כמה שאלות חשובות בנושא מעט רגיש20 לנער

בס"ד 

כמה שאלות בנושא בחורים עם נטיות הפוכות.

בנות-האם הייתן יוצאות עם בחור שהוא צדיק, עם מידות טובות קובע עתים אך הוא נמשך לבני מינו?

אנואמר לא הייתן יודעות קודם, אחרי הרבה זמן של פגישות הכל היה סבבה, אש בעניים, הוא צדיק ירא שמיים, הכל מתאים והוא מספר מתישהו שלמרות כל האהבה והקשר המדהים יש לו נטיות הפוכות, הייתן מוכנות לשקול את זה?

(אם זה מקרה לא כזה בעייתי, אף לא נגע בבנים או משהו כזה..)

הרי בסה"כ אפשר לקיים מערכת נישואין נורמאלית גם ככה.. 

לאסתם אחת
ואני לא חושבת שאפשר לקיים ככה מערכת נישואין נורמאלית בכלל
לעניות דעתי:מחכה לשקט

יש אפשרות לשינוי גם אם לא ב100%

אם היא מדברת על לשון עבר

וברור שהוא בתהליך על מהת להתמודד עם זה

למה למהר להיות נחרץ כל כך?!

מצד שני-אני לא חושב שאותו בחור צריך להתחיל לצאת

לפני שהוא סיים תהליך מקצועי(!!)

צודקתתתספרדי גאה

אם הוא עשה ועושה עבודה נפשית מעמיקה וברור לונערת חווה
מה הוא באמת רוצה והוא יעשה הכל בשביל זה- כן.
אי אפשר לקיים מערכת נישואין נורמאלית במצב כזה!אביגיל.
זה ממש לגזור אומללות ובדידות על האישה שלך (וגם על עצמך).
בחורה צריכה בן זוג אוהב, מסור, שיפגין אליה חום ושתהיה יפה ומושכת בעיניו.
צדיק ויר"ש זה יותר בשביל הבית מבשבילה.
אם הוא בעל נטיות לשעבר, זה ישפיע משהו?20 לנער

יפריע לכן לצאת/להתחתן עם מישהו שפעם היו לו נטיות ואחרי תהליך עם פסיכולוג הוא מצליח להמשך לנשים?

הייתי רוצה לדבר עם הפסיכולוג שלו ועם אישה שעברה תהליך דומה.אביגיל.
עם כל הרצון והצורך להכיל, הנושא הזה מאוד מרכזי בחיי נישואין תקינים ולא הייתי מוכנה להיכנס לזה לפני שבכלל הייתי מבינה מה כל הסיבוכים האפשריים ומה המצב האישי שלו.
ממש לאים...
לחלוטין לאהאדרת והאמונה

גם אם עבר תהליך אצל פסיכולוג.

הוא לא נמשך לנשים לגמריי?או שיש לו קצת משיכה?מה המהות

במקרה הנ"ל ישנה משיכה כלשהי לנשים20 לנער

ומדובר בבחור טוב מאוד ביחסים, עם לב ענק שיכול לאהוב מאוד, לתת ולהעניק אכפתיות חום ורגישות גם בלי המשיכה.

סליחה שאני מתעקשת, אבל זה באמת נושא חשוב,אביגיל.
לשניכם. (ויעידו הנשואים שכאן).
תזכור שחיבוק ונשיקה לא מחזיקים זוגיות.
נכון, אך זוגיות לא צריכה להיות בנויה כולה על הקשר הזה20 לנער

החיבור יכול להיות חיבור נפשי עמוק שנבנה ביחד, חשוב לציין: יש זוגות כאלו!!

בסה"כ, אפשר לעשות הכל עם כל אחד, והזוגיות יכולה להבנות סביב הרבה דברים ומבוססת על המון דברים רגשיים, נפשיים ורוחניים ואז אפשר להתגבר על ההפסד שקיים.

אני לא מכירה בנות שהיו מוכנות להכנס מראשאושר תמידי
לקשר שהולך להתבסס רק על ״חיבור נפשי עמוק״

בכל מקרה ברור שבחור כזה צריך להתייעץ עם רבנים ואנשי מקצוע לפני שהוא בכלל עושה צעד בנושא..
ולא להסתיר את זה מבחורותים...
זה לא הוגן
כמו שהפוך לא חושבת שיהיה מי שיסכים
נכון,אביגיל.
מסכימה מאוד.
הקשר לא צריך להתבסס על משיכה פיזית.
אבל לצערי גם לא תהיה לו אחיזה יציבה וארוכת טווח במציאות היומיומית בלי מגע שיאחד ויקרב.
תחשוב גם על הצד שלה, היא זקוקה לזה! אנחנו לא מדברים פה על זוג שלשניהם יש נטיות שונות ושניהם יסתדרו בלי קרבה גופנית, אנחנו מדברים על זוג שצד אחד בו לא מעוניין כמעט עד נגעל והצד השני רוצה וצריך וכנראה שלרוב יישאר מתוסכל, מאוכזב ואולי גם פגוע :/

זה פשוט לא הוגן לעשות לאישה דבר כזה
(ובעצם, אולי גם לילדים)
אני חושב שהבחור התכוון לזה שהקשר מתנהל כמו שצריך,הלוי
גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית. הוא מדבר על מצב שהיו נטיות הפוכות, אבל שלא מונעות כיום מלהימשך לנשים ושלא אמורות כיום להוות בעיה בקשר.

ודבר נוסף, את מאמינה בתשובה?
תשובה זה לא לקוי נפשי, ונטיות הפוכות הן בהחלט לקויהמצב חסה

בבקשה תפרט ותסביר בצורה יותר ברורההלוי
הסברהמצב חסה

התשובה היא חרטה על חטא או חזרה מדרך רעה.

נטיות הפוכות זה לקות. זאת אומרת: לאדם יש מחסור נפשי באופי המיני שלו, 

והוא מנסה להשלים את החסר. במצב שיש נטיות הפוכות פיזיולוגיות זה מגיע לרמות 

בהם האדם מחפש מגע שהוא אסור, כיוון שהוא נתמך נפשית בדבר שאשתו לא תוכל למלא לעולם.

(מקווה שהובנתי)

אדם שעבר על איסור של בעלי נטיות הפוכות, זה לא הופך אותו לבעל נטיות הפוכות.

באותה מידה אדם שבעל נטיות הפוכות לא אומר שהוא עבר על איסור כלשהוא, אלא שהרגש שלו לוקה בחסר.

זה לא קשור לתשובה.אביגיל.
לצערי הכרתי מספיק זוגות אומללים כאלה. לא משנה כמה הם היו טובים וצדיקים וטהורים, הם פשוט לא הצליחו
למה שמישי תרצה לצאת עם מישו שלא נמשך אליה?נועההה
עם כל הכבוד לצידקותו הרבה,ולזה שהוא חמוד ומתחשב, אם הוא לא נמשך לבת זוגו למה שהיא תרצה בכלל, זה פשוט יהיה סבל מתמשך.
לכן התשובה שלי היא לא!
אלא אם כן הוא באמת השתנה ו''ראה תאור''
אני חושב שמדובר פה על מצב שהוא כן נמשך אליה,הלוי
אבל שהיו בעבר נטיות הפוכות. זה לא מחייב שהם יחיו עכשיו בסבל.
אז אתה מוזמן לקרוא תהודעה האחרונה שלונועההה
כתוב שם שאמור להספיק הקשר הנפשי,
משמע עדיין הוא לא שלם עם זה .
בקיצר פחד מוות לחיות בזוגיות כזו שאת לא יודעת מה פתאום יצוץ
חשובות כמה הבהרות!20 לנער

קודם: ודאי שאין שום כוונה להסתיר מהאישה היא תדע! גם אם השינוי יצליח וגם אם לא!

קשר המיניות והמשיכה בין בני זוג הוא וודאי לא מה שמחזיק את הנישואין, המשיכה נגמרת אחרי שנה שנתיים ואז נשאר הקשר הרגשי והנפשי.

להגיד "הכרתי זוגות שזה לא הצליח להם", על כל סיפור יש סיפורים נוספים, זה יכול להצליח.

אנשים רבים מתגרשים גם כשהתחתנו עם האישה הכי יפה והכי נמשכו אליה בעולם.

מי שאמרה שגם אחרי שינוי ותהליך אמיתי היא לא מוכנה-צר לי, מרחם עליה..

אני לא נפגע משום דעה ושום תגובה, להפך! אשמח שהדיון כאן יימשך, אך אני לא חושב שנכון לתקוף בחריפות כאילו הנטייה היא חטא, כאחד דוס, חרדל"י, חשוך, תלמיד של הרב טאו-נדהמתי מהתגובות הכ"כ לא מקבלות ואלימות בתקיפות, החושך כאן עלה על גדותיו. שוב, אל תעשו איתי תחרות בהתחרדות-ניצחתי! ושוב, לא נגפע, זה רק לתשומת לבכם.

אני חושב שהייתי מעדיף לגלות שאשתי היא לסבית מאשר שהיא לא מתפללת בכוונה, לא שומרת על צניעות או דברים כאלה.

אני בהחלט חושב שנישואין כאלה יכולים להצליח, בציבוא החילוני אגב יש דברים כאלה, וגם בציבור הדתי אבל זה בהיחבא, צריך להבין את הסוגיות לעמקן ולחשוב טיפה לפני שצועקים ישר "לא!"

נגמרת אחרי שנה שנתיים?! ח"ו מה פתאוםלשם שבו ואחלמה

^^^אביגיל.
ח"ו! ההפך
נראה לי שהשואל עירב בין משיכה להתאהבות..אדם כל שהוא

לגבי התאהבות, כמדומני שזה באמת סדר הגודל של משך הזמן הממוצע שהיא אורכת.

טוב משיכה בסיסית בין גבר לאשה ואשה לגבר יש תמידנועההה
גם אחרי חמישים שנה של נשןאים!!
אבל במקרה שציינת האדם נמשך למשו אחר ... ככה שגם משיכה בסיסית אין, קשה לי להאמין שבת תרצה לצאת עם מישו שלא נמשך אליה ... אני אישית לא ירצה כזה דבר! יכול להיות שאם באמת הייתי יוצאת עם הבחור הייתי נקשרת והכל היה סבבה אבל במבט אובייקטיבי לא הייתי נכנסת לזה בידיעה מראש!!
חבל שאתה זה שלא מקבל תדעות של אחרים!
שימי לב לזוגות שהם סבים וסבתות20 לנער

זה שאין קשר מיני לא מפרק אותם ולא מפריע להם, להפך עם הזקנה הקשר מסוג זה עבר מזמן מזמן אך הם חיים בשיתוף ובאהבה בגלל הקשר האנושי בניהם.

למה לא ? תלך רחוק יותר גם...נועההה
משיכה בין בני זוג מחזיקה יותר משנתיים למזלנו הרב. כמובן שהבסיס העיקרי הוא קשר ריגשי עמוק וגם קשר נפשי, אבל בלי משיכה פיזית שזה נדבח רציני בקשר קשה לי להאמין שרובנו נרצה קשר כזה.
וזה לא כמו שאתה מציג את זה, שיש לנו אופציה או גבר שלא נמשך אלינו בכלל אבל צדיק, או גבר שנמשך אלינו אבל בעל מידות קלוקלות...
אז אני אישיתי מעדיפה ללכת על כל הקופה
גבר שגם צדיק ובעל מידות וגם שנמשך אליי!!
מי שיצר פה את כל הטררם זה אתה
גם בגיל מבוגר יש קשר מיני...יעל מהדרום
לק"י

ובלי להכנס לכל הסוגיה- אתה צודק שקשר בין בני זוג לא מתבסס רק על המשיכה המינית והקשר הפיזי, אבל זה חלק חשוב גם בקשר.

קשר בין בני זוג מורכב מהרבה דברים..
אחי, אתה טועה בקשר לזה שהקשר הפיזי דועך אחרי שנה-שנתיים,הלוי
אם הקשר הפיזי דועך, זה בגלל שדווקא הקשר הנפשי והרגשי הוא זה שדועך.
תרגעאוריה,
א. המצב נורמלי לחלוטין. בכל ריכוז צפוף של דוסים התסיסה מוגברת. לתשומת לבך.
ב. לא עברתי על כל ההודעות אבל במבט כללי נראה שענו לך שבנות מעדיפות חפיפניק על פני בעל נטיות הפוכות.. נראה לי לגיטימי גם בציבור הכללי
אישית- לאשירוש16

הכפת לי כ"כ. עדיף שיהיה יר"ש ובעל מידות באמת וקובע עיתים לתורה מאשר כמעט כל דבר אחר.

ושוב- 

אני מדברת על בנ"א בריא בנפשו, הלך לפסיכולוג, עבד על עצמו (כי בכל זאת- נישואין חייב להיות מבוסס על החיבה והקירבה הפיזית. ואם הוא לא נמשך אליה אז אין מקום לנישואין.)

נראה לי ששכחו פה משהו-

התורה לא נגד זה!!!

התורה לא אומרת שנטייה כזאת היא אסורה וכו'. ישנם הלכות מסוימות בנושא הזה. הלכות מ א ו ד ברורות. אבל אם הבחור מודע להלכות ומתכונן לחיות על פי ההלכה בקו ברור. כי כך אמרה ההלכה- אז אין שום בעיה.

התורה עצמה מעידה על התופעה הזאת. היא אומרת שזה קיים. זה הגיוני זה נורמאלי וכו'. רק שמבחינה הלכתית כל קשר זוגי כזה אסור על פי ההלכה. זהו.

כמובן הכל תלוי בבחור עצמו. אם יש משיכה לבנות, אומנם קלושה, אבל לפחות קצת. בכל זאת- חייב להיות איזשהו בסיס להלתחלה. ואני מאמינה שלאחר זמן זה רק יתחזק.

מניסיון- מכירה אישית משפחה שלבעל יש נטייה לבני מינו, אישתו הייתה מודעת לזה וכמעט כל הקהילה מודעת לזה, וזה ממש לא מפריע להם בחיי הזוגיות. יש להם ילדים בלע"ר. משפחה שמחה ומאושרת. חיים בשלווה. אין שום בעיה עם זה.

והוא כל הזמן אומר: נכון, יש לי נטייה. אבל יש גם הלכה שמצווה עלי להתחתן ומצוות "פרו ורבו" ויש הלכות מאוד חמורות בנושא הנטייה שלי- בסדר. יש הרבה דברים שקשה לעשות אותם. ההלכה אוסרת הרבה דברים וזה אחד מהם.

קיצר- אין לו שום בעיה עם זה. הוא חי חיי זוגיות בריאים וטובים ואין שום סיבה שלא. הוא אוהב את אישתו וגם נמשך לגברים. וזה הניסיון הצדדי בחייו.

ונראה לי שפה הנקודה-

אם הבחור לוקח את זה על עצמו כניסיון שעליו לעמוד בו, כניסיון שמחייב אותו לעבוד קשה עם עצמו ולהתגבר עליו- אז סבבה. זה כמו כל ניסיון אחר.

לכל אחד יש נטייה אחרת וניסיון אחר שעליו לעבוד עם עצמו כדי להשתפר: לשוה"ר, ניבול פה, צניעות, שבת, כשרות וכו' וכו'. לכל אחד יש את הניסיון שלו.

ומי אומר שמי שמדבר לשוה"ר כל היום ומרכל על כל העולם הוא טוב יותר? למה רק בגלל שיש לו "בריאות הנפש" כמו שרבים הגדירו פה... יש מספיק אנשים עם לקויות נפשיות (אם זה בכלל לקות נפשית...) ובעיות פסיכולוגיות אחרות שמפריעות הרבה יותר בחיי הזוגיות מאשר משיכה לאותו במין. כנ"ל לגבי נשים.

ראיתי בחיי הרבה יותר משפחות שמתפרקות בגלל חוסר מידות ויר"ש מאשר בגלל נטייתם המינית. סליחה על ההגדרה. אבל זה נכון ב100%.

ובקיצור- 

אם יש יר"ש ותורה ומידות (וזה הדדי- חייב להיות הרבה מידות גם אצל האישה) ובנוסף לנטייתו יש לו גם משיכה לנשים- אז אין סיבה, לדעתי, לפסול.

ובקשה אחרונה- לא לקבור אותי בגלל דעתי.חושף שיניים

אפרופו הבקשה האחרונהאוריה,
אדם שחי בסין למה א"א לקבור אותו ביפן?
כי הוא חי אלעזר300

אין לי בעיה עם הדעה אלא הגישה20 לנער

צעקת ה"גוועלד" "לא לחלוטין" התקיפה והחריפה כלל לא נדמעה נעימה, ודאי שמי שחושב שכן אז כן ומי שאומר לא אז לא, אבל דרך ארץ קדמה.

ובאשר לשנתיים20 לנער

כן, המשיכה המינית נגמרת מתישהו ונשארים עם הקשר העמוק והטוב שנבנה בין השניים.

אהמ.. שאל בפורום נשואיםאוריה,
ואם תישאר בחיים תבוא לעדכן אותנו
רואים שאין לך מושג בנישואין.יעל...

הקשר הפיזי הוא הרבה הרבה יותר מאשר הנאה גופנית, משיכה ונעימות.

הוא קודש קודשים והוא עמוק, יקר וחשוב לאין ערוך...

יש בו קשר נפשי וחיבור עצום בין בני הזוג, הוא בבסיס הקשר!!

לא סתם הקרובים הם בדמות איש ואישה המעורים זה בזה.

ולכן- חשוב מאד שתטפל ותשקיע בזה מאד מאד!!!

ודאי שיש לו חשיבות!20 לנער

אך הוא לא הדבר היחיד שקושר איש ואישה, ובהחלט ישנם זוגות כאלו, והרבה מהם חיים באושר.

וגם אצל אנשים "הפוכים" קיימת המשיכה הנכונה באיזשהו אופן20 לנער

תגיד מה נסגר איתך? אנשים שנשואים אומרים לך שזהלשם שבו ואחלמה
לא נכון.
אני נשוי 10 שנים ואני אומר לך שזה לא נכון.
סבבה?
אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון המוטעה הזה
מחילה..ד.

אבל אני שואל - להיפך, ידידי היקר המגיב:

"מה נסגר" דווקא איתך?...

בא אדם, איש טוב, שואל על בעיה, רואים שהבעיה אצלו לא קיצונית אגב,

אז "יוצאים עליו" בצורה קשה, במקום לתת עידוד (שלגמרי יש  לעידוד כזה מקום מציאותי. לגמרי)?..  - 

בשעה שאנו רואים שלא פעם, כאלו שמדווחים על כל מיני דברים מוסריים לא מה"סוג" הזה; ושבבחירה, קשים, שבאמת יכולים להרוס נישואין לטווח ארוך ל"ע, ולא תמיד עם רצון אדיר לתיקון - "זוכים" ליחס סלחני ו"מבין",

לדעתי, זה ה"עולם הפוך"..

חושבני שיש בכך הרבה השפעה של התרבות המעוותת של היום - מכל מיני כיוונים:

גם הקביעה של בני אדם כאילו הם "כך", או "כך". גם הקביעה (המכוונת) של כל מיני זרמים פסיכולוגיים בהחלשת האמון ביכולת הבחירה של בני האדם. 

כתוצאה - גם "קונטרה" (מוצדקת כמובן) אצל אנשים כאן מהתופעה; אבל לא פעם תוך קבלת ה"נחרצות" שהעולם הגויי הנוכחי מלביש עליה.

ולאידך: קבלת עיוותים שבין בנים לבנות, כדבר "מובן" יותר כביכול, מראה על "נורמליות"... וגם לעיתים בניית מושגי נישואין על סמך זה. התוצאות ממלאות את ה"עולם המערבי הנאור" מכל הכיוונים, בנושאים אלו, למרבית החרפה.

אז לענ"ד: קודם כל, יחס מכבד ואוהב ומעריך, לאדם היקר הזה, שחושב שזיהה אצלו משהו לא "כרגיל", והוא עובד ועולה, ועם יכולת אהבה וכו' (ואכן - האמת היא שיש הרבה "בעלי משיכות" כביכול נורמליות, שאין להם שמץ מושג מה זו אהבה. ורוב פירוקי הבתים בעולם, באים דווקא מכיוון זה).

דבר שני - אמון ביכולת העבודה, הן העצמית והן בהיעזרות. ולא להאמין ל"בעלי הפלומבות".

דבר שלישי - שלא קשור לבעיה שהוא העלה - פרופורציות נכונות בין הכחות השונים בבנין אדם ובית. ולא כאן המקום להאריך.

זה שמתמודד זה טוב ויפהים...

אבל נישואין במצב כזה, זו לא זוגיות בריאה

ולתרץ את זה בכך שגם ככה המשיכה יורדת בנישואין זה לא נכון, לא נכון לתרץ ולא נכון שהמשיכה יורדת

ואין שום סיבה לבת נורמלית לבחור בזוגיות כזו ואפילו לא ראוי

היה פעם איזשהו מיזם בתמיכת רבנים שבחורים עם נטיות הפוכות יתחתנו עם בנות עם נטיות הפוכות

שלדעתי הרבה יותר נכון לשני הצדדים 

וגם אם יש זוגות כאלה זה לא אידיאלי ולא נכון אפילו עוול כלפי הצד השני ולא משנה אם זה הגבר או האישה

ואם יש סיכוי שאולי ימשך לנשים בעתיד אז שיחכה עד שזה יקרה ורק אז יתחיל לחפש

לא כ"כ קשורד.

למה שהגבת עליו.

גם מי שחושב בכיוון שכתבת כעת (שאינני יודע אם הוא מדוייק),

אינו אמור להגיב לאדם כזה בצורה אגרסיבית, "מה נסגר איתך".. או דברים דומים.

מאד מוזר ההבדל בין ההתייחסות וההבנה למישהו כזה (בלי קשר למה כל אחד חושב בקשר לתשובה הספיציפית לשאלתו), שברור שבבחירתו עושה מה שביכולתו כדי להיות יהודי כשר וטוב, לכאלה שכותבים לפעמים על על מיני חטאים, כולל כשממשיכים בהם בפועל חלילה, ומקבלים תגובות עד כמה צריך להבין אותם וכו', ועד כדי טשטוש לעיתים בין הצורך להבין את האדם לבין התנערות ממעשים.

נכון לא קראתי הכלים...

בעיקר התייחסתי לעניין הנישואים ולקלות שבה מתייחסים לזה

נכון שהוא מתמודד וכל הכבוד על זה

אבל מפה ועד לנישואין עם בת נורמלית זה לגרום לה להיכנס לזוגיות לא בריאה והרבה בעיות שיכולות לצוץ אחר כך מבחינת הקשר הזוגי שכרגע הם לא מודעים אליהם. שלדעתי זה לא מומלץ ולא ראוי

אין לי משהו נגדו כבן אדם ומבינה את הרצון להתחתן ולהביא ילדים אבל זה לא יכול להיות על חשבון מישהו אחר.

את כל כך צודקת..נשואה פלוס
תלוי במצבד.

ומה עושה עם עצמו. כלל לא חייב להיות "על חשבון" (ולא ראיתי שמישהו "התייחס בקלות" לנושא).

אבל אכן, עיקר הערתי היה על צורת ההתיחסות. פה לא היה "דיון תיאורטי", אלא אדם שכותב. מוזר איך אנשים "קופצים" מדבר שכנראה "נבהלים" ממנו, ומן הסתם גם לא יכולים לדעת כמה הוא יכול לעבוד על הדברים; ומגיעים לסגנונות כלפיו, שלא היו כותבים סתם לאדם שמעלה משהו כאוב.

[אני גם לא בטוח בתוכן הדברים. חושבני שמה שהולך היום, גורם "להגדיר" אנשים, כולל את עצמם, באופן מאד דוגמטי, מה שיתכן שבלי זה, לא היה קיים - והיתה התשיירות טבעית בנישואין]

לא חושב שיצאתי עליו בצורה קיצוניתלשם שבו ואחלמה
וגם לא אגרסיבית.
הוא כתב טענה מופרכת ועמד מאחוריה בחוסר הגיון תוך התעלמות מהשוליםנאת טענתו אז הגבתי לו באופן פורפורצינלי.
זה שהוא מתמודד עם בעיה וצריך עידוד והכוונה אני מסכים,
אני רק התייחסתי לטענת המשיכה בנישואים.
כל הויכוח הכללי ביחס לנטיות הפוכות וכו לא נוגע להודעה שלי ובכלל לא ראיתי אותו.
^^^כל מילה!!מחכה לשקט

חכיתי לתגובה כזאת, תודה לך דן

ועכשיו שאלה קטנה לכל ה"מתקיפים" למינהם:

כמה בעלי נטיות הפוכות אתם מכירים?! אבל מכירים באמת!

פשוט זה נשמע לי יותר מידי כמו כלמיני מתלהמים שצועקים על החרדים

שההכרות היחידה שיש להם עם חרדים זה דרך ערוץ 2... 

[תתפלא לדעת כמה כאלה יש בצבא]

בברכה

כפיר

לא חושב שזה מפריע להם ...חכחעחילםכ
לא הבנתי...שירוש16

זה לא עניין של דוסיות חשכות וחרדליות...אדם כל שהוא

לא מתייחסים אליו כרשע, או משהו כזה.

יש כאן שאלה עד כמה המשיכה הכרחית לחיי נישואין, ועד כמה משיכה הפוכה מזיקה להם.

יש גם שאלה עד כמה נוטים אימון בשינוי.

[אני לא ממש מבין בנושאים אלו, ואני לא בא להביע דיעה בשאלות האלה].

אינניד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ז בניסן תשע"ה 03:26

בת (והשאלה היתה לבנות) - 

אבל לדעתי, אם יש לו "אהבה וקשר מדהים" אל הבחורה שעימה הוא יוצא - 

הבעיה לא כ"כ חמורה.. יטפל בעצמו, אישית או  בהיעזרות, ויכול להקים יופי של בית בעז"ה.

לא צריך ללכת אחרי האופנה של היום כאילו הכל "שחור-לבן", כאילו זהו.. אז סימן שזה "בן אדם אחר".

לא עשה משהו רע, רק "בלב" לא לגמרי מאופס בכך, יתכן שהנישואין עצמם "יישרו" אותו עם אשתו. לא להתייאש כלל.

ולא לחשוב כאילו בגלל זה לא יוכל לחוות חלק מחיי הנישואין, כאילו זו "גזירה מן השמיים".

לדעתי, זה לא נכון. תלוי גם באדם אישית - ויש יכולת גדולה מאד לאדם לעבוד על עצמו.

אני בהלם!!!!רווקה
כל החיים, מדברים איתנו (בתור דוסים) על זה שלא צריך לתת מקום לנטיות הפוכות ולהכיר בהן, כי אפשר לשנות את זה ולטפל בזה וכו.
ועכשיו בא בן אדם, וואלה עשה מעשה ענק, החליט לשנות דבר כל כך מהותי בנפש שלו, ואתם ככה מגיבים? שאי אפשר באמת לעשות שינוי? שהוא לא יכול להקים בית טהור וכו?
עצוב לי..

ברור שיש בזה קשיים. ברור שלא כל אחת מסוגלת. ברור שצריך לבדוק ולברר.
אבל לצאת נגד זה בכזאת נחרצות? ובכלל לא לתת לו סיכוי?

תיסכל אותי קצת..
אני בהלם שאת קוטלת פה בנות שנתנו לך סיבה הגיונית מאוד למהיואב גל
הן לא מעונינות לצאת עם מישו עם נטיות הפוכות...
אין שום עניין שתשחקי את עצמך נאורה פה!!
הן אמרו מפורש שהבעיה היא שהוא לא נמשך אליהן!
אז השאלה שלי אלייך האם היית מעוניינת לצאת עם גבר שלא נמשך אלייך!? תחשבי על זה ותעני בכנות
לכל האנשים הלא נאורים יש סיבות הגיוניות מאוד.אני77

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב..רווקה
כמו שאמרתי, אין בעיה לא לצאת עם אחד כזה. ולהחליט שלך ספציפית זה לא מתאים ההתמודדות הזאת.
(ושניה משו קטן- למרות שאני חושבת שאפשר לדבר על מקרה כזה בכללי, אם נתייחס למקרה שהבחור פה דיבר, הוא אמר בפירוש שהוא כן נמשך לבנות!!)
אבל- לא לפסול באופן גורף בחורים כאלה. (יש הבדל בין להגיד- אני לא רוצה לצאת עם בחורים כאלה. שזה לגיטימי! לבין- אני לא חושבת שיש לבחורים האלה סיכוים והם לא ראויים להקים בית עם מישי, אז אני גם לא יציע להם את חברה שלי שאולי לה זה כן מתאים)
בכל מקרה, יותר זיעזע אותי האבסורד הזה כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, - בין מה שמחנכים אותנו, לבין מה שקורה במציאות.. בכלל לא בקטע נאור.)
מסכים עם התגובה שמעליי.לא יכול יותר
א-הוא לא ציין בשום מקום שלבנאדם שעליו הוא מדבר יש משיכה לבנויואב גל
לבנות.
ב-את לא ענית על השאלה שלי האם את היית יוצאת עם מישו שלא נמשך אלייך=סוג של צביעות.
ג-כמובן כל הכבוד לאדם על ההתגברות באמת שאני מעריך אותו, אבל אני מבין כל בחורה שלא תסכים לצאת עם מישו שלא נמשך אליה.
ד-תיהי קצת כנה עם עצמך, אפחד פה לא תקף אותו אישית, הוא שאל שאלה וענו לו פה אובייקטיבית!

נ.ב אני מתנצל מראש שזה נראה תקיף
תשובות..רווקה
א- הנה קישור לתגובה שלו: הוא אמר בפירוש שכרגע הבחור כן נמשך גם לבנות.
במקרה הנ"ל ישנה משיכה כלשהי לנשים - לקראת נישואין וזוגיות

ב- כן. אני הייתי יוצאת עם מישהו כזה. שוב- בגלל האבסורד שיש בחברה הדתית.. וברור שזה יצריך הרבה בדיקה, והתייעצות עם רבנים וכו, אבל כן הגיוני שהייתי יוצאת עם אחד כזה. (במיוחד לאור הנסיבות, שהבנאדם עבר תהליך משמעותי. לא הייתי אומרת את אותם דברים לגבי אדם רגיל עם נטיות הפוכות.)

ג- שוב, זה מצריך בדיקה ובירור באיזה רמה הבן אדם וכן. כל מקרה לגופו.

ד- אתה צודק.
"משיכה כלשהי" לא מחזיקה נישואיןאביגיל.
זה למה דבר כזה מצריך בירור ובדיקה.רווקה

נראה לי שבזה שה' אסר על משכב זכר, הוא לא התכוון שהם יישארו רווקים לנצח..

ואם כבר לא נתת לו סיכוי בכלל להתחתן, אז אולי תפעלי שבמדינת ישראל יתירו לזוגות כאלו [- שני גברים\נשים] להינשא? גם להם מגיע..

בקיצור כמו שכתבתי... החלטת לצאת הנאורה בסיפור ולא ההגיוניתיואב גל
תוכל להסביר למה?רווקה

היא יצאה גם הטובה. וגם ההגיונית..ד.

לא נתתי לו סיכוי?! איפה כתבתי את זה?אביגיל.
לצערי יותר מידי בחורות ונשים שקרובות אלי נפגעו ועדיין נפגעות מקשרים עם גברים כאלה (תתפלאו, גם מכאלה שהם בי). איכשהו כולם שיכנעו אותן ש"יש בסיס של משיכה וזה יספיק לנו".

לא אמרתי מעולם שאין לו סיכוי להתחתן, רק הזהרתי. יש הרבה סיבוכים וקשיים במצבים כאלה ואסור לו לכלוא מישהי במערכת יחסים כזאת רק כדי שהוא יוכל להקים משפחה.
מי אמר שתמיד אפשר לשנות?יעל מהדרום
לק"י

וגם אם כן- לא לכולן זה מתאים.
שכל אחת תראה מה מתאים לה בלי להכנס להיסטריה..
משיטוט באתר כמוך לא חסר שנשואיםארוון

אז נורא נחמד לשאול כאן- אבל כנראה שאם בסופו של דבר חלק מתחתנים והאישה יודעת- יש כאלה שלא מפריע להן במציאות... או שלא יפריע להן אחרי היכרות..

שאלה שמעידה על גבורה מדהימה.אחת מהשומרון
אני לא פוסלת על הסף.
אבל הייתי שמחה להתייעץ קודם עם אנשי מקצוע, נשים שנשואות לגבר כזה, ורבנים שמלווים אותו..
בקיצור- עם ביאור קצת יותר מעמיק של מה זה דורש ממני וכו', יש מצב שכן(;
לא חושבת..שיא המה רבו!
ממש לאיטבתה
אישיתעלמה1

לא הייתי נכנסת לזה...

רוצה להתחתן ממקום של רצון ומשיכה בכל המובנים עם שאיפה שזה רק ילך ויעמיק ויתעצם עם השנים ולא ח"ו ההפך.

אולי יש כאלה שכן יתאים להם.

בכל מקרה, לדעתי באמת אולי עדיף לנסות את העניין הזה של גבר ואישה ששניהם עם נטיות הפוכות ורוצים להקים משפחה ע"פ ההלכה.

אחרת אפשר להגיע למצב שמאמלל את שני הצדדים... 

נכון שיש עוד הרבה דברים אחרים שיכולים לצור קשיים ולפעמים זה דברים שקורים עם השנים ואחרי החתונה.

אבל אם מראש יודעים, אז נראה לי שחבל.

זה באמת נושא מאוד מאוד רגיש ומורכב.

כשיוצא לי לחשוב על זה אני פשוט מתפללת שה' יאיר למי שנמצא במצב כזה.

להיות ככה ולהישאר דתי ומאמין.. זה מדהים בעיניי!!

הלוואי שכל אחד יימצא את הטוב שלו ויוכל לחיות בשמחה ואהבה.

מאחלת לך רק טוב והצלחה בדרך הלא פשוטה הזאת.. פרח

צודקת צריך שיהיה משיכה גמורה ככה גם לא יפריעו דברים באמונהספרדי גאהאחרונה

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך