סיפור שקרה לי אתמול, שגרם לי לתהות עם עצמי, ורציתי לשמוע מה אנשים כאן חושבים.
בבית ספר שאני עובד בו (חינוך מיוחד) יצאנו לטיול שנתי, באחד הקטעים ירדנו עם סיירת מובחרת של ילדים את שביל הנחש ברגל,
בסוף המסלול ישנו מרכז קניות - קניון קטן ובפרט מסעדה בשרית (שלצערי אני לא זוכר את השם שלה ומן הראוי היה שאזכור כדי לפרסם עושי מצווה), כשהגענו לשם הרכזת של הטיולים (בעלת כשרון פנומנלי להשיג תרומות) נכנסה למסעדה והשיגה תרומה של ארוחה חינם כרצונך לכל הצוות עם הילדים! ואל יהא הדבר קל בעיניכם, מדובר בטווח של 1500-2000 שקל תרומה כנראה.
עכשיו מצד אחד סבבה, אכלתי שם ארוחה שאם הייתי צריך לשלם עליה המחיר לפי המחירון היה בערך 60 שקל, ואחרי המסלול שעשינו זה בהחלט בא לי טוב, במקום לאכול את האוכל שהבאנו איתנו אבל היה פחות אטרקטיבי, אבל מצד שני (למרות שעקרונית גם האכסניה שהיינו בה בערב הקודם ואכלנו בה כהוגן (האכסניה שליד מצדה, מפרסמים עושי מצווה) גם היא הייתה בתרומה, ושם דווקא לא חשבתי על זה) פתאום נדנד לי בראש איזה גמד מעצבן על זה שאני "אוכל חינם", והרגשתי לא נעים.
נגיד ככה? כל הכבוד על התרומה לילדים, אבל למה אני למשל, צריך לאכול בתרומה? עוד מישהו הרגיש ככה בסיטואציה כלשהי או חושב שהיה מרגיש ככה בסיטואציה כמו זאת?