אני קורא ספר בשם "על הדברים החשובים באמת" מאת חיים שפירא.
הוא סיפר שם על סקר שהוא עשה: 5 דקות כדי לכתוב מהם הרגעים המאושרים ביותר בחייכם, ולדרג אותם לפי עוצמת האושר.
הוא חילק את התוצאות לפי גברים ונשים, והבחין בהבדלים משמעותיים בין הגברים לנשים.
הוא מביא גם סקר שבו גברים נשואים נתבקשו לנחש מה האישה שלהם תבחר בתור הרגע המאושר בחייה. לצערי הרב הוא לא מביא סקר הפוך, שבו הנשים נשאלות מה הבעל שלהן יבחר.
(סקר: בנים, נסו רגע לנחש מה היתה התוצאה המובילה אצל נשים נשואות+, עוד לפני שתקראו אותה.
בנות, נסו רגע לנחש מה היתה התוצאה המובילה אצל גברים נשואים+, עוד לפני שתקראו אותה.
כשאתם עונים על הסקר, כתבו אם זה בן או שזו בת)
רוב תוצאות הסקר של "מה אשתך תבחר" היו קשורות בגבר, בשלבים שונים של ההיכרות שלהם: כשהיא הכירה אותו, פגשה אותו, קיבלה ממנו הצעת נישואין, התחתנו.
מנגד, רוב תוצאות הסקר של "מה הרגע המאושר בחייך" לנשואות+ היו - באופן מוחץ (הוא כתב שלא היתה כמעט שום התפלגות) - הרגע שבו הביאו חיים לעולם.
הוא לא מביא תשובה שהיא תשובה מובילה אצל גברים, ואם אני מבין נכון אין כזו בצורה בולטת מספיק. התזה שלו שם היא שגברים מוצאים את האושר בדברים קטנים מאוד (אפילו ברמה של - הרגע המאושר בחייו הוא גול שהכניס שחקן מקבוצת ההכדורגל שהוא אוהד), והם לא צריכים דברים גרנדיוזיים בשביל זה. לעומתם נשים אינן מסתפקות בדברים קטנים, והן מוצאות את האושר שלהן בדברים הגדולים. בין אם הבנתי נכון שלא היתה תשובה מובילה ובין אם לא - הספר לא מספר על תשובה מובילה, ולכן זה פחות משנה לענייננו.
אני מודה שגם אני, לפני שראיתי את תוצאות הסקר של הנשים, ניחשתי בקטנה שזה יהיה משהו שקשור לרגע שבו הוא והיא החליטו שזה זה. אבל למען ההגינות, אציין שאם הייתי נשאל מה הייתי עונה בעצמי בתור נשוי - הייתי עונה גם כן שכנראה אבחר ברגע שבו החלטנו שזה זה (מממ. לא בדיוק, אבל זה מה שהייתי עונה בסקר. ולא כדי לסבן את הסוקר, אלא כי הדבר הראשון לא נחשב. עזבו את זה).
זה עורר אותי לחשוב...
האם אנחנו מנסים להשיג את האושר הגדול ביותר כשאנחנו מתחתנים? אולי בעצם אנחנו מנסים להשיג שזה יהיה רגע האושר הגדול ביותר לבן/בת-הזוג, כלומר - לקבל את התחושה שאני הכי נחשב/ת בשבילו/ה?
או שאולי הנישואין הם רק אמצעי מבחינתנו להשגת דברים אחרים, שהם אלה שיתנו לנו את האושר?
אשמח גם לתשובות מכיוונים אחרים, ובמיוחד אם יש למישהו תשובות עפ"י מקורות, שיעורי תורה וכדו'.