פורום חסידות ברסלב
בהנהלת:
מכתב פתיחה
איך מגיעים לפשטות ולתמימות?בת 500
להגיע לפשטות ותמימות זו עבודה לרבנים גדוליםקלוד
אדם שלמד עשרות שנים גמרא , והוא זכה לתואר של דיין ומשמש כרב מגיד שיעורים וכפוסק הלכה, הוא יש לו את העבודה הזו להגיע לפשיטות ותמימות , כיוון שהראש שלו מאוד עסוק בחישובים מסובכים ובסברות ובקושיות וככה הוא לא יכול להגיע לעבודת השם.
לאנשים אחרים, שהם לא רבנים מוסמכים וגאונים מובהקים, כל העניין של "פשיטות ותמימות" לא רלוונטי, ואף מזיק.
מה פתאום?בת 500
קוראים לך קישקשתא?liat
אתה עושה ממני צחוק! אבל לא נורא זה טוב לצחוק!בת 500
אתה רציני?!לשם שבו ואחלמה
פשטות ותמימות כשמם כן הם,
לא צריך להסביר.
להיות פשוט ותמים.
לא צריך להסביר.
להיות פשוט ותמים.
דווקא לפעמים כן צריך להסבירבת 30
מן הסתם בגלל זה ר' נחמן סיפר את מעשה בחכם ותם שלומדים ממנו הרבה דקויות.
למשל- צריך להסביר שלהיות תמים זה לא להיות אהבל וטיפש.
צריך להסביר באילו סוגים של צמתים בחיים יש בחירה שבה אפשר לבחור איך להיות פשוטים ותמימים או לא
וצריך להסביר באופן בסיסי מה זה אומר.
לכתוב אותן שטויות מניק אחר לא מוסיף כלוםאלעד
זו הדרכה והוראה לרבים,
ואתה מתחיל לעייף
אם לכתוב שטויות זה לא מוסיףקלוד
עבר עריכה על ידי קלוד בתאריך י"ג בניסן תשע"ה 01:54
עבר עריכה על ידי קלוד בתאריך י"ג בניסן תשע"ה 01:50
מה זה משנה אם אתה כותב אותן מאותו הניק.
ר' נחמן לא כתב את דבריו רק לרבנים גדוליםבת 30
אלא לכולם.
אז עבודה כזו אצל רבנים גדולים צדיקים וכו' וכו' בוודאי לא תראה כמו עבודה שלי, נניח. אבל זה בהחלט לא אומר שאני לא יכולה לעשות את מה שבכוחי.
בוודאי שזה רלוונטי לכולם, במליון ואחת פרטים בחיים- כל אחד ואחת במקרים שעוברים עליו.
תמימות ופשטות זה צורת התייחסות לחיים ולמה שקורה בהם. ומכיון שכל אחד עובר מה שעובר- בוודאי שהוא יכול לבחור לגשת לחיים לפי גישה כזאת או לא.
ויש כאלה שזה בא להם באופן טבעי יותר ובקלות יותר, ויש כאלה (נגיד אני..) שזה בכלל לא פשוט להם, אז מנסים...
איך מגיעים? אין לי מושג. באופן כללי המטרה היא לא להגיע, אלא להיות בדרך. לעבוד.
"ישמח לב מבקשי ה'"- לא ישמח לבם של אלו שכבר הגיעו אליו, אלא ישמח לבם של אלו שהם בדרך, שעודם מבקשים, וכל חייהם ימשיכו לבקש.
זה כמו התבודדותקלוד
מדברים על זה הרבה, הרבה יותר מפשיטות ותמימות.
אף על פי כן, יש גם התבודדות שלא כהוגן שלפי ספר המידות מביאה לכעס ויש אנשים שחיים באופן כזה, שהתבודדות לא מעלה ולא מורידה להם.
נגיד אותו רועה עיזים שמסתובב עשר שעות ביום בין הגבעות, יכול לעשות לעצמו זמן מיוחד ולמצוא לעצמו מקום מיוחד אבל אלו שטויות.
הוא רגיל לזה, ככה הוא באופן טבעי. אין שום טעם שהוא יעשה כזה דבר במיוחד.
וכמובן ההפך גם נכון.
מין מנהל פרוייקטים , או ראש מחלקה , או עיתונאי בכיר, אנשים כאלו שחיים במתח ובתקשורת בלתי פוסקים , לא צריכים שעה ולא צריכים מקום מיוחד, גם אם הם עושים עשר דקות התבודדות בשירותים, זה דבר הרבה יותר גדול , משעה של סתם בנאדם, אפילו אם הוא נוסע לשדה במיוחד.
^^^עם ההודעה הזאת אני ממש מסכים!די"מ
(על מה שכתבת על התבודדות)
אני לא בטוחה שהבנתם עד הסוף!בת 500
התכוונתי איך חוזרים לפשטות ותמימות
כי אני זוכרת את עצמי עד לפני כמה שנים הייתי עושה כל דבר בפשטות ובתמימות, אמנם ידעתי פחות דברים אבל הייתי תמימה ואז פתאום התחלנו ללמוד כל מיני דברים במחשבת ישראל מספר החינוך וכאלה שאומרים אם אתה חושב ככה אז אתה ככה ואם ככה אז ככה ולא יודעת מה (לא מתכוונת לזלזל חס ושלום בספר החינוך) והרגשתי שזה קצת הורס לי את התמימות וחוץ מזה מאז שנהייה לנו אינטרנט התחלתי לדעת כל מיני דברים (לא דווקא רעים ) ולא יודעת... לא יודעת אם זה קשור
עכשיו אני עדיין קצת תמימה אבל אני מרגישה שעם הזמן זה קצת עובר לי
מקווה שמישהו הבין אותי
יש מה שנקרא "התמימות שאחרי החכמה"בת 30
לא זוכרת מי כתב על זה מאמר יפה, אולי הרב שג"ר?
בכל אופן. נכון, יש תמימות ראשונית ויש תמימות שאפשר להגיע אליה אחרי שמבינים שעם כל הכבוד לחכמה- היא לא נותנת מענה שלם והיא לא תמיד מובילה למקומות נכונים וטובים.
זה קצת כמו ילד שחי בחממה הנעימה של אבא ואמא והכל טוב ופתאום הוא מתבגר ומגלה שהעולם יותר מורכב ממה שיש בבית שלו. זה טבעי, נורמלי, בריא, אם יודעים מה הכיוון הנכון.
התמימות שאחרי החכמה יש בה פן של בחירה, מה שאין כן בתמימות הראשונית.
ולבחירה הזו יש משמעות.בעיני, תמימות ראשונית היא טובה ויפה אבל לצערי קל מדי להרוס אותה היום- כמו שאת מתארת שקרה לך, אחרי חשיפה לדברים אחרים, לאו דווקא שליליים.
לתמימות מתוך בחירה אחרי הכרות עם החכמה יש בעיני חוסן חזק יותר, ואי אפשר להרוס אותה בקלות כ"כ, אם בכלל.
ומה בונה את התמימות שאחרי החכמה?בת 500
אולי הפשטות?
ואיך מגיעים לפשטות?
הצדיק שמדבר איתנו על פשטות ותמימות גם נותן את עצת העצותהדסדס
איך להגיע אליהו והיא- לייחד זמן קבוע של לפחות שעה ביום ומעומק הלב לדבר עם השם על מה שעובר עלייך- בגשמיות וכן לעשות תשובה על מה שעבר עליך מהיום הקודם-וידוי ותחנונים שיעזור להתגבר על הרע ושיקרב אליו ,וגם...לבקש ממנו אמונה פשוטה ותמימה.כמובן לשמוע שיעורי אמונה. ממליצה על שיעוריו של הרב ארוש-מחדיר ללב את האמונה הפשוטה הזאת.
בס"ד, שנים אני לומדת ושומעת וניסיתי כל מני סגנונות וכדו'. אם זה מה שאת מחפשת-קרבת השם אמיתית, אני חושבת שאין עצה אחרת.
תודה רבה לך!!!!בת 500
הבחירה. והעצות של הצדיקבת 30
או: הבחירה ללכת עם העצות של הצדיק.
כשמגיע לפתחנו מצב מסוים, ואנחנו מודעים שיש לנו שתי אפשרויות איך להתייחס אליו, בידינו הבחירה האם להתייחס בתמימות או בחכמה. מנסיון שלי, רוב הפעמים, ההתנהלות בחכמה מביאה אותנו להיתקע בקיר, בעוד התנהלות בתמימות פותחת שערים.
וכמו באמונה- כש"מתרגלים" את זה הרבה פעמים, בסוף זה מתחיל להגיע באופן טבעי, גם בלי שממש נבחר באופן מודע.
אם כך מגיעה לך תשובה רציניתliat
עבר עריכה על ידי לשם שבו ואחלמה בתאריך כ"ד בניסן תשע"ה 09:52
יש דבר שנקרא "תמימות ילדותית".זה שלב שצריך לעבור.
התשובה שלי דומה לתשובה של בת 30 רק שאני ברור יותר.
התמימות הילדותית צריכה להעלם, אין לה מקום אצל אנשים בוגרים.
תוך תהליך ההתבגרות, מתפתחים אצל אנשים נורמאליים כל מיני מנגנונים מחשבתיים, היגיון, זיכרון, תפיסה וכן הלאה. כדי ללמוד ולהבין , יש צורך במנגנונים האלו.
מי שלא מפתח את השכל, נשאר גולם, אין לו שום משמעות, לכן התמימות הילדותית , היא משהו ששייך לגיל צעיר, אבל נעלם באופן טיבעי ובריא בהתבגרות.
אבל יש עוד תמימות, והיא דבר שקשה מאוד להשיג , ומעט מאוד משיגים.
התמימות השניה, יכולה להופיע בגיל מבוגר הרבה יותר, נגיד בוודאי שלא תופיע לפני אמצע שנות השלושים.
התמימות הזאת נובעת מהבנה מלאה של תהליכי המחשבה והשכל וכן מהבנה של הכוחות שפועלים בעולם, שאין לשכל שליטה עליהם.
רק אדם שאצלו השכל מפותח מאוד, יכול להבין את התהליכים הנפשיים והמחשבתיים ולהתעלות מעליהם.
ואז הוא "מפשיט" את העולם, הוא רואה מבעד לקליפות ומבעד למסכות וזו הפשיטות התמימות שאפשר להשיג, אבל זה קשה ומסובך.
נכון אבלבת 30
כמו שכתבתי באחת התגובות למעלה.
זה שיש משהו שקשה להשיג, זה לא אומר שאנחנו מוותרים עליו. העיקר הוא שנרצה ונהיה בעבודה, לא שנגיע.
כשאתה כותב שרק בגיל כך וכך ורק בתנאים כאלו וכאלו- זה מרפה את ידי השואלת ונותן לה תחושה שאין לה סכוי ושממילא היא לא מבינה בכלל אז למה שתנסה.
זו טעות בעיני. ובעיני יש מקום של תמימות שאפשר לבחור בו ולהשיג אותו, גם אני לא אהיה ר' נחמן בעצמי.
נכון!בת 500
יצר הרע מושך אנשים להתעסק בעבודות שלא שייכות להםliat
למה ? כי כשאדם מתעסק בעבודה שלא שייכת אליו, הוא למעשה לא עושה כלום וחי בדימיון שהוא עושה ויכול לעשות.
כך היצר הרע משיג את מטרתו שהיא להרחיק את האדם מעבודתו האמיתית.
הדרך הכי קלה ליצר הרע לפתות אנשים, היא למשוך אותם לעבודות גבוהות ונעלות, שהם לא מסוגלים בכלל לתפוס אותן ואפילו הרבנים שלהם, לא מבינים בהן . במצב כזה בנאדם מבלה את חייו בלשחק ב"נדמה לי" והוא גם יכול להאמין שהוא פועל פעולות ומתקדם, כאשר בעצם הוא בסך הכל מציג לעצמו או נמצא במין פעולה של תנועת נוער.
מה שאנחנו לומדים מרבי נחמן, זה שלרוע אין שום כוח בעולם האמיתי, אבל קל לו מאוד לשטות באדם.
לכן מה שאת מציעה הוא גם רע וגם מוטעה.
אם את מדברת עם נער מבולבל ומוצף הורמונים על עליה לעולם האצילות או מספרת לילדה מתבגרת ומעורערת על פשיטות ותמימות , את פוגעת בהם ומזיקה להם.
אין להם שום סיכוי להגיע לעבודות האלו, אבל גם את העבודות שהם יכולים לעשות, הם לא יעשו , כי את מילאת להם את הראש בפנטזיות על מדרגות גבוהות ועל עולמות עליונים.
אבל בדבר אחד את צודקת, את לא רבי נחמן וגם לא תהיי, עם כל זה,יש לך את העבודה שלך, שאת יכולה לעשות ואת יכולה להצליח בה.
סביר להניח שעבודה שלך, היא הדבר אליו את מתחברת פחות מכל.
בקיצור, אני ישתדל מה שאפשר וינסה לעשות התבודדות!בת 500
אחלהliat
טוב, לא ממש ציפיתי לתגובה אחרת ממך...בת 30
א. ממש לא מילאתי את הראש בפנטזיות. או שלא הבנת מה שכתבתי או שלא רצית להבין.
ב. האמירה שבשורה האחרונה יוצאת מתוך נקודת הנחה ש....? שאתה מכיר אותי? שאתה יודע מה העבודה שלי? שאתה נכיר את נבכי אישיותי מתוך הודעות בפורום?
לרב עופר ארז יש תעלול מאוד נחמדliat
שואלים אותו כל מיני שאלות , שהשאלה הזו על הפשיטות והתמימות היא עוד בסדר לידן.
שואלים אותו דברים בסגנון של "איך מגיעים לגילוי אליהו, ואיך מגיעם למדרגת "כמוני ממש" ואיך נמגברים על כל התאוות.
כאלו שאלות.
יש לו תשובה קבועה ומאוד מוצלחת
הוא אומר להם שהמדרגה הכי נמוכה שהאדם יכול להגיע אליה, זה המדרגה של העדר הקפדה.
ככה הוא מסביר להם, הוא אומר שאם הם הצליחו להגיע למצב שאין שלהם שום ביקורת על אף אחד, הם לא כועסים, הם לא מוצאים פגמים בשום אדם, לא יוהודי לא גוי לא ערבי, אלא הם בסדר עם כולם, אז הם הגיעו למדרגה הכי תחתונה מכל המדרגות הרוחניות ומכאן הם יכולים להתקדם.
אבל אם יש להם איזו טענה או ביקורת או כעס, סימן שהם עוד לא הגיעו לאף מדרגה רוחנית וכל מה שהם יכולים לעשות זה להתפלל לאלוהים , שיסיר מהם את כל ההקפדות וכל הכעסים, ככה שלא יהיו להם שום טענות לאף אחד.
והרב עופר ארז, אומר להם את זה בנימה כזו, כאילו הוא מחכה שהם יעדכנו אותו אם הם הגיעו למדרגה הכי נמוכה.
ומיותר לציין שאף אחד לא חזר אליו ואמר שהוא כבר הגיע.
מה????????בת 500
בדיוקliat
די.... אני לא מתייחסת לתשובתך ברצינותבת 500
כמו שאת לא התייחסת לשאלתי ברצינות
אני לא חושב שזה נכון, מה שהרב עופר אמרלשם שבו ואחלמה
אפילו משה רבינו נכשל בדקות בהקפדה
להיות בהעדר הקפדה יש בזה מדרגות
וגם צדיק בכל מדרגה עלול להכשל בכעס
בדיוק!בת 500
הרב עופר עושה את הדבר הכי חכם והכי חשובקלודאחרונה
הוא מונע מאנשים לעשות שטויות,
הוא מסיט אותם מהנטיה שלהם לחפש אורות גבוהים וכל מיני עבודות מסובכות שלא שיכות אליהם והם לא יגיעו אליהן אף פעם.
זה לא משנה איך הוא עושה את זה, העיקר שהוא אומר להם מה שמשפיע עליהם.
האמירה שבשורה האחרונהliat
כאילו שזו בעיה.
את יכולה ללמוד את מעשה בחכם ותםבת 30
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!