פחד מהצבאחי בשקט
יש לי משהו להעלות מליבי ואשמח לעזרה.
אני עומד לקראת גיוס ויש לי ממש פחד מזה.
קודם כל פחד פיזי, אף פעם לא הייתי מצטיין בספורט וגם אף פעם גם לא הייתי טוב בספורט.
אני מפחד לא להסתדר, ושיהיה לי ממש קשה.
וגם פחד מנטלי פחד מאי הסתדרות בקבוצה שם, שבכל מקום אחר אפשר להסתדר עם פחות חברים אבל בצבא הרבה יותר קשה, לא?
נ.ב. חדש בפורום אז אם עשיתי איזשהם טעויות אנא תקנו.
תודה.
מבין לגמריצריך עיון
עבר עריכה על ידי דתל"ש בתאריך כ"ד בניסן תשע"ה 18:22
עבר עריכה על ידי דתל"ש בתאריך כ"ד בניסן תשע"ה 18:19
זה באמת משהו חדש לגמרי ולא מוכר, הכי טיבעי לפחד.
בנוגע לכושר-אם יש לך כושר בסיסי (בגרות בספורט יש לך?) זה כבר משהו להתחיל ממנו (אם אתה מתגייס באוגוסט אז יש לך עוד זמן להתאמן) אני הגעתי בלי טיפת כושר ואיכשהו שרדתי
בקשר לחבר'ה-זה באמת קשה, אלה חברה שהגיעו ממקומות שונים וכל צורות החשיבה שונות, חשוב לזכור את זה וכשמישהו עושה משהו מעצבן לנסות גם להבין אותו (זה קשה מאוד עד בילתי אפשרי, הזדמנות מצוינת לעבודת המידות..)
אם אתה לא בייניש אתה תעבור בבום אחד לתרבות חילונית וזה מעבר קשה, השפה הרבה יותר זולה,
החוויות שלהם יראו לך רדודות ועוד הרבה דברים בסגנון, צריך לחשוב איך מצד אחד להתחבר אליהם (צריך, למרות הכל...) ומצד שני לשמור על האישיות שלך
בהצלחה בהכל!

נ.ב.
מוזמן לאישי בכיף
חדש בעסקחי בשקט
שלום .
תודה על ההתיחסות אבל אני עדיין חדש ולא יכול להתכתב במסר אישי...
אם תהיה פעיל תוכלצריך עיון
אזהרה!
זה ממכר..
כל התחלה חדשה היא מפחידהנפשי תערוג

אבל הצבא לא נורא בכלל

אני נהנתי ממנו 

כמובן שיש רגעים לא נעימים

אבל בעיקרון לא סובלים שם

אתה מפחד בצדק. יש אנשים שטוב להם בצבאיאיר26

אבל להרבה מאוד אנשים ממש לא. אם החששות שלך מתממשים תבקש לדבר עם קב"ן (ו/או טופס העברה), אני מכיר מישהו שסובל מ"קשיי הסתגלות" וזה מאוד עזר לו. אם אתה בקרבי אז בהתחלה עוד אפשר לעבור משם אבל בהמשך מאוד קשה. קל מאוד להתייאש מהמצב ולשבת ולחכות שזה ייגמר במקום להילחם על שינוי/העברה. ובסופו של דבר, מדובר במערכת שהיא בהרבה מקרים דורסנית, כך שאל תצפה לפיקניק (בלשון המעטה), לדעתי עד שלא מגיעים לצבא, אי אפשר להבין. מקוה שלא הלחצתי יותר מדי. בתור בן אדם שהיו לו תקופות קשות בצבא, עוברים את זה והכל בסדר ואפילו יוצאים בוגרים ומחושלים יותר. מקוה שגם אצלך הכל יסתדר.

אל חשש..בן של מלך
ב"ה
הולכים לקרוע אותך!

סתאאם..

תרגע, תנשום עמוק..

אז ככה, כושר?
זה דבר שבונים אותו לאט לאט..
אני לא האמנתי שאצליח לרוץ מד''ס 10 ק''מ,
אבל בהתחלה היינו רצים 500 מטר.. ואז עוד 500 מטר..
ככה הכושר שלי נבנה.
בקשר למנטלי, כולם חוששים מזה,
אבל היופי הוא שזה דבר שכולם עוברים ביחד וכתוצאה מזה הקבוצה נבנת ביחד.
אז אני מבין את הפחד שלך ואת החשש שלך אבל באותה נשימה אני מרגיע אותך שזה בסדר גמור
בטח באחד ואל תפחד יש משל יפה על זהאחדות ואמת

אומרים שאם אדם מפחד מדבורה, ופתאום מופיע אריה....... אז הדבורה....... זה כבר לא מפחיד........ לכן צריך לפחד מהאריה, לכן תפחד רק מבורא עולם, אבל מה שכן יש לך לפחד מהצבא.... שלא יתקעו לך סכין בגב, שהם לא מגבים את החיילים שלנו, והיום החיילים מפחדים לירות שמא יסתבכו, וכן יש על מה לפחד מעוד דברים בצבא, שמא יכריחו אותך דברים שאתה לא רוצה לעשות אותם או לא בנוי להם, ומכריחים כל מיני דברים, לא פשוט, אבל תמיד תבחר בצד של בורא עולם מה שבטוח שם הכי טוב.

זה מובן לגמרישדרותי חזק

קודם כל לגבי ספורט אל תדאג,הצבא בונה על זה שאף אחד לא בכושר ובונים את הכושר ע"י סולם מאמצים.

כולם נכנסים למסגרת חדשה שהם לא מכירים אתה תלמד מאוד מהר איך להסתדר.

למעט קבוצות מאוד מסוימות כולם מתגייסים כבודדים אא"כ התמזל מזלך ואתה תכיר חברים חדשים והקשר ביניכם יהיה חזק מאוד.

חורבן או בנייןההולך בדרכים

הבעיה היא בעיקר, הסביבה בה תהיה. תתעקש על סביבה דתית, אחרת - אתה עלול לשכוח מה ההבדל בין קריאת שמע לברכת המזון.

זה המרקם האנושי, השפה, וההחצנה של אספקטים שהצניעות יפה להם. מרבית הדתיים שהיו אתי בצבא התפרקו והתפקרו. אם לא תהיה במסגרת עם אנשים אמוניים - זה יהיה מאבק קשה מאד. וסופו כמעט ידוע. קח דוגמה חיה - את בנות השירות לאומי, שבאו בתור בנות תורניות, נפלו במשטרה לתהומות, וממרום טהרתן ירדו לפריצות עם עם גברים נשואים, עם דרגות קצונה.

היתה לי בעיה דומההיטק י-ם

כמעט עפתי מהצבא על קב"ן, שעימת אותי עם כל הבעיות האלה, ושאל איך אני אסתדר.

בסוף שכנעתי אותו שאם אתגייס דרך בני"ש, ואהיה עם אנשים כמוני, זה יסתדר.

אז זאת ההמלצה הראשונה - תתגייס דרך ישיבת הסדר, רק בשביל המחלקה שאיתך. 

אח"כ אתה יכול לעזוב את ההסדר ולעשות שירות מלא.

אם לא, נסה להגיע למקומות עם "אנשים איכותיים" שזה בעצם עם אנשים חכמים. ברגע שאתה באיזו יחידת מחשבים

אז החבר'ה מסביב יהיו חנונים.

גם יש מקומות קרביים שמאכלסים חנונים, כמו שריון ונ"מ. 

בכל מקרה, הצבא השתנה מאוד מאז ימי "האח של דריקס" (מי שלא ראה יש ביוטיוב). בכל מקום יש המון דתיים, ומספיק שאתה מתחבר לטבח הברסלבר, וקובע איתו חברותא ברבנו, אתה מסודר חברתית. (טבחים שולטים בעולם. הם ואפסנאים)

לגבי כושר - סולם המאמצים מתחיל מהריצפה, כלומר מניח 0 כושר. אבל הוא תלול מאוד. מהר מאוד מגיעים לביצועים גבוהים. כל אלו שהתאמנו פשוט חוטפים את השוק בשבוע השלישי במקום הראשון.

טיפוס בחבלדב דב

אני לא יודע לטפס בחבל ואמרו לי שזה חלק מהבחנים בקרבי... יש מצב להסתדר גם בלי טיפוס בחבל?

לומדים את זהצריך עיון
גם אני לא ידעתי ועכשיו אני סבבה לגמרי, זה לא מה שאמור להדאיג אותך...
אל תדאג, בטירונות מלמדים טכניקה ממש פשוטה. גם בונים ת'שריריםדובל'ה

"האח של דריקס" ==בן-גרא

האם כך היה בצה"ל?  זה גרוע מאד!  לא חשבתי שאפשרי מצב כזה בצה"ל

אתה לא הראשון שמתגייס וכנראה גם לא האחרוןshindov

ויש הרבה במצבך ואף יותר גרוע. לא נורא. אתה תעבור את זה. יש דברים יותר קשים מלעבור את הצבא. העיקר שתהיה בטוח שהדבר ביכולותיך. לא בשמים היא. ולא צריך להיות ספורטאי. המון הצלחה!!!!!!!!!  

מניסיון אישיshaulreznik

אני נמוך קומה, קצר רואי, די שקט ומופנם. את הצבא עשיתי באמצע שנות ה-90. מכיוון שאני בן יחיד, הוגדרתי כ"ג'ובניק" ולאחר מיונים קצרים קיבלתי תפקיד של רכז דת. למזלי, שירתתי בבסיס גדול תחת רב צבאי ולא תחת רס"ר משמעת (שבד"כ רואה ברכז דת סתם מישהו שהייעוד העיקרי שלו זה לנקות שירותים וכיוצא באלה). עברתי שלוש שנים סתמיות, אך רגועות, ובמבט לאחור די ברור לי שאילו הייתי מקבל תפקיד שלא היה תואם את האופי שלי, הייתי עושה את כל מה שביכולתי על מנת לצאת מהצבא.

התלבטות, מה עושים?דובל'ה

יש כאן שני צדדים:

מצד אחד, הצבא זה ה-מקום שבו מלמדים אותך על עצמך דברים שלא ידעת, וכמעט לכולם יש חששות שבשלב הראשון מתחזקים - ובהמשך רק בונים את האישיות.

תשאל אנשים, בכל מקום יש את ה'שוקיסטים' שבהתחלה יורדים עליהם חזק. פעמים רבות הם הופכים ללוחמים מעולים יותר מכל עושי-הרעש (ובפרט בקרב, מי שהיה פעם תחת אש יכול להעיד שאני לא כותב סתם).

כנ"ל לגבי הפחד הפיזי. בסופו של דבר הצבא בונה את הכושר של הלוחמים, תרצה או לא. למעט לבודדים, זה ממש לא קל. אבל כמו שכבר כתב כאן מישהו, אתה לא הראשון ובטח לא האחרון, צה"ל מכיר את העבודה.

זה נכון גם לגבי המובן החברתי.

וכמובן צריך לזכור, לא מתגייסים במטרה לבנות את האישיות, ובמלחמת מצווה הכול יוצאים ואין 'איש הירא ורך הלבב', וזכרת את הוי' אלוקיך כי הוא הנותן לך כוח לעשות חיל, ולא בחרב ובחנית יהושיע ה', כי אם ברוחי.

מצד שני, יש מצבים שהם באמת מֵעֵבֶר לזה, שבהם זה לא סתם חששות אלא קשיים ובעיות אמיתיים וכלפיהם יש לנהוג ברגישות ובזהירות, ולא להגיע לשירות קרבי. אפשר לעיתים לתרום הרבה יותר בשירות לאומי מאשר בצבא.

אני מציע לך:

1. להתייעץ. אין שום דרך לקבוע על פי כמה שורות בפורום אם אתה כמו רוב-רובם שבסוף מסתדרים או שהחששות שלך מלמדים על קושי אמיתי. תתייעץ עם חבר, הורים, רב, אפילו מישהו שאתה לא מכיר עד היום.

2. אם במסגרות אחרות עד היום לא היה בעיה חריגה מדי, גם את הצבא תעבור בכיף. החששות לפני הם חלק מהעניין... 

גם אני חששתי לפנינפקא מינה

אחי, הפחד שאתה חש עכשיו ממש מובן. סך הכל מקום חדש, חוקים חדשים ואנשים חדשים - ממש ללכת אל הלא נודע (והמעט שידוע לא תמיד נשמע מעודד...).

אז כמה מילים כדי שתיקח את הדברים בפרופורציה הנכונה:

1. מבחינת כושר, בצבא מניחים שאתה לא מגיע עם כושר בסיסי ומתחילים לבנות את הכושר ממש מאפס. 

2. כולם עוברים את זה. אולי זה נשמע קלישאה אבל זה נכון... בהנחה שאתה לא מתגייס לסיירת מטכ"ל, רוב הבנים עוברים את החוויה הזו, וגם אם קשה להם הם מסתדרים איכשהו.

3. גם אם קצת קשה, מתמודדים וצומחים מזה. ברור שאם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד עם הקושי אפשר ורצוי לפנות לעזרה, אבל זו לא צריכה להיות נקודת המוצא שלך. אל תכניס לך לראש שאתה לא יכול לפני שניסית!

גם אני פחדתי איך יהיה בצבא, ודמיינתי חיילים שרצים כל היום ועושים שכיבות שמיכה ומתח ולא הבנתי איך אני יעמוד בזה. אבל בסוף זה היה הרבה פחות נורא ממה שציפיתי, ואפילו הצלחתי להינות מהקשיים שהיו פה ושם...

שיהיה בהצלחה רבה!

אל תדאגהורה עייף

הייתי בטטה לפני הצבא.

ברמות שגם בהפסקות הייתי יושב בכיתה וקורא. אין מה לדבר על אחרי הלימודים...

גם בשיעורי ספורט הייתי  עומד ליד המורה ומדבר איתו...

את הבגרות בספורט עברתי כי אח שלי בא במיוחד, תפס לי את היד, וסחב אותי כל הדרך בלי לשחרר.

בצבא נכנסים לכושר בצורה הדרגתית. יש 3 קבוצות של רצים. מהירים, בינוניים, ואלה שהולכים מהר...

והחבל זה דווקא ממש כיף, אחרי שמלמדים אותך לעשות את זה.

ואי... בהצלחה!! שה' ישמור עליכם אוהבים את צה"ל רעיה123
אל תחת ואל תרא - חזק ואמץ!בן-גרא

נער הייתי וגם זקנתי --

כמוך, גם אני לא הייתי ספורטאי ואני קצר קומה...  אבל שירתתי בגולני, למרות הקשיים - וגם חיסלתי מחבלים בעזה...

כל מה שיבקשו ממך לבצע, ניתן לבצוע, אם כי לפעמים במאמץ!  מנחם בגין אמר "אם זה קשה, מובנו שזה אפשרי"

אני לא דתי, אבל דאגתי לכשרות. אין לי מושג מה קורה בצבא בימינו אילו, אך סבור אני שיש כשרות שתאפשר לך להתקים.  היו עמי חבר'ה שהיו דתיים ותמיד היה להם פנאי להתפלל.

אני, מטבעי, חברותי והיו לי רק בעיות עם ברנשים שבאו מרקע של עברינים - איפשרו להם לצאת מהכלא אם ישרתו בגולני (טעות לדעתי)  אבל בסופו של דבר התחברתי לבודדים מהם שהחליטו להיטיב את דרכיהם - ואכן כך עשו.

מכל מקום - אל תתעמת עם אדיוטים, - לשון רכה תשבר גרם - ועם הזמן בשתוף הצרות עם אחרים תמצא שרב החילים הם חברים אחד לשני - וכולם עושים הכל לעזור אחד לשני.

ומאידך - אל תתן לאף אחד לרכוב עליך ללא צדק ואל תתן להם עילה להתנכל לך.  לי, כדוגמא, היה מפקד שהיה מתנכל לי ללא סיבה - ואני נלחמתי בו בחכמה וערמה - בתחבולות תעשה לך מלחמה!   אבל, רק אם יש צורך בכך!  ודאי לי שמחינה זו הצבא השתפר מאז שאני הייתי בשירות!

לסכום, החששות מובנים. אך אל תפחד מהאתגר! לא יהיה קל, אך אם תתרכז על קיום הפקודות, המשמעת הצבאית, ותעשה כל מאמץ גופני - תצליח! 

יש לך מעט זמן לפני הגיוס - הייתי מציע שתתאמן בכשר גופני - במיוחד ריצה למרחקים. כל בקר תקום מוקדם ותרוץ - קילומטר, שניים, שלושה... תשתפר שתוכל לרוץ חמישה ק"מ בקלות כל בוקר - זה מה שעשינו כל בוקר לפני ארוחת הבקר..

חזק ואמץ ! אל תירא - הכל אפשרי!

אחי היקרסבבה והכל

לפני מספר שנים עמדתי בדיוק במקום שבו אתה נמצא חשש גדול מהלא נודע בצבא..

לא רק שלא הייתי ספורטאי מצטיין הייתי שמן בצורה כזו שהורידו לי על כך את הפרופיל .. (לא בצחוק )

נלחמתי כדי להחזיר את הפרופיל הצבאי אומנם הצלחתי אבל לא הגעתי לרמת כושר רצינית ..

אני זוכר שכל פעם שהייתי רואה את "המדסניקית" בפלוגה הלב שלי היה מחיל לדהור ...עד כדי כך פחדתי מזה

אבל באמת שהצבא מתחיל ממש מקטנות ומתקדם לאט ובטוח

אתה בהחלט יכול כל השרות שלך לחשוב אם הוא הצליח ...אני גם יכול .

אני יכול לומר לך על עצמי את הפעם הראשונה שרצנו 2000 כמעט לא סיימתי ..

ואחרי שנה מצאתי את עצמי מסיים ריצה של 10 קלומטר .. (והייתי פחות גמור)..

וטיפ קטן אם יש לך מעט זמן לא יזיק להתחיל הלכות בקצב טוב ואם אתה מסוגל אז אפילו לשלב קצת ריצה אני לא וויתרתי לעצמי במהלך ההכשרה וזה מה שעזר לי מאוד איפלו הייתי בדיאטה כל הטירונות ..

בהצלחה רבה ואל תדאג ..אחרי הצבא אתה תכתוב פוסט כזה למישהו אחר..

נ ב.סבבה והכל

אני זוכר שהמפקד שלי דיבר איתי והבין ממני את העניין אז הוא כתב לי משפט שאמר רבין בהיותו רמטכל

" התעלותם של לוחמנו לא בשביל הברזל באה אלא בגלל תודעה של שליחות עליונה ".. 

פנה לעזרהaviadk8אחרונה

אם יש לך חששות מהצבא אל תחשוש לציין זאת בלשכת הגיוס בפעם הבאה שתזומן לשם.

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך