נער הייתי וגם זקנתי --
כמוך, גם אני לא הייתי ספורטאי ואני קצר קומה... אבל שירתתי בגולני, למרות הקשיים - וגם חיסלתי מחבלים בעזה...
כל מה שיבקשו ממך לבצע, ניתן לבצוע, אם כי לפעמים במאמץ! מנחם בגין אמר "אם זה קשה, מובנו שזה אפשרי"
אני לא דתי, אבל דאגתי לכשרות. אין לי מושג מה קורה בצבא בימינו אילו, אך סבור אני שיש כשרות שתאפשר לך להתקים. היו עמי חבר'ה שהיו דתיים ותמיד היה להם פנאי להתפלל.
אני, מטבעי, חברותי והיו לי רק בעיות עם ברנשים שבאו מרקע של עברינים - איפשרו להם לצאת מהכלא אם ישרתו בגולני (טעות לדעתי) אבל בסופו של דבר התחברתי לבודדים מהם שהחליטו להיטיב את דרכיהם - ואכן כך עשו.
מכל מקום - אל תתעמת עם אדיוטים, - לשון רכה תשבר גרם - ועם הזמן בשתוף הצרות עם אחרים תמצא שרב החילים הם חברים אחד לשני - וכולם עושים הכל לעזור אחד לשני.
ומאידך - אל תתן לאף אחד לרכוב עליך ללא צדק ואל תתן להם עילה להתנכל לך. לי, כדוגמא, היה מפקד שהיה מתנכל לי ללא סיבה - ואני נלחמתי בו בחכמה וערמה - בתחבולות תעשה לך מלחמה! אבל, רק אם יש צורך בכך! ודאי לי שמחינה זו הצבא השתפר מאז שאני הייתי בשירות!
לסכום, החששות מובנים. אך אל תפחד מהאתגר! לא יהיה קל, אך אם תתרכז על קיום הפקודות, המשמעת הצבאית, ותעשה כל מאמץ גופני - תצליח!
יש לך מעט זמן לפני הגיוס - הייתי מציע שתתאמן בכשר גופני - במיוחד ריצה למרחקים. כל בקר תקום מוקדם ותרוץ - קילומטר, שניים, שלושה... תשתפר שתוכל לרוץ חמישה ק"מ בקלות כל בוקר - זה מה שעשינו כל בוקר לפני ארוחת הבקר..
חזק ואמץ ! אל תירא - הכל אפשרי!