ראשית - חיבוק גדול! ועוד חיבוק ענק!
קראת פעם את הספר "גברים ממאדים נשים מנגה"? (בזמן הפנוי שאין לך?
)
אף פעם לא קראתי את כולו, אלא חלקים ממנו. הספר עזר לי להבין מה אני אומרת ומה בעלי שומע. לא תמיד אותו דבר. אחד הדברים שלמדתי מהספר הוא שנשים מדברות כדי להרגיש יותר טוב - לפרוק. גברים מדברים אך ורק כשהם מבקשים עזרה, פתרון לבעיה. כשאנו במצב של צורך לפרוק - אני עייפה, איחרתי ללימודים, איחרתי לעבודה ודווקא הבוס הקדים, הילדים רבו כל היום, החלב נגמר והילדים התחננו לשוקו, וכו' וכו' יום מזעזע.... ואני, בסוף היום, עייפה, וצריכה לפרוק. האדם ההגיוני, לכאורה, לפרוק לכיוונו הוא הבעל היקר.
הבעל היקר מבין הבנה שגויה (מה לעשות, הוא גבר), שאני מחפשת אצלו פתרון = "תעשה משהו" כדי שהיום שלי יהיה טוב יותר, וסביר שיפרש גם שאני חושבת שהוא לא בסדר, כי הוא נתן לי להגיע למצב בו אני נמצאת. ובסך הכל רציתי לפרוק ולהרגיש יותר טוב... בכלל לא באתי אליו עם טענות!
אחרי שקראתי את הדברים, יצא שחזרתי הביתה אחרי יום שכולו מעצבן, והייתי חייבת לפרוק!
נכנסתי ואמרתי לבעלי שאני צריכה ממנו משהו שמאוד מסוים. כולו נדרך, מה אשתו תבקש עכשיו, הוא חזר לא מזמן מהעבודה ורק רוצה לנוח בשקט מספר דקות, אבל הקשיב לי רגע. אמרתי לו שאני חייבת לספר\לדבר, ושאני חייבת שיקשיב ושלא יאמר מילה. כשאסיים, הוא חופשי לחזור לענייניו. הוא הביט בי במבט שאמר "בסדר, אבל הבקשה נראת קלה מידי..."
ואז פרקתי. ופרקתי ופרקתי. וכשסיימתי, אמרתי לו תודה רבה על ההקשבה, אני מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו, ואיחלתי לו המשך הנאה ממה שהוא היה באמצע לעשות כשנכנסתי.
הוא הסתכל עלי במבט שאמר שחשבתי שהתחלתי להבין נשים, אבל עכשיו אני מבין שכנראה לעולם לא אבין אותן.
אולי תוכלי להסביר לאישך היקר שהוא איננו חייב להבין אלא רק להכיל. מצב נתון. כשאת אומרת לו "אני מתפרקת" התפקיד שלו זה לומר "אני אוהב אותך". לא לתקן אותך, כי את מתוקנת. לא לומר לך שאינך כזאת, כי את כרגע בדיוק כזאת. ולומר לו שכשהוא אומר לך "אני אוהב אותך" הוא מחזק אותך ונותן לך בדיוק את מה שאת צריכה כדי להתחזק ולחזור לעצמך הרבה יותר מהר.
שוב, הוא אינו חייב להבין אלא רק לבצע. נעשה ונשמע...
ותחשבי איזו מדהימה את - גם עובדת, גם לומדת, גם אמא לילדים וגם אחרי לידה וגם אחראית על בית וגם, חשוב מאוד, רעיה אוהבת. מחיאות כפיים לאשת חיל המכונה בלעז "סופרוומן"!!!!
אגב, רצוי לתת לעצמך טפיחת שכם כל כמה דקות על כל פועלך. מגיע לך!