אשמח לעצתכן.
שוקלת ללדת במעייני הישועה, הריון שני, יש לי ילדה בריאה וחמודה בת 3, אני שבוע 37, הכל ב"ה בסדר.
קראתי דברים טובים כאן בפורום.
מצד שני, היה לא מזמן מקרה מזעזע על יולדת שקראו לה "מפונקת"
לא זיהו קרע ברחם, והיא ילדה תינוקת ללא רוח חיים.
לא הצלחתי למצוא חומר משפטי לגבי מה בדיוק היה שם,
ומפחיד אותי . מצד שני, קראתי גם דברים ממש טובים.
בכל בית חולים יכול לקרות דברים כאלה, אבל השאלה היא
אם העיפו את אותה המיילדת או שהיא עדיין עובדת שם
ואם הם לא מקצועיים . כי אין לי מושג ואין לי את מי לשאול.
שמעתי מישהי שאמרה ש"כל עוד הכל תקין אז הכל בסדר אבל אם משהו מסתבך אז ..."
עד כמה זה נכון ועד כמה זה סטיגמה?
לא הצלחתי למצוא כמעט מידע בגוגל על רשלנות רפואית במעייני הישועה,
חוץ ממקרה של לידת מלקחיים בעייתית, לידה קיסרית של פגה כי הם טעו בשבוע הריון ,
את המקרה המחריד שהיה לא מזמן. ומשהו שהיה בתשנ"ב כשאני עצמי נולדתי בשנה הזו והרבה השתנה מאז...
ככה שיחסית לבתי חולים אחרים לא מדובר על בית חולים רשלני במיוחד.
השאלה היא אם יש הרבה דברים אחרים שלא חשפו.
יש מישהי שחוותה רשלנות רפואית שם או שמכירה היטב ממקור ראשון מקרה כזה ויכולה לשתף?
לידה קודמת ילדתי בקפלן, והיה בסדר, אבל מסיבות מסויימות אני לא כזה רוצה ללדת שם שוב.
יש מישהי שילדה בשני המקומות ויכולה להגיד מה יותר טוב?
דבר שני , אני גרה 50 דקות נסיעה בערך ממעייני הישועה,
ומאוד מפחדת ללדת בדרך . יולדים מהר בלידה שניה ?
בלידה ראשונה עשו לי זירוז ככה שלא הגעתי מהבית עם צירים ואין לי מושג אם אני אחת שיולדת מהר או לא.
ההורים גרים ברמת גן, ואני הרבה אצלם בתקופה האחרונה, ככה
שאם אהיה שם ואצטרך לסוע לבית יולדות לא יהיה סיכון של ללדת בדרך, אלא דווקא אם אסע לקפלן זו יכול להיות נסיעה ארוכה .
לסיכום בצורה ממוקדת.
יש לי מה לפחד ללדת במעייני הישועה בגלל המקרה האחרון ?
או שזה לא אמור להיות שיקול ושהבית חולים הוא בסדר בסה"כ ולכל מקום יש מקרים כאלה ?
מישהי יודעת אם המיילדת הנוראית הזאת עוד שם?
מישהי יודעת אם העניין של "הכל בסדר שם עד שמסתבך משהו..." זו סטיגמה, או שיש כאלה שחוו ניסיונות מרים עם הבית יולדות
ויכולות לכתוב או שמכירות ממקור ראשון ואמין מקרה שמעיד על האימרה הזו ויכולות לכתוב ?
לסוע 50 דקות לבית חולים זה כרוך בסכנה רצינית ללדת בדרך בלידה שניה ?
מאיפה שאנחנו גרים התנועה לשם בדרך כלל זורמת, ובודקים לפני אם יש פקקים... ככה שאם יש פקקים לא נוסעים.
חשוב לציין שאנחנו לא נוסעים אף פעם במהירות מופרזת, ו120 זה המהירות הכי מטורפת שאני מקציבה לנו כדי להגיע לבית יולדות רחוק יחסית אם הכביש ריק ומתאים, אם זה כרוך בלסוע כמו נהגי שודים ולסכן את שלומנו, עדיף לי ללדת בבית חולים הדוחה שמרחק נסיעה קצר מהבית עם כל הסודניות הבדואיות והמסוממות. בתאונות דרכים מתים יותר מאשר ברשלנות רפואית בחדר לידה.
סליחה על האורך, ותודה לעונות.
לכל מי אלו שכתבו על מה שהיה להם
אז תודה רבה