כל מה שנאמר כאן לעיל נכון, דבר ראשון צריך אמונה, מומלץ להגדיל את הכנסות, חשוב מאד מודעות להוצאות- טבלת אקסל מאד עזר לנו, אך שהכל יהיה עם גישה חיובית והעיקר חשוב שתהיה מאוזנת, כמו כל דבר אחר בחיים. צריך יד על הדופק ואחריות אבל גם לדעת להרפות.
מה שחשוב לי לציין, שכעת שאני עם 2 ילדים ופחות או יותר אותם הכנסות, אני מצליחה לחסוך יותר מכשהייתי זוג צעיר. תאמיני לי הייתי בטוחה שאנחנו לא מבזבזים והיו לנו שיטות לחסוך והרגשתי שאני אפילו מתקמצנת יותר מדי..
(בעיניי גאנק פוד זה כמו יציאה למסעדה, כמו גם קולה בתחנת דלק- הכל נמצא באקסל בטור של בזבוזים!)
אבל "הצורך הוא אבי ההמצאה" כשאין ברירה מצליחים לחיות עם פחות וזה אפילו לא כ"כ קשה, זה בפשטות המציאות, בלי מלחמות פנימיות ולבטים, פשוט אין.. 
הטבע שלנו זה שגם אם נקבל העלאה במשכורת לאחר תקופה קצרה שוב נרגיש דחוקים, כי תמיד אנחנו חיים עם מה שיש לנו ועם נטייה להשתמש בקצת יותר מזה...
אז-
א. עצה ראשונה: תעשו הוראת קבע על סכום ריאלי לפק"מ, בתחילת החודש, שהכסף לא יהיה בארנק, אל תחכו לראות אם נשאר, תאמיני, לא יישאר.. (אפילו 100 ש"ח בחודש לשם התחלה ואימון, אבל מיד כשבן הזוג מוצא עבודה תעלו את זה לאלף!..)
ב. תשתמשו רק במזומן או כרטיסי חיוב מיידי- דביט. אשראי רק לחיובים הקבועים הידועים מראש, ע"מ שיהיה לכם שליטה בהוצאות, תוכלו תמיד בזמן אמת לדעת כמה באמת יש לכם ב"ארנק"
ג. אל תתפתו לשלם בתשלומים, זו סתם אשליה. תשלומים זה רק למקרים חריגים, דחופם ולא צפויים. אם יש הוצאה גדולה בפתח תחסכו לקראתה (לקראת בגד יקר שצריך/ברית וכו) אם אין לך עכשיו 800 שקל לבגד אז תפנימי שאין, חודש הבא לא יהיה כסף מיותר, אל תדאגי יהיו הוצאות לך אחרות
ד. אל תרגישי מסכנה וענייה כשאת לא קונה, תחשבי שאת לא קונה למשל את השוקולדים, או לא יוצאת לאכול, לא בגלל שאין לכם כסף, אלא בכלל כי אתם בקטע של בריאות
תראי איך תרגישי טוב עם עצמך.. את הולכת ברגל ושומרת על שאריות כי את דואגת לסביבה, וכן הלאה..
ה. את תראי כשיהיו לך ילדים, רגש האחריות מתעצם, או בכל אופן יהיה יותר קל לפתח אותו.
ה. אני חוזרת על הכותרת: "לזוג צעיר קשה יותר לחסוך"!! וזה נכון, אתם בתחילה של בניית מערכת יחסים ובמקביל בבנייה של משק בית, אלו שתי מערכות מורכבות שבשביל ללמוד אותם ולהצליח בהם צריך לאפשר לעצמנו את הלמידה הנדרשת. לוקח הרבה זמן עד שמגיעים לאיזון והרמוניה מלאה (כמעט
ביחסים הזוגיים ובאותו מידה קשה להגיע לאיזון ושליטה בניהול משק הבית, זה בסדר שלוקח זמן ללמוד, תרפי! אל תתני ללמידה אחת לבוא על חשבון השניה. תזכרי מה באמת יותר חשוב, הכלה וארך רוח מול בן הזוג (ומול עצמך, אל תהיי כ"כ מתוסכלת!) או להצליח לחסוך??.. תני לזה את הזמן.
אם את אחראית, בעז"ה במשך הזמן את תצליחי
בהצלחה, ושיהיה בשעה טובה!