יצא לי לקרוא איזה טור דעה שמישהי ברסלברית כתבה,
הכותבת תיארה סיטוצאיה שהכל קורה לטובה ובסוף מסתדר ולא צריך לדאוג יהיה הרי בסדררר וכו'..שאני מאוד מאמינה בזה,אבל הסיטואציה הזאת מוזרה,יש גבול ..היה מסר הזוי בטור הזה..
היא היתה בבית עם בעלה והילדים,שעה קלה לפני שבת ועוד מעט באים האורחים ואזזז פתאום נפל החשמל ולא היה להם אור ,והם ניסו לסדר וללא הועיל..ואז הם פשוט ישבו ואמרו ה' יסדר לנו הכל,הכל לטובה, פשוט נחכה שיקרה משהו.והתישבו בסלון..
ממתינים למי יודע מה.
בנתיים, האורחים באו,רואים בית חשוך, ואת בני הזוג יושבים בסלון ממתנים לישועה של ה'..
האורחים לא הבינו מה נסגר איתם ,עוד מעט שבת..כל השבת נהיה בחושך??!
והם ענו להם,ה' יסדר את הכל אל תדאגו יהיה בסדר וכו'. האורחים היו המומים מהתגובה שלהם והשאננות ופשוט הזמינו טכנאי שסידר את החשמל תיקתק והספיקו לפני שבת והנה יש אור !!!!
והיא מתארת שהאורחים כעסו עליה שהיא לא הזמינה טכנאי וישבה וחיכתה ויכלו בסוף להעביר את כל השבת בבית חשוך וכו'..ואז היא כתבה."אמרתי להם שהכל יסתדר וצדקתי , הרי הנה..ה' שלח לי ישועה ,והגיע האור בסוף ולא ישבנו בחושך כל השבת..רואים איך ה' מסדר הכל לא צריך לדאוג וכו'
ואני תוהה לעצמי,שסבבה והכל לחשוב שה' יסדר הכל ודואג ויהיה בסדר,אבל יש גבול, צריך לעשות השתדלות לעשות את ההפרד..המסר מהטור הזה היה שזה בסדר שהם ישבו וחיכו לישועה וסמכו שאיכשהו יגיע בסוף האור..והנה ! הם גם בסוף צדקו
וזה נראלי מסר מוטעה..איפה ההשתדלות ?וואלה אם לא היו אורחים..רוב הסיכויים שהם היו יושבים בחושך ואז מה ? נראלי קצת הזוי העניין ..
ואם האורחים היו חושבים כמוהם,מצטרפים אליהם אל הסלון והיו ממתנים יחדיו..והאור הרי יגיע מאליו..מי דואג?!
מה אתם אומרים? זה מוזר רק בעיניי?