גדלתי בבית שהשתדל לאכול בריא תמיד (ואני גם לא צורכת בשר ודגים), מהנסיון שלי אני
יכולה לתת לך כמה עצות:
לגבי קמח מלא: כדאי לבדוק על האריזה אם זה 100% קמח מלא, לפעמים הם כותבים מ"קמח מלא"
למרות שיש אחוזים מסויימים של קמח לבן, כי החוק מאפשר להם לכתוב קמח מלא מאחוז מסויים של קמח כזה...
אני נורא אוהבת לחם עינן (זה עם העטיפה הצהובה-לבנה), לא לחם קל- הוא לא בהכרח בריא יותר.
בגלל המחיר, ההורים שלי קונים יותר זול אבל גם טעים, לחם כפרי כלשהו (לא זוכרת את החברה).
קמח 70% הוא קמח מלא לגמרי רק יותר מסונן, הוא לא עבר תהליך כימי כלשהו (כמובן תלוי בחברה..)
אנחנו מערבבים בחלות שלנו 70% עם 100%.
גיסתי מאוד אוהבת את הקמח "עץ השדה" מיצהר (של זוג מאוד חמוד!)
כמובן שגם טעמן והאחרים בסדר גמור אבל כאן זה גם לפרנס יהודים שמקפידים על עבודה עברית וארץ ישראל וכו'
והם גם מקפידים על הוגנות והגיון במחיר- כלומר, קמח שעבר פחות תהליכים, יהיה יותר זול- קמח 100% יותר זול מ70%.
מאוד ממליצה על גיוון בסוגי ירקות ולקנות טחינה גולמית במקום מוכנה.
אחנו בבית כבר אוכלים אותה גולמית עם הסלט, אנחנו מכינים אותה מתובלת רק לאורחים או כשאוכלים פלאפל...
טחינה היא מקור מצויין לסידן
ירקות ירוקים: מקור נהדר לברזל. מנסיון.
חלב: אם אתם ממש אוהבים מוצרי חלב ולא יכולים לוותר, ממליצה לנסות חלב עיזים
מהנסיון שלי: ניסיתי, היה מגעיל.
ניסיתי שוב כעבור שנתיים רק בשביל הסקרנות- והתאהבתי.
כיום אני גם מתנזרת מזה לצערי כי חלב באופן כללי לא כ"כ בריא לבני אדם מכל מיני מחקרים שקראתי וראיתי
ובעיקר- כי זה מה שהגוף שלי דורש,
בכל פעם שאני בכל זאת טועמת, אני משלמת על זה בעיקר בצינון.
כדאי לנסות בלי ולראות איך הגוף מרגיש (בעיקר בעניין גזים, ליחה, שיעול וכו')
קטניות:
קטניות ידועות כמקור מעולה של חלבונים ועוד כל מיני דברים בריאים.
כלל כללי: כדאי תמיד להשרות קטניות במים לפחות כמה שעות לפני הבישול. זה מוריד מכמות הגזים שהן מייצרות (לא נעים...
)
שעועית: להשרות. לוקח להן זמן להתבשל. המלצה שלי: לבשל מראש נאגלה במים, לחלק לשקיות ולהקפיא.
מכירה את השעועית ברוטב מקופסת שימורים? הכנתי כזאת תוצרת בית. יצא מדהים!!!
קינואה: אפשר לערבב עם הקינואה סלט ירקות מתובל, ממליצה להוסיף גם קישוא חתוך ומטוגן בשמן זית עם הכל- יוצא מדהים!! אפילו אמא שלי שלא אוהבת קינואה אהבה את זה...
עדשים אדומות/חומות: אפשר להכין מרק, פילאף, מג'דרה, קציצות (שמריחות כמו פלאפל) וכו'... פשוט טעים!
חומוס: אפשר להכין מזה פלאפל תוצרת בית, קמח חומוס, ממרח חומוס, סלט חומוס להוסיף לתבשילים וכו'..
עוד טיפ: להנביט לפני השימוש ואז גם אפשר לאכול טרי, ההנבטה מגבירה משמעותית את הערכים התזונתיים של הקטנית.
בקיצור- קטניות זה שווה ממש..
חמאה: גיסתי הלהיבה אותנו מאוד על חמאת קוקוס בכבישה קרה- זה טעים על טוסט ומעולה בעוגות במקום חמאה או מרגרינה. צריך לשמור בטמפרטורה מתחת ל24 מעלות אחרת זה מתחיל להיות נוזלי...
בתור ממתיק לבצק של לחם אפשר לפעמים לוותר על סוכר ובמקום זה להשתמש בדבש או בסילאן (לשים לב לקנות סילאן 100% מתמרים וללא תוספת סוכר, אחרת זו סתם קנייה מיותרת...) החלות שהכנתי ככה- יצאו מדהימות!!!
לטיפול בשיעול: לחתוך בצל לפרוסות,להניח בקופסא, לשפוך מעל זה דבש, להשהות כמה שעות ואת הסירופ לקחת
כשמרגישים צורך. הוא מעולה לשיעול ועד היום נתקלתי רק באדם אחד שעיווה את הפרצוף לתיאור ולמראה ובאמת לא אהב.
כל השאר ממש התלהבו.
שום: זו האנטיביוטיקה הטבעית- אני תוקעת אותו בכל מקום כולל בסלט ירקות. במקרה שכואב לי הגרון
(בד"כ כי נכשלתי עם מוצרי חלב...) אני אוכלת שן שום וזה עובר. אפשר לשים בסנדוויץ עם חומוס, אפשר בכל דבר...
את הריח הרע מהפה מנטרלים אם אוכלים פטרוזיליה חיה.
לגבי המחיר: קראתי בשם הרב מרדכי אליהו שאמנם המחיר יקר, אבל משקיעים בכמות קטנה יותר ושבעים יותר ובריאים יותר. גיסתי אומרת שהם בחרו בגישה הזו ומאז הם באמת הקטינו את צריכת האוכל כי הם שבעים יותר מכמות קטנה יותר.
הרבה בריאות עד 120!