חבר'ה שהתחתנו צעירים-באיזה גיל? באיזה שלב הייתם בחיים(אחרי שמינית,אחרי שירות,שנה ראשונה של לימודים..)? איזה התמודדויות היו? ובכללי-איך זה?שאלה קטנה..מקושרת אליו
חבר'ה שהתחתנו צעירים-באיזה גיל? באיזה שלב הייתם בחיים(אחרי שמינית,אחרי שירות,שנה ראשונה של לימודים..)? איזה התמודדויות היו? ובכללי-איך זה?19.5. הוא 19הדס123
19.5 אחרי שנת שירות, נפלאעדידפ
ממש בזמן, ושום קושי לא נרשם בעקבות הגיל
לבקשת קשלשעדידפ
לא הייתה לנו תמיכה כלכלית.
עובדים. לומדים
התחתנתי בת 18, אחרי י"ב ושנת מדרשה..שואפת למעלה..!
היו קצת קשיים, לא ממליצה באופן גורף לכל זוג.. מוכנה לפרט באישי..

הא בעלי היה גדול ממני, אחרי ישיבה וצבא..
אני 19 ו הוא 20צ'ילי מתוק
אבל אין כמו להתחתן צעירים!!! חבל שלט עשינו את זה יותר מוקדם

היום אני בת 22 ו הוא 23... לבקשת קשלשצ'ילי מתוק
את מדברת על קושי בפרנסהלא יכול לשתוק
את לא חושבת שלא לכל זוג יש כאלו תנאים?
אם לך היה קשה בוודאי שלאחרים יהיה קשה יותר
(אשתי ואני התחתנו בגיל 23 וחסכנו שקל לשקל כדי לממן את החתונה וכמובן את כל השאר והיינו רוצים להתחתן קודם...)
שני דבריםצ'ילי מתוק
ב. הכסף שקנינו איתו את הדירה היה חלקו מהחתונה (בערך 100,000) וחלקו מכסף שבעלי חסך מלא שנים, בערך מהבר מצווה שלו, והשקיע בשוק ההון (עוד בערך 80,000)
נכון, הייתה לנו התחלה טובה יחסית בגלל שההורים מימנו לנו את החתונה אבל אני חושבת שזה דבר די מקובל בציבור שלנו אנחנו לא ממש חריגים...
מעבר לזה, העזרה של ההורים שלי בשכ"ל היא חלקית ולא מלאה ככה שאני כן צריכה לעבוד כדי להשלים את השאר.
בסופו של דבר, גם אם ההורים לא היו עוזרים אני חושבת שהיינו מתחתנים בצורה מאוד מאוד מאוד צנועה - אבל מתחתנים מוקדם. כמובן שלא היינו מפרקים חסכונות שלנו או משו, ו יכול להיות שהיינו עובדים תקופה קצרה בשביל זה אבל לא משו יותר מחצי שנה.
לא היה איכפת לנו להתחתן במקום קטן עם מעט אנשים, האירוע היה בעיקר בשביל ההורים, ולכן גם הם נשאו בהוצאות
לא יודע מה מקובל או לא מקובלפסימי ריאלי
אבל לקבל סכומים כאלה לבר מצווה ולחתונה זה בוודאי, בואי נגיד, מזל יפה מאד שלכם שלא כל אחד זוכה לו...
אני משער שגם את מוצרי החשמל + ריהוט + קניות ראשוניות לבית ההורים שילמו? מן הסתם עזרו כספית בהתחלה, אולי גם עד היום?
אני לא חושב שבהכרח זה רע, אבל תביאי בחשבון שלרוב האנושות אין את הפריבילגיות שיש לכם...
אני יודעת. אבל כמה דברים,צ'ילי מתוק
אבל, אחים שלי לא הגיעו לסכומים האלה, וגם התחתנו צעירים ולכולם יש בית כרגע. בסופו של דבר עם התנהלות פיננסית נכונה אפשר לעשות את זה.
הכסף של בעלי מהבר מצווה היה רק 25,000 ש"ח מהסכום, את השאר הוא עבד עליהם והשקיע אותם באופן שהניבו לו תשואה יפה. אבל הרוב זה חיסכון שלו מעבודה בתור נער. גם משו שלא קשור דווקא למצב של ההורים.
לגבי מוצרי חשמל וכו' ההורים קנו אבל אחרי החתונה התעקשנו שאנחנו נסתדר לבד ולכן לא נעזרנו בהם.
דווקא כן קשור.רחלקה
מכירה המון אנשים שעבדו בנערותם ולא נותר להם יותר מדי בחיסכון מכיוון שלהורים לא היה כסף לממן להם בגדים\רישיון נהיגה (ולפעמים זה מתוך אידאל).
אז תשמחי בחלקך (:
^^^ /לימודים/נסיעותפסימי ריאלי
/השקיעו את זמנם בלימודים/התנדבויות
התיאור שלך כאילו כל מי שיתנהל בצורה מסוימת תהיה לו דירה מנותק מהמציאות, במחילה...
כן קשורצ'ילי מתוק
שרשרתי אלייך אבל זאת תגובה גם לאלה שקפצו נגדך.ayeletb9
לא יודעת, הרגיש לי קצת שתקפתם אותה בצורה לא הוגנת (ולא, אין בינינו קשר ואני לא פצל"ש שלה).
יש לי אח ואחות שאומנם לא התחתנו בגיל צעיר, נראה לי 23 אם אני זוכרת נכון, ושניהם היום אחרי 7 ו-8 שנים עם דירה משלהם.
ההורים שלי לא עשירים ובתור ילדים חווינו תקופות של מקרר ריק וסבתא שעשתה בשבילנו הכל.
כל ההתנהלות הכלכלית הזאת בתור זוג נשוי דורשת חשיבה לטווח רחוק. אם יודעים איך לעשות את הצעדים הנכונים אפשר להסתדר טוב בחיים.
אני רואה את זה חוזר פה בכל מיני שרשורים ושאלות כלכליות גם כאן וגם בפורומים אחרים וזה תמיד מציק לי.
שיהיה לכולנו בהצלחה!
^^^0 אלישבע 0
דווקא איילת, גם אני מגיעה ב"הרחלקה
מסטטוס סוציואקונומי גבוה, וגם לי יש במשפחה הקרובה אנשים שבמקסימום 5 שנים ראשונות של הנישואים שלהם קנו דירה. ועוד במקומות יוקרתיים בארץ.
אבל זה לא קשור, סתם צרם לי ההתרברבות של צ'ילי. כך לפחות אני הרגשתי. לא הכל נוחת משמיים לכולם, ומי שיש לו הוא האחרון להטיף בעניינים שכאלה.
לא התכוונתי לתקוף אף אחדפסימי ריאלי
אבל כמו שציינו כאן ובשרשורים אחרים, נראה שצ'ילי נולדה למצב טוב בהרבה מאחרים, ויש נימה מתנשאת בכתיבתה שאינה במקומה.
גם את מדברת על לאחר 7-8 שנים, ועל זוג שהתחתן 5 שנים אחריה וכנראה במקום יותר מתקדם בחייו. איך את בכלל משווה את זה למישהי שמספרת שהיא התחתנה בגיל צעיר מאד, כאשר היא ובעלה לא מכניסים כמעט כלום, ושקונה דירה מיד?
זכותה המלאה של צ'ילי לקבל 120,000 ש"ח ממתנות ומהוריה ולחיות טוב. חוסר ההבנה שלה את הזוגות שאין להם מקפצה כזאת בהתחלה היא המפריעה.
וד"א, חיסכון של 80,000 ש"ח שכולו מרווח עצמי, חוץ מכיסוי עצמי של לימודים, רישיון, מחיה ועוד לא הגיונית בעיניי. אני חושב שכל מי שחי במדינתנו ויודע כמה מרוויח נער בגיל הטיפש-עשרה שנמצא במסגרת לימודית מבין לבד שהסכומים הללו די מופרכים.
אני שוב מדגיש, אני לא מתכוון לתקוף את צ'ילי אישית, אבל אני חושב שגם היא צריכה להבין את המציאות בה רובנו חיים.
אני קוראת את תגובותיה של צ'ילי היקרה ולא מבינה מה אתם רוציםחכמה בלילה
ממנה????? כתבה בצורה עניינית רצינית ונחמדה וכל כולה אומרת צניעות, ללא כל התנשאות, מתארת שלו זה היה תלוי בהם החתונה הייתה צנועה יותר, מה נדלקתם עליה???וגם היא מספרת שבעלה חסך מגיל נערות... לא הכל נפל עליהם כמן מן מהשמיים...
אני חייבת להגיב כי באמת שאני חושבת שזה לא משקף את המציאותצ'ילי מתוק
אני לא נולדתי למציאות וורודה, ההורים שלי לא עובדים במקצועות מהמעמד הגבוה (מורה ואחות). אלה מה? הם חסכו כ-ל שקל בחיים שלהם כדי שלילדים תהיה נקודת פתיחה אפשרית בחיים. ההורים שלי הקציבו לי לחתונה 60,000 ₪ כולל ה-כ-ל (שמלת כלה, איפור, ציוד לבית, בגדים לשבע ברכות, הכל.) אני לא חושבת שזה סכום אסטרונומי או מוגזם. אני רואה חברות שלי שהתחתנו ולרובן היו חתונות יותר 'נוצצות'. אז נכון, היה את הצד של בעלי שהסכים לשים יותר, ובלי חשבון אבל אנחנו לא לקחנו מהם יותר (הצדדים שילמו על הכל שווה בשווה).
לגבי הסכום של בעלי, בעלי ב"ה בחור מוכשר וחרוץ ועבד במשך כ-ל התיכון בסופ"שים אצל אצל קבלן באיזור הישיבה שלו בעבודות בניה ובחופשים עבד כ-ל החופש. מה שהכניס לו הרבה כסף. מעבר לכך, כמו שאמרתי, את הכסף הוא לא שמר בפק"ם אלה השקיע בשוק ההון דרך בית השקעות. תוסיף לזה את הסכום מהבר מצווה, תוסיף את זה שהוא לא הוציא שקל כ-ל התיכון, לא בילויים, לא משחקים ולא בגדים. למעט רישיון שב"ה הוציא תוך 16 שיעורים טסט ראשון . התשואה שלו בשוק ההון עומדת על 5.2% בשנה בממוצע. ככה תקבל הרבה כסף...
ועוד דבר, גם כיום שאנחנו לא חיים ממשכורת עתק אנחנו חוסכים המון כי אנחנו יודעים שרק ככה נוכל לייצב את העתיד שלנו מבחינה כלכלית ובאמת מצטמצמים (לדוגמא אין רכב אפילו באופק למרות שיכולנו להרשות לעצמנו ולמרות שבע"ה מצפים לילד)
אגב, גם את הדירה קנינו לאחר שנה וחצי ולא מיד אחרי החתונה.
אני לא חושבת שכולם נולדו להורים עשירים שמאפשרים הכל, אבל גם אני מגיד די צעיר (בערך 15-16) כילכלתי את עצמי (למעט לימודים גבוהים וחתונה שההורים שלי חסכו לי מהרגע שנולדתי) כולל בגדים, בילויים, רישיון, פסיכומטרי, מדרשה, ה-כ-ל מכסף שעבדתי עליו. וכן, גם אני הצלחתי להגיע לחתונה עם חסכון קטן למרות כל זה...
לא ניסיתי לרגע להשוויץ או להתרברב במצב הכלכלי של הורי כי אין במה, ההורים שלי עובדים קשה כדי לפרנס את עצמם וכך עשו כל השנים. רוב הילדות שלי עברה תוך צמצום כלכלי שאלמלא זה לא היה אפשרי להורים שלי לחתן אותנו בלי להכנס לחובות.
כל מה שניסיתי להגיד הוא שבסופו של דבר, אני חושבת שהכל עניין של סדר עדיפויות ושל חריצות.
מבחינת בעלי, למרות שיש לנו דירה כרגע, הוא כבר התחיל לחסוך לדירה הבאה. אין חיסכון לחופשות מטורפות, אין חסכון למוצרים יקרים או מותרות, רק לבית. הכיוון שלו הוא לחסוך 6-7 שנים ולקנות בית + משכנתא שאותה תכסה השכירות ו... להמשיך לבית הבא. ככה ההורים שלו עשו, ככה ההורים שלי עשו וב"ה...
אוקי תודה וסליחהבתאל1אחרונה
באמת צריך ללמוד מכם.
ולדעת להיות חרוצים ולחסוך במה שאפשר.
בעז"ה...
בסופו של דבר, לא משנה באיזה גיל אתה מתחתן, צריך שתהיהayeletb9
גם אם אתה מתחתן בגיל 19 וגם את אתה מתחתן בגיל 29. יש אנשים עם נקודות פתיחה לא הכי מוצלחות בחיים שבכ"ז מגיעים רחוק, ויש אנשים עם נקודות פתיחה מכובדות מאד (משכורות של הייטק וחסכונות) שבכ"ז לא עומדים בתשלומי משכנתא ונמצאים במינוסים.
ודרך אגב, אח שלי עד היום אברך (וגם סטודנט באוניברסיטה הפתוחה) ובמשך כל הישיבה הוא עבד בעבודות שונות כמו ניקיון חדרי מדרגות, לימד ילדים לבר מצווה וקרא בשבת בתורה בתשלום. בעזרת העבודות האלה ובעזרת הכספים שקיבלו בחתונה הם קנו דירה ב-200,000 ש"ח כשנה אחרי החתונה (בלי משכנתא ואפילו שיפצו קצת) והיום מרוויחים עליה כסף.
אבל בעלך קיבל לבר מצווה סכום שחוסכים בשנה שלמהבתאל1
אני מניחה שבגיל הזה ההורים שלו עדיין קנו לו בגדים ואוכל ונסיעות .. לא?
הרבה אנשים היו רוצים לחסוך לדירה.. אבל בנתיים מנסים רק לעמוד בהוצאות הבסיסיות ביותר.
אגב בד"כ מי שלומד בישיבה לא מכניס מעל 1200 שח.. וזה עוד עם ילד.. בלי זה זה פחות.
בד"כ מי שלומד בישבה לא יכול לעבוד כי הישיבה זה משרה מלאה+.
אבל בעלך קיבל לבר מצווה סכום שחוסכים בשנה שלמהבתאל1
אני מניחה שבגיל הזה ההורים שלו עדיין קנו לו בגדים ואוכל ונסיעות .. לא?
הרבה אנשים היו רוצים לחסוך לדירה.. אבל בנתיים מנסים רק לעמוד בהוצאות הבסיסיות ביותר.
אגב בד"כ מי שלומד בישיבה לא מכניס מעל 1200 שח.. וזה עוד עם ילד.. בלי זה זה פחות.
בד"כ מי שלומד בישבה לא יכול לעבוד כי הישיבה זה משרה מלאה+.
אגב אם תסתכל טוב ב שרשור תראה שאנחנו משלמים משכנתאצ'ילי מתוק
18משיח עכשיו!
יותר התמודדות כלכלית. אבל אני ממש לא מתחרטת. כיף להתבגר יחד.
נשואים 5 שנםמשיח עכשיו!
אבל לא מציעה לכל אחד. בני הזוג צריכים להיות בוגרים ואחראים
אני 19 היא 20אריאלוש
חוץ מביקורת על גילנו הצעיר, היה סבבה לגמרי ב"ה, מי שמוכן ומתאים לו זה נפלא!
19 ו219080
מומלץ (בעיקר אם יש גב כלכלי שיכול לעזור)
וכמה שנים נשואיםקשלש
כל אחד יכול להגיד היה כיף להתחתן בגיל 6
( והיום אני בן 6.5 ) מומלץ בחום !! 
התחתנו בתחילת גיל 19,כמוני כמוך
אני הייתי בשיעור ב, והיא הייתה בשנה שניה בש"ל,
היו כ"כ הרבה התמודדויות שאת חלקן גילינו רק תוך כדי תנועה...
אפרט בהמשך...
אני הייתי בת 19 והוא 23הביצה שהתחפשה
בס"ד
אני הייתי שנה ראשונה בלימודים והוא עבד עם משכורת מסודרת
לא מציעה בכלל באופן גורף לכל זוג.
אני 19 והוא 21addi
ויש בזה הרבה מקום להיווצרות קשיים בגלל חוסר בגרות... בגלל שזה לפני תחילת לימודים וכדומה ליותר קשה לבחור כך מה שבאמת מתאים לך. צריך כבר להחשב בעוד שיקולים. ולמי שאין תמיכה כספית זה יכול להיות עוד יותר קשה.
אבל תמיד אפשר להסתדר. רק לקחת בחשבון את השיקולים והקשיים ו לראות איך מתמודדים איתם?
אני 22 היא 23היועץ
יש זוגות שבונים את עצמם ביחד מתוך הקשים של ההתחלה הצעירה ויש זוגות שאחרי שהם גומרים את הלימודים הם מרגישים שעכשיו הם מתחילים את "השנה ראשונה"
אני 20 הוא 21-Rעות-
אני אקדמאי והוא בישיבה.
הדבר הכי חכם שעשיתי עם החיים שלי.
נשואים 3 שנים עם ילדה ב"ה.
אני 18 ובעלי 20ח.י
היום אנחנו נשואים 7.5 שנים.
התחתנו בתחילת הלימודים שלי לתואר ראשון ובעלי היה אברך..
היום ב"ה אנחנו הורים לארבעה ילדים, אני אחרי תואר שני (עם תזה..) ובעלת ותק של שש שנים בהוראה..
מודה לה' יום יום!!
יש לי הסברים כיצד ניתן לשלב אך המפתח העיקרי הוא כוח רצון שזה אפשרי.
בהצלחה רבה!
19.5 והוא 20.5אל הר המוריה
שמחים מאוד בזה, לנו זה התאים.
אני הייתי בסיום שירות ותחילת לימודים, הוא בתחילת שיעור ג'.
הקושי היחיד שאני מרגישה שמפריע זה עול הפרנסה, שאני חושבת שזה לא עניין של גיל, אלא של אחריות פננסית, שזה גם זוג שלא התחתנו צעירים יכולים להגיע למצב לא טוב, לעומתינו שהמצב ב''ה טוב.
מה זה צעירים? אני התחתנתי בגיל 22 מבחינת רב החילונים סביבי44444
התחתנתי ילדה......
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..
הצביעות הזאת,
שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,
כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...
כואבהסטורי
בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום
הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.
אבל אין חרטה 😬פשוט אני..
וואומשה
ובכל זאת אתה לפחות מנסה.
מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28אחרונה
עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.
החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.
גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה
דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה
הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)
פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)
דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.
קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.
חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)
אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר