ממממ ממש קיוויתי שזה לא יקרה...אנונימי (פותח)
היי יהודים יקרים.
אשמח לעצתכם הבוגרת והנבונה. ותבורכו מפי עליון...
האינטואיציה הנשית שלי הביאה אותי לדעת שלאחי הקטן והחביב יש חברה או משהו, ויש גם הוכחות.
שלחתי לו אסמס חביב באמצע החיים של "תשמור על עצמך חמודי, טוב?"
והוא שיחק אותה וזה כאילו לא מבין... ולא רציתי לדחוק אותו לפינה אם הוא רוצה שישתף מעצמו. רק להגיד לו שאני אוהבת אותו בכל מצב ושגם אכפת לי שלא יעשה שטויות, ושאם הוא רוצה להתייעץ שיתייעץ. [אמרתי לו בחביבות] (ברור לו שאני לא יעודד דבר כזה, אבל רמזתי לו שבכל מצב אני לא נושכת. גם אם אכפת לי ממנו)

אני לא רוצה לקחת לו את העצמאות שלו. ואני כן ארדם בלילה למרות זאת.
אבל הוא אחי. ואני אוהבת אותו. ואכפת לי מהעולם הזה שלו ומהעולם הבא שלו. ואני רוצה בשבילו שיהיה צדיק (וגם בשביל הקב"ה).
ואני חוששת... כי הוא גבר. והוא נראה טוב. והבחורה ההיא עם חצאית מעל הברך.......... ונשים זה עם מסוכן (אני מכירה את עצמי פשוט).
ולא רוצה את זה.
הוא רומנטיקן כזה ואני גם חוששת שיפגע מקשר לא נאות, וגם חוששת שינצל בתור גבר. בכל מקרה הוא לא יקיים את ההלכה.
אני אוהבת אותו

השאלה המתבקשת היא, מה בתור אחות חמודה, בכורה, שמשתדלת להיות אחות לא מציקה למרות האופי הבכורי שלה, יכולה לעשות בנידון?

(תשובות כגון - "אין לך מה לעשות" אפשר לחסוך. תשובה לא נכונה...)

להתייחסותכם אודה... בתודה רבה מראש בשם כל ישראל.
נקודה נוספתאנונימי (פותח)
הוא לא בגיל נישואין.
שה' ישמור עליו אמן...
לשוחח איתוד.

בחביבות, באמיתיות.

להסביר כמה טוב להגיע לנישואין כאשר אין "משקעים" רגשיים ברקע. בראשוניות.

ושבגיל זה עוד אי אפשר לדעת שזה "יהיה רציני", וגם לא שייך לסחוב הרבה זמן.

אז על אף הרצון ל"נפש קרובה", כדאי להתאפק. ובשביל זה - צריך ממש "לחתוך", אחרת יהיה קשה לו יותר להפסיק.

ואפשר גם לומר, שבתור בחורה את יודעת שה"שפה" שונה מאד. והוא אינו יכול בשלב הזה לתפוס באמת מה יש בראש שלה. ובפרט בגיל הזה, שכל אחד צריך להיבנות עם האופי המיוחד לו. אז שווה כעת לגמרי להסיח את הדעת - לעסוק בבנין עצמי; וכשיגיע הזמן להתענין לצורך בנין בית, הוא מאד ישמח שכך עשה.

כמו כן, אם יש בו יראת שמיים, אפשר להוסיף - בלי להאריך הרבה - שגם מבחינת התפיסה של היהדות, צריך לשמור מרחק בין בנים לבנות כשזה לא כבר ממש לצורך נישואין.

יישר כח על האיכפתיות המוצדקת.

השאלה הגדולה היא האם הוא יקשיב לך אם תשוחחי איתו?אביוס
הוא מקבל ממני הרבהאנונימי (פותח)
אבל זה תלוי בגישה...

אם הוא עכשיו בקטע של ללכת עם היצר שלו או עם משהו אחר... (אני לא חושבת שנפש קרובה זה הנושא כ"כ) אז אני לא יודעת מה לעשות.

בזמני מה שעזר למחנכת שלי למנוע שטויות כאלה זה שהיא הכניסה לי לראש שאין דבר כזה, ושזה ניצול. ואז נגעלתי בזמנו מכל גבר שני ברחוב.
אז למרות שזה עזר, אני לא רוצה לעשות את זה בדרך הזאת. כי הוא גם גבר, וגם גדול יותר ממה שאני הייתי בזמנו.

ההתלבטות היא אם לדבר איתו על זה בלי שהוא מעלה את זה מעצמו. כי אני לא דיברתי איתו על משהו ספציפי כדי לתת לו פתח מילוט אם לא מתחשק לו לדבר איתי על זה.
הוא כנראה הבין שאני מבינה (למרות המשחקים), ואוהבת, ושאכפת לי ממנו באמת.
אולי הוא יחשוב על זה...
השאלה היא מה גורם לגבר צעיר שאני לא בטוחה שהוא מספיק מאמין בכח התשובה וההתחדשות להבין שגם אם הוא נפל במשהו, הוא עדיין יכול לחזור בתשובה ושלא הכל אבוד לו... (לא כמו שהיצר משכנע אותנו לפעמים)

אני חוששת שהוא נפל, ולכן מרשה לעצמו. ואני לא רוצה לחשוב על הגרוע מכל.

בכל אופן כנראה שאשאל את הרב הגאון שלי מה אני יכולה לעשות בתור אחות - גדולה - (לא רוצה להפוך לסוג של אמא מציקה)...

[תודה גם לך דן. בכ"מ מעריכה את ההענות שלך]
הסמיילי- טעות.אנונימי (פותח)
(אישה )
מהד.

שאני כתבתי, זה מה שאני חושב שאחות גדולה יכולה אכן לעשות.

אחות - זה בהחלט כח. גם יש לה מה לומר, גם היא בת, וגם זו קרבה טובה לענין.

ויתכן שאת "חוששת" מעבר למציאות. אם הוא בחור דתי, וזה גם לא הרבה זמן, לא חייב ש"נפל" או כד'. ואפשר בהחלט לדבר על "נפש קרובה", כי יש צד כזה, גם אם מעורב גם יצר. ועל זה - אפשר לדבר. ואגב ש"מסבירים לו" מה הוא בעצם רוצה - ניתן גם להסביר שכעת לא שייך וצריך לחתוך חד, בגלל הפיתוי שאינו בזמן..

לא כתבתי דברים בעלמא.אנונימי (פותח)
כתבתי דברים מידיעה... אני לא בן אדם חרדתי. יש לו מכשיר עם אינטרנט לא מסונן ואני יודעת מה קורה איתו (וחוץ מלהתפלל עליו ולהתחזק בעצמי העלמתי עין כי זה לא יעזור), וגם מכירה אותו מספיק בשביל לעשות 1+1 ולדעת כמה הוא נגעל מצד אחד, וכמה הוא מיואש מעצמו מצד שני. (גם אם משתדלת לא להתערב בעבודת ה' של אחרים)
אבל בתור אחות לא נעים לי להיכנס איתו לשיחות כאלה.

ומה שאני חוששת לומר לו ישירות כי אני לא רוצה לגרום להפך. לא סתם שאלתי...
לא רוצה שישחית את עצמו. הוא ילד מדהים.

תוהה אם יש מה לעשות עם הצד השני (הנערה). למרות שלא נשמע לי.
באמת מצער..ד.

מסכן. זה לא פשוט (וזה לא שייך "לא להתערב בעבודת ה' של אחרים".. אדרבה, מצוה דאורייתא של "הוכח תוכיח את עמיתך", אם היית יכולה אכן להסביר לו. וגם סתם להציל אותו, כמו שהיית מנסה מן הסתם מכל סכנה), ה' יעזור. הלוואי שתצליחי לעשות מה שצריך.

אשמח אם אחרי שאת מוצאת תשובה תעבירי אותה אליoribz567

כי אני מדריך בסניף בנ"ע ואני רואה על עצמי שאני נמשך דווקא לקומונרית שגדולה ממני בארבע שנים...

אז אשמח ממש שאחרי שאת מוצאת תשובות תשלחי לי אותם למייל oribz56@gmail.com

תודה רבה!!!

בסדר... בע"ה אשריך צדיקאנונימי (4)
אם תוכלי לפנות אליי לאישי אפילו מפצל"ש אני אשמח...shira935

אם לא... לא נורא...

אם הקשר ביניכם באמת טוב וזה ואם יש זמן ופנאיshira935
אולי תסעו לאיזה מקום לאכול אולי, או לוידעת מה, מקום כייף כזה... ותדברו... פתחי את זה איתו... תלוי כמובן באופי... את יודעת...
לדבר לפי דעתי זה פיתרון מאוד טוב...
אם הוא מאוהב בהאנונימי (פותח)
יהיה קשה לעצור את זה...
מה צד ההורים שלכם בעניין?אנונימי (3)

הם מסוגלים לעשות משהו? להשפיע?

אני מקווה שהם לא ידעו ושזה יפסק לפני שאמא שליאנונימי (4)
תקבל שדרים לחיישנים שלה...
יזיק לבריאות שלהם, לחינוך שלו ולשלום בבית... (אולי התפילות של אבא שלי יועילו... אבל הוא גם ככה מתפלל עלינו)

ובעניין התוכחה וההתערבות, אני לא יודעת להוכיח. ואף אחד בדור הזה לא יודע להוכיח.
"ומצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע..." .....
אני משתדלת לא לחפור לאנשים ביראת שמיים שלהם בכח, זה שלהם. ו"מה ששנוא עליך וכו'..."

אבל "מצווה הבאה לידך, אל תחמיצנה..."
מידע שמגיע עד אלי בלי שאני מתאמצת בשבילו, ברור שאני מוכרחה לטפל. ו"מי יודע אם לעת כזאת.." ()
בע"ה נזרום כבר...

(הוא לא כ"כ מסכן ב"ה... אבל בהחלט חבל עליו. הוא יכול להיות כלי מעולה...)

תודה לעונים, בשורות טובות...
נראה לי שאחד הכללים החשובים זה קודםaima

עשה טוב ועל ידי זה, סור מרע.

אם תוכלי למצוא לו תעסוקות חיוביות ויצירתיות שהוא יצטרך להתאמץ הרבה אבל הוא יהנה מחדוות העשיה. דברים שימלאו כמה שיותר מזמנו.  זה כבר יהיה פתח גדול לתיקון בלי לדבר על שום דבר באופן ישיר.

הוא מעסיק את עצמו מעולה...אנונימי (5)
תזכרי שגם ה' יתברך יכול להתערב, ולמרותלשם שבו ואחלמה
זאת מאפשר לו בחירה חופשית ומאפשר לו לחטוא

כנראה שהאמון של ה' הוא גבוה רואה למרחוק....

מה לעשות שלפעמים באמת אין מה לעשןת, אבל תזכרי שלתפילה שלך יש כח, ולהרבות בתפילה זה דבר משמעותי שיכול לעזור מאוד.
ועדיין, ה' נתן לנו בחירה חופשית, סמכי עליו שהוא ידע מה הוא עושה...
אני לא ה'...אנונימי (5)
עמ"י ערבים זה לזה... וכמו שאכפת לי מעצמי, אכפת לי ממנו.
גם לי הוא נתן בחירה חופשית, זה לא אומר שבגלל זה אני אתן דרור ליצר שלי. כך גם לא לגבי אחי...
אני לא מתכוונת לשלול ממנו את הבחירה, להפך... שהבחירה תהיה שלו רק בתוספת ההמלצה החכמה שלי.

בע"ה אתפלל... תודה
גם לה' אכפת מאודלשם שבו ואחלמה
התכןונתי לומר שאם יש מה לעשות צריך וחובה לעשות כל מה שאפשר
אבל חשוב לזכור שאם אין מה לעשות, לא צריך להיבהל, כי גם זה חלק מדרכי השגחת ה'
בסדר גמור... תודהאנונימי (5)
תגובה מעולה~א.ל

ספרימקיין

לו סיפור ששמעת אתמול בעבודה 

"אתה לא מאמין מה שמעתי היום,

אחות של מישהו מהעבודה, צעירה מאד

החליטה לשמור הריון ועכשיו החבר שלה

משלם מזונות בגיל 18. והוא עובד בלילות כדי לשלם את זה.

ואז היא זרקה אותו והוציאה לו צו הרחקה

אני אומרת לך נשים זה דבר מסוכן.

אנשים תמימים יכולים בשניה אחת להרוס לעצמם את החיים.

מממ תודהאנונימי (5)
אני נגד שיטה של הפחדות, במיוחד כשהסיפור לא אמיתי...
לא זאת הסיבה שהייתי רוצה למנוע ממנו ליפול...

תודה בכל אופן
את בטוחה שהוא יפול?אביוס
ז"א, חברה זה לא דבר כזה נורא.... למה לצאת מנקודת הנחה שנשים זה עם מסוכן? אז יש לו חברה, אז מה, הייתי הולכת יותר לכיוון של איך אפשר להיות חברים בקדושה כלשהי, ולא לוותר לגמרי על החברות,כי בסופו של יום הוא בחר בה לפחות לתקופה הזו של חייו.
לא בטוחה בשום דבר לגבי העתידאנונימי (5)
מבחינתי ליפול זה גם לא לישמור נגיעה.
ואם הבחורה לא שומרת על ההלכה ולובשת חצאית מעל הברך, אני לא מצפה שהיא תשמור עליו.

ואני, שנפגשתי עם בחורים יראי שמים באמת, במצב שהיה להם קשה, אני זאת ששמרה עליו. בחור ירא שמים במצב רוחני גבוה! במצב של מלחמה.

אז יש חשש.

חברים בקדושה? אין דבר כזה כשזה לא למטרת נישואין...
זה לא רציני, ואדם צריך לבחור לעצמו את החברים שלו.
אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה, אם אתה מסתובב עם בחורה שלא שומרת על ההלכה... ...
הוא חייב לוותר לגמרי על החברות אם הוא לא רוצה ליפול.
בן כמה הוא?אביוס
זה פחות משנה בן כמה הואאנונימי (5)
הוא לא עומד להתחתן בקרוב...
והוא לא בגיל ובבגרות לנישואין..
אם הוא כבר לא קטין, אולי הוא חושב שהוא כןאביוס
בשל לזוגיות?

בכל אופן, במקומך, הייתי נוקטת עמדה של מקשיבה ולא של מייעצת. יכול להיות שמהמקום שלו דברים נראים אחרת.

בהצלחה.
אמיתי.מקיין

מבוסס על 2 מקרים אמיתיים.

לשיקולך.

הוא כבר יודע שנשים זה עם מסוכןאנונימי (5)
הוא אמר את זה בעצמו אחרי שסיפרתי לו על מהלך שעשיתי. (לא דומה לסיפור שלך, אבל בהחלט מהלך נשי)
אולי אשתמש בסיפור שלי...
מה אם להזמין את שניהם לכוס קפה? ארוחה ?זקנת השבט

אולי תפתחי לאפשרות אחרת? כלומר אם הוא בן 16, אז יש בן 16 שלא מוכן לנישואין , ויש בן 16 שכן . לא צריך לחשוב מרובע. 

אבל מה אם  סתם להכיר אותה ? גילוי נאות :  אני לא הייתי מתערבת -אבל אני לא דתייה. 

להתפלל עליו-מועיל יותר מכל השתדלות שבעולם!הדסדס

אני קוראת את זה עכשיו עם דמעות בעינייםאנונימי (6)
אני עשיתי את מה שאת כל כך חוששת שאחיך יעשה.
כן. מה ששמעת.
את חוששת מנגיעה? נפלתי בזה.
את חוששת מ*הנורא מכל*? גם בזה נפלתי.
כן. אני דוסית כזו שמי שיראה אותי לא יעלה על דעתו שעשיתי את זה! כן אני נפלתי בזה! ואף אחד לא יודע את זה ובעזרת ה׳ גם לא ידע את זה!. רק אני והבחור. וה׳....
ואני דוסית ומתלבשת צנוע. אבל נפלתי . מה אני יכולה לעשות? לקום ולהתפלל? ניסיתי. זה לא עזר. עדיין לא. אני עדיין לא שם. כי אני רוצה את זה. אני רוצה את החיבוק הזה. אני כל כך זקוקה לו! אף אחד לא יודע איך אני זקוקה לחיבוק הזה.
חיכיתי להעלות את הנושא הזה בפורום הזה. לא ידעתי מתי ואיך לפתוח. לדעת *באמת* אם יש פה מישהי שמכירה בנות שהתחתנו לא בתולות. כן. גם אצלנו הדתיות. אני חשבתי שאני היחידה שזה קרה לה אבל כנראה שלא. אז אני לא אתחתן בתולה. יבוא לי מישהו לא שמור. שנפל גם. אנחנו נתחזק ביחד. וכואב לי לרשום את זה ככה. באמת. זה לא קל לי....
אתם יכולים לכעוס עליי, להתרעם, להטיף מוסר, אבל לא זו כוונתי. אם הייתי פותחת שרשור כזה, לא הייתי רוצה הטפות. הייתי רוצה עידוד. לא להגיד "זה בסדר , תמשיכי". אני יודעת שלא. אבל לא להגיד שזה *לא בסדר*.... אפילו לא לומר כלום. רק לדעת אם עש עוד בנות שהתחתנו לא בתולות.
איך נפלו גיבורים?
אפשר ליפול. בקלות או לא... זה קורה. אבל הכי חשוב לתת כתף ואוזן ולא להטיף.

זהו.
ועוד משהואנונימי (6)
להזכיר- אני דוסית. אז נכון ירדתי קצת ברמה הרוחנית אבל אני עדיין מתלבשת צנוע. כמה מפתיע. את זה לא שיניתי.
ואני כן אוהבת שבתות מרוממות ושירים חסידיים וכדומה, אבל בנקודה הזו נפלתי.
בבקשה, אל תנסו לשנות אותי עכשיו, אני ניסיתי בעצמי אבל היצר חזק. תעודדו אותי איכשהוא... לא יודעת איך. אבל אל תטיפו. אם אין משהו טוב לומר- אז פשוט לא לומר כלום. אני גם ככה במצב רגיש...
משכני אחריך נרוצה - הביאני המלך חדריו נגילה ונשמחה בואלי בלי

עייני בהקדמה של המלבי"ם לשיר השירים שנקרא בקרוב בבית הכנסת

ותראי שזו הדרך המוכנה עבור האדם ליפול ולקום ליפול ולקום .

לגבי מה שהיה, כרגע אין בחירה ולכן זה לא חשוב

לגבי מה שיהיה יש בחירה ובזה צריך להתמקד

כדאי להוציא כוחות בעבודה עבור מצוות כמו הכנות לחג וכו

ולגוף העניין מומלץ לבדוק מה היה המניע ולהשתדל לסלקו.

ולסיום : כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו

כנראה שיש לך כוחות מיוחדים

ועתיד גדול בעז"ה.  

חזרה על המשפט סיום בבקשה?אנונימי (6)
ואני עדיין לא מצליחה להוציא לי מהראש שאני לא אתחתן בתולה. זה לא קל. כאילו אני היחידה בארץ שמתחתנת ככה...

ותודה רבה...
את מהממת! תראי כמה צער את מרגישה..אנונימי (8)

ה' גם רואה את הצער שלך ויודע שאת מתחרטת חרטה גמורה. הוא בוחן כליות ולב..

הוא יודע כמה כואב לך ורוצה אותך. את הבת שלו..

בטוחה שתזכי בחתן צדיק, צנוע עם מידות טובות.

ממקום כזה את יכולה לעלות, להתקדם ולהגיע קרוב מאד לה'.

צריך להיזהר לא להישאב למקום של "קטנות" כי זה לא מוביל לשום מקום, רק כלפי מטה.

את יכולה לקבל על עצמך דבר קטן להתחזק בו, וה' ישמח אותך!

שולחת חיבוק גדולנשיקה

לא הבנתי את הכותרת של תגובת אנונימי שדיברה על הנפילהאלי בלי

אני?אנונימי (6)
אני קוראת את זה עם דמעות בעיניים כי זה מזכיר לי את הנפילה שלי.
האחות מאוד חוששת ממשהו שעלול לקרות. ולי זה קרה.
וזה לא נעים... החשש הזה של מה יגידו ומה יחשבו.
שמעתם על מקרה כזה ממישהו קרוב? חבקו אותו!
הלו , זה שנות האלפייםזקנת השבט

לדעתי זו לא אשמתך . הדתיים הלאומיים צופים בסרטים מלאים בנשים שנראות נפלא ,מאושרות ו ...מחובקות . יש תמיד איזה סיפור אהבה . צופים בפרסומות בטלויזיה , זוגות מאושרים , מחזיקים ידיים , זה זועק מכל מקום , המיניות , הקשר בין איש לאישה , ואז מצפים מאנשים צעירים "לשמור את עצמם ". לדעתי זה סוג של התעללות בצעירים. אני הרבה יותר מבינה את החרדים , שממש מתחבאים מהתקשורת , מהפרסומות , ומההשפעה הזו, וכדי להקדים תרופה למכה דואגים להתחתן צעירים . אם "נפלת" , זה כי זה לא נורמלי להיות בת עשרים ומשהו בלי מגע אנושי. תרימי את עצמך , את לא סוג ב' . את לא חייבת דווקא מישהו שיש לו ניסיון מיני -ואת גם לא "תזכי" אם תכירי מישהו בלי נסיון . אין שום קשר בין השניים .  תמשיכי הלאה כאילו לא קרה כלום , ותחפשי בחור טוב עם ראש עגול ולא מרובע .  מה שהוא עשה לפני שהוא הכיר אותך פשוט לא מעניין  אותך , וגם זה לא צריך לעניין אותו . ואם הוא חופר לך בעניין הזה , זה סימן טוב להתרחק ממנו . 

מלא סילופיםד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח בניסן תשע"ה 00:27
[לא קראתי מה שלפני כן, אלא את התגובה הזו, ומה שמישהי הביעה צערה על נפילתה] 

"הדתיים הלאומיים" - זו הוצאת שם רע על ציבור שלם.

ומי שכ"כ טיפש לחשוב שה"זוגות המאושרים" בפרסומות הם באמת כך - בעיה שלו.

ומציע שמי שאינה אוחזת מתפיסת העולם הבסיסית של התורה - שמצד האמת אכן שומרת על הנורמליות של האנשים ואינה נותנת להם לעוות את טבעם הנורמלי בגלל איזו אופנה עכשווית של טלוויזיה - לא תיתן ציונים לתביעה האמיתית מאנשים "לשמור את עצמם".

אך בודאי שנכון שכל אחד צריך לשמור את עצמו - ולא רק "חרדים" - מגירוי יצר הרע בעצמו, ע"י כל התת-תרבות המעוותת הזאת.

ומי שחושב ש"לא נורמלי" שבחורה בת 20 לא תגיע לתועבות - אני חושב שדבריו עצמם לא נורמליים. כאילו בלי זה אין לה "מגע אנושי". מבחיל.  והנורמליות האמיתית היא, שבחורה אכן - מעבר להלכה החד משמעית - לא תקלקל לעצמה בשביל איזה "מגע" את הראשוניות של הקשר דווקא עם אדם שאיתו התחתנה, במחוייבות גמורה, אחרי שהתחתנה בקדושה ובטהרה. ויש לכך בהחלט השלכות להמשך.

יש קשר גדול מאד בין "זכות" לבין שמירת נקיות וטהרה בסיסיים.  ומי שמנסה "לשכנע" שלא עניינו של בחור מה בחורה עשתה קודם, זורה חול בעיניה. זה לא "סימן טוב להתרחק ממנו", אלא מ"עצות" כאלה שבאות מעולם זר, תרבות זרה, שאת תוצאותיה המרות רואים בעולם הגויי הנוכחי עם כל תועבותיו. 

ויש אכן זכות גדולה מאד ובסיסית, להגיע בטהרה לחתונה - ולהתחתן עם מישהו כזה.

וצערה של מי ש"ניצלשה" כאן מקודם, הוא אמיתי ונכון. זה באמת דבר נורא. וחבל מאד.

אלא שיש הבדל גדול, כאשר מישהי באה לאחר שכשלה, ל"ע; ואז אכן יש לעודדה, באהבה, בכח הגדול של התשובה. ואולי תמצא מישהו דומה ויחד אכן יתרוממו - 

לבין מי שאומרת שממשיכה בזה, חלילה. ואז העזרה לה אינה ע"י להראות כאילו "לא נורא". זה משול למישהו שיקח חומר מסוכן, ויבקש ש"יבינו אותו". מי שבאמת איכפת לו מטובתה, צריך לומר לה, בקריאה של חיבה, בהבנה לקושי שבו היא נמצאת, שצריך לפרוש מזה מיד. לא לומר כאילו בגלל ש"כבר היה" משהו, אז לא משנה אם תוסיף. לא נכון. כל המשך בכך, יזיק להמשך. לטובתך, כל  מאמץ לעצור מיד. הבא ליטהר מסייעין בעדו.

דן אני יודעת שצריך להפסיק את זה.אנונימי (6)
אבל לא זו השאלה שלי. אלא מה אומרים למיועד?
בחורה יקרה,ד.

אלו שני דברים - ויש קשר ביניהם.

כלומר: בהנחה ש"המיועד" זה מישהו תיאורטי, לא זה שאיתו נעשה החטא (שאז גם קל יותר לדבר).

אז קודם כל, צריך לחלוטין מיידית להפסיק, מתוך התבוננות כנה כמה שזה לא שייך לחלוטין. לחזור אל התחושות הראשוניות, שלפני "כיוון שעבר אדם.. ושנה בה".

ואז, גם יהיה אפשר באמיתיות להגיד, כשיגיע הזמן, שאת באמת תפסת וחדלת בכח מתוך תחושת הרע שבכך, התנערת.

אבל לא שייך, טוטאלית, להמשיך היום בקלקול קשה "עם מישהו" - ותוך כדי לתכנן "מה אומר" כשארצה באמת להתחתן עם אחר.. זה עצמו הורס את המה להגיד (אלא אם כן לא הבנתי משהו לגבי המציאות שמדובר בה).

ובכללי, אם חלילה קורה דבר כזה - בוודאי שצריך לומר, בשלב מאד מוקדם לדעתי, טרם התקשרות, כדי לתת לבחור מקום לשקול מה המשמעות לגביו.  כשלא עושים כך, ובחור מנסה "להדחיק", זה יכול לעלות ביוקר אח"כ.

והכי טוב לדעתי זה למצוא מישהו עם רקע דומה. ועולים ביחד. אין קץ למה שאפשר לעלות מתוך תשובת אמת.

.

אתה צודק. בכל מילהאנונימי (6)
אנח באמת רוצה מישהו עם רקע דומה. איפה אני יכולה למצוא אותו?
שיבוא אליי...

תודה דן.

וסליחה שוב מהפותחת....
אגיד לך איפה..ד.

קודם כל,

את מחליטה חזק-חזק שלא עוד. טוטאלית. מתבוננת ומתחרטת מעומק הלב. ממש "מקיאה" את זה (לא קשה - רואים שאת תופסת בעצמך. אלא מה? יכולה ללמד זכות על עצמך למה נכשלת. אבל מבינה שזה בכלל לא שייך לשם. בעז"ה בנישואין).

אח"כ, יכולה לכתוב בפורום כמו הפורום השכן, בקצרה בלי לפרט מידי, שמישהי שעברה לצערה הרב כך וכך, מחפשת מישהו דומה לקום ביחד ולהקים בית טהור. או מישהו שמוכן "לעבור" על דבר כזה בלב שלם.

אפשר גם לפנות לר' יואב מלכא ממכון מאיר, שעוסק בשידוכים שם. שמעתי שבין הבחורים שם יש בחורים טובים ממש.

ובוודאי יש עוד אפשרויות.

את תעשי את שלך - בלב שלם לגמרי. והקב"ה יעזור לך בחלק שלו..

טוב לדעת. תודה. ותודה גם לך זקנת השבט...אנונימי (6)
טוב...זקנת השבט

בעניין דתיים לאומים - יתכן שהצדק אתך , יש הרבה כאלו, וכל מני סוגים . 

בעניין בחורה בת 20 - אתה צריך להבין שילדות בנות 4 צופות בסרטים של וולט דיסני עם מסרים מאד מאד חולים על נשיות וגבריות , אני רואה את זה , כי הילדה שלי צופה בזה לצערי הגדול . אנחנו לא דתיים ,וזה שובר לי את הלב , שפשוט שוטפים את המוח לילדים עם כל השטויות האלו .

יש כל מיני סוגים של נשים ואנשים . יש אנשים יותר מאופקים ויותר עצורים , ויש אנשים יותר יצריים . זה לא סתם , שפעם אנשים התחתנו בגילאי העשרה . לדעתי זה יותר נורמלי. כשזה לא קורה , והמסר הוא להתנזר , אתה מקבל גברים ונשים מתוסבכים לגמרי עם המיניות שלהם , וזה ממש עצוב . אני מכירה אנשים כבויים , שלא יודעים מה זו אהבה חושנית , ומה זה יחסים בריאים בין גבר לאישה. 

ממרומי גילי , ולאחר כמה גילגולים , אני לא מסכימה אתך בעניין הזכות והטוהר . החיים מורכבים , וזה לא העיקר. קראתי כתבה על כך שבמגזר הדתי , יש אנשים שעוברים לגור ביחד - אני לא מאמינה בנוסחאות , אבל , עדיף לגור ביחד ולבדוק אם הקשר הוא נכון , מאשר להגיע לשנים של סבל , לעגינות , לגירושים ולבגידות. זו דעתי. 

לא שכנעת אותי . רק אולי , שאכן יש לחבק את הצעירה . אולי הגיע הזמן שדתיים ייסרו את עצמם על פשעים אמיתיים שקורים בארץ כגון לשון הרע , הלנת שכר וכיוב'.  

ראשית,ד.

לא שייך לומר מה אני "צריך להבין" בזה, שהרי כאבא לילדים גם כן, אני יודע שאפשר שילדים פשוט לא יצפו בדברים כאלה..

אז אם "הילדה שלך צופה בזה לצערך הגדול" - יפה שאת תופסת את הצער שבזה, על אף שאת מעידה שאתם "לא דתיים", כי זה באמת שייך לתובנה אנושית בסיסית. המעשה הבא, הוא פשוט לא לתת לה לצפות במה שאת חושבת ש"שוטפים לילדים את המוח" - ולא לבוא אח"כ לתת "עצות" מתוך מציאות מעוותת כזו במקום להתמודד עימה מראשיתה.

לגבי הגיל הנורמלי להתחתן - זה כרגע אינו הנושא. הנושא הוא המציאות הנוכחית. האנשים ה"מתוסבכים" אינם אלה ששומרים על טהרתם ומתחתנים בתום לב. אלו (כמובן בבידוד נתונים אחרים, שיש לכל אדם) בונים את הבתים הכי טובים.

התסבוכים הם של כאלו שלא למדו איפוק מינימלי בילדותם, והורסים את סיכויי העתיד שלהם, בשביל "חושניות" שלא מתוך נישואין. אהבת  אמת אינה "חושנית", כלשונך, אלא עומדת בפני עצמה. אהבה שאינה תלויה בדבר. ובגלל זה היא יכולה להתבטא גם בביטויים כאלו, מתוך מחוייבות ונישואין ומשפחה וקדושה וטהרה.  המסר אינו "להתנזר", אלא לא לנהוג בפריצות, ללא נישואין. ה"כבויים" האמתיים, זה אלו שמבעירים את עצמם בחיצוניות זולה. הם אלו שאינם יודעים מהי אהבת-אמת, בגלל זה (הם גם מדברים בשם ה"אהבה הבריאה"..). 

מוזר מאד, איך אנשים שיודעים להסביר על הצורך לא לבזבז כסף כדי לחסוך למטרה כלשהי - אינם מבינים את הצורך הבסיסי לחסוך ב"סיפוק הרגע" לפני נישואין, ולא להרוס את כל הראשוניות שבנישואין. ואחת התוצאות המרות של "תרבות" מעוקמת זו, היא שכבר איבדו את החוש הזה, נכות.

"מרומי גילך" אינם יותר ממרומי גילי... ולא ציפיתי ל"הסכמתך" בענין הזכות והטוהר. אמרת ש"אינכם דתיים" ולצערי הרב, דברים שהיו פעם מובנים אצל כל אדם תרבותי, היום אינם כך אצל חלק מהאוכלוסיה. מי שאינה חשה את הגועל שבאמירה הזו "לגור ביחד".. בחור ובחורה שאינם נשואים - אז היא מעולם תרבותי אחר לגמרי ממה שאני מדבר. לי פשוט שהדיבורים הללו זה ממש איבוד של דברים הכי בסיסיים, איבוד בושה, הפקרות גמורה. אבל אמרתי - מי שחי בתרבות כזו, כבר איבד גם את היכולת לחוש את זה. אחת האבידות הכי גדולות שיכולות להיות. אמרת שאתם "לא דתיים", מכבדך, אך חושבני שאין לך לצפות שדברייך בענין שהוא כ"כ מהותי ובסיסי בכל ההווי היהודי ימצאו כאן אוזן קשבת. 

וברור  לגמרי, שה"בגידות" וכו' - בעיקרן דווקא ב"תרבות" הזו שעליה את מדברת. ממש מגוחך, היפוך-המציאות, לומר שזה כדי "למנוע סבל, עגינות, בגידות, גירושין"... אותה "תרבות" עלובה, שמחנכת "לנסות" בין בחור לבחורה (עד שהסמרטוט נמאס ולוקחים אחרת..), היא-היא זו שהוזילה את ערך המחוייבות והקשר בין איש לאשה, את מוסד הנישואין. היא אם-הבגידות וגורמתן. היא הגורם העיקרי לריבוי גירושין גם במצבים שאין סיבה מיוחדת. 

ואני מציע לא לחזור על הטעות שכרגע חזרת בך ממנה, מהודעתך הקודמת, ולהסתמך שוב על "כתבה שקראת על המגזר הדתי"... שנכתבה באופן מגמתי ברור, כדי להרוס ולהשמיץ.

ובכלל, "מגזר דתי", זה מי שנוהג לפי רצון ה' באופן כללי. זה לא "עדה"... ומי שמתנהג בענין הכי בסיסי הזה, ההיפך מדרכה של תורה, ההיפך מהיהדות וממוסרה והתנהלותה הנורמליים, מהרגשות הכי ראשוניים הטבעיים לעם ישראל - אז זה לא "מגזר דתי". זה לכל היותר אנשים שעשו עליהם כתבה לצרכי הסתה, והם בכ"ז אוחזים מכמה מנהגים דתיים. נו, הנה גם את כותבת על עצמך שמפריעים לך דברים שלאחרים "לא דתיים" פחות מפריעים (תכניות בטלוויזה וכד') - אז כנראה שעם ישראל זה לא רק "מגזרים" חד-משמעיים.

ולשון-הרע וכו', הם אכן גם דברים שראוי להיזהר מהם, זה לא עושה דברים נוראיים, לפחות חמורים. ובהיות שאת "מציעה לדתיים" על מה לייסר את עצמם, מציע לך שתתפסי שה"דתיים" בונים את מוסרם על מה שהתורה אומרת וטבעיותו הנורמלית של עם ישראל מעולם - ולא על מה שמישהי כותבת בגלל שזה "שנות האלפיים" ויש תוכניות בטלוויזיה. והנושא הזה, חמור בהרבה מהדברים האחרים ש"הצעת" עליהם, עם כל בעייתם, כולל בהשלכותיו הקריטיות.

תגובה חכמה מאוד!מתעלה אליו

מציעה לכולם לקרוא ולהפנים...ולבחורה היקרה ממליצה בחום לקחת הפסקה ארוכה מנושא השידוכים לטובת כל דבר שלא(לימודים,עבודה,טיולים,חברה,תחביבים)כשבנתים ללכת ליעוץ שיעזור לך להבין את מקור הנפילה מבחינה ריגשית ולהאמין שאפשרי להתעלות ברמה הרוחנית ולמצוא זיווג הגון התואם אותה,הדיבורים "על בחור כמוני" אינם אלא ביטוי של תקיעות זמנית שלא כדאי שתשפיע על קבלת החלטות הרות גורל הנוגעות לעתידך.

דרכת לי על הפצעים כרגעזקנת השבט

לא סיימתי לקרא את תגובתך , אבל כל המשפחה חוץ ממני מאמינה , שצריך לתת לה לצפות בזבל הזה . כך שיש גבול כמה אני יכולה לגונן עליה. בסופו של דבר נשברתי  . אבא שלה דאג לחשוף אותה לנפלאות הסמרט פון , הסבתא שלה נתנה לה לצפות בכל הזדמנות אפשרית , שלא לדבר על דודים ודודות - שבהתחלה לא רציתי להשאיר אותה אצלם .

אני אקרא לעומק את שאר דבריך ואז אגיב , כנראה אחרי החג ולא בשבת . סבבה?

זקנת השבט, בלי קשר לוויכוח הנוכחיבהתהוות

רציתי רק להגיד שאני ממש שמחה לראות אותך שוב באזורנו.

אני אפילו לא בטוחה אם את זוכרת אותי, ולא זוכרת אם כבר הייתי בניק הזה בתקופה שהיית פעילה כאן, אבל בכל מקרה --- טוב לראות אותך

שיהיה חג אביב, פריחה, צמיחה והתחדשות שמח מאוד לך ולכל בני ביתך נשיקה

היי אחרי חג שמח גם לךזקנת השבט

תודה שזכרת אותי ! כן הזמן עובר . ברוך השם 

וגם אני מוסיפה בלי קשר ובאמת לטובת הילדהמתעלה אליו

כאחת שבאה מבית חילוני וספגה הרבה שעות טלויזיה...

תרחיקי את הבת שלך מזה כמו מרעל!!!!!!!!!!!!!!!!!

תתעקשי על זה,תלחמי על זה,אל תוותרי-לטובת עתידה הנפשי והריגשי כי זה ממש פיקוח נפש!!!!!!!!!!!

אני מקללת כל שניה שהייתי חשופה לכל הדברים האלה כי זה מחלחל ויוצר שריטות ועיוותים נוראים בבגרות!!!!!!!

לקח לי הרבה זמן להתחיל לתקן את הנזק ואני לא יודעת אם אפשר לתקן הכל..

עד היום אני לא מסוגלת להסתכל על בעלי באופנים מסוימים בגלל הטלויזיה

אם אסרטיבים לאורך זמן ולא מוותרים בסוף הסביבה תקבל את זה כעובדה

לשלוח אותה להיות כמה שיותר בסביבה דתית ככה שלא יהיה לה ממש זמן להיות חשופה להשפעות שליליות כאלה

חיכית לילדה הזו הרבה זמן והשם לא נותן מתנות סתם-יש לך את הכוחות לקבוע איך יראה עתידה!

אם כבר בלי קשר.. זה לא נכון להרחיק בכח..פרפר לבן
יכולה להגיד על עצמי שהיה לי בבית הורי עד גיל מסויים.
זה לא היה מרכז הבית ומעולם לא ישבנו שעות על גבי שעות מולה.

אנחנו עדיין רואים הכל וחיים במקום פתוח. וב"ה התחתנו וכולנו (גם אחים שלי!) לא מושפעים מזה מעט.

לעומת זאת-
שכנים שהיו לנו והרחיקו מהם ואמרו להם שאיסור חמור. חיפשו איפה שרק אפשר והיום לצערנו ולצערם שלושת ילדיהם דתל"שים.

מה אני אומרת בזה?
לא להרחיק כמו מאש.
ללמד שזה קיים, להגביל במידה ולחנך בעצמנו לצניעות ולהוות דוגמה אישית.
כמו שאתה אומר תלוי במישפחהמתעלה אליו

כניראה כשבאותה מישפחה מלכתחילה לא היו היסודות חזקים במיוחד בלי שום קשר לטלויזיה.

תאמין לי שזה משפיע ומחלחל הרבה יותר ממה שזה ניראה

אצלך בבית היה איזון מסוים ואצלי לא.

מסכימה אתך לגמריזקנת השבט

ובעודי כותבת , הילדה מול הטלויזיה מהבוקר!!!!!! אני לא גרה בבית משלי . אין לי עצמאות . אין לי שליטה אפילו על מה היא אוכלת . זה כואב שקשה לתאר. אם יש משהו , שבשבילו הייתי חוזרת בתשובה , זה למנוע ממנה את הטלויזיה. 

אני ממש , אבל ממש לא דתיה .  היא הולכת לגן דתי. תאמיני לי שאין הבדל . כל הילדים מכורים שם לכבלים. 

את צודקת , אמשיך להלחם . 

חיבוק וחיזוקמתעלה אליו

צא איתה לגינה,משחקים,יצירות,סיפורים,לבשל יחד כל ילד יאהב את זה יותר מאשר הטלויזיה.

החזרה בתשובה היא ההחלטה הטובה ביותר שעשיתי בחיי בין השאר שאני יודעת שבעזרת השם יש לי את האפשרות לגדל דור ישרים על ברכי התורה והעבודה למידות טובות ויראת שמים.

כמו שההתנגדות בסביבה הקרובה תהיה קשה,באותה סביבה בידיוק מוצאים המון עזרה שהשם שולח.

הכל נכון , אמת ויציב...זקנת השבט

בתיאוריה. במציאות , אני קוראת את מקור ראשון , שרוק קוראיו דתיים - בשבוע שעבר כתבה מישהי ב"מוצ"ש" על הבגידות ,וכולי. מה שמפריע לי בכל הדיון הזה , זה הצביעות הזו - כאילו שמישהי שידעה גבר היא פחות טובה . זה במחילה , נראה לי עיוות . עצוב . מסכן מי שחושב ככה. 

האחות הגדולה שדואגת לאחיה - צריכה לדאוג קודם כל לאושר שלו , לשמחת החיים שלו . אני לא דתייה אבל מאמינה מאד בבחירה . אדם ששוללים ממנו את הבחירה - יכול להיות אומלל מאד . ומה שהיא שואלת בעצם , זה איך לגרום לו - לחשוב ולחיות כמוה . 

בחיי נתקלתי בכל מיני דתיים - לצערי , אני אומרת , שאין הבדל בין דתיים לחילוניים . בכל חברה יש אנשים יפים ופחות יפים . דבר אחד בטוח -אין קשר לחייהם הפרטיים . 

אם היא לא פחות טובה, איך היאאנונימי (6)
אם היא לא פחות טובה, איך היא עשתה מעשה שכזה בעצם?אנונימי (6)
מעשה שכזהזקנת השבט

עושה כל אישה נשואה עם בעלה. הוא נרמז בספרות , בשירה , ובצורה מעוותת, בדגש על מעוותת-  בפרסומת ברחוב , בסרטים בטלויזיה .  אני חושבת שהעגונות האמיתיות הן הרווקות בגילאי ה30 פלוס מינוס . זה צער נוראי , והחברה מתעלמת מההיבט הפשוט הזה - שכל אדם זקוק לאהבה , ויחסים פיזיים זו צורת ביטוי של אהבה. פעם אמרה לי בחורה שומרת מצוות - מה שיש לרבניות הכי צדיקות - לנו אין . והיא צדקה . 

אני לא חושבת , שאם מישהי הגיעה לזה - זה הופך אותה לרשעית . בעיני לדבר לשון הרע על מישהו , לשמוח לאידו של מישהו זה הרבה יותר חמור. אם עולם הערכים שלה רואה בזה חטא - אז אוקיי , היא תמשיך קדימה - ותשתדל למצוא בן זוג - כך שבאופן טבעי הצורך באהבה יתמלא . אבל להגיד שהיא סוג ב'??? במי היא בדיוק פגעה, חוץ מאולי בעצמה? ואולי בשני?

אני דואגת לאושר שלואנונימי (15)
כי מבחינתי זה האושר האמיתי... ואני הרבה יותר ממאמינה בבחירה, בחירה בתוספת המלצה.
ומה ששאלתי זה איך לגרום לו להישאר מאושר. אני מכירה את החיים החילוניים, וגם את הדתיים ואני יודעת כמה קשה לצאת מהבוץ החילוני, וכמה אין בחיים האלה סיפוק אמיתי. הרבה יצר הרע שמשכנע אותך שהכל אבוד...

לא כל רצון ואמונה בדת זו "כפיה דתית". אף אחד לא נועל אותן בחדר וכופה עליו לברך לפני שהוא אוכל, אפילו לא קרוב לזה.
נכון , את צודקתזקנת השבט

אבל חשוב לזכור , שמה שהוא אושר עבור אדם אחד - יכול להיות ההיפך עבור אדם אחר . כמו שכתבתי לך , יש מקום אפילו להביע את דעתך בלי דיפלומטיה  , אם את מאמינה שזה לטובתו, ובעיקר אם את מאמינה שהוא יקשיב לך . 

לדעתי גיל 16 - לאנשים מסויימים , זה לא מוקדם מדי בשביל להתחתן . החברה שלנו שבויה בכל מני מוסכמות - אבל אם עוזבים לרגע את השוק מזה שמישהו הוא לא כמו כולם , וחושבים על איך . איך מתפרנסים בגיל 16 למשל , איפה גרים? אז הכל פתוח.

אולי אם תדברי איתו על זה , ותראי שהוא רציני , ובשל , יודע מה הוא רוצה- יש מקום לבדוק גם את האופציה הזאת. (שלא יזרקו עלי פה אבנים ...) 

אני יודעת מה טוב לואנונימי (16)
אני מכירה אותו קצת הרבה, וגם הוא יודע מה טוב לו. ב"ה שהוא הקשיב לקול הבוגר שלו וירד מהרעיון.
בקצרה, כי ממש אין לי עניין לדון ולדוש - לא רוצה להיות חופר.מי האיש? הח"ח!

ראשית, לא שייך בשום צורה להתייסר בשאלת נישואין. יהיה גם יהיה. לגבי המחשבות האישיות והכאבים - יש לכולם, תמיד, מכל סוג וזן, כי גם אדם בן ארבע עשרה מרגיש כבר כאילו משא העולם על כתפיו. אפשר לשחרר. תנצלי את פסח ליציאה מהמיצרים. שיהיה חג חירות ממש.
לגבי פותחת הדיון - אין לה שום זכות להתערב בעניין. הזוי, בלתי-נתפס וחסר-רגישות כמו לפצח אגוז של פסח בפטיש אוויר של מאתיים קילוגרם. המקומות שמידרדרים ומגיעים אליהם מתוך כוונות טובות, ירחם השם. שבי ואל תעשי עדיף בכל עניין, ומי שמך לומר אם "אין לך מה לעשות" היא תשובה לא נכונה. זו בדיוק התשובה.
כל הדברים הם כמובן דעה אישית ללא שום יומרה להיות הפוסק העליון במשהו. רק מציע לחשוב.

לפי הבנתי היא כתבה למעלה שהיא כן מדברת עם אח שלה ויש להם קשררעיה123
טוב אז למה לא לנסות לעזור? זה לא שהיא לא מדברת איתו ופתעום...
אם יש סיכוי לעזור ולעשות טוב. למה לנסות??!shira935

כן אבלאנונימי (6)
בוודאות יבוא לי מישהו שעשה את זה כבר?
מה׳ אישה לאיש.

אני צריכה להתעודד שיבוא לי מישהו שמתאים לי.
תתעודדי מזה שאת יכולה להתעלות ולהתקדם ברמה הרוחניתמתעלה אליו

וממילא מעצמו כבר יבוא הזיווג המתאים,זו טעות שעשיתי אני ואני רואה שעושים הרבה אנשים שנקלעו למצב מסוים וחושבים שזה ינהל אותם לשארית חייהם,זה מאוד אנושי לרצות עידוד ריגעי אבל זה אולי מנחם בידיוק לאותו רגע ולא מעבר לזה.

אני מציעה שכרגע תניחי את המחשבות האלה בצד להפסקה ארוכה ותתרכזי בעצמך וריענון הקשר שלך עם השם על ידי יצירת חויות חיוביות ומרוממות(התבודדות,מוסיקה,טיולים,תחביבים,פעילות התנדבותית ועזרה לזולת).

רצוי גם לפנות ליעוץ מיקצועי של מישהו ירא שמים.

ולכל מי שבגילה ומי שכבר לא-אולי עידוד קטן:אני התחתנתי בגיל 35 כשבעלי היה הראשון שלי בכל דבר כולל מגע.

אז נכון שגם לי היו יצרים טיבעים והרבה פעמים אמרתי לעצמי שכבר כדאי להפטר מהדבר המעיק הזה שנקרא בתולים אבל בשניה שאחרי הייתי מזכירה לעצמי שזה לא שווה את הצער ותחושת הפיספוס שבטח יגרמו לי ועדיף שאני אשקיע את כל האנרגיות בעבודת השם ובשיפור עצמי כדי לשמור אותם לקשר הבריא של נישואים,הכלים נבנים והשפע כבר בא מעצמו.

איזה מן כתיבה מזעזעת,איך בתור יראת שמים אפשר לכתובירושליםםםם

" להפטר מהדבר המעיק הזה.. " , אני קצת בהלם מהתוכן

כשנמצאים במצב כזה שהיצר חוגגאנונימי (6)
את חושבת שאת גם רוצה לחגוג והבתולים באמת "מעיקים". שזה "מגביל". אני רוצה להנות, אבל יש משהו שמפריע. לא כיף.. אז אני אוותר עליו....
אל תדון אדם לפני שתגיע למקומו.
סרח עודף מהשנים החילוניות שלי במחילהמתעלה אליו

בודאי שאחרי התשובה כשהתחזקתי ביראת שמים והבנה של מהי מערכת יחסים אמיתית נקודת המבט שלי השתנתה.

ובל זאת....אני מעיזה לנחש שיכול להיות שיש בנות שחשות כך ועובדה שהן נופלות ואין טעם להתכחש לזה.

אבל גם כשחייתי כחילונית דחיתי גברים,מעולם לא הלכתי חשוף ולא דרכתי בכל מיני מקומות מפוקפקים ככה שאני יכולה להעיד לבנות ולבנים היקרים שזה הבל הבלים הכל הבל,חיי התורה הם הבחירה הטובה ביותר שעשיתי בחיי ולא מצטערת אף לרגע שכן זה הדבר היחיד שבאמת נותן משמעות לחיים ושווה להחזיק בו למרות הקשיים.

וואו.אני ממש מעריכה אותך.אנונימי (9)

באמת.. כל הכבוד לך.

אני גם מאוד נראית דוסית.. הולכת עם גרביים..צניעות.. ואני גם ממש משתדלת להיות כזו באמת.

אבל בשנת שירות שלי נקלעתי לקשר ארוך.. עם מלא מלא נגיעות.. בלי סוף. יותר מחצי שנה..

ה' ממש עזר לנו, ואני בתולה. אבל סתם הידיעה הזאת שזה היה מקשה.

את מדהימה אותי.מבינה אותך..

כל הכבוד לך שאת ככה רוצה לעלות ולהתחזק. דבר גדול.. וקשה אחרי שנפלת

בהצלחה לך בכל דבר.. מעריכה ממש ממש.

לקום מהנפילה דחוף!!אנונימי (11)

שבע ייפול צדיק וקם. הוא צדיק לא רק כשהוא קם אלא גם בנפילה! נפילה זה חלק מהמסלול שכל אחד עובר בחיים, החכמה היא לא 'איך לא ליפול' אלא 'אייך לקום' כי אין מי שלא נופל.

שמעתי האחד הרבנים (לא זוכר מי) שלא טוב מה שהולך היום עם הסיפורי הצדיקים. מספרים עליהם כמה צדיקים וקדושים הם היו, איזה מדרגות גבוהות וכו' מה היהודי הממוצע יכול ללמוד מזה? כלום! מה שכן צריך לספר עליהם זה על הנפילות שלהם   (כן כן) כמה הם נפלו, כמה הם ניכשלו, שוב ושוב,ולמרות הכל קמו!!!

בקשר לזה שאת עדיין דוסית וזה.

אני גם 'דוס טרור' עם פאות עד הריצפה וכיפה ענקית, לומד כל היום ב'שטאייגען' בישיבה קטנה של יראי שמיים...

אבל המצב שלי בעניינים האמורים הינו כמו של הגויי הממוצע ומטה... ובכל זאת אני מנסה לקום שוב ושוב.

גם את, תעזבי את העבר, עשית תשובה - ה' מחל לך! ב-ט-ו-ח!!!

מה שהיה היה, עכשיו תסתכלי קדימה!!!

ואני מתנצלת על הנצלוש....אנונימי (6)
ראיתי את הנושא והייתי חייבת להגיב.
עכשיו אני רואה שרשור בלנ"ו מתי בחורה צריכה לספר שהיא לא בתולה.... זה לא קל לספר.
אז באמת מספרים? איך? מתי?
ולרב המקדש?
אוף...
קודם כל אם זה ממש קריטי ובהתיעצות עם רב כמובןמתעלה אליו

יש ניתוח לתיקון הבתולים,כמובן שזה לא היתר עכשו להגיע למצב כזה מלכתחילה,הכל בהתיעצות עם רב שמתמחה!

בעבר ייעצתי לבחורה חרדית שפנתה אלי בבעיה דומה והסתבר שהיא נפלה בגלל התעללות מינית שחוותה וכלל לא היתה מודעת לקשר בין הדברים אז הפניתי אותה ליעוץ.

תלוי בגיל

במצב נפשי

האם מתוכנן להתחיל לדייט

תראי מה שכתבתי למעלה

תגובהאנונימי (13)

מניסיון שלי - אני עשיתי את זה עם ארוס שלי חודש לפני חתונה כי לא הצלחנו להתאפק

אני לצערי לא הייתי בדרגה שלך ולא הבנתי חומרת העניין אבל באיזה שהוא שלב חזרנו בתשובה וחזרנו לא לגעת בזמן הנותר עד החתונה

ולא צריך להגיד לרב מקדש, זה לא משנה מבחינת טקס ומבחינת כלום

אף אחת לא כתבה פה אבל פתרון לפעמים זה להתחתן כי פיזיולוגית לגוף שלנו יש צרכים, והם מגיעים בגיל צעיר

חיים היום וגיל נישואין ולימודים עד גיל מאוחר וחיפוש עצמי הם מנוגדים לטבע האנושי

לדעתי צריך לשנות מערכת חינוך כך שבגיל 18 לכולם יהיה מקצוע ויוכלו להתחתן

זה נורמלי שיש רצון ויש צורך וזה לא קשור לרמה דתית רק בתור בחורה דתית את יודעת שאנחנו יכולים לרסן את עצמנו

הרי אם זה נדרש מאיתנו אז יש לנו את היכולת הזאת

הרי אנחנו מצליחים לצום בצומות אז יכולים להתאפק גם בזה

בהצלחה

ואם היית מתחתנת עם גבר אחר, היית מספרת לו?אנונימי (6)
ידעתי שנתחתן, כבר היה תאריך והכלאנונימי (13)

מן הסתם כן הייתי מספרת

אבל אני חוזרת בתשובה והוא לא ציפה שהוא יהיה הראשון למרות שכך היה

אולי אני פשוט אגיד שאני מתחזקת והיו לי נפילות?אנונימי (6)
פשוט כואב לי לחשוב שמציעים לי בחורים תורניים וטובים (לא שאני מזלזלת בעצמי ובבחורים אחרים חלילה). אבל אני גם לא יודעת מה הבחור שמולי עשה..
אז לפתוח את זה? לא לספר?
לדעתי זה לא נושא שמדברים בהתחלהאנונימי (13)

אם קשר נהיה רציני אז אפשר לשאול אותו בזהירות מה דעתו בעניין ואם זה מפריע לו אז אין מה לעשות הרי זה יכול להרוס את הנישואין

מה שאת יכולה לעשות זה להתחזק ולחזור בתשובה כשאת מבינה שמה היה היה ואי-אפשר לחזור אחורה

אבל מצד שני תשובה שלמה מעלה את בן אדם לדרגה מאוד גבוהה אולי אפילו יותר גבוהה אם לא נפלת בכלל

זה לא אומר שמותר ליפול ולחזור בתשובה אחר כך אבל עכשיו אחרי שזה קרה יש לך אפשרות לעבוד על עצמך ולהגיע לדרגה יותר גבוהה

לדעתי מי רוצה לבנות זוגיות טובה בדרך כלל יצליח גם אם נפל בעבר או התגרש

ומי שלא מוכן לעבוד על זוגיות אז התלהבות ראשונית תעבור וזהו והוא לא יצליח

זה מניסיון של הרבה חוזרים בתשובה. ולא מבטל כמובן שעדיף בלי ליפול

הכי טוב יעוץ מיקצועי פלוס רב או רבניתמתעלה אליו

אל תחליטי כלום לפני יעוץ מעמיק!

^^ זה בדרך...אנונימי (6)
למה מקצועי ?! היא גנבה בסופר ?זקנת השבט

לדעתי , תזרמי הלאה , וזה לא עניינו של אף אחד . זה בינך לבין הקדוש ברוך הוא . עבר יום כיפור , גמרנו . רק מה - מאחר ואת אישה בריאה בנפשך ובגופך , ולא מקרר קרח מתוצרת פולניה - כדאי למצוא אהוב , שותף , אדם טוב לב , שכמוך - מאמין בתורה בה' במצוות . להתמקד במטרה הזו - אני בהחלט מאמינה בתפילה - ואז התחלה חדשה-בלי נגיעה (עדיף ) עם לבוש סופר-דופר צנוע  , ושלום על ישראל. 

כבר אמרוד.

לך,

שמבחינה יהודית/הלכתית (לדעתי, גם אנושית באופן בסיסי, אבל לזה לא ניכנס כרגע) - זה לא פחות חמור. 

וגם מבחינה אנושית פשוטה - אצל מי שעולמם לא הזדהם לגמרי מה"תרבות" הידועה - זה בצדק יכול להרגיש לאיש כ"עניינו" לגמרי. ללא מעט אנשים. 

את מנסה "בכח" להכניס "סדרי עדיפויות" מוסריים מעולמות שלא מהם נלמד מוסר?..

מי שחושבת שלשמור על צניעות זה "מקרר קרח", יש לה בעיה קשה בהבנת ותחושת מושגי יסוד.

"לגנוב בסופר" אין "יום כיפור"?... אולי גם הוא גנב "חד פעמית"?.. כאן זו כנראה בעיה שרשית יותר.

התחלה חדשה - זה תמיד טוב. אבל שוב - עולם המשוגים הזה, "בלי נגיעה (עדיף)". כאילו מדובר באיזה מותרות..

אז אלו מושגים שונים. שונים לחלוטין גם מהמושגים שבשמם באה זו ברצון לשוב אליהם. מינימום צריך לכבד את זה, אם לא להבין ולחוש אותם טבעית.

ו"לבוש סופר דופר צנוע" - אינו "תחפושת". אמור לבטא גם מציאות, בנוסף לערכו העצמי.

לגנוב בסופר מצריך איש מקצועזקנת השבט

סטוץ לדעתי לא . 

לגנוב בסופר - מצריך להחזיר את הגניבה .

סטוץ -אף אחד לא גנב מאף אחד. 

מה שקשה לי בעולם הדתיזקנת השבט

וגם מרחיק אותי ממנו למען האמת , זו צביעות . ודרך אגב היחס שונה בין גברים לנשים . כלומר גבר ש"מעד " , נו טוב , יש לו יצר . אישה - הופכת לסוטה . נו , באמת. אם במקרה שאלתם את עצמכם למה רוב העם היושב בציון לא דתי - אז הנה סיבה אחת לפחות. 

לא נכון. גבר זה גרוע יותר ליפול בעניין הזהשירת דבורה
למה?אנונימי (6)אחרונה

אין דבר כזה "לא לספר"..ד.

השאלה היא רק מתי.

לא חייבים בשניה הראשונה.

אבל כן חייב שאם את ניגשת בכלל להכיר אנשים כאלה, את תהיי כבר "מחוץ לזה" לגמרי. גם בהחלטה, גם במעשה. לחלוטין.

בעזרת ה׳ דן. אני ממש לוקחת לתשומת ליבי את כל מה שכתבתםאנונימי (6)
תודה ממש לכולכם. זה באמת מעודד אותי.
זה ברור לי שכשאמשיך להכיר אז אהיה אחרי זה לחלוטין.
בעזרת ה׳. ה׳ יעזור לי.
תתחזקי..ד.

וממש תשתדלי שכבר מעכשיו תהיי "אחרי זה". את יכולה... אפילו שהרגל לא טוב מקשה. "לפום צערא אגרא" (לפי הצער השכר).

ה' יעזור לך. בוודאי יעזור. כבר מעכשיו. הבא ליטהר מסייעין בעדו.

אני מרגישה כאילו אני כתבתי את מה שכתבת מזדהה עםאנונימי (17)

כל מילה שלך

ואני בחורה חרדית אם זה משנה

עצוב

אני מדברת כחסרת ניסיון אך מראייה שלי...אנונימי (7)
לדעתי לא כדאי לבוא אליו במובן של התקפות, חקירות ולהראות כמה זה רע,
כדאי לנסות בדרך הטובה, כי בסכ"ה את גם אחותו... ו... שניה למחשבה, אם באים אליו במובן של הטפות ו"פחד" למי הוא יותר יקשיב??
לך או לחברה שלו???????
את אני??אנונימי (10)
אותו מקרה רק שאיני הבכורה.
והבעיה שבעלי שבקשר איתו גילה בעקיפין. ואין לי מושג איך לפנות אליו לגבי העניין. כי אז אצטרך להסביר מניין אני יודעת.
תסמסי לו אולי או תגידי לו "מה איתך? נראה קצת מוטרדshira935

בזמן האחרון" לא יודעת, משהוא בסגנון כזה שיגרום לו ליפתח וגם אם לא להיפתח אז לעשות פרצוף ואז תפתחי את זה...

מרגישה כאילו אני כתבתי את זה. נשמההשושנת העמקים

ואצלי מדובר על 2 אחד גדול ואחד קטן.

עם הגדול שותקת, מתעניינת, מסמסת ואוהבת.

עם הקטן מדברת!, מסבירה, לפעמים גם מטיפה ואוהבת.

ודיברתי עם אבא על זה ואמר- "בדור של היום רק להרבות אהבה ואמונה".

בתכלס הכי חשוב. והכי נכון.

תאהבי. תאהבי. תראי אהבה. תעטפי אהבה. תקבלי אותו איך שהוא. תגידי כמה הוא טוב. תפרגני. תעזרי כמה שיכולה.

ותאמיני. המון. תני בו אמון מלא. שיילך אחרי הלב שלו. לא אחרי מה ש"אחותו הגדולה" אומרת.

ובאמת אל תציקי יותר מדי בסוף הוא יתרחק ותאבדי איתו. והכי כואב וחבל. -מה שקרה עם אחד מאחי והיה מאוד קשה אח"כ לחזור לקשר טובב ופתוח.

ותפללי עליו. הכי עוזר בעולם. ה' מקשיב ונענה לתפילות ועוזר.

בעז"ה שה' יאיר לכולנו את הדרך

בהצלחה.

מדהימה שככה אכפת לך. אשרייך. זכה בך כאחות

גם אני במצב הזהאלטלנה
רק שאני ואחי לא כל כך מדברים....בטח לא על דברים רגישים כאלה... זה דיי טאבו ומה שהכי כואב לי זה שעד עכשיו לא הייתה לו התעסקות עם זה..הוא בן 17... בהתחלה עוד זרקתי לו שייזהר, שייתרחק הוא אמר שזה לא רציני וכאלה אבל כשהוא שולח תמונות עם יד עליה או מדבר על לקנות לה מתנה ליומולדת...פשוט חבל לי...
אוף שיקבל קצת שכל!
לא ברור מדוע את מרגישה צורך להתערב לושורש וגרביים
יכול להיות שיש כאן קנאה? לא כתבת שאת נשואה
סליחהאנונימי (11)

סליחה שכתבתי כאן תגובה לא קשורה, פשוט רציתי לראות איך עושים תגובה אנונימית (אני רוצה לכתוב משהו שהשתיקה יפה לו בעילום שם) אלף סליחות.

הסיבה שזה מטריד אותה כתובה בתחילת הדברים,היא הבסיס של הדבריםאנונימי (12)

והיא מסיימת את הדברים,למה אתה מנסה לגרור את זה למקומות כאלה ?

את נשמעת מדהימה.מעט מן המעט
השנקל שלי - אישה טובה אמרה לי:
כשנער או נערה באים לדבר איתי, ומשתפים בכל דבר שלא יהיה - נפילות, נטיות ומעשים... - אני זוכרת דבר אחד:
*הוא**רוצה**את**הדעה**שלי**.
אם הוא היה רוצה לשמוע שמותר ושהכל סבבה הוא היה הולך למישהו מהעולם שלו שנמצא איתו שם - חבר וכד' או החברה עצמה.

ממילא, אני לא צריכה *להגיד* שאסור או שמזיק או שלא טוב. הוא יודע שזו דעתי.
אפשר להגיד את זה, כמה שהוא בשל לשמוע, אבל לא צריך לחשוש שאם לא תגידי ואם תישארי במקום של להית אחות תומכת שנמצאת שם ברקע בשבילו - הוא יחשוב שאת *בעד* הקשר הזה..
נשמע ממך שהוא יודע שלא.

זהו. שנקל

לכי בכוחך זה. באמת שמחתי לקרוא.
אני חושבת שאפשר לנסות לדבר איתואנונימי (6)
אם יש באמת קשר טוב ביניכם, אז הוא יפנה אלייך אם הוא ירצה. וגם אם הוא לא פנה, ו"נפל" כל נפילה באשר היא, תתנהגו כלפיו בסלחנות...
רעיוןאנונימי (14)
אולי אם לך בזמנו עזר ה'פחד מהניצול'
יכול להיות שיעזור לדבר איתו על הפחד מלנצל.
ז"א מלבד החיזוק האמיתי של כמה חשוב לשמור על עצמך. גם לספר על הפגיעות של בנות והמשקעים שנשארים אחר כך.על אף שהיצר שלהן גם יכול להיות חזק.
לפעמים הרצון לשמור על אחרים ולא לפגוע בהם יותר חזק ויותר עוזר להתגבר על היצר מהרצון לשמור על עצמך.
ובכל מקרה הייתי מוסיםה שאם בכל זאת הם ממשיכים בקשר יעזור מאוד ענייני יחוד בשביל לשמור על עצמם...
אבל כל זה כמובן עניינים שמזביב... אם לא מתאים לדבר פשוט רק ישר ולעניין...
סליחה על טעויות ההקלדה.... אני מהפלאפוןאנונימי (14)
*מוסיפה
*שמסביב
הבת שלי לא הולכת לבית הספרnoach

בס"ד

שלום רב,

יש לנו ילדה בת 8 בכיתה ג. היא לא מוכנה אפילו לצאת מהבית לבית הספר.

דברנו עם המורה, יועצת, מנהלת ופסיכולוגית בית הספר, ושום דבר לא עזר.

מה לעשות?

למה? מה היא מסבירה? מה מפריע לה?הסטורי
,התחלה היא אמרה שמפחדת שאחיה לא יוציא אותהnadav244
אחכ היא לא אמרה סיבות נוספות. אמרנו לה שנוציא אותה ולא עזר
בגדול קשה לחשוב שהפורום עדיף על אנשי מקצועהסטורי
אבל בגדול, אם ווידאתם שאין משהו מאחורה (חרם/פגיעה וכד') והכל בסדר - צריך להציב לה עובדה, הולכים לבית הספר וזהוא.
הצבנו לה עובדה: באנו לקחת אותה לבית הספר, והיא ברחnoach

והיא ברחה לכל החדרים בבית. כשניסינו להלביש לה נעליים, היא בעטה בנו בכוח.

יש דרכים לעזור לילדים לחזור לבי"סמתיכון ועד מעון

האם נבנתה תוכנית בשיתוף היועצת והפסיכולוגית?

צריך לדעת שהמנעות היא דבר שמתפתח, ככל שהיא תישאר יותר בבית יהיה לה קשה יותר לחזור.

צריך מצד אחד להציב גבול ומצד שני לסייע לה להירגע וללוות אותה בתהליך.

אם בי"ס לא הצליח לסייע הייתי הולכת אפילו באופן פרטי לפסיכולוג חינוכי שיעזור לכם להחזיר אותה

בעיקרוןשלג דאשתקד

ילד חייב ללכת לבית הספר מכוח החוק. הנוכחות של ילד בביהס נאכפת על ידי קצין ביקור סדיר שהוא עובד אגף החינוך ברשות.

לכאורה הוא אמור להיות מעורב בתהליך וביהס אמור לערב אותו (שוב, מכוח החוק). הרבה פעמים יהיו לו רעיונות טובים איך לעזור.

נשמע שהיא זועקת לעזרהנעמי28

ילד לא מתעקש להיעדר מבית הספר באופן קבוע סתם בלי סיבה.

זה לא נשמע כמו סתם פינוק.

יכול להיות קושי חברתי, לימודי, מול מורה מסוימת ויכול להיות קושי או לחץ מסוים בבית שמקשים עליה ללכת לבית הספר.

אל תדחקו בה, גם במחיר של ימי חופש מהעבודה או במחיר של בית ספר רחוק יותר.

גם ילדים שטוב להם בבית הספר מעדיפים לפעמים להישאר בבית, אני מרשה לילדים שלי פעם בכמה זמן לבחור יום חופשי מבית הספר, זה לא נשמע המקרה שלכם.

ממש ממשזיויק
נשמע משהו מאד כואב וצריך לדובב אותה
מה הסיכוי שמשהו רע קרה שם?משה

אני לא מבין גדול מדי, אבל שווה לבדוק (ולו כדי לשלול) את האופציה הזו.

תראה, אני לא מאלו שאהבו ללכת וגם אצלי זה היה מאבק יום יומי בתור ילד (והיום בתור מבוגר יש לי אתגר דומה - קצת אחר עם הבכור שלי).

היא עושה בבית משהו? או שהיא כל היום מסתגרת?

משתפת מניסיוןמענין

הבן שלי עשה לנו את אותו הדבר. בתחילה נתנו לו להשאר כדי לוודא שהכל בסדר במוסד. אחרי כמה ימים שניסינו לקחת אותו ולא הסכים לרדת מהרכב או ברח מהחיידר, שיתפתי את אמא שלי יום אחד שההיתי חייבת לצאת לעבודה והילד לא הסכים לזוז שתבוא אלי לבית שלא יהיה לבד.

היא הגיעה, לא היה צריך הרבה, הציבה עובדה שהוא יוצא איתה תוך חמש דקות.

הוא התלבש מיד ויצא איתה. ליד התלמוד תורה היא פגשה את אחד מחברי הצוות שהיא מכירה מהשכונה. והוא לקח אתו איתו. ליד החבר צוות הנ''ל הילד התפדח לברוח .

ומאז שקט. הילד הולך ומפסוט וכל כך משוחרר.

לפעמים הילדים קולטים אותנו שאנחנו נוותר להם. וצריך מישהו חיצוני וחזק מספיק שהילד מבין שאין ברירה, הוא הולך 

נשמע שאתם צריכים עזרהפצלש :)

כדי להתמודד עם זה. 

כנראה היא פיתחה חרדה מ'נטישה', שלא יחזירו אותה הביתה בסוף היום, אגב זו חרדה שיש להרבה ילדים, אבל רובם מצליחים להתגבר עליה עם התערבות קצרה.

במקרה של הבת שלכם, נשמע שזה התפתח למשהו גדול, וכדאי לכם לקבל הדרכה מתאימה.

אני ממליצה מאד ללכת להדרכת הורים בגישת 'הסמכות החדשה'. גישה קצת אחרת מהדרכות הורים רגילות וצריך מטפל שהתמחה בשיטה.

היא מיועדת בדיוק למקרים כאלה, ואני מכירה כמה מקרים דומים שזה ממש עזר ופתר את הבעיה. (אפילו אצל ילד ששנתיים לא הלך לבית ספר והם ניסו המון דרכים להחזיר אותו, וכשעשו תהליך של הסמכות החדשה זה פתר את הבעיה).

מצרפת קצת מידע על הגישה ואיך לפנות אליהם הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה!!

נשמע ליתהילה 3>אחרונה

שהעיקר זה לדבר איתה.

ילד לא סתם מסרב להגיע לבית הספר. כנראה משהו מאד רע לו שם. האם היה מקרה שאחיה לא הוציא אותה? כן כדאי להקשיב למה שהיא עברה ולנסות להבין מה קרה שם, מה היא הרגישה, ועם זאת זה נשמע יחסית קיצוני בשביל להתמיד בלא ללכת לבית הספר בגלל זה לאורך זמן.

איך לה בלימודים?

איך לה מבחינה חברתית?

יש לה חברות? היא מצליחה? היא שמחה?

מה היה עד עכשיו, היא לא התלהבה ופתאום לא רצתה או שתמיד היה טוב ובבת אחת היא לא רוצה?

האם היא כבר נשארה בבית כמה ימים? לפעמים אחרי שילג נשאר בבית כמה ימים הוא מעצמו רוצה לחזור.

בכל מקרה נשמע שהמפתח הוא שיח עם הילדה, הבנה עמוקה של מה שקורה איתה (לפעמים יש ל"ע מקרים של פגיעה, או של חרם, וילד לא סתם מתנגד)

לנסית לתת לה כמה ימים להיות בבית ולראות אם זה משתנה, כמובן לדבר על החוייה שהייתה כשאחיה לא בא.

אם זה לא מספיק, אז הדרכת הורים, ובמידת הצורך גם טיפול רגשי עבורה.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

אולי יעניין אותך