חבל שהרופא לא אמר איך "לשמור".
תוכלי לבקש הפניה לדיאטנית, היא אמורה לעזור לך להרכיב תפריט שיתאים לך.
כל הלבנים (הטעימים - קמח, סוכר) לא בריאים, לא בהריון ולא מחוץ להריון. מתסכל מאוד.
דבר אחד חשוב כשאת מפחיתה סוכר - פחמימה היא סוכר!
כן, שוב, לצערי, פחמימה היא סוכר - סוכר ש"מחזיק ידיים" - בעצם, שרשרת סוכרים.
לכן חולי סכרת מרבים באכילת ירקות וחלבון מן החי, ומפחיתים מאוד פירות (סוכר) ופחמימות (שרשרת סוכרים).
אמנם לא פשוט בהתחלה, אבל בעז"ה תרגישי יותר טוב כשתאכלי ככה.
אחת הסיבות להקפיד היא בריאות העובר. עוברים לאמהות עם סכרת נוטים להיוולד במשקל שמעל 4 ק"ג. משקל כזה יכול להוביל ללידה בניתוח. שוב - נוטים. יכול להוביל. אין חוקים.
קשה לשמור ביום יום. בטח שקשה מאוד לשמור כשאת לא מרגישה טוב.
אפשר לנסות שבועיים, ולראות אם את מרגישה יותר טוב.
רפואה שלמה!