בקשר למד סטורציה-ת"ר

למי פה יש אחד? על איזה הוא ממליץ- ואיפה אפשר לקנות? 

אני מתכוונת למד הקטן.. אשמח מאוד לתשובות של מי שמכיר.

אני ממליץ שלאmatan

סתם פוזה, חסר ערך ב90% מהמקרים וכשצריך אותו- יש אותו בנט"ן.
בנוסף- רוב מי שמסתובב עם אחד כזה לא יודע להשתמש בו, לא מכיר את השיטות היעילות ואת ההפרעות.
מה ההכשרה שלך?
מה השימוש שלך במכשיר הזה?
אם אין לך דרכי פתיחת אוויר מתקדמות(נידל, טראכ וחבריהם) או אפשרויות תרופתיות,
איך עזר לך לדעת שיש לו סטורציה 78%? 
תאמיני לי שאם יש לך בן אדם עם 20% את תזהי לבד(ואם לא...)

לא אישי כלפייך, אני לא מכיר ולא יודע,
פשוט תופעה במד"א...

ואם את באמת יכולה להשתמש במכשיר, תפני במסר, אני אעזור לך.

מצטרף לדברי matanאילותי לעזרתי
פחות בקטע של פוזה. יותר בעניין של קבלת החלטות לא נכונה עם מד סטורציה וחוסר יעילות.
לא הבנתיmatan

אם זה לא יעיל ומוביל לקבלת החלטות לא נכונה, למה אנשים מתגאים בזה שהם מסתובבים איתו?
אני קורא לזה פוזה...

בניגוד לדעות המלומדות שנאמרו כאן, אני בעדהדרכה
מד סטורציה הוא כלי יעיל באבחון והערכת חולה, אם לומדים ויודעים ומשתמשים בו נכונה.
חשיבותו עולה באם את נמצאת ופועלת באזורים מרוחקים עם זמינות als נמוכה וזמני פינוי ארוכים.
הבעיה שהזולים לא אמינים בלשון המעטה, והאיכותיים יקררררים... אני הייתי ממליץ על מד איכותי שנותן קריאה מדויקת ומהירה גם בילדים ותינוקות ועם אחריות ושירות יצרן, ככל שהתקציב שלך לעניין מאפשר...

המדים הטובים (והיקרים) בעולם:
http://www.nonin.com/Finger-Pulse-Oximeter
הדרכה-אילותי לעזרתי
הייתי שמח לשמוע מה היתרונות שאתה מוצא בלהשתמש במד סטורציה בתור חובש/כונן ואפילו נהג אמבולנס לבן?
באיזה מקרים הוא יעזור לך יותר?
דעתי האישית- אם אתה רואה חולה שקלינית לא נראה טוב/בקוצר נשימה אז תן לו חמצן.
אם החולה לא עונה על ההתוויות לחמצן והחלטת לשים לו בכל זאת מד סטורציה וגילית סטורציה של 85 רוב הסיכויים שהנחת במקום לא טוב את הפאלס ( פריפריה קרה/ לק וכו') או שהמכשיר נותן קריאה דפוקה.
למי שכן מחליט לקנות ולהשתמש במד סטורציה אני ממליץ להשתמש בו בתבונה ולדעת איך משתמשים בו (למשל דרך לוודא קריאת סטורציה אמינה- למדוד דופק ולראות אם היא מתאימה למדידה שהפאלס נותן) ולדעת את כל המכשולים שמפריעים לקריאה אמינה של סטורציה.
בסופו של דבר תזכרו שיש לנו שכל ותשתמשו בו. המכשור רק נועד לסייע לנו לטפל בחולים יותר טוב, אבל אין צורך לטפל במכשירים ;) .
אם בכל זאת החלטתם לקנות- מצרף להמלצתו/דרישתו של "הדרכה" לקנות מד סטורציה יקר ולא אחד ב30 שקל מסין.
מדוייק.קלמן זלמן
דעתיהדרכה
ברור שהשימוש צריך להיות מושכל כמו שכתבת וכך ציינתי. מדוע אתה סבור שהמד בהכרח בא במקום ולא בנוסף להתרשמות הקלינית? הערכת מצב חמצון אמינה של מטופל היא חיונית גם ברמת bls. להיפך איני רואה שום חסרון בהעזרות בפאלס ורק יתרון במיוחד למשל במתארים מבודדים ו / או מרוחקים.
תודה חברה!ת"ראחרונה
אני בהחלט גרה במקום מרוחק מבתי חולים ככה שבהחלט יכול לעזור לי. וכן, ב"ה יש לנו שכל אז נשתמש בו- ובכלים שיש לנו.. תודה על ההמלצות
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך