מה עושים עם חמות שמקלקלת לי את הילד?אנונימי (פותח)

יש לי ילד מקסים בן 12. די תמים בענייני בינו ובינה. 

יש לי גם חמות מקסימה. שבאה מעולם אחר, ויש לה לפעמים יציאות... שה' יעזור.

השבוע בני סיפר לי שהיא שאלה אותו אם הוא כבר חשב על שתהיה לו חברה.

הייתי בשוק! מה אני לא יכולה להשאיר אותם לבד כדי שלא תהרוס לי את הילד ותכניס לו לראש רעיונות כאלה?

מה עושים?

תגידי לה ברור,ד.

שאת מאד אוהבת אותה - ושאת מבקשת אותה בכל תוקף לא לדבר מילה עם הילד בנושאים כאלה, שלא יגיע מצב שתצטרכי לחשוש שיהיה אצלה לבדו.. יש להניח שהיא לא לגמרי טיפשה ותבין את הרמז. 

וטוב מאד שיהיה "תמים". מה לו ולזה.

ואת יכולה להגיד לו ספיציפית על מה שאמרה, בשלוה, שאצלנו אין דבר כזה, זה מטופש. כשתהיה ממש גדול בעז"ה תזכה להתחתן. יש עוד הרבה זמן. בינתיים תנצל את הזמן לדברים שמענינים ילדים..

אמרתי לואנונימי (פותח)

שאם היא תשאל שוב שיגיד, שכשירצה להתחתן יחפש לעצמו חברה.

אבל לגביה , זה נראה שלפעמים היא אומרת את הדברים האלה בכוונה. היא חושבת שאנחנו דוסים "מידי" ומנסה כאילו לפתוח את העולם לעיני הילדים שלנו.

למשל היא קונה להם ספרים ממש לא לרוחינו ואנחנו נאלצים לקחת להם אותם, וזה יוצר מצבים מאוד לא נעימים. למרות שבעלי דיבר איתה בנושא כמה פעמים, זה לא עוזר. היא פשוט לא מבינה מה הבעיה.

אנחנו באמת אוהבים אותה, היא נהדרת מהרבה בחינות, לכן אנחנו לא רוצים לריב על זה, אבל הפעם זה ממש עבר את הגבול.

זו הטעות שלכם, לדעתי..ד.

היא לא צריכה "להבין מה הבעיה". אלו ילדים שלכם - והיא חייבת לתפוס שאתם אלו שתחליטו איך לחכנם. גם אם הרקע שלה גרם לה שלא תחוש כלל מה הבעיה בדברים בעייתיים.

[אגב, גם מה שאמרתם לו, יש בו כבר "כניעה" למושגים הללו.. מה זה "יחפש לעצמו חברה".. יחפש אשה מתאימה. אלא שברור שכל זה כלל אינו שייך לשלב שלו בחיים, לכן גם מרגישים בעיה "להסביר". ובכלל, ש"הוא יגיד לה" זו בעיה. הרי היא לא תשתוק, ו"תלמד" אותו מהמושגים הבאושים הללו, כדי להסביר את "כוונתה". אין ברירה, בעניינים הללו האחריות עליכם. אפשר להיות גם נעימים ואוהבים, וגם חד משמעיים.  אם היתה חושבת שהבית שאתם גרים בו לא כ"כ לרוחה, והיתה מכניסה רהיטים אחרים מידי פעם, גם הייתם "מסתדרים" עם זה?.. מה שנכנס לראש של הילד - זה לא פחות. אם כי יש לומר, שבסופו של דבר, ילד קולט שאנחנו כך וסבתא אחרת בעניינים מסויימים]

רק הערה קטנהאנונימי (3)

אין שום בעיה לומר שכשיתחתן יחפד חברה. אישה = חברה. כך בנביאים: "והיא חברתך ואשת בריתך".

בהקשר הזה זה נכון...ד.

הלוואי שזה מה שהיו משתמשים.

אבל לא זו הקונוטציה שמתכוונים לצערנו היום.

זו דרך להגיד 'אדרבה'...אנונימי (3)

כך מצאתי בספר של הרב אבינר, ששאלו אותו אם חברה זה טב או רע, והוא ענה שמצוין

צריך לראות שם את ההקשר..ד.

הרי הוא רוצה לשלול את המושג הזה כפי שמשתמשים בו היום.

הלוואי שיהיה מצב שבו טבעית זה יזוהה עם המושג "אשתו", כפי שזה אכן באמת ובמקורות.

השאלה היא לא מה הוא יגיד להרננה*

אלא מה הוא יגיד לעצמו!

יכול להיות שהוא מספר לך את זה כי זה גרם לו למצוקה/למחשבות/תקוות וכו',

אולי הוא היה רוצה לדבר אתך על המחשבות שעלו בו.

אם כבר הדבר נעשה, דברי אתו על זה, על הנושא עצמו, לא רק על מה לענות לה.

מעבר לזה, להתרחק - לדעתי, במידת האפשר...

לא מצאתי פתרון יותר טוב.

לדעתי, מה פתאום?..ד.

ילד בן 12 שמספר דבר כזה, זה לא מ"תקוות" וכד'.. זה אפילו לא כמו בת שחולמת איך היא תהיה "כלה"...

מספר בתום-לב מה סבתא אמרה. אחרת יש להניח שגם לא היה אומר.

ואין ענין "לדבר" איתו הרבה ולעשות ענין. 

ילד בן 12רננה*

הוא כבר די מתבגר, זה לא ילד קטן. אני לא אומרת שהוא התכוון לשאול משהו דווקא במודע,

אבל ייתכן שבתת מודע עלו בו תהיות או רצונות, ומה שצריך מחשבה פה זה מה הוא עונה לעצמו יותר ממה שהוא עונה לה, זו דעתי.

אני בעלת תשובהארץטרופיתיפה

ומאד מהר למדתי שהגבולות צריכים להיות ברורים...

תתפסי את חמותך ותסבירי לה הכי בפשטות. כאן בבית הזה אנחנו לא לייט, לא חצי ולא כאילו.

גם אם זה פנאטי לדעתך אנחנו נוהגים ככה.

אני מבקשת ממך לא להביא לילדים ספרים או בגדים שלא עברו דרכנו, לא לדבר עם הילדים על שום דבר שלא ברור שהוא לרוחנו ובטח שלא על עניינים כאלו.

תסבירי שיש לך חצאית כזאת וכזאת, יש לבעל פאות כאלו וכאלו והכשרות בבית היא כזאת.

ככה זה אצלנו. 

נקודה.

זה החיים שלנו.

אחרת אפשר לוותר על מתנות ועל פגישות ללא ליווי.

היא תעלב וייתכן שלכן זה התפקיד שלך ושאסור לבעל לעשות מצד כיבוד אב ואם. ייתכן שגם זה שאת תגידי זה בעייתי הלכתית, אבל את חייבת בכבודו של אותו אחד שהיא חייבת 

אני כנראה קיצונית , אבל זה מניסון...

בהצלחה בכל אופן!

יש דרכים פחות פוגעות לדבר עם החמות, ולדעתי- בכלל שהבעלחכמה בלילה

ידבר עם אימו ולא היא עם חמותה.

אפשר גם לא לדבר בכללארץטרופיתיפה

השאלה היא מה יעבוד.

בעלה כבר דיבר.

רעיונות כאלה?! אפשר לחשוב...דתי

כן, "רעיונות כאלה"..ד.

מצווה מן המובחר להתחתן בגיל 13 (שו"ע אה"ע)דתי
איך זה קשור לעניין? האם לדעתך זה מה שעומד על הפרק?בהתהוות

מה אתה לא מבין?ארץטרופיתיפה

יש פה מישהי שנוהגת אחרת ממך.

בעיניה זה לא ראוי בכלל.

מה יש פה להעביר ביקורת? - אתה תחנך את הילדים שלך כמו שאתה מבין.

היא מתייעצת לגבי החמות ולא לגבי השאלה אם זה שייך או לא לדבר איתו על זה.

אם אתה לא רוה לעזור אל תעזור, אבל ההערה שלך פשוט לא רלוונטית.

אני מאוד רוצה לעזור וזה ליבת הנושא לא החמות!דתיאחרונה

בתור אחת שגדלה עם סבתא דומה,גילוי נאות

אני מסייגת, לא אותו הדבר מאחר שהיא הייתה גרה בחו"ל, אך היינו מדברים כל שבוע והיא הייתה מגיעה מידי פעם לביקורים...

הייתה אומרת לנו בדיוק דברים כאלה ועוד רבים...

אני חושבת שאם זה קשר קרוב יותר שממש מתראים הרבה, עלייך לבקש ממנה בצורה מכובדת אך החלטית לכבד את צורת ההתנהלות שאת רוצה שתהיה בביתך למרות שהיא שונה ממה שהיא רגילה אליו.

מה שכן, במשך כל שנות ילדותינו, מאד אהבנו וכיבדנו אותה, אבל אף פעם הדברים (שלא התאימו לסגנון החיים שלנו..) שסבתא שלי אמרה לנו -לי ולשאר אחיי, לא חלחלו ולא לקחנו אותם ברצינות. ידענו שאצלנו הדברים הם לגמרי שונים ושהמשפחה שלנו חייה בצורה אחרת לגמרי. ולכן, הכי הרבה הגבנו בנימוס ולא באמת שינה לנו משהו. אני חושבת שהעיקר הוא הביטחון בדרך של המשפחה שאת משדרת ואז, גם אם מגיעות דעות שונות, הן לא משפיעות ברמה משמעותית.. וכן, אם הילדים מדברים ושואלים, אפשר להסביר בקצרה ובנעם, שאצלנו בבית הדברים שונים וכו'...

בנוסף, אני באה מבית שמגיעים אליו כל סוגי האנשים ויצא לי לפגוש אנשים מכל העולם ומכל הדעות ואני מאמינה שבעז"ה כשהחינוך הוא מתוך אהבה ושמחה והתנהלות הבית כזו, אז באופן אוטומטי יעלו דיונים שונים שיהיה אפשר לשוחח עליהם בנחת ולילדים יהיה בטחון בדרך של המשפחה והערכה אמיתית לצורת ההתנהלות גם אם היא שונה מדרכים רבות ושונות שפגשו..

יישר כוחךבהתהוות

תודה על הדברים היפים שכתבתאנונימי (פותח)

בעלך לא איכפת לו? שיגיד לה הוא!דתי

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך