אני מסייגת, לא אותו הדבר מאחר שהיא הייתה גרה בחו"ל, אך היינו מדברים כל שבוע והיא הייתה מגיעה מידי פעם לביקורים...
הייתה אומרת לנו בדיוק דברים כאלה ועוד רבים...
אני חושבת שאם זה קשר קרוב יותר שממש מתראים הרבה, עלייך לבקש ממנה בצורה מכובדת אך החלטית לכבד את צורת ההתנהלות שאת רוצה שתהיה בביתך למרות שהיא שונה ממה שהיא רגילה אליו.
מה שכן, במשך כל שנות ילדותינו, מאד אהבנו וכיבדנו אותה, אבל אף פעם הדברים (שלא התאימו לסגנון החיים שלנו..) שסבתא שלי אמרה לנו -לי ולשאר אחיי, לא חלחלו ולא לקחנו אותם ברצינות. ידענו שאצלנו הדברים הם לגמרי שונים ושהמשפחה שלנו חייה בצורה אחרת לגמרי. ולכן, הכי הרבה הגבנו בנימוס ולא באמת שינה לנו משהו. אני חושבת שהעיקר הוא הביטחון בדרך של המשפחה שאת משדרת ואז, גם אם מגיעות דעות שונות, הן לא משפיעות ברמה משמעותית.. וכן, אם הילדים מדברים ושואלים, אפשר להסביר בקצרה ובנעם, שאצלנו בבית הדברים שונים וכו'...
בנוסף, אני באה מבית שמגיעים אליו כל סוגי האנשים ויצא לי לפגוש אנשים מכל העולם ומכל הדעות ואני מאמינה שבעז"ה כשהחינוך הוא מתוך אהבה ושמחה והתנהלות הבית כזו, אז באופן אוטומטי יעלו דיונים שונים שיהיה אפשר לשוחח עליהם בנחת ולילדים יהיה בטחון בדרך של המשפחה והערכה אמיתית לצורת ההתנהלות גם אם היא שונה מדרכים רבות ושונות שפגשו..