אוכל בריאמעיין חתום
החלטנו ללכת בבית על הקטע של הבריאות ולכן אזדקק לעזרה מהמנוסות:
לחם- איזה לחם הוא בריא וטעים? יש כ"כ הרבה סוגים..חיטה מלאה, דגנים, קל..
קמח- איך זה הולך עם אפיה? איזה סוג קמח הוא טוב וקל לעבוד איתו? גם לעוגות וגם לחלות.

לא מבינה בזה..
אם יש עוד משהו בריא שאתן ממליצות לעבור אליו אשמח לשמוע! (שלא מרגישים הבדל דרסטי בטעם)


תודה
כמה דברים -אור השחר..
קמח 70% מעולה לחלות ולחמניות.
גם לחלק מהעוגות והעוגיות..

אורז מלא במקום אורז לבן.
באופן כללי - בתור פחמימה, במקום פסטות וכאלה, להכין תבשילים של קטניות. הרבה יותר בריא..
כמה דברים -אור השחר..
קמח 70% מעולה לחלות ולחמניות.
גם לחלק מהעוגות והעוגיות..

אורז מלא במקום אורז לבן.
באופן כללי - בתור פחמימה, במקום פסטות וכאלה, להכין תבשילים של קטניות. הרבה יותר בריא..
רעיונות לתבשילי קטניות?plony_


אני משתמשת הרבה בשעועית משכמו הלבנה

ותוקעת אותה בכל מקום-

עם קינואה

במרק

בתבשיל ירקות 

וכו'.

 

אפשר גם עדשים שחורות שהן מדהימות

וואו שעועית מש אף פעם לא בישלתיפיצקית24
תמיד אוכלת חי מונבט וזה ממש טוב בסלט וגם לבד. כנל גן עדשים שחורות. גם אותן את מבשלת? למה את מוסיפה אותן?
למרקים, לאורז מלא, קינואה ותבשילי ירקותכמו הלבנה


מרק עדשים או שעועית, לקינואה ולכוסמת/בורגול אפשרמוטיבציה
להוסיף הרבה ירקות או עדשים.
אורז/פסטה עם עדשים.
אפשר גם להכין פשוט תבשיל עדשים, בכל מיני צבעים ולבשל. יוצא טעים
סוגשל צ'ולנט עם הרבה קטניות וירקות (לפת, תפו"א, כרוב וכו'). אפשר בלי בשר.
יש הרבה סלטים שאפשר להוסיף להם קטניות.
עצות כלליות ולא מתכונים:שיר ידידת
במקום מטוגן- בתנור או במחבת בלי שמן, להכין בעצמך כמה שיותר דברים ופחות לקנות תעשייתי , להוסיף המון ירקות לתפריט. להקפיד על ארוחות מסודרות ושתמיד יהיה משהו בריא לנשנש- מרק, ירקות חתוכים ופירות (אבל לא יותר מידי פירות)
כמה עצות:כמו הלבנה

1. לשתות מים

2. להכיון הרבה סלט ולגוון בסוגים של סלט

3. להוציא כאמור דברים תעשייתיים מהבית

 

אני משתמשת בקמח 70 אחוז של יצהר. הוא מעולה והטעם ממש לא מורגש.

 

תודה! לגבי הקמח 70%-מעיין חתום
70% עשוי ממה?
מה כתוב על האריזה? יש בכל סופר?
משתמשים בו כמו בקמח רגיל?

תודה
הוא קמח חיטה מלא אבל קצת יותר מנופה מקמח מלא 100%שוקולד לבן

כלומר- אין בו את הבעיות של קמח לבן, אבל חסרים לו חלק מהסיבים התזונתיים שיש לקמח מלא לגמרי.

לאנשים עם קיבה רגישה לפעמים אפילו עדיף אותו מאשר מלא..

 

אני משתמשת בדיוק כמו קמח רגיל, והמתכונים יוצאים מעולים

אמא שלי אומרת שלעוגות לפעמים הוא אפילו יותר טוב מקמח לבן.

 

על האריזה כתוב קמח מלא 70% ויש חברות שונות, ראיתי בהרבה סופרים, אבל לא יכולה להתחייב לך..

חשוב לקנות קמח מנופה שהיה במקרר- כי אין אפשרות לנפות בנפה רגילה

תודה!מעיין חתום
למה אי אפשר לנפות?
אז צריך לקנות מראש מנופה?
ברוב החנויות הקמח מנופה ונשמר במקרר, את רק צריכה להעבירשוקולד לבן

למקרר שלך..

אפשר לנפות. צריך נפה לקמח מלא.דביבונת


אנחנו קיבלנו על עצמנו לאכול סלט ירקות שווה, כל יוםרוני בלילה

אז מה שאני עושה זה חותכת סלט ענק לבעלי ולי (אנחנו מגרדים סלק חי כי בעלי לא אוהב עגבניות)

ושמה בקופסא במקרר בלי לתבל.

זה מחזיק שלושה ימים בכיף. כל בוקר מחלקים לקערות ומתבלים.

מעולה!מוטיבציה
שמן ששון..סוש

בס"ד

 

ק"כ ממש לא לגעת בשמן סויה שמן תירס ומרגרינה, ולהפחית חמאה (תאמת יש ויכוחים רבים אם בכלל ועד כמה, עדיף שלא)


לא לטגן הרבה, השמן שעדיף לבישול / טיגון קל הוא שמן קנולה 

 

כמובן שעדיף מזון מבושל או מאודה, אבל גם כשמטגנים -ממש חשוב לא לעשות שימוש חוזר בשמן שטיגנו בו 

דווקא צריך קצת חמאה בתפריטבתאל1

זה יותר בריא משמן קנולה מזוכך...

לשמנים מזוככים אין שום קטע בריא, אז אין עניין להעדיף קנולה על סויה... אלא אם כן רגישים לסויה.

בוודאי שעדיף קנולה על סויה.גליה...

ולא "צריך" חמאה בתפריט,

זה לא אב מזון חיוני, זה רק עוד סוג של שומן מן החי.

שמן קנולה משווק כשמן בריא, זהו שקר וכזבצוף שלי
השמנים המזוככים מאד מאד לא בריאים. אבל חמאה כן בריאה!
שמנים מזוככים מיוצרים בעזרת גז הקסיין ומתכות כבדותצוף שלי
לגבי לחם (קנוי)רבה אמונתך!

חשוב לדעת שלחם "קל" הוא לא בהכרח בריא (לפעמים הוא מקמח לבן), הוא פשוט קל= יש בו הרבה אוויר...

 

וגם- קיימים הרבה לחמים שהצבע שלהם חום, ובפועל מכילים בעיקר קמח לבן. צריך לעיין ברכיבים.

 

אנחנו קונים:

לחם עינן באפיה מסורתית (שימי לב, יש שני סוגים של לחם עינן, ה"אפיה מסורתית טעים יותר ובריא פחות... השני קצת דחוס וכבד...). הוא אומנם די יקר, אבל איכותי וטעים (אפילו הילדים אוהבים)

לחם אנג'ל 100% מלא (יש בו גם קצת גרעינים), אנחנו אוהבים, הילדים לא...

 

(אין באזורנו לחמים של חברות מלבד אנג'ל, ולכן אני לא יודעת לגביהם)

כמה עצות מנסיון של כל החיים שלי-mother goose

גדלתי בבית שהשתדל לאכול בריא תמיד (ואני גם לא צורכת בשר ודגים), מהנסיון שלי אני 

יכולה לתת לך כמה עצות:

 

לגבי קמח מלא: כדאי לבדוק על האריזה אם זה 100% קמח מלא, לפעמים הם כותבים מ"קמח מלא"

למרות שיש אחוזים מסויימים של קמח לבן, כי החוק מאפשר להם לכתוב קמח מלא מאחוז מסויים של קמח כזה...

 

אני נורא אוהבת לחם עינן (זה עם העטיפה הצהובה-לבנה), לא לחם קל- הוא לא בהכרח בריא יותר.

בגלל המחיר, ההורים שלי קונים יותר זול אבל גם טעים, לחם כפרי כלשהו (לא זוכרת את החברה).

 

קמח 70% הוא קמח מלא לגמרי רק יותר מסונן, הוא לא עבר תהליך כימי כלשהו (כמובן תלוי בחברה..)

אנחנו מערבבים בחלות שלנו 70% עם 100%.

גיסתי מאוד אוהבת את הקמח "עץ השדה" מיצהר (של זוג מאוד חמוד!)

כמובן שגם טעמן והאחרים בסדר גמור אבל כאן זה גם לפרנס יהודים שמקפידים על עבודה עברית וארץ ישראל וכו'

והם גם מקפידים על הוגנות והגיון במחיר- כלומר, קמח שעבר פחות תהליכים, יהיה יותר זול- קמח 100% יותר זול מ70%.

 

מאוד ממליצה על גיוון בסוגי ירקות ולקנות טחינה גולמית במקום מוכנה.

אחנו בבית כבר אוכלים אותה גולמית עם הסלט, אנחנו מכינים אותה מתובלת רק לאורחים או כשאוכלים פלאפל...

טחינה היא מקור מצויין לסידן

 

ירקות ירוקים: מקור נהדר לברזל. מנסיון.

 

חלב: אם אתם ממש אוהבים מוצרי חלב ולא יכולים לוותר, ממליצה לנסות חלב עיזים

מהנסיון שלי: ניסיתי, היה מגעיל.

ניסיתי שוב כעבור שנתיים רק בשביל הסקרנות- והתאהבתי.

כיום אני גם מתנזרת מזה לצערי כי חלב באופן כללי לא כ"כ בריא לבני אדם מכל מיני מחקרים שקראתי וראיתי

ובעיקר- כי זה מה שהגוף שלי דורש,

בכל פעם שאני בכל זאת טועמת, אני משלמת על זה בעיקר בצינון.

כדאי לנסות בלי ולראות איך הגוף מרגיש (בעיקר בעניין גזים, ליחה, שיעול וכו')

 

קטניות:

קטניות ידועות כמקור מעולה של חלבונים ועוד כל מיני דברים בריאים.

כלל כללי: כדאי תמיד להשרות קטניות במים לפחות כמה שעות לפני הבישול. זה מוריד מכמות הגזים שהן מייצרות (לא נעים...)

 

שעועית: להשרות. לוקח להן זמן להתבשל. המלצה שלי: לבשל מראש נאגלה במים, לחלק לשקיות ולהקפיא.

מכירה את השעועית ברוטב מקופסת שימורים? הכנתי כזאת תוצרת בית. יצא מדהים!!!

 

קינואה: אפשר לערבב עם הקינואה סלט ירקות מתובל, ממליצה להוסיף גם קישוא חתוך ומטוגן בשמן זית עם הכל- יוצא מדהים!! אפילו אמא שלי שלא אוהבת קינואה אהבה את זה...

 

עדשים אדומות/חומות: אפשר להכין מרק, פילאף, מג'דרה, קציצות (שמריחות כמו פלאפל) וכו'... פשוט טעים!

 

חומוס: אפשר להכין מזה פלאפל תוצרת בית, קמח חומוס, ממרח חומוס, סלט חומוס להוסיף לתבשילים וכו'..

 

עוד טיפ: להנביט לפני השימוש ואז גם אפשר לאכול טרי, ההנבטה מגבירה משמעותית את הערכים התזונתיים של הקטנית.

בקיצור- קטניות זה שווה ממש..

 

חמאה: גיסתי הלהיבה אותנו מאוד על חמאת קוקוס בכבישה קרה- זה טעים על טוסט ומעולה בעוגות במקום חמאה או מרגרינה. צריך לשמור בטמפרטורה מתחת ל24 מעלות אחרת זה מתחיל להיות נוזלי...

 

בתור ממתיק לבצק של לחם אפשר לפעמים לוותר על סוכר ובמקום זה להשתמש בדבש או בסילאן (לשים לב לקנות סילאן 100% מתמרים וללא תוספת סוכר, אחרת זו סתם קנייה מיותרת...) החלות שהכנתי ככה- יצאו מדהימות!!!

 

לטיפול בשיעול: לחתוך בצל לפרוסות,להניח בקופסא, לשפוך מעל זה דבש, להשהות כמה שעות ואת הסירופ לקחת 

כשמרגישים צורך. הוא מעולה לשיעול ועד היום נתקלתי רק באדם אחד שעיווה את הפרצוף לתיאור ולמראה ובאמת לא אהב.

כל השאר ממש התלהבו.

 

שום: זו האנטיביוטיקה הטבעית- אני תוקעת אותו בכל מקום כולל בסלט ירקות. במקרה שכואב לי הגרון

(בד"כ כי נכשלתי עם מוצרי חלב...) אני אוכלת שן שום וזה עובר. אפשר לשים בסנדוויץ עם חומוס, אפשר בכל דבר...

את הריח הרע מהפה מנטרלים אם אוכלים פטרוזיליה חיה.

 

לגבי המחיר: קראתי בשם הרב מרדכי אליהו שאמנם המחיר יקר, אבל משקיעים בכמות קטנה יותר ושבעים יותר ובריאים יותר. גיסתי אומרת שהם בחרו בגישה הזו ומאז הם באמת הקטינו את צריכת האוכל כי הם שבעים יותר מכמות קטנה יותר.

 

הרבה בריאות עד 120! 

לגבי חמאת קוקוס- צריך לאהוב טעם של קוקוס...יעל מהדרום
כן ולא- תלוי במאכל משלבים את זה איתו, לפעמים הוא כמעט לאmother goose

מורגש.

מה זה פילאף?plony_

איך הכנת את השעועית?

ומתכון לקציצות עם עדשים...

אז ככה:mother goose

פילאף זה בעצם אורז (מלא) עם עדשים אדומות ועוד תוספות שנאפה בתנור, אנחנו בד"כ אוכלים את זה בסעודה מפסקת.

מטגנים גזר או יותר- מגורר, עם בצל ומלח.

מניחים בתחתית של תבנית פיירקס לאפייה.

 

משרים במים חמים בקערות נפרדות עדשים אדומות ואורז מלא לאיזה חצי שעה+

שופכים את האורז מעל הגזר ואת העדשים מעל האורז,

אפשר להניח מעל צימוקים/חמוציות/שקדים וכו'...

 

מכסים במים חמים עד מעל לעדשים, מתבלים במלח ופלפל ומה שמתחשק,

מכסים במכסה ואופים בחום שאופים בו עוגה...

כדאי לבדוק מדי פעם אם המים התאדו ואם זה מוכן אבל בסה"כ זה בעצם להכין אורז בתנור...

 

שעועית אפויה ברוטב

זה דורש זמן, לא עשיתי לפי מתכון, סתם מהראש וזה דרש התנסות.

בכל מקרה- מה שכתבתי לגבי שעועית תקף כאן בהחלט- לוקח לה הרבה זמן להתבשל ולכן כדאי מאוד לבשל כמות מראש.

 

גם אם לא עשית מראש אז אפשר לבשל למשך הרבה זמן את השעועית במים- שימו לב, המים מתאדים

והשעועית עלולה להישרף (כן, כן, עשיתי את זה...כמה פעמים...) אז מדי פעם להוסיף מים לסיר.

 

אפשר בינתיים לטגן בצל ושום (או שלא, מה שמתחשק)

בסופו של דבר, כשהשעועית נראית לי קצת יותר רכה (לא לגמרי) אני מכניסה אותה בקערת פיירקס מכוסה לתנור עם רוטב עגבניות מתובל איזה שבא לי+ עגבניות וירקות נוספים, באמת שהכל לפי המצברוח ומה שמתחשק.

אני ממליצה גם להוסיף פטרוזיליה.

 

כדאי להוסיף כמות גדולה של מים כי הם מתאדים!!

 

אופים בחום של 180-200 מעלות להרבה זמן. מדי פעם להציץ ולראות מה מצב המים ולטעום מה מצב הרכות של השעועית

המשפחה שלי מחסלת את זה בשניה אם אני לא שמה לב.

 

קציצות עדשים:

הייתי מתה להביא גאולה לעולם עם המקור של אלה הטובות שהוצאתי מהאינטרנט, אבל אני אפילו כבר לא זוכרת 

את המתכון המדוייק....

זה משהו כזה בערך:

מבשלים איזה כוס וחצי עדשים כתומות.

בינתיים מגררים גזר גדול, בצל ושום (3 שיניים), פטרוזיליה, מלח, פלפל, ביצים, פירורי לחם או קמח מצה

מערבבים הכל, יוצרים קציצות ומטגנים או אופים.

כדאי לך לחפש מתכון באינטרנט או לסמוך על האינסטינקטים הבישוליים שלך לתוצאות טובות,

כי אני באמת לא זוכרת מאיפה המתכון הזה ואני בד"כ מסתמכת בבישול על ההרגשה והטעם...

 

בהצלחה!

תודה plony


חייבת להעיר שאצלי הקטע של "בריא יותר=משביע יותר"נועה נועה

פשוט לא עובד. אני אוכלת אותה כמות פרוסות לארוחה, לא משנה אם הלחם שלי לבן או מלא. כנ"ל לגבי אורז.

 

(וכן, זה מתסכל להיות זוג שחייב לצמצם לצמצם בהוצאות ורוצה לאכול בריא. כרגע זה נשאר אצלנו בגדר הרצון, ובלא לקנות שטויות ולהכין כמה שיותר בבית שאלו תחומים שמסתדרים עם שני חלקי המשוואה. אבל מלאים, ומגוון מטורף של מאכלים בריאים יותר - אין לנו יכולת לקנות כרגע. ממש קשה לי עם זה שאכילה בריאה כמו שצריך היא לא ברת השגה מתחת לרמת חיים מסוימת)

כן, זה ממש מתסכל שבריא יותר-יקר יותר!!!חכמה בלילה


מסכימה איתך ב100% לגבי התסכולmother goose

אבל כמי שגדלה במשפחה שרוב החיים היינו צריכים לחיות בלי כ"כ פרנסה,

ועדיין השתדלנו לקנות בריא כמעט תמיד (אני גדלתי בלי ממתקים...אחיי הקטנים כבר התקלקלו...)

אני עדיין חושבת שזה שווה את זה. לגבי הכמות- תמיד אפשר להתרגל לפחות.

וגם תמיד אפשר להתנחם בזה שאח"כ מוציאים פחות כסף על ענייני בריאות.

 

דבר נוסף- מהנסיון שלי ושל אחרים ומקריאת הרבה חומר, גיליתי שלמוצרי חלב אין כמעט 

ערך תזונתי והם בעיקר מזיקים... אם תפחיתו או תורידו מוצרי חלב מהקניות, תוכלו להשתמש בהפרש לדברים אחרים..

בין כל השאר, זה עניין של סדר עדיפויות.

חוץ מחלב ממש אנחנו לא קוניםנועה נועה

מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מסיימים מספיק מהר וזה פשוט מתקלקל. הממרח היחיד שיש לנו קבוע בבית זה טחינה (מלאה בדר"כ, גולמית), וכשמקבלים עגבניות מהישיבה/הבניין (סיפור ארוך) אני מכינה מטבוחה. זהו.

וכמו שכתבתי - אנחנו *ממש* לא קונים ממתקים בדרך כלל, רק במקרים מיוחדים, לא שטויות ולא אוכל מעובד (כן מקבלים מההורים אבל זה כמובן לא נכנס בהוצאות שלנו).

ועדיין - קמח מלא הכי זול שאפשר למצוא עולה כמעט פי 3 מקמח לבן. אורז מלא - פי 2 מלבן. לחם מלא - לפחות פי 2 מלבן וזה כשהוא במבצע. אלה פערים שגם הבדל של פרוסה-שתיים לארוחה (שמתקשה להאמין שיעבוד אצלי לעשות את השינוי הזה, כזו אני, אוכלת הרבה, במיוחד שעכשיו אני בהריון אז בכלל...) לא מגשרים עליהם.

לא יודעת מה להגיד לך,mother goose

מודה שלא הכל דבש, גם אצלנו....(גם בעניין הכסף וגם בעניין השובע)

אבל א. מתרגלים

ב. לפעמים אפשר להרשות לעצמנו קצת יותר באוכל..

אני מאמינה לגמרי שבסופו של דבר את הכסף נשלם בין כך ובין כך, השאלה היא אם נשלם אותו לרופאים או למכולת...

כל הכבוד על ההשתדלות...ושיהיה לשובע לכולנו!

אני מצאתי קמח מלא רק פי 2 מקמח לבן ולא שלושבתאל1אחרונה

כתבתי גם למעלה- קטניות לא עולות יקר יחסית, אפשר להכניס קטניות לתפריט, הן גם משביעות.

ועוד משהו- בהריון כדאי לך לאכול בריא, זה חשוב לגוף שלך! לי היה הרבה פעמים כאבי בטן של עיכול בהריון ועזר לי מאד לעבור לקמח מלא (רק בלחם עשיתי את זה) .

ירקות ופירות זה לא כ"כ יקר (תלוי מה) ואפשר להכין מזה ארוחות שלמות. 

צריך להיות יצירתיים בקטע של אוכל ותקציב.

ולזכור גם שדברים תעשייתיים גם עולים כסף וגם בריאות...

זה לא כזה יקר לאכול בריאבתאל1

קטניות ממש לא עולות יקר, רק הלחם המלא. אורז לבן עולה יקר באמת, אבל הוא גם לא כזה בריא...(ואנחנו כן אוכלים אותו, לא אוהבת אורז מלא)

אגב, יש לחמים מלאים וטובים שהם 1.4 קילו או 1.5 קילו ועולים אותו מחיר (15 או 16 שח) כמו האלה שהם 750 גרם...

אז הם יותר משתלמים..

ואם כבר את בעניין של להשקיע באוכל ולא לשלם הרבה אפשר לקנות קמח מלא ולהכין לחמניות בבית. (יש גם את של שקמח שלא יקרים ויש מיצהר, חפשי מישהי שמוכרת או שתפני אליהם) 

 

לגבי מס' הפרוסות לארוחה- אם לא תמתיני זמן מה אחרי האוכל את תאכלי המון לחם בלי לשים לב, אבל אחרי תרגישי מלאה מדי. האוכל משביע אם אוכלים לאט ובנחת ולועסים היטב.

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך