אז קודם כל כתוב שבמצרים עבודת הפרך שהטילו המצרים על בני ישראל הייתה חילופי תפקידים: הגברים קיבלו עבודות שמתאימות לנשים והנשים עבודות שמתאימות לגברים...
כשגבר ואישה מתחתנים ישר הם מקבלים כתובה, שזה כמו חוזה עבודה.. וכמו שאי אפשר להתחיל עבודה בלי לחתום על החוזה, כך אי אפשר להתחתן מבלי לחתום על הכתובה. בכתובות המקוריות ניתן לראות מהם תפקידיו של הבעל בחיי הנישואין וכן תפקידיה של האישה.
אפשר גם לראות ברמב"ם- תשאלו את הבעלים.
הבעיה היא שרוח הקידמה חדרה לאזורנו, ואיתה מושגים כמו "פמיניזם" ו"שובניזם", בילבלה את כל מערך התפקידים בתוך בתי ישראל וגרמה לדברי התורה להיראות כ"דברים פרימיטיביים שהתאימו לזמנים עברו אך לא לחיים המודרניים כיום"
ובכך בעצם שוכחים אנו שתורתנו הינה תורת חיים המתאימה לכל תקופה ותקופה כמו שכתוב: "... אשר אנוכי מצווה אתכם ה י ו ם" ("והיה אם שמוע...")
לפי הנזכר ברמב"ם תפקידו של הבעל הוא להביא פרנסה, ותפקידה של האישה הוא טיפול בילדים ועבודות הבית. כמו כן כתוב שהאישה צריכה גם לעבוד כשעתיים ביום כי אחרת היא משתגעת...
שכן השיעמום מביא לידי בטלה וכו' וכו' ובסוף מבזבזים את כל היום באינטרנט...
ברגע שהאישה עובדת קצת (וברמב"ם מוזכרות המלאכות המומלצות לנשים כגון- תפירה, סריגה, אריגה וכו' תכלס אומנות) אז היא מתמלאת, וכשהיא מלאה היא מגיעה רעננה ועם כוחות לתפקידיה שבתוך הבית.
נסו להיזכר עכשיו בכל המצבים בחיים המחדדים את השוני ביניכם לבין הבעל-
איך הוא מחפש דברים בתוך הבית שעות- ואת מוצאת לו תוך שנייה, ולעומת זאת איך את מנסה שעות להתעסק עם מכשיר חשמלי סורר והוא בא ומתקן תוך שנייה...
איך כשאת משאירה אותו ערב אחד לטפל בילדים הבית נראה כמו אחרי קרב, אז תחשבי איך את היית נראית אם הוא היה מבקש ממך לעזור לו בבניית הפרגולה בחצר...
ה' ברא את הגבר והאישה כל אחד עם התכונות הנדרשות לו כדי למלא את תפקידו בחיי הנישואין.
אז נכון שיש אנשים ונשים שונים פה ושם, כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל, אך לא לשכוח שזהו הכלל...
במצב שבו הגבר מחוץ לבית מביא פרנסה והאישה נמצאת בבית, זה בהחלט מובן שהבעל מצפה ממנה לעשות היטב את התפקיד שלה, כפי שהוא עושה היטב את שלו..
ממש כמו שאם הבעל מתבטל בבית לאישה יש זכות לדרוש ממנו להביא לה פרנסה, והולכים לבית דין על זה, כי הבעל התחייב לכך בכתובה..
במקרה שגם הבעל וגם האישה עובדים ועסוקים אז אפשר להעסיק עוזרת, או שהבעל מבין יותר את הצורך של האישה בעזרתו, כי גם היא עוזרת לו בתפקיד הפרנסה שלו.
וזה לא תירוץ להגיד "אני לא בנאדם מסודר" או "אני לא מתחברת לעבודות הבית" כי מתוקף היותך אישה וכך נבראת- בוודאי נטע בך הבורא כוחות לתפקידך כאישה.
זוהי עבודת המידות ובשביל זה הגענו לעולם... ניתן ללמוד מסילת ישרים- שער הזריזות, שער סדר וניקיון וכו'...
כמו כן מומלץ לראות את ספריה של שרה פכטר, עיתונאית ואם לכתריסר ילדים.
בספריה היא עונה לשאלה הנפוצה-
"איך את עושה את זה??"
והיא עונה שדווקא נשים כמוה שגם מטופלות בהרבה ילדים וגם עובדות קשה- יודעות לנצל את זמנן בצורה הטובה ביותר, כי הן חייבות להספיק כ"כ הרבה ולכן לומדות איך לנצל כל דקה בצורה הטובה ביותר.
בשונה מנשים שנמצאות בבית ומרגישות שזמנן בידן ורובו מתבזבז בצורה שאינה מועילה כל כך..
צריך ללמוד איך לנצל זמן. בסוף הספרים שלה היא נותנת הרבה טיפים. כדאי לאסוף טיפים שכאלה וליישמם בחיים.
ולסיום- אם חשבתן עד עכשיו שאני איזה בייניש אז אני בסך הכל אישה כמוכן...
למדתי על נסיוני את מה שכתבתי לכן, ואני חייבת לציין שמאז שאני ובעלי משתדלים להתמקד כל אחד בתפקיד שלו כפי שלמדנו- חיינו השתנו לטובה ומריבות רבות נחסכות.
ולגבי האינטרנט- חייבים חייבים להיזהר ולהציב גבולות ברורים ביותר! אני למשל רק נכנסתי להציץ קצת בערוץ 7 והקישור לשרשור הזה קרץ לי..
נרשמתי לפורומים רק כדי להגיב עליו- וכבר כמעט הלך הערב...
מקווה שלפחות הועלתי...
שנזכה תמיד רק לשמח את ה'!