זה רק אני או ש...פרונסוואה

יופי כל כך קריטי לי וזה משגע אותי!

למדתי כל כך הרבה כמה יופי הוא משני אבל המצב לה משתנה...

אני מנסה ללמד זכות על עצמי שאולי בגלל שהיא לא מצאה חן בעיני מבחינה אישיותית

לכן היא גם לא יפה בעיני... מתפלפל

נשמע אמיתי?

תקשיב רבנומשיח בן דוד

מז"א ללמד זכות על עצמי?

שמע אחי בנינו אין בנאדם שמתפשר על זה

יש בנאדם שאולי זורם עם זה...אבל הוא אף פעם לא באמת התפשר על זה

תצא מזה אחי אתה בסדר גמור

כל אחד רוצה שאשתו תהיה יפה שיקום פה האחד שיגיד שלא

נו ..אף אחד לא קם ?

אני יכולה להבין את התסכולבת-שבע77

ליופי יש תפקיד

מצד שני,חשוב לבדוק עם עצמך שאתה לא מתקבע על מודל יופי מסויים

^^אוריה,
לגיטימי אבל שים לב שאתה לא מגזים
לי זה נשמע אמיתי...dora

כי אם באמת תאהב את האישיות אז גם לחיצוניות תתחבר..

בהצלחה

אולי יעזורהבט משמים

בס"ד

פניני הלכה -> ליקוטים ג'.

"

ההחלטה עם מי להינשא מורכבת משני חלקים עיקריים, שכל ורגש. ברור שאם רק השכל אומר שכדאי להתחתן, אך הרגש מסרב מאחר שאיננו מסוגל לאהוב את האדם הזה, ודאי שאין להתחתן. וכן להפך, אם הרגש אומר שכדאי להתחתן עם בן זוג מסוים, אך השכל מתנגד וטוען שודאי יחסים אלו לא יחזיקו מעמד, ולאחר זמן יפרצו מריבות ואי הבנות, ודאי שגם במקרה כזה אין להתחתן. כדי להתחתן צריך שגם השכל וגם הרגש יסכימו.

וכן מצינו בדברי חז"ל מצד אחד הדרכות הפונות לשכל, שנועדו לקבוע אמות מידה לבחינת בן הזוג ובחירתו, כמו למשל ההדרכה לבדוק את טיבם של אחי הכלה, משום שרוב הילדים דומים לאחי הכלה (ב"ב קי, א), וכן בחינת המידות (עיין יבמות עט, א; וקידושין עא ועוד), ובחינת הבריאות (יבמות סד, ב), וכדומה. ומצד שני קובעת הגמרא (קידושין מא, א), שחובה על החתן לראות את בת זוגו לפני החתונה, כדי לראות אם יוכל לאהוב אותה. לסיכום, ההחלטה מבוססת על בחינת השכל והרגש.

בענייני הרגש קשה מאוד לקבוע כללים, שהרי כשם שפרצופיהם של בני האדם שונים כך הרגשותיהם שונות, וממילא קשה מאוד לקבוע הדרכות בתחום זה. אפשר בכל זאת לומר, שככל שמידותיו של האדם מתוקנות יותר, כך הוא יכול לסמוך יותר על רגשותיו, ולעומת זאת אדם שהוא בעל מידות רעות כגאווה, תאווה וכעס, ודאי הוא שרגשותיו יטעוהו והוא עלול ליפול בפח. עוד יתכן שיש לאדם פחד גדול מההחלטה להתחתן, ואזי בכל פעם שהוא צריך להחליט, הוא מתחיל למצוא טיעונים נגד, והרגש החיובי כלפי בן הזוג נעלם. והעצה בשבילו לפעול יותר על פי השכל, תוך הסכמה חלקית של הרגש.

גם בצד השכלי של ההחלטה אין הדרכות מוחלטות, שהרי לכל אדם מתאימה אשה אחרת, הכל לפי האופי והכשרונות, אך בכל אופן קבעו חכמים כמה כללים עיקריים בבחירת בן הזוג, ועל פי הכללים האלו יש להחליט."

יש בזה משהואת פניך אבקש
אם לא התחברת מבחינה פנימית, אזי גם החיצוניות לא יפה בעיניך.
קרה לי עם מישהו שעבדתי איתו. הדעה שלי לגבי החיצוניות דלו השתנתה אחרי שלמדתי להכיר אותו ולעבוד איתו יותר...
חלק ממציאת החן זה היופי, השאלה מה משפיע על היופיאמא ל 5

ועד כמה אתה נותן הזדמנות גם למי שלא ישר יפה .

כשמכירים מישהו לעומק היופי אינו נשאר כיופי חיצוני, הפנימיות של הבן אדם מקרינה החוצה.

לכן אם בחורה לא ישר ממש יפה בעיניך אבל נחמדה, תן לזה הזדמנות .

אל תשכח זה יופי זה דבר סובייקטיבי, כך שגם אצלך הוא ישתנה, בהתאם לחייך,

מי שלאחר מספר פגישות אינה יפה בעיניך, זה לא רק חיצוני.

בהצלחה.

אתה צודק שזה משגע אותך, זה לא טוב שזה קריטי.ה.נ.
זה טוב שאתה מודע לעצמך שיופי זה דבר שהוא קריטי לך.
ללמד על עצמך זכות זה תמיד טוב, השאלה אם זה לימוד זכות או שאתה פשוט מעדיף לשקר את עצמך.

ממה שאני שומעת ממך, אתה משקר את עצמך.
מצד אחד אתה מודע לזה שיופי הוא דבר קריטי לך, ומצד שני אתה לא בטוח בסיבה שבגללה אותה ספציפית לא מצאה חן בעינך.

תבדוק עם עצמך כמה פעמים יצא לך לפסול על הפגישה הראשונה, והאם אתה מחפש מודל מסויים של יופי או שאתה פתוח ליופי מסוג אחר. (חיצוני אפילו).
תבדוק גם אם אתה ממהר לפסול את הבחורה גם על הדקה הראשונה. זה אוטם ומפריע לשפוט את העיניין לגופו.

מה שאמרת לגבי אישיות, זה נכון כשהבחורה יפה בעיניך באופן כללי, ואחרי הכרות עמוקה אותה, המידות שלה מפריעות לך לראות את היופי החיצוני שלה.

זה גם נכון שהפנים משדרות פנים.
אבל אם קורה לך הרבה שהפנים לא מוצאות חן בעינך, תבדוק את עצמך.

לפעמים כשנותנים חשיבות רבתית למשהו מסויים, זה בגלל שמרגישים חסך באותו עניין, או שזה דווקא משהו שאותו אחד מרגיש שזה הצד החזק שלו, אז איך יתכן שיתחתן עם מישהי פחות ממנו?
אלו ואלו מצביעים על הערכה עצמית נמוכה. -
אני מכוער אז אני צריך מישהי שתאזן אותי. (הוא לא מרגיש את האיזון שיש בו)
אני יפה ומגיע לי מישהי יפה. (אני אוהב את עצמי בזכות היופי שלי גם אם לא במודע ואני אוהב אותה גם רק בתנאי שתהיה יפה)

הנכון הוא שאישתך תהיה יפה בעינך בלבד, ולא ללכת אחרי מודל ספציפי.
וגם אם היא לא יפה מאוד על הפגישה הראשונה, צריך לתת הזדמנות להכיר את היופי הפנימי שלה. כשמכירים את הפנימיות, זה משפיע על החיצוניות ועל המשיכה החיצונית.

הכי חשוב שתהיה אמיתי עם עצמך... בהצלחה רבה
אחי היקרערנוש
זה בסדר גמור.
וזה אפילו הטבע שלנו לחפש אישה יפה.
כמובן כמו שאמרו פה לא רק בלונדינית עניים כחולות.
חשוב להבין שאשתך תחיה איתך עד סוף החיים ולכן חשוב שהיא תמצה חן בעניך. זה ממש חשוב!
ויחד עם זה תזכור שגם היא תהיה מבוגרת, זה אומר שלא צריך להגזים….
בהצלחה אבויה
לא לכולםדובל'ה

לשאלתך, לא לכולם.

לכל אחד חשוב שתהיה 'נשיאת חן', וזה אומר שבן הזוג לא ייראה בעיניהם מכוער. אבל זה לא אומר שהם מחפשים את הנדיר, אלא נמנעים מהנדיר. דבר חשוב נוסף, שזה משתנה מאוד מאדם לאדם; ואחד שמוצא חן בעיני מישהי יכול שלא למצוא חן בעיני אחרת. 

שים לבך לכך ש'מודל היופי' הוא תפיסות שלנו שמושפעות מהחברה וממש אינן אמת מוחלטת. לשם דוגמא, לפני מאות שנים דווקא אשה מלאה מעט הייתה נחשבת ליפה יותר, ונשים רזות היו נחשבות למכוערות. הסיבה היא כמובן שאז רוב האוכלוסייה הייתה ענייה ברמה של מחסור בסיסי באוכל, והמראה הנדיר היה של העשירים שהיה להם מספיק אוכל וטיפ-טיפה שומן. כן, זה השפיע על היופי!

למעשה, חשוב לדעת שתפיסת היופי שלנו מושפעת מהרבה גורמים: ההשפעה הראשונית נתונה, מה לעשות, לתפיסות חברתיות מקובלות וכמובן למודל היופי כפי שהוא בא מהטלויזיה, פרסומות וכו'. אבל ההשפעות השניונית הן בד"כ די אינדבידואליות. בניגוד למחשבה שבני אדם אוהבים דברים יפים, האמת היא שדברים נראים יפים בגלל שהם אוהבים אותם. אותה אווירת-זמן-שקיעה בדיוק יכולה להיראות לאותו אדם בדיוק פעם אחת כפסטורלית מאוד, ופעם אחת כאפרורית למדי. ההבדל הוא בתחושות שלו באותו זמן...

שורה תחתונה:

חז"ל מלמדים שממצוות 'ואהבת לרעך כמוך' חייב האדם לראות את אשתו לפני שהוא מחליט להתחתן, כדי למנוע שנאה. מסקנה - מצא את האיזון הנכון בין מה שאתה יכול להשליט את ההיגיון על הרגשות, לבין מה שלא תוכל לשנות.

אפשר לשנותעדידפ
בשיטות טיפול "אחרות"
Tat מוח אחד ועוד
יכולה להפנות אותך

כל זה אמור רק במי שמעוניין לשנות את זה
מה את מציעה לו לשנות?..משיח בן דוד

אין לו שום בעיה שמצריכה טיפול כלשהו ..

מאוד חשוב שאשתך תמצא חן בעיניך... אבל תזכורא.נ.ר

שאחרי לידה רוב היופי של האיש משתנה הגוףף עובר שינויים וכן כמובן שניכם תעברו תהליך הזדקנות אם השנים...

אז היופי שכל כך קריטי בעיניך גם אם תשיג אותו הוא זמני ולכן הוא לא צריך להיות הסיבה העיקרית לבחירת אישתך.

אם אתה מחפש את "מלכת היופי" סיכוייך להתחתן קלושיםyair3

מאידך לגיטמי לגמרי לחפש אשה שנאה בעיניך(וזה לא אומר מאוד יפה)

מהניסיון שלי עדיף לפעול קודם כל עם השכל ורק לאחר בדיקה שכלית שהאישה מתאימה לך לחפש גם את מציאת החן

(מציאת החן אצלי הגיעה רק לאחר שהחלטתי שאני מתחתן איתה...)

(כמובן שאין להמשיך להיפגש במקרה שהמדוברת מכוערת מאוד בעיניך ומדובר רק במקרה רגיל של בחורה נורמלית)

תבדוק אם חוץ "מה שלמדת" אתה גם רואה הרבה סרטיםדבורה שרעבי

הסרטים פשוט עושים שטיפת מוח למראה מסוים בלונדינית עם עיניים כחולות, או במקרה שמגוונים במראה היא תהיה בצבעים אחרים אבל בטוח יפה. אני אומרת זאת כי אני פוגשת לא מעט חברה בוגרי ישיבות שזה מה שהם מחפשים.

דרך אגב הגירושין בהם מעורבות נשים יפות הם לא פחותים באופן יחסי. מה שמוכיח ששקר החן והבל היופי....

עצה קטנה תעשה מאמץ גדול יותר להתעמק באישיות. דרך אגב האם אתה נחשב בחור יפה? תחשוב גם על זה.

בהצלחה ואני מאחלת לך בניין עדי עד

יופי קריטי להרבה בנים... זה טבעם.תל אורות

מיום שהתחילו לדרוש תמונוץ לפני פגישות, להרבה בנות ירדו מס' הפגישות באופן משמעותי. בעידן התקשורת, בנים מחפשים נסיכות ומי שלא עונה על ההגדרה, אכלה אותה. אחרי זה טוענים שזה לא יאומן למה הביצה גדלה ומאשימים את הבנות (!!!) בבררנות..לא

זה לא רק אתה.מוריה.ר =)
מסתבר שלהרבה. אצל בנים יותר מאשר אצל בנות.
הלימוד זכות נחמד, יש בו מן האמת אבל גם הרבה מתוך לימוד זכות והשקטת מצפון.
חוזרת על מה שאמרו, חשוב שהאישה תמצא חן בעיניך ותרגיש איזו משיכה.
לא להיתפס למודל יופי ולא ליצור אחד כזה בדמיון. מתכון כמעט בטוח לאכזבות.
בברכת שקר החן והבל היופי וב"הצלחה.
באופן כללי, בחברה שבה נפוצים נישואים מוקדמים ובשידוכים,מי האיש? הח"ח!

ברור שהלחץ בנושא זה יורגש יותר. בחברה שבה ישנן באופן סטטיסטי יותר התנסויות ופחות לחץ "לנעול" אפשרויות, ישנה פתיחות רבה יותר לגיוון בבני ובנות זוג. קיים מתאם בין עליית גיל הנישואים הממוצע לבין גיוון בני ובנות זוג, הן מבחינת מראה, הן מבחינת מוצא והן מבחינת מעמד (תחום עיסוק, מצב כלכלי, רקע ההיכרות).

יש הרבה בנים שרוצים יפות ואין הרבה יפות.צ'ילי מתוק
ככה שזה עניין של ביקוש והיצע... יש לך מה להציע בתמורה? תמשיך לחפש ו אולי תזכה... אין לך מה להציע? וותר מראש ו ככה אולי תזכה במעשי שתהיה טובה בתחומים אחרים...

ועכשיו רציני, גם בנות מחפשות מישהו "גבר" שבעיני זה הדרישה המקבילה למישי "יפה" ו אין הרבה גברים...
תהיה כנה עם עצמך, יש בך מספיק תכונות שיאפשרו לך לברור? אתה מבוקש בקרב הבנות? לא משנה מאיזה סיבה... אז מצויין, יש לך סיכוי רציני למצוא מישי כלבבך! אם זה לא ככה, אל תנסה לפנטז על דברים שהם לא באמת ברמה שלך....
תקשיב חברshlomi8201
לכולם היופי חשוב אך בסופו של יום מה שנשאר זה המידות של הבחורה..
תנסה להתפקס על בחורה נאה עם מידות טובות
מצוישלוות עולמים.
שמעתי על מקרה שהבחור אמר למדוייטת שהיא לא מספיק יפה בשבילו ולא מה שציפה או משהו כזה.
א י כ ס !
זה לא רק אתה אבל..דבש חריף
יופי הוא לא אתה. הוא רק כמו בגד. בסופו של דבר כולם מחזירים ציוד. ותמיד הציוד יהיה לא כמו שקיבלת אותו אלא בהרבה פחוות יפה. להתמקד ביופי זה להתמקד בטפל.. הרבה פעמים איך שהיא נראת לפני החתונה זה לא איך שהיא נראת אחרי מכל מיני סיבות.
ליופי אנשים מתרגלים ולא שמים לב. זוג שמתחתן הם מתרגלים ליופי ונשאר האופי. לאופי אי אפשר להתרגל. לאופי אי אפשר לעבוד ולסבן אנשים. האופי הוא היופי הפנימי. ליופי מתרגלים. היופי הוא רק רושם ראשני שנעלם מהר יותר ממה שאתה חושב.
מיעץ לך להפעיל שיקול שכלי ולא אהבה חלומית שהיא ללא כיסוי אמיתי.
מסתייגת מעטמוריה.ר =)
יופי זה לא רק רושם ראשוני. צריכה להיות משיכה כלשהי ומציאת חן.
בחורצ'יק!!!הלוי מא
אתה בסדר גמור אל תתכחש לעצמך
הבהרהדבש חריף
אסור שהיא תדחה אותו. אבל יופי זה כמו ההצתה שמציתה את המנוע בהתחלה. המנועהוא מניע את הרכב והמנוע הוא האופי. ברור שאסור שהיא תדחה אותו או שהוא ידחה אותה. וזה הכל סוביקטיבי מה יפה ומה לא.
הגאון מוילנא: "שקר החן והבל היופי אשה יראת ה היא תתהלל"אלי בלי

אומר הגר"א במה תתהלל אשה יראת ה'? בחן וביופי!

כלומר חן ויופי זו מעלה אבל מותנה ביראת ה' ובמידות טובות , דע לך שהיופי שאתה כל כך מבקש יכול להיות מופנה לרעתך משל לרכב , האם רכב זה דבר טוב ? התשובה היא כן, אבל תלוי לאן נוסעים איתו ומה הוא גורם בשיקלול המערכת הפיננסית שלך.

זו לא סיבה לא לחפש אשה יפה ואני מאחל לך שתמצא את נסיכת חלומותיך

אבל תדע שמה שרואים מכאן לא רואים משם והאריזה החיצונית לא כל כך חשובה במשך החיים אם כי תמיד נעים להסתובב עם אשה נאה ולהרגיש שיש לי אשה יפה אבל זה עניין חברתי בחלקו הגדול.

דבר נוסף חשוב לדעת יופי ניתן לשינוי כמו שבכה ר' ישמעאל "בנות ישראל יפות הן אלא שעניותן מנוולתן" ואין הכוונה דווקא לעניות בכסף אלא גם בעניות הדעת או עניות הנפש .

כללו של דבר אשה שמחה היא אשה יפה ,אשה אהובה היא אשה יפה (תקף רק ליהודיות) ולעומת זאת אשה יפה חיצונית אם מר לה ,אם אין לה את זה מבחינת הרוח והנפש ושמחת חיים ,היופי שלה מדכא ומאכזב...

לכן אני מייעץ לך תשחרר את עצמך ואל תלחץ על עצמך להשיג את יפיפית הנילוס ומצד שני אל תכריח את עצמך לוותר על מראה חיצוני חמוד ונעים ומשמח.

בכל מקרה מדובר ביהודיות, תדע לך הן כולן יפות!!

הדבר תלוי הרבה בבן הזוג

(ספק אם רווק יכול להבין אבל תנסה)

מניסיון עם לא מעט אנשים יש גברים מאוהבים עד אין קץ עם נשים שאתה לא היית רץ אחריהן לכאורה

ויש לצערי גברים ממורמרים וכבויים עם מעט כוח להמשיך עם יפהפיות לכאורה וכן להפך 

פשוט הדבר אך אני רואה חובה לעצמי להדגיש את ההפךהלוי מא

כי יש נטיה לזלזל בנושא חן האישה ולכן אני מעודד אותו שלא יתכחש לעצמו

והכל לפום דרגיה דבר נש

האם קראת את התוכן או רק הכותרת?אלי בלי

ברורהלוי מא

לפענ"ד יש יהודיות מכוערות גמרא מפורשת :

ונזכר בגמרא, יפיפיות שבהן מה היו אומרות? תנו עינכם ליופי וכו', מכוערות שבהן מה היו

אומרות? קחו מקחכם לשם שמים ובלבד שתעטרונו בזהובים.

הגר"א זה יפה אך לא כל אדם יכול לנהוג כך

לא הבנת הגר"א אומר שאשה יראת ה היא תתהלל ביופי ובחן שלהאלי בלי
עבר עריכה על ידי אלי בלי בתאריך ה' באדר תשע"ה 01:05

כלומר כשיש יראת שמים האשה מתהללת בחן וביופי 

ולגבי המכוערות שבהן זה הכל יחסי מכוערות יחסית ליהודיות אחרות אבל ......

רק בלונדינית עם מידות טובות, אחרת לא יוצאמלקט ניצוצות

זו כותרת בכדי למשוך קוראים.  פטיש

יופי זה חשוב. אבל גם האיש היפה בעולם, יהפוך לרימה ותולעה אחרי 120.  ולפני כן יתבלה ויתקמט.

אם יש דחיה של ממש - אז סביר שזה לא זה.  ואם היא טובה, אז תן לזה צ'אנס סביר.

זכור כי אהבה ממבט ראשון, אינה אהבה, אלא רק משיכה - וסופה של זו להתפוגג, וראה מה אחוז הגירושין.

אתה עשוי להישאר תקוע בסרט הזה כל החיים אם לא תתעשת.

ותמשיך בחיפושים לעבר שנותיך המתקדמות, עם כרס, ושיער מאפיר, וקרחת, ולבד לבד.

אז תירגע, תרים אליה טלפון, תן ליופי הפנימי שלה לצאת החוצה.

כשאוהבים מישהו - הוא היפה בעולם בשבילך.  בדוק ומנוסה !

מציאת חן היא דבר חשוב מאוד (!!!)tehiat

המשיכה הפיזית היא לא דבר חיצוני אלא סימן חזק של משיכה נפשית ורוחנית (!!) זה דיבור ישיר של הנשמה. אפילו בגמרא זה מובא, אם יש בה משהו חיצוני קטן, איזו תנועת גוף וכד' שמרתיע/דוחה אותך- היא לא הזיווג שלך. צריך לשים לב לדברים האלה.  

אלא שמציאת חן היא דבר אישי מאוד ועדין, ולנו בדור הזה יש בעיה רצינית, כי ראינו סרטים ואנחנו שטופי מוחות של תרבות המערב, ולחלק גדול מאיתנו אבד או היטשטש החוש הנקי לזיהוי הזה של מציאת חן, כיוון שאנחנו מחפשים את גווינית פלטרו או ג'ולי אנדרוס בלא מודע וזה המדד שלנו ליופי... צריך לעשות הרבה נקיון פנימי, ולתת צ'אנס נוסף להתבוננות בבחורה, שהאישיות והפנימיות שלה יקרינו החוצה עבורינו כשנכיר יותר, ואולי אז המדד למציאת חן יהיה יותר אובייקטיבי ומדוייק. אם עדיין היא ממש לא מוצאת חן- אין עניין לכפות את הזיווג. אני לא מדברת על היקשרות חזקה, בקשר של כמה שבועות אפילו, אלא מתן צ'אנס לפחות בפגישה שנייה.

בהצלחה!

כל משיכה פיזית? גם אסורה?אלי בליאחרונה

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
מענייןזכרושיצאנולרקודאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊