הכפת לי כ"כ. עדיף שיהיה יר"ש ובעל מידות באמת וקובע עיתים לתורה מאשר כמעט כל דבר אחר.
ושוב-
אני מדברת על בנ"א בריא בנפשו, הלך לפסיכולוג, עבד על עצמו (כי בכל זאת- נישואין חייב להיות מבוסס על החיבה והקירבה הפיזית. ואם הוא לא נמשך אליה אז אין מקום לנישואין.)
נראה לי ששכחו פה משהו-
התורה לא נגד זה!!!
התורה לא אומרת שנטייה כזאת היא אסורה וכו'. ישנם הלכות מסוימות בנושא הזה. הלכות מ א ו ד ברורות. אבל אם הבחור מודע להלכות ומתכונן לחיות על פי ההלכה בקו ברור. כי כך אמרה ההלכה- אז אין שום בעיה.
התורה עצמה מעידה על התופעה הזאת. היא אומרת שזה קיים. זה הגיוני זה נורמאלי וכו'. רק שמבחינה הלכתית כל קשר זוגי כזה אסור על פי ההלכה. זהו.
כמובן הכל תלוי בבחור עצמו. אם יש משיכה לבנות, אומנם קלושה, אבל לפחות קצת. בכל זאת- חייב להיות איזשהו בסיס להלתחלה. ואני מאמינה שלאחר זמן זה רק יתחזק.
מניסיון- מכירה אישית משפחה שלבעל יש נטייה לבני מינו, אישתו הייתה מודעת לזה וכמעט כל הקהילה מודעת לזה, וזה ממש לא מפריע להם בחיי הזוגיות. יש להם ילדים בלע"ר. משפחה שמחה ומאושרת. חיים בשלווה. אין שום בעיה עם זה.
והוא כל הזמן אומר: נכון, יש לי נטייה. אבל יש גם הלכה שמצווה עלי להתחתן ומצוות "פרו ורבו" ויש הלכות מאוד חמורות בנושא הנטייה שלי- בסדר. יש הרבה דברים שקשה לעשות אותם. ההלכה אוסרת הרבה דברים וזה אחד מהם.
קיצר- אין לו שום בעיה עם זה. הוא חי חיי זוגיות בריאים וטובים ואין שום סיבה שלא. הוא אוהב את אישתו וגם נמשך לגברים. וזה הניסיון הצדדי בחייו.
ונראה לי שפה הנקודה-
אם הבחור לוקח את זה על עצמו כניסיון שעליו לעמוד בו, כניסיון שמחייב אותו לעבוד קשה עם עצמו ולהתגבר עליו- אז סבבה. זה כמו כל ניסיון אחר.
לכל אחד יש נטייה אחרת וניסיון אחר שעליו לעבוד עם עצמו כדי להשתפר: לשוה"ר, ניבול פה, צניעות, שבת, כשרות וכו' וכו'. לכל אחד יש את הניסיון שלו.
ומי אומר שמי שמדבר לשוה"ר כל היום ומרכל על כל העולם הוא טוב יותר? למה רק בגלל שיש לו "בריאות הנפש" כמו שרבים הגדירו פה... יש מספיק אנשים עם לקויות נפשיות (אם זה בכלל לקות נפשית...) ובעיות פסיכולוגיות אחרות שמפריעות הרבה יותר בחיי הזוגיות מאשר משיכה לאותו במין. כנ"ל לגבי נשים.
ראיתי בחיי הרבה יותר משפחות שמתפרקות בגלל חוסר מידות ויר"ש מאשר בגלל נטייתם המינית. סליחה על ההגדרה. אבל זה נכון ב100%.
ובקיצור-
אם יש יר"ש ותורה ומידות (וזה הדדי- חייב להיות הרבה מידות גם אצל האישה) ובנוסף לנטייתו יש לו גם משיכה לנשים- אז אין סיבה, לדעתי, לפסול.
ובקשה אחרונה- לא לקבור אותי בגלל דעתי.