בשום דבר, שים מזומן מתחת לבלטות וזהו.

אבל אתה כן יודע שאיזהו חכם הרואה את הנולד.

אתה יודע את ההיסטוריה של הטוליפ מאניה למיניה.

אתה מודע לסיכון שלא ישאר כלום מההשקעה הזו ותישאר זקן יסר כל.

אתה יודע מה המשמעות של פיזור.

אתה יודע מה המשמעות של תיק סולידי ומאוזן.

אתה בכל זאת מחליט להמר על הכסף שלך ועל הכסף של המשפחה שלך.

זה כסף שלך זה עניין שלך וזו אחריות שלך.

התלבטתי אם להגיב כיוון שלא נשאלתי ישירות לדעתי אבל עניין הנבואה שהזכרת בבא בתרא יב:  פשוט לא מתאים כאן כשם שאדם לא יצא ביום קיץ עם מעיל ומטריה כי הנבואה ניתנה לשוטים  

זה נראה כאילו ענית לטענות שמעולם לא טענתיפשוט אני..
אני שמח שלא טענתאריק מהדרום

אני מבקש שלא תשתמש בגמרא כדי להצדיק את חוסר האחריות שלך.

תודה

לא הצדקתי כאן כלוםפשוט אני..
והמשפט הזה כבר מזמן יצא מהגמרא והפך לביטוי נפוץ בעברית, אני לא זקוק לרשות של אף אחד בשביל להשתמש בו
לא רוצה לעשות עכשיו שיעור הסתברות אבל...נפשי תערוג

אבל לטובת הקוראים. נחשב בגדול.

הסיכוי לפרס נמוך ביותר בלוטו הוא כ3.3%

ולזכרוני הוא מגלם פי  500% מסכום ההימור. 400% רווח נקי. עד 30 אלף בערך.

אז בגדול. 400%×3.3%= 13% לרווח כלשהו

על זה יש גם פרסים גבוהים יותר. של אלפי ומאות אלפי אחוזי רווח.

עם כל הסיכויים לזכיות אחרות × גובה הפרס.

זה מגיע לסביב 20-30% לסיכוי לזכות ברווח כלשהו (תלוי אם זאת הגרלה של 5 מיליון או של 80 מיליון)

זה בגדול...

בקריפטו. יש לך בדיוק 50% לזכות. כי על כל שקל שאתה מרוויח, מישהו אחר מפסיד (זאת מערכת סגורה של היצע וביקוש)

וכל שקל שתרוויח. יקבל אוטומטית מס של 25%

אז בגדול. סיכוי רווח הם 37.5%

אז נכון.

יש יותר סיכוי בקריפטו לזכות

אבל לא בסדרי גודל שאתה חושב.

לא מנצח בענק. מנצח.

ההבדל בינו לבין חברות בורסאיות.

שבחברה בורסאית רגילה ערכה יכול לעלות גם בלי שמכניסים כסף למערכת. אלא על סמך ביצועי החברה (וככה גם יכול לרדת. מבלי שמשכו כסף. אלא על סמך ביצועים שליליים של החברה)

לקריפטו. בגדול.

אין באמת ערך ממשי.

אלא סתם מוסכמה בין הרבה אנשים שהוא שווה משהו. לכן הוא שווה (בניגוד לכסף פיאט של מדינה. שהמדינה עומדת מאחוריו)

אני חושב שהחישובים שלך שגוייםפשוט אני..

א. נניח, רק נניח, שהסיכוי להרוויח מביטקוין הוא 50%.

הוצאות מיסים לא יכולות בשום דרך להוריד את זה, כי המס חל רק על הרווח.

זה מוריד את סכום הרווח ותוחלת הרווח, אבל לא את הסיכוי להרוויח. הרי לא יכול להיות שסיימת עם רווח ברוטו, והמס יגרום לך לעבור מרווח להפסד.

ב. השקעה בביטקוין היא לא משחק סכום 0, זה לא נכון שאם אני מרוויח מישהו אחר מפסיד.

המוכר שמכר לי לא בהכרח הפסיד: יכול להיות שהוא קנה את הנכס נמוך בהרבה, עשה סיבוב רווח יפה, והחליט לפדות אותו. שנינו הרווחנו. 

עובדתית, נכון להיום, רוב מוחלט של משקיעי הביטקוין נמצאים ברווח. אתה יכול לטעון שזה רק על הנייר כי אם כולם יחליטו למכור מחר, אז האחרונים שימכרו יגלו ששווי השוק של ההשקעה שלהם ירד ב99%. אבל אותו הדבר נכון גם לגבי כל מניה של כל חברה בעולם: אם כולם יחליטו למכור בבת אחת, השווי יצנח אפילו אם החברה עצמה ממשיכה להיות רווחית. זה לא רק תיאורטי, זה קרה בכל פעם שהיה משבר גדול בשוק. אנשים משכו בלחץ את כל הכסף שלהם מהבורסה, וגם חברות טובות שממשיכות להרוויח חוו ירידות חדות בשווי המניות שלהן.

ג. שער של מניה רגילה לא נקבע לפי כמה כסף נכנס או לא נכנס למערכת, ולא נקבע לפי האם החברה רווחית או לא. מה שחשוב זה כמה אנשים מוכנים לשלם על אותה מניה ובכמה בעלי המניות מסכימים למכור אותן, זה הדבר היחיד שקובע את המחיר שלה.

האמת היא שזה שונה כי במניה אתה מרוויח גם דיבידנדים, אבל לצורך נוחות ופשטות אני מתעלם מזה, מה גם שהרבה חברות לא מחלקות דיבידבדים, והרבה אנשים לא מחפשים להשקיע דווקא בחברות שמחלקות.

כלומר לפי שיטתך, גם במניות הרווח שלי הוא הפסד של מישהו אחר, כי אם אני קונה ומרוויח אז מישהו אחר הפסיד מהעסקה הזאת, וזה לא נכון.

צודק. אמרתי סיכוי וחישבתי תוחלת רווחנפשי תערוג

אבל כוונתי היתה לתוחלת רווח

ב. לדעתי כן משחק סכום אפס. אשמח להבין למה לדעתך לא.

ג. מניות מחלקות דיבידנדים וגם חברה תחשב מוצלחת יותר אם הצליחה בשוק יותר. ערך החברה עולה  וכך המניה שלה עולה. גם בלי שיש עסקת מכירה/קניה

בנוסף, שיש לך ערך ממשי במניה.

לדוגמה אם תקנה את כל מניות אפל. כל רווחי אפל יהיו שלך.

לעומת זאת. אם תקנה את כל הביטקויין בעולם. לא תמשיך להרוויח כסף 

אבל תוחלת רווח היא מספר, לא אחוזפשוט אני..

אין דבר כזה תוחלת רווח של 37%.

וערך של מניה בבורסה לא עולה אם אין עסקת מכירה/קנייה, הערך נקבע רק לפי עסקאות שבוצעו בפועל. כמובן יש גם ערך שלא נקבע בבורסה, אבל פה אנחנו מדברים על נכסים סחירים.

בנוסף, אתה משווה מניה של חברה לנכס שמתיימר להיות מטבע, ולכן ההשוואה אפילו לא מתחילה.

הרי גם אם תחזיק אצלך במזוודה את כל השקלים שיש בעולם, אין לזה ערך פנימי ולא תקבל מזה תזרים מזומנים קבוע, בניגוד למצב שאתה מחזיק בכל מניות חברת אפל.

אז מה הכיף בלהחזיק את כל השקלים בעולם?

שיש אנשים שחושבים ששקל שווה ממתק ושני מיליון שקלים שווים דירת 4 חדרים בחדרה, ולכן אתה תוכל לקנות את הדברים האלה עם השקלים שלך. למה? פשוט כי יש אנשים שנותנים בזה אמון.

אין לכסף פיאט שום ערך פנימי, אלא רק אמון חברתי ואנשים שמוכנים לקבל ממך את הכזף בתמורה למשהו אחר שאתה רוצה.

אני חייב להגידפשוט אני..

לא חשבתי שזה יהפוך להיות דיון על ביטקוין, אני באמת לא חסיד גדול של העניין הזה, ולא תשמע אותי משכנע אנשים שזה העתיד של האנושות. אני לא גורו של כלכלה מבוזרת ואני לא מבין מספיק במדעי המחשב בשביל להבין איך הטכנולוגיה בכלל עובדת.

רק רציתי להעלות את המודעות לבקשות החזר מס...

אני אישית משקיע נטו מתוך רצון לגרוף רווחים, במובן הכי לא עמוק של המילה. כן, אני קונה במחיר מסוים מתוך תקווה שבעוד כמה שנים אוכל למכור במחיר גבוה יותר. הנה אמרתי את זה.

אני מבין היטב שביטקוין הוא לא מניה עם ערך פנימי, אבל אני לא מחפש ערך פנימי. אני מחפש נכס שבעתיד יהיה שווה יותר מאשר היום, זה הכל.

אף אחד לא מבטיח לי שזה יצליח לי, אבל אני מקווה ומאמין שכן. 

ככה כל המשקיעיםנפשי תערוג

לכן "לדעתי" זה משחק מסוכן מדי.

כי זה יכול לקרוס בזמן קצר עם סיכוי גדול לאיבוד כולל של הכסף.

ואני נותן את דעת הנגד

כי אנשים (וגם אני) מעריכים את דעתך

ויש סיכוי כלשהו שמישהו ילך לקנות ביטקוין כי אתה קנית. כי סומכים עליך

לכן אני מציב את הדעת הנגד

לא שיש לי משהו ספציפית נגד ביטקוין

(חוץ מזה שאני חושב שזה במקרה הטוב בועה עצומה ובמקרה הפחות טוב, הונאת פונזי)

מכיר אנשים שהרוויחו היטב מזה

ומכיר גם כאלה הפוכים.

מהחישובים שלי זה סיכון גדול מדי

אבל כגודל הסיכון גודל הרווח.

לכן יכול להבין למה אתה משקיע שם מתוך כוונה לרצון לרווח מהיר וגדול.

אתה אדם עם ראש על הכתפיים ואני בטוח שאתה משקיע באחריות

כאמור. הדיון הוא לא מולך.

אלא מול כל הקוראים הסמויים

לא אמרתי רווח מהירפשוט אני..
מבחינתי זה לעשרות שנים קדימה, לחתונות של הילדים והלאה. לכן אני לא מתרגש מירידות חדות, ולא טס לדרום אמריקה לחגוג עליות חדות.

ולא כל המשקיעים כמוני, יש כאלה שהם באמת חסידים גדולים של מהות הביטקוין.

אם היה חשוב לך להבהיר שזה מסוכן, אני מצטרף אליך בפה מלא. אין לי ויכוח בנושא הזה.

איך עושים את זה? יודע להסביר?קפיץ

אני מנסה כבר בערך שנתיים ולא עבד

כותבים בגוגל ''החזר מס'' או ''טופס 1301''פשוט אני..
התהליך פשוט מאוד
אשמח גם לעזור - בדיוק השבוע מגישים את 1301 ל 2025זמירות
את ה 1301 ממלאים בסעיפים השונים על בסיס טפסים ואישורים מכל סוגי ההכנסות - משכורת, הכנסות כעצמאי (ואם עצמאי, צריך להכין גם דוח נספח דוח רווח והפסד), תרומות, פרמיות לביטוחי חיים ועל בסיס האישור למס של חברת הביטוח, אישורים למס של השקעות כעצמאיים בקופות גמל, טפסי 867 מבנקים וגופי השקעות - אישור ניכוי מס במקור. 
מי ש'רק' שכיר יכול גם להגיש ולנסות לקבל?לאחדשה
כן - גם 'רק' שכיר יכול לעשות לעצמו ביטוח חיים פרטיזמירות

באופן פרטי, שלא דרך המעסיק - ואז מגיע זיכוי מס של 25% מסכום הפרמיה ששולם, ו 'רק' שכיר יכול להיות זכאי להחזרי מס בזכות תרומות לעמותות מוכרות למס לפי סעיף 46 (החזר של 35% מגובה התרומות, בתנאי שסך התרומות

השנתיות מעל לרף המינימום), להיות שכיר ביותר ממקום עבודה אחד בלי שהתבצע תאום מס בין המעסיקים, וכמו כן 'רק' שכיר יכול להשקיע בשוק ההון ויכולים להיווצר תנאים לזיכוי מס, מהמס במקור ששולם על מכירות ברווחים (דוגמאות - המקרה שהביא פותח השרשור, או שאם משקיעים דרך יותר מגוף השקעות אחד, ומצד אחד נוצרו רווחים ושולם מס רווחי הון, והגוף השקעות אחר היו הפסדים - ואז אפשר לקזז בין הרווחים וההפסדים שהיו לאותו אדם).  

אבל אם אם אין ל 'רק' שכיר שום דבר מאלו שציינתי, אז כנראה שאין מה להתעסק עם דוח שנתי וניסיונות להחזרי מס.  

תודה על המענה המפורט!לאחדשהאחרונה
את בכלל מגיעה לסף המס?משה

אישה עם כמות יפה של ילדים צריכה להרוויח יפה בשביל שתעבור את סף המס ובשביל שכל הפרוצדורה תהיה לה משתלמת. ואם היא מתכננת ללדת בקרוב לפעמים עדיף לא להגיש הוצאות מוכרות.

היא נשואה, כלומר גם בעלה בסיפור הזה...פשוט אני..
לא בדיוקמשה

חישוב מס הכנסה הוא בגדול נפרד מבחינה חוקית (לא לגמרי, זה לא מדוייק), גם אם הדו"ח הוא דו"ח לזוג.

התכוונתי שהיא לא שואלת רק על עצמהפשוט אני..
גם לבעלה יש נקודות זיכויעדיין טרייה

ההבדל בין הבעל לאישה בנקודות זיכוי הוא מינורי. למה ההנחה שאישה לא משלמת והגבר כן? 

זאת לא הייתה ההנחה שלי אלא של משה...פשוט אני..
תלוי ברמת השכרמשה

זה נכון שהיום במידה רבה הושוו נקודות הזיכוי לגבר ולאישה. בממוצע נשים נשואות עם ילדים לא מגיעות לסף המס.

בקיצור לא חחח.. תודה!לאחדשה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדוויתאחרונה

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות

אולי יעניין אותך