הי, יש לי שאלה (בעיקר) למניקות מבינכן...
ב"ה יש לי בן מקסים בן חודשיים. מבחינת ההנקה שלו- הוא ינק די יפה מההתחלה.
אמנם די נלחצתי בהתחלה שהוא לא אוכל כ"כ מסודר (לא ממש כל 3 שעות...) אבל מהר הבנתי שאין בזה חוקים, ואני נותנת לו לאכול פשוט מתי שהוא רוצה.
העניין הוא, שקורה לי לעיתים די תכופות ש-אין לי ממש חלב... אני מתרוקנת מאד בקלות.
זה קרה לי מההתחלה- גם כשהוא כן אוכל יחסית מסודר (בימים שזה כן בערך כל 3 שעות ואפילו יותר מידי פעם)- פשוט לא הצלחתי לצבור עוד חלב מהפעם הקודמת. אני מנסה לתת לו אבל אני רואה (לפי הגודל של השד) ומרגישה שהוא מנסה לאכול אבל לא ממש יוצא משהו... אם זה קרה לעוד מישהי היא בטח מבינה כמה שזה גורם לתחושה מאד קשה של תיסכול....
בפעמים שזה קורה - אנחנו מכינים לו מטרנה עד שאני צוברת שוב לפעם הבאה...
בפעם הראשונה שזה קרה פחדתי שזהו- נגמר לי החלב ועוד (חס וחלילה) לא יהיה לי יותר עבור הילד הזה, אבל ב"ה הצטבר לי שוב אחרי כמה שעות...
עכשיו כמובן שדיברתי על זה עם אנשים- משפחה, חברות. ואני מיישמת את העצות- אני אוכלת המון, שותה המון, ישנה הרבה. משתדלת להיות רגועה. ורק כשאני עושה את זה אז הכל בסדר. אבל- זה בלתי אפשרי להמשיך כך. אני צריכה לצאת מהבית!
כשחברתי הטובה ביותר התחתנה- הייתי חייבת ללכת,ולרקוד קצת. בערב הזה זה קרה...
ועשיתי לה לפני כן מסיבת רווקות אצלי בבית- וגם אז זה קרה.
מה? אני אמורה להפסיק לעשות דברים אחרים חוץ מלאכול ולישון כדי שיהיה לי חלב? אני צריכה לחזור לעבודה עוד מעט... מה יהיה אז? אני חייבת לצאת מהבית מידי פעם לקניות וכדומה...
וגם מבחינת העליה במשקל- זה לא בריא לי.
למלא את עצמי בפירות וירקות? זה לא באמת משביע אותי, לא הכי טעים, ועדין לא מרגישה שזה עושה חלב.
אני חייבת לציין שכמובן שהכי חשוב לי להניק, לפחות בחודשים הראשונים, אני יודעת כמה זה חשוב. אבל איך אני יכולה לשפר את המצב? האם זה קרה לעוד מישהי?
אשמח ממש לעזרה ועצות.