אני כותבת מנקודת המבט של הצד השני בסיפור.
אני התחתני לפני אחותי הגדולה וב"ה ילדתי לפני כמה חודשים.
זה לא המצב האידיאלי, זה לא פשוט. בכל זאת, את מין הסתם יודעת ואולי זה לא הדבר הכי טוב לכתוב עכשיו לך- אבל גם לה זה לא פשוט.
אני לא יודעת מה המערכת יחסים שלך עם אחותך, ומה המצב ביניכן- אספר לך על עצמי.
לא תיכננתי שזה מה שיקרה, ובטח שלא הכוונתי להתחתן לפני אחותי. וזה לא שאני התחתנתי ממש צעירה...
אבל ב"ה, הייתה לי סיעתא דישמיא עצומה ובסופו של דבר מצאתי אותו. והיא עדין לא. כמובן שכולם יסכימו שלא הייתי אמורה לא להתחתן רק בגלל זה, ואני חייבת לציין שהיא הייתה מדהימה ושמחה בשבילי ועזרה לי.
אבל עדין- גם לי לא היה קל. אני אוהבת אותה ורוצה בשמחתה. והאמת- זה ממש טבעי שאנשים שונים יתחתנו בגילאים שונים! למה בגלל שהחברה שלנו חושבת שהכל חייב להיות לפי הסדר,אז זה צריך לגרום לה להרגיש לא בנוח, ולהעיב את השמחה של שתינו??
האמת שיש לי עצה קצת אחרת- אולי, אם דווקא לא תברחי (לא ממנה ולא מהמחשבות) אלא דווקא תהיי איתה הרבה, תעזרי לה (הרי צריך הרבה עזרה בתקופה הזו ובטח שאחרי הלידה)- אז יהיה לך יותר טוב? אחרי המעשים נמשכים הלבבות!
זאת אחותך, ואני מאמינה שאת אוהבת אותה. ושתדעי שיש מצב שגם עליה עוברים דברים לא פשוטים...
כיום, שאני באה הבייתה לבקר עם התינוק שלי והיא שם- לפעמים היא כמובן באה, מתייחסת, מנשקת את התינוק. אבל לפעמים לא ממש... ואני יודעת שהיא בלחץ של לימודים ואולי שוב זו תקופה לא הכי טובה עם הדייטים... וכואב לי הלב.
יש לנו אח גדול עם ילדים- ובעבר כל פעם שהיה בא עם אחיין הבייתה, שתינו הקטנות היינו קופצות על האחיין שלנו, ורק רבות מי תשמור עליו יותר.
אבל היא לא ממש ככה עם התינוק שלי... ואני כ"כ מקווה שזה ישתנה לטובה בעז"ה בקרוב.
תזכרי- זאת אחותך, את אוהבת אותה! והעובר שלה ברחם- הוא האחיין שלך! ואת הדודה שלו, תאהבי אותו! אל תפספסי אותו... ותזכרי- שהוא בעז"ה יהיה הבן דוד של הילדים שלך.
תנסי לא לתת ל"חברה" והדעות הקדומות שלה להשפיע על היחסים שלך עם אחותך ועם האחיין שלך.
בסה"כ את בת 25- שזה עוד צעיר, והגיוני שקורה שהאחות הצעירה מוצאת לפני בעל ויולדת לפני. כמו שטבעי שבעז"ה כשאת תתחתני- מין הסתם יהיו בנות גילך שעדין לא יהיו נשואות...
השתדלי כמה שאפשר לשמור על היחסים עם אחותך, בשבילה ובשבילך.
בהצלחה רבה....