******רגייייששש מאוד מי שלא רוצה שלא תפתחחחח**********אנונימי (פותח)

אם פתחת בעיה שלך.

אז ככה. אני לא רוצה להתחתן. לא רוצה לא רוצה. לחיות עם בן כל החיים. לא רוצה.

במיוחד שזה אומר כל הדברים האלה. למה לי לעמוד עירומה מול מישהו אחר?

רק המחשבה על זה עושה לי רע. ואני שיאאא התמימה. זה הדבר היחיד שאני יודעת. ובטח ברגע שאני יגלה עוד קצת אני לא ירצה להתחתן אף פעם בחיים שלי. באלי לבכות. למה לישון עם מישהו במיטה ולגעת בו בכל הגוף שלו בלי בגדים. למה? מי צריך את זה?

מתכחשתתת ליצר שלי. אפילו שהוא ממש קטןן כי אני לא כזאתי בכלל. לא רוצה תדברים האלה לא רוצה לא רוצה לא רוצה.

אההה כןןן מהשךךך ***רגייששש***אנונימי (פותח)

אני חושבת על כאלה דברים

יש לי קטע כזה אני פה לפעמים נכנסת ל'הריון ולידה' או 'נשואים טריים'

אני לפעמים חושבת על זה. כל פעם שמתגלה לי עוד קצת משו אני מדמיינת את זה שנים. אבל לעשות את זה? בחיים לא.

אבל זה כן מושך אותי. לוידעת. אבל אני לא רוצה לחיות עם איזה בםן וככ להיות איתו. אני מפחדתתתת.

זה הדבר הכי יפה שיש !!אנונימי (3)
זה אשכרה אהבה!! ברע שתאהבי מישהו ותסמכי עליו לא יהיה לך בעיה לעמוד מולו ערומה ולישון איתו במיטה שהוא ילטף אותך..הוא אוהב אותך ואת אותו ואהבה זה רגש חזק!!
מזדהה עם פותחת השרשור.אנונימי (4)

גם אני הזדעזעתי כששמעתי.

את חמודה וההרגשה שלך ממש הגיונית ובריאה!שונמית
המקור להרגשה שלך זה החינוך הטוב לצניעות שאנחנו מקבלים. אנחנו לפעמים מבינים את הדברים ככה שמיניות זה רע. שזה מסר הגיוני שילד דתי יקלוט. אבל זה פשוט שלב שצריך לעבור, כדי לקבל איזושהי הבנה יותר מעמיקה ויותר מורכבת של מערכת היחסים בין איש לאישה ביהדות.
אל תדאגי, את אולי קצת בהלם, אבל הזמן עושה את שלו ולומדים להבין שזה שזה כרגע אסור ומוצקה מחמת מיאוס, לא אומר שזה רע. זה טוב ויפה בזמנו.
ברגע הנכון עם האדם הנכון, זה קדוש.
ואם זה מביך אותך זה גם הגיוני, אבל את צריכה להבין שהגוף שלך הוא לא רע, ואין לך מה להתבייש בו. ( וכמובן שבצניעות וכוליי)
קיצר, הזמן עושה את שלו. אל תלחצי. ואת גם לא הולכת להתחתן מחר אז הכל בסדר...
לי עוזר לחשוב שיש גם רבנים גדולים שעשו את זה..אנונימי (5)

קצת משפט מעצבן אבל שתגדלי תביני.. ותקראי מה שכתוב בפניםמיצ'ל
דבר ראשון זה הדבר הכי קדוש שיש!
בדיוק בפרשה שעברה (תרומה) דיברו על המשכן שהיה בתוכו את ארון הברית עם הכרובים- אומרים שכרובים אלו הם דמויות של גבר ואישה, ובכל פעם שבנ"י עשוו את הטוב בעיניי ה' הכרובים היו מופנים אחד לשני וכאשר לא כל כרוב היה לצד אחר...
יש מדרש שמספר שכשנכנסו גויים לקודש הקודשים הם ראו את הכרובים 'שוכבים' אחד עם השני..
ושאלו איך זה יכול להיות הרי עמ"י בשפל שהרי נכנסו גויים והחריבו את המקדש..
אז השיבו שכשה' ראה את התנהגות הגויים לעומת עמ"י הצדיקים הוא אהב אותם עד כדי כך שהמצב של הכרובים היה בשיא האהבה והחיבור...
דבר שני אני חושבת שכשתגדלי יותר ותלמדי את ההלכות הקשורות בנושא ותדעי באיזה קדושה וטהרה עושים את זה, את תרצי בזה!
מותק!!לפיד בוער~!

דבר ראשון - אל תלחצי!! זה הכי חשוב!! אף אחד לא הכריח אותך לעשות כלום, את תעשי בחיים שלך מה שאת בוחרת ואם את בוחרת שלא - אז לא!!! באמת תחדירי את זה לראש שלך שאף אחד לא יכול להכריח אותך לעשות את זה אם את לא רוצה...

דבר שני, יכול להיות שהידיעה הזאת חדשה לך.. הדבר הכי טבעי שיקרה זה שתבהלי... אנחנו בנות ובטבע שלנו אנחנו יותר רגישות לכך שנוגעים בנו או רואים אותנו חשופות 
(לא חושבת שזה קשור לדת, זה בנפש הנשית לדעתי...)

אבל עם הזמן, ככל שגודלים ומתבגרים יש יותר רצון ויותר תשוקה. את לא הולכת לעשות את זה עם אדם שזר לך אלא עם האדם הכי אהוב עלייך. תדמייני את זה כמו חיבוק קרוב וגדול וחזק חזק, את לא רוצה לקבל חיבוק כזה מבעלך?

אני לא יודעת בת כמה את אבל אני מבטיחה לך שככל שמתקרבים לגיל של חתונה יש יותר רצון והנפש יותר בנויה לזה. ואם גם כשתגיעי לגיל שחברות מתחתנות ועוד לא תרצי את לא חייבת, ברגע שתרגישי שאת מוכנה אז תתחתני.

זהו, מקווה שעזרתי, תנסי לא לחשוב על זה כל הזמן ולהיות שלווה עם ההבנה שכל דבר קורה בזמן המתאים לו.

אני אודה שפעם זה זעזע אותי,אנונימי (6)

ודחה אותי.

והנה המשפט הכי מעצבן- "כשתגדלי תביני".

זה לא משהו שתרגישי עכשיו, או תביני עכשיו. אני מקווה בשבילך

אבל כשתגדלי, ובעז"ה בטח כשיהיה לך מישהו- את תרגישי כמה זה טבעי וכמה זה קדוש.

וכמובן,

זה תהליך של קשר... הדרגתי מאד, רגוע מאד, שכל שלב לוקח אותך לשלב הבא. לא מדובר חלילה בגבר זר, או במשהו פתאומי.

את רוצה קשר,

ואז בשלב כלשהו את מכירה את המישהו הנכון, 

ואז במשך תקופה ארוכה אתם מתקרבים נפשית יותר ויותר

עד שאת מתחילה לראות בו חלק ממך, ומשתוקקת אליו.

וגם אחרי שמתחתנים (כרגע זה לא רלוונטי אבל בכ"ז) זה הדרגתי... 

כבנות דתיות, התרגלנו לראות את הגוף כ"צריך להסתיר", "לא צנוע", "טמא". כי דיברו איתנו על חצאית שתכסה וחולצה שלא תבליט.

ואז אנחנו תופסות את זה כאילו שגוף זה רע, ומיניות זה רע.

ההפך הוא הנכון!

מיניות היא כ"כ קדושה, כשהיא באה ממקום של טהרה ולא של בהמיות.

כ"כ קדושה, שאנחנו מקדשים אותה: רק אחרי החתונה, רק עם בעלך, רק בתנאים מסוימים.

כ"כ קדושה, שאת הגוף-כלי שלנו אנחנו מכסות: כדי לשמור אותו ולייחד אותו רק לחיבור הכי טהור עם הבעל.

ה"יצר" הוא לא רע,

להפך- הוא טוב. הוא הטוב מאד!

רק שהוא כלי- את יכולה לרצוח בסכין ואת יכולה לנתח ולהציל חיים..

כלי שמעוות ומשנה את העולם כמו שאנחנו רואים היום, בגלל שהוא כ"כ חזק.

מסופר בגמרא שאחרי חורבן ביהמ"ק ה1 חכמים גזרו להכרית את 3 היצרים שהובילו לחורבן- עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים.

כשהרגו את יצר עבודה זרה, יצא אריה של אש מביהמ"ק. איבדנו את ההשתוקקות לעבודת אלילים, ואיתה חלק מההשתוקקות לעבודת ה'... כשתפסו את יצר גילוי עריות, הוא טען לחכמים שאם יהרגו אותו העולם יחרב. כלאו אותו ליום, ולמחרת לא היתה אפילו ביצה אחת בכל הארץ. הבינו חכמים שהוא חיוני לעולם, ושחררו אותו.

זה היצר המדהים, שבונה ומחזק כל הזמן את הקשר (הפיזי והנפשי!) בין איש לאשתו, שמאפשר הולדת ילדים, שמאפשר חייים.

אז אולי שמישו יפסיק לחנך אותנו ככה????מרב.
למה כל בת בשלב כלשהו בחייה צריכה להזדעזע שהיא עומדת להיות ערומה מול בעלה, ולא רק זה אלא שהוא הולך לגעת בה ככה והיא בו, ולא רק זה אלא שזה מתקדם וזה כבר לא רק נגיעה רגילה כמו חיבוק או ליטוף?
למה בגיל 15 בת אמורה לחשוב שהיא צריכה להסתיר את עצמה, שלהיות יפה זה באסה וכדאי שתתחבא, ושלהיות ערומה לבד בחדר ולהסתכל על עצמך זה חטא ומכוער?
למה כלות צריכות לא לרצות להתחתן פתאום כשהן מגלות שבלילה אחרי החופה או בלילה שאחרי או בכללי בלילות או בימים או וואטאבר לא רק מדברים עם הבעל אלא גםקצת יותר?
למה בנות בגילאים צעירים צריכות לפחד ולהתבייש בנשיות שלהן????

כואב לי. כואב לי. כואב לי.
כואב לי שהמציאות כזאת שלא אומרים מגיל 0 לילדות- "את יפה. אבא,נכון שזלדה יפה?"
שלא אומרים להן "את קדושה וטהורה ונסיכה ובת של מלך מהממת"
שלא מסבירים להן ש"נידה" זה טומאה ולא לכלוך
שגוף זה דבר יפה ומדהים
ושקשר בין איש לאישה זה דבר קדוש, מהמם, מדהים, מקסים, מרגש, מענג, משמח.

כואב לי
וסלילה שיצאתי עלייך.מרב.
פשוט שיגע אותי הקטע הזה..
תצאי בכיףאנונימי (6)

האמת- ההורים שלי חינכו אותי ככה,

שאני יפה מגיל 0, ושקשר פיזי זה מהמם וטהור ולכן שומרים את הגוף לעתיד.

ובכל זאת, לילדה שבחיים לא נגעה במישהו זה די מזעזע לחשוב שהיא תהיה ערומה מול אדם וכל ההמשך. גם אם יסבירו לה שזה קדוש וטהור- היא תירתע ותיגעל.

אני חושבת שהבעיה היא שאין לנו הדרגתיות. אנחנו נחשפות בצורה די פתאומית למציאות המינית, כשאין לנו מציאות נגיעה טבעית.

והנה השאלה- איך תהפכי את החשיפה להדרגתית?

הרי המגע באמת אסור. וחשיפת הגוף באמת אסורה. עד החתונה כמובן.

אז בוודאות יגיע היום שהילדה תבין שיש מגע ויש חשיפה, ובגלל שזה כ"כ רחוק ממך זה יראה לך מגעיל.

אני בטוחה שגם בנות חילוניות נגעלות. פשוט בכיתה ג' במקרה הטוב... או לפני במקרה הרע. והפער בין מה שהם רואות (בסרטים, בדיבורים מסביב) לא ממש גדול, בניגוד מהותי לבת הדתיה.

מה שכן, שההורים שלי הקפידו שנראה אותם נותנים חיבוק, יד, נשיקה על הלחי. שנראה שמגע בין בעל לאישה הוא טוב ורצוי.

וגם אז די הזדעזעתי... לתקופה קצרה. עד שעיכלתי את המציאות המינית, ועם הזמן גם רציתי אותה.

המציאות שמטרידה אותי היא פחות שמזדעזעים. הרי סביר מאד להניח שפותחת השרשור המזועזעת היום תרצה את זה בעוד 2-3-4, כשתגיע לגיל בוגר יותר. עם הזמן, הזעזוע ירד והתשוקה (סליחה) תעלה, עד שזה יראה לה טבעי. ככה זה כשיש פערים קיצוניים...

המציאות של כלה שנחשפת לזה לפני החתונה היא המציאות שנוראה בעיני, כי אז אין זמן לעיבוד ול"השלמת הפערים".  המצב הזה לא נשמע לי נורא סביר, כי רוב הבנות מבינות את התהליך בגיל 11-15 ומקבלות אותו באהבה באזור 15-19. אבל מי שלא מודעת לפני החתונה- זה באמת נורא. ואחריות של ההורה לדאוג שהבת לא תגיע למצב כזה...

ואני תוהה- מה קורה אצל הבנים? אותם זה לא מגעיל כשהם צעירים?

אני קצת מסטולהמרב.
ולא ממחשב אז קשה לי ככה
אבל אענה לך בע'ה.

אבל שורה תחתונה-
יש ממה להירתע. אין ממה להיגעל.
כשמסבירים את זה בצורה נכונה- למה שאגעל מזה? נגעלת ללכת? נגעלת לעבור מהנקה לאוכל מוצק? נגעלת לעלות לכיתה א'? לעשות בגרויות? םסיכומטרי? אקדמיה...?
עוד שלב בחיים.
ופי אלף יותר כיף ונחמד משאר השלבים.
מה מגעיל?
את ממש צודקת!!לפיד בוער~!

בעז"ה את תחנכי את הילדים שלך אחרת!!! 

חוץ מיזה שבכלל אני חושבת שכל העניין הזה לא צריך להיות סוד, אלא בנות צריכות לדעת מילדות על מחזור ועל יחסים.. כל הבהלה והזעזוע זה מיזה שפתאום מגלים את זה באמצע החיים.. חבל שלא מלמדים ילדים את החיים האמיתיים מאז שהם קטנים וטהורים והכל כל כך פשוט להם...

*רגיש*אנונימי (7)

[אנונימית חדשה]

מהצד של השכל, ברור לי שאת צודקת. אבל לצערי אני לא מרגישה ככה, וגם מזדהה בכמה דברים עם פותחת השרשור. ואני מנסה להבין למה זה ככה ולא ממש מצליחה.

אולי אני הזויה לגמרי, אבל קשה לי לראות את היופי באיברים הנשיים. וזה לא מאז שגיליתי דברים, אלא מאז שאצלי הגוף התחיל להתפתח, בערך 12. אני לא בת 13-14, אלא קצת יותר. אני לא יודעת הכל בנושא, אבל דברים בסיסיים כן. ומפריע לי שאני מרגישה ככה. אני יודעת שזה לא תקין.

מישהי מזדהה? ומרב יש לך משהו לומר? אשמח מאוד לשמוע.

תודה שפתחתם את הנושא, אולי זה יעזור לי.

אמממרב.
א. שוב, זה יכול להיות בגלל הקטע הדבילי הזה שמחנכים אותנו לצניעות לא מתוך מקום של קדושה וצניעות אמיתית אלא ממקום של טומאה ו'לשמור על עצמנו מפני הגברים' ו'לא לגרום לגברים לחטוא', וחטא וטומאה איכשו מתקשר לרוב האנשים ללכלוך וגועל (עוד דבר מעוות בחינוך שהלוואי שאני אצליח לחנך נכון גם כאמא וגם כמורה...).. ואז אוטומטית זה מגעיל אותך. כי לא צנוע=מגעיל.. ערום=טמא. איברים נשיים=גורם לחטא. וכל זה גורם לדחייה..

ב. ישמצב שזה עניין כמו שישלי עם שיניים ואפים. אני לא אוהבת שיניים ואפים לא מושלמים. שיניים ישרות ולבנות, אף סולד וקטן. (נשואה לגבר עם שיניים לא מושלמות ואף לא מושלם זה לא דחיה אלא פשוט העדפה.. אם היו מציעים לי 3 הצעות ואומרים לי על סמך תמונה בלבד עם מי להתחתן, לא בטוח שהייתי יוצאת איתו. מזל שזה לא ככה )
וישמצב שאצלך זה ככה עם האיברים האלו ספציפית. מחפשת את השלמות בהם. ולא ראית מושלמים, אז לא מצאת יופי... אני לא מוצאת יופי בכלללל באף שלי או של בעלי.. אבל אני יודעת שקיימים אפים יפים בעולם, ושאני אוהבת את בעלי למרות האף המעצבן שלו (ואולי בגלל. אחלה נושא לבדיחות לא מצחיקות כשנגמר המאגר המצחיק) ושהוא חושב שהאף שלי הכי יפה בעולם למרות שהאף שלי מציק לי.
אז את לא אוהבת את האיברים האלה. נו, בסדר. אני שונאת את האצבעות של הרגליים.
כל עוד זאת לא דחייה ואת מצליחה לאהוב את עצמך ולהתחבר לנשיות שלך גם אם החוסר-מציאת-חן הזאת, החיים תותים
מרב,אנונימי (8)

זה יפה מה שאמרת על החינוך ממקום כזה באמת מחנכים היום וזה בעיה,אולי תיתני לנו איזה שיעור קטן על זה,באמת אשמח לשמוע!

*מחנכים היום ככהאנונימי (8)

אממ אינלי בעיהמרב.
אבל אינלי מושג מה להגיד
אם בנות רוצות הן מוזמנות לשאול פה/באישי דברים ואני אשמח לענות כמה שאוכל וכמה שאפשר...
אחרי שהתעצבנתי עליך באישי יש לי משו להגיד גם פה..רננ.

באולפנת קרית 4 הרב חיים שלהם אומר שאייפון הוא דבר יקר. ואנחנו מלבישים אותו תמיד באיזה מגן יפה שמכסה כמה שיותר ממנו כדי להגן עליו. ויש לנו לפחות 2 מגנים לפלאפון. וגם יהלום. לא נלך איתו בראש חוצות. נכסה אותו טוב שלא יפגע או יגנב. תשליכו על הגוף שלנו וזה...

ו... מרבבבבב!!! באולפנת רעיה שאני למדתי בה, המורה שלימדה אותי לימדה שהכל זה דבר טובבב!! ויפה!!! וקדוש!!! ואנחנו רוצים אותו!! ואנחנו רוצים להתלבש מהמם בלי להסתיר, רק לכסות מה שכדאי לנו לשמור לנו ולבעל לעתיד. ושאחרי החתונה שום דבר לא בוער, אבל שנרצה את זה!!! ואין בת בכיתה שלי שלא עברה את זה בצורה טובה וקיבלה את ההכנה הזאת בקטע מהמם ויפה!!

(וגם בבית שלי הדוססס.. מותר לאחיות שלי ללכת ערומות.. המום גם אם זה מזעזע אתכן. עד גיל 6 בערך כמובן, ומאז זה כי הן כלכך יפות שכדאי ללבוש משו..)

אני מוציאה לך לשון מרב. ומצטערת אם יש פה מישי שחונכה אחרת. אל תשליכו על כל הדתיים!

(הגוף הוא יצירת אמנות של הטבע בוכה/צוחק)

טוב לך כבר עניתימרב.
אבל אני אכתוב גם פה

לי לא הייתה כזאת הרגשה תמיד באולפנא. סורי.
וכשאני אומרת חינוך אני מתכוונת לאולפנא, יסודי, משפחה, תנועת נוער, שידור מהסביבה. כל אלו יצרו אצלי, ואני יודעת בוודאות על עוד הרבה בנות, אנטי וחוסר חשק ורצון לדעת עוד ו/או להמשיך לשמור על זה ככה.

עזבו אני עייפה ומדברת שטויות.

אבל שוב, אם מישי מרגישה צורך ורצון 'לשמוע' ולשאול ולקבל תשובות ממישי דתיה (נשואה, אבל במקרה שלי זה לא קשור. אולי זה יעזור לכן.. אנערף) מוזמנות בכיף.
שלום See the pain

בס"ד.

ראשית, כדאי שתרגעי. את אינך בשלה כרגע בשביל חתונה, ובטח לא בשביל מערכת יחסים.

כל אחת מרגישה את הרגשותייך כשהן חושבות את המחשבות הראשונות על זה. ברגעים הראשונים.

אך, כשאת מכירה בחור, עם הזמן את מעצמייך תרצי את זה. 

זו פשוט אהבה, דבר כ"כ טבעי.

את יכולה להרגע, ולא לפחד ע"כ.

וכמו כן, תחזרי בך. כי את עם הזמן כן תרצי את זה.

שנית, כמו שרובן אמרו פה. שזה דבר קדוש. כמו ארון הקודש.

בהצלחה יקירה. 

(וסליחה שהכל יצא מוזר, אני פשוט מאוד ממהרת, אז נסתי לדחוף).

שלום See the pain

בס"ד.

ראשית, כדאי שתרגעי. את אינך בשלה כרגע בשביל חתונה, ובטח לא בשביל מערכת יחסים.

כל אחת מרגישה את הרגשותייך כשהן חושבות את המחשבות הראשונות על זה. ברגעים הראשונים.

אך, כשאת מכירה בחור, עם הזמן את מעצמייך תרצי את זה. 

זו פשוט אהבה, דבר כ"כ טבעי.

את יכולה להרגע, ולא לפחד ע"כ.

וכמו כן, תחזרי בך. כי את עם הזמן כן תרצי את זה.

שנית, כמו שרובן אמרו פה. שזה דבר קדוש. כמו ארון הקודש.

בהצלחה יקירה. 

(וסליחה שהכל יצא מוזר, אני פשוט מאוד ממהרת, אז נסתי לדחוף).

גם אותי זה הפחיד.מישהי=)

עד ש..

הגעתי להבנה

שאהבה בין גבר לאישה, חוץ מאהבה רגשית

צריכה מובן פיזי

שבלי זה זה לא שלם.

יגיע גיל ומישהו שאיתו כן תרצי להיות בצורות כאלו ואחרות

ולגעת, ולהשלים את האהבה שלך.

ממש כואב גם ליאביגיל=)

שככה מחנכים היום בציבור שלנו. ואני מקווה שהילדים שלי יתחנכו אחרת...

ולפותחת השרשור- אל תכבי את היצר שלך! זה הדבר הכי נפלא בעולם! בסופו של דבר להיות עם בעלך, לקיים יחסי אישות וכל המשתמע מכך זה טבעי בדיוק כמו לאכול, לשתות ולישון...

אבל השלב שלפני זה הוא לאהוב את עצמך, את הנשיות שלך, את הגוף שלך..

באמת בהצלחה!

מאחלת לך שתגיעי לשלב שבו את אוהבת ורוצה...

לא קראתי הכל אבל אני שמחה שמרב ענתה פה כי היא כתבה מקסים וחשת.מ.
וחשוב!
תודה מרב.
ואני ממליצה לכולן לקרוא בעיון את התגובות שלה...
מישהי פה כתבה משהו שהוא נראה לי כ"כ נכוןאנונימי (פותח)

שהרבה מפחד בא מאי הידיעה ומחוסר ההדרגתיות.

בחיים שלי לא נגעתי בשום בן. (אבא ואחים זה לא נחשב..) לא דיברתי על כאלה דברים עם שום בן.

והפעם הראשונה בחיים שאני יגע בו תהיה בעז"ה מתחת לחופה כשאני אתן לו יד,

אחכ בחדר יחוד אני אקבל ממנו חיבוק,

ואז באותו ערב אני כבר אעמוד מולו ערומה?

אין הדרגתיות!!

אצל בנות חילוניות בדר"כ קודם כל נוגעים, אחרי כמה זמן מתחבקים, אחכ מתנשקים, ואחרי כמה זמן שאת רגילה למגע איתו ואתם כבר הרבה זמן ביחד ואתם כל היום ביחד, אז נכנסים איתו למיטה ועושים יחסי מין.

אצלנו הכל זה באותו ערב.

זה מפחידד

רק בשביל להרגיע- מותר לעשות בהדרגה...ת.מ.
אין חובה לעשות הכל באותו יום אם לא מסוגלים לזה נפשית...
בואי נבהיר כמה דברים:מישהי=)

אצל חילונים בכיף מגיעים אחרי ערב אחד למיטה..

לידע כללי.

מציקה לי ההגזמה הזו. הוא גם אדם דתי ודוס וחמוד.

ואפשר לעשות את זה בחושך, ואת לא חייבת להיות עירומה 

לחלוטין

ועוד נושא שצריך להבהיר

את תאהבי אותו, באהבה כזו

מגיעים לרצות. כן לרצות דבר כזה

ואין בזה שום בעיה, וזה מאוד בריא.

מקסימום כמו שת.מ. החכמה כתבה יש אפשרות לעשות 

את זה בהדרגתיות.

את לא חייבת בום לשכב איתו בום לעמוד באור יקרות עירומה

.

לפי מה שאני יודעת,אנונימי (9)
בכלל יחסי מין ביהדות מקיימים בלי אור דלוק.
אז אין מה להיבהל מזה שתעמדי ערומה מולו.
את צודקת, וכדאי שתשרשרי נכון. חשבתי שדיברת אליימישהי=)

אני לא מבינה את זה...אנונימי (10)
ואני מגיל קטן יודעת את זה וקשה לי ממש לעכל אתזה היום אני בת 16, ניראלי כדאי הסבר ממישהו מבוגר שיכול להרגיע אותנו
מממ הרגע כתבתי שצריך לשרשר נכוןמישהי=)

הסבר מישהו מבוגר אגב,

או אמא

או שיש פה בנות מקסימות נשואות שאפשר לדבר איתן..

ישלי משהו להגיב לכולן:אנונימי (11)

מי שמזהה אותי שתשמור לעצמה...

אני גדלתי וחונכתי בצניעות.. שלא מדברים עם בנים, ואין קשר עם בנים.. ולא. לא דיברתי עם כל המי ומי על נושאים כאלה. הייתי תמימה מאוד!!

ורק לימדו אותי שלא מתקרבים לזרים ובטח שלא לבנים. כי הם יכולים לעשות לי כל מיני דברים. וזהו. בפשטות.

וזה מה שהציל אותי.

למה?

כי כשהייתי קטנה- בערך גיל 10 הלכתי ליד הבית שלי עם אחותי (רחוב צדדי עם כל מיני טיפוסים מוזרים)

ואז בא בנאדם משוגע אחד- וקרא לי הצידה.... ניסה לפתות אותי עם כסף וממתקים.. (היה קפוא בחוץ והוא היה ערום בחלק התחתון של הגוף, סליחה על התיאור..)

ואני?

כמובן שלא הלכתי אליו. כי ככה חינכו אותי. וב"ה ניצלתי..

רצתי הביתה מהר... 

אחרי כמה זמן פירסמו בשכונה שתפסו עבריין מין..

זהו. סליחה שניצלשתי.. הייתי חייבת לספר כדי להבין שלפעמים החינוך בצניעות הוא טוב.. אם הייתי יודעת מה זה אומר ומה זה בדיוק אונס וכו'- הייתי חוטפת טראומה.. 

סליחה על הניצלוש..

ותדעו שיש משהו טוב בלא לדעת הכל בגיל קטן..

את חושבת שלא מחנכים פה בצניעות??!!מישהי=)

אני בשוק!

סופר צנוע לחנך לקשר בריא לחתונה

סופר צניעות זה ללמוד לאהוב את הגוף ומתוך זה

לכבד אותו.

סופר צנוע!!

מחנכים בצניעות, יפה מאוד

אבל מחנכים שגוף זה לא מגעיל

ויחסי מין עם גבר שהוא בעלך

זה לא מגעיל, וזה טהור ונכון (!) בגיל המתאים

וואי שנים לא הייתי כאןמוריה.ר =)אחרונה
מותר למנהלת ישישה לשעבר להגיב?
דבר ראשון, מרב את פשוט תגובות מהממות.
יקרה, אני יודעת שלומר "את צעירה" זה הכי מעצבן ביקום.
אבל אני מעידה על עצמי שבעניין הזה שכל כך הפחיד אותי. אפילו בחדר יחוד הייתי "צעירה" וחששתי.
נכון, זה מפחיד. נכון מאוד.
גם לחילוניות זה מפחיד. הידיעה כבר עוזרת.
מפחיד להיכנס פתאום לעולם חדש.
הבשורה המשמחת שלי היה מאוד קשה להבין היא שנכנסים לעולם הזה מבחירה ולא מכפייה. וזה עולם נפלא.
כל יום לומדים עוד משהו
וגם אני מעולם לא נגעתי בבנים, ולמדתי במקום חרדי.
ואחרי החופה כשבעלי אחז לי את היד רעדתי. ואפילו אחרי החדר יחוד הרגשתי פחד להתחתן ושהחתונה תסתיים.
אבל ב"ה יש רגש בריא. מרגישים את זה כבר בפגישות מתקדמות. יש רצון לקרבה.
ובע"ה בעלך ילמד את הדברים ויהיה הכי רגיש ותומך שאפשר!
ואנחנו תמימות, אבל זה מחיר התמימות וזה הדבר הכי יפה שיש.
להגיע לנישואין בתמימות וחששות טבעיים.
לבינתיים אפשר לעבוד על דימוי עצמי, להתחבר לעצמך. לגוף שלך.
ובהמשך תגלי איך אהבה שמקבלת מימד גופני איננה אדודה אלא הכי עמוקה שאפשר.
זה לא מתבטא רק ב"לעמוד ללא בגדים" מול אדם.
זה לגלות רבדים עמוקים ופנימיים יותר מול אדם שאת בחרת, שאת אוהבת.
וכאחת שנשואה כמעט שבעה חודשים בע"ה יש עדיין מבוכה וביישנות נעימה ויפה.
מקווה שרשמתי בעדינות והדברים יתיישבו על הלב בע"ה.
ב"הצלחה רבה!
יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך