לא שייך לומר מה אני "צריך להבין" בזה, שהרי כאבא לילדים גם כן, אני יודע שאפשר שילדים פשוט לא יצפו בדברים כאלה..
אז אם "הילדה שלך צופה בזה לצערך הגדול" - יפה שאת תופסת את הצער שבזה, על אף שאת מעידה שאתם "לא דתיים", כי זה באמת שייך לתובנה אנושית בסיסית. המעשה הבא, הוא פשוט לא לתת לה לצפות במה שאת חושבת ש"שוטפים לילדים את המוח" - ולא לבוא אח"כ לתת "עצות" מתוך מציאות מעוותת כזו במקום להתמודד עימה מראשיתה.
לגבי הגיל הנורמלי להתחתן - זה כרגע אינו הנושא. הנושא הוא המציאות הנוכחית. האנשים ה"מתוסבכים" אינם אלה ששומרים על טהרתם ומתחתנים בתום לב. אלו (כמובן בבידוד נתונים אחרים, שיש לכל אדם) בונים את הבתים הכי טובים.
התסבוכים הם של כאלו שלא למדו איפוק מינימלי בילדותם, והורסים את סיכויי העתיד שלהם, בשביל "חושניות" שלא מתוך נישואין. אהבת אמת אינה "חושנית", כלשונך, אלא עומדת בפני עצמה. אהבה שאינה תלויה בדבר. ובגלל זה היא יכולה להתבטא גם בביטויים כאלו, מתוך מחוייבות ונישואין ומשפחה וקדושה וטהרה. המסר אינו "להתנזר", אלא לא לנהוג בפריצות, ללא נישואין. ה"כבויים" האמתיים, זה אלו שמבעירים את עצמם בחיצוניות זולה. הם אלו שאינם יודעים מהי אהבת-אמת, בגלל זה (הם גם מדברים בשם ה"אהבה הבריאה"..).
מוזר מאד, איך אנשים שיודעים להסביר על הצורך לא לבזבז כסף כדי לחסוך למטרה כלשהי - אינם מבינים את הצורך הבסיסי לחסוך ב"סיפוק הרגע" לפני נישואין, ולא להרוס את כל הראשוניות שבנישואין. ואחת התוצאות המרות של "תרבות" מעוקמת זו, היא שכבר איבדו את החוש הזה, נכות.
"מרומי גילך" אינם יותר ממרומי גילי... ולא ציפיתי ל"הסכמתך" בענין הזכות והטוהר. אמרת ש"אינכם דתיים" ולצערי הרב, דברים שהיו פעם מובנים אצל כל אדם תרבותי, היום אינם כך אצל חלק מהאוכלוסיה. מי שאינה חשה את הגועל שבאמירה הזו "לגור ביחד".. בחור ובחורה שאינם נשואים - אז היא מעולם תרבותי אחר לגמרי ממה שאני מדבר. לי פשוט שהדיבורים הללו זה ממש איבוד של דברים הכי בסיסיים, איבוד בושה, הפקרות גמורה. אבל אמרתי - מי שחי בתרבות כזו, כבר איבד גם את היכולת לחוש את זה. אחת האבידות הכי גדולות שיכולות להיות. אמרת שאתם "לא דתיים", מכבדך, אך חושבני שאין לך לצפות שדברייך בענין שהוא כ"כ מהותי ובסיסי בכל ההווי היהודי ימצאו כאן אוזן קשבת.
וברור לגמרי, שה"בגידות" וכו' - בעיקרן דווקא ב"תרבות" הזו שעליה את מדברת. ממש מגוחך, היפוך-המציאות, לומר שזה כדי "למנוע סבל, עגינות, בגידות, גירושין"... אותה "תרבות" עלובה, שמחנכת "לנסות" בין בחור לבחורה (עד שהסמרטוט נמאס ולוקחים אחרת..), היא-היא זו שהוזילה את ערך המחוייבות והקשר בין איש לאשה, את מוסד הנישואין. היא אם-הבגידות וגורמתן. היא הגורם העיקרי לריבוי גירושין גם במצבים שאין סיבה מיוחדת.
ואני מציע לא לחזור על הטעות שכרגע חזרת בך ממנה, מהודעתך הקודמת, ולהסתמך שוב על "כתבה שקראת על המגזר הדתי"... שנכתבה באופן מגמתי ברור, כדי להרוס ולהשמיץ.
ובכלל, "מגזר דתי", זה מי שנוהג לפי רצון ה' באופן כללי. זה לא "עדה"... ומי שמתנהג בענין הכי בסיסי הזה, ההיפך מדרכה של תורה, ההיפך מהיהדות וממוסרה והתנהלותה הנורמליים, מהרגשות הכי ראשוניים הטבעיים לעם ישראל - אז זה לא "מגזר דתי". זה לכל היותר אנשים שעשו עליהם כתבה לצרכי הסתה, והם בכ"ז אוחזים מכמה מנהגים דתיים. נו, הנה גם את כותבת על עצמך שמפריעים לך דברים שלאחרים "לא דתיים" פחות מפריעים (תכניות בטלוויזה וכד') - אז כנראה שעם ישראל זה לא רק "מגזרים" חד-משמעיים.
ולשון-הרע וכו', הם אכן גם דברים שראוי להיזהר מהם, זה לא עושה דברים נוראיים, לפחות חמורים. ובהיות שאת "מציעה לדתיים" על מה לייסר את עצמם, מציע לך שתתפסי שה"דתיים" בונים את מוסרם על מה שהתורה אומרת וטבעיותו הנורמלית של עם ישראל מעולם - ולא על מה שמישהי כותבת בגלל שזה "שנות האלפיים" ויש תוכניות בטלוויזיה. והנושא הזה, חמור בהרבה מהדברים האחרים ש"הצעת" עליהם, עם כל בעייתם, כולל בהשלכותיו הקריטיות.