אין לי מושג בכלום..
אשמח לעצות ורעיונות..
קני פודרה שמתאימה לך, סומק עדין, גלוס, עיפרון שחור ואיילנר שחור- עדיף איילנר טוש כי יותר קל לצייר איתו...
ככה נראים ממש טוב ביומיום.
(אולי עדיף לשים קרם לחות לפני הפודרה..)
לפעמים אני רואה בנות שבאמת היה עדיף שלא היו מתאפרות...
לדג' ההמלצה על עיפרון שחור- ואם העיניים שלה קטנות, או בכלל עדיף לה צבע אחר?
ולמה דווקא פודרה שיכולה לתת מראה מקומח? וכו' וכו'.
איך החלטת שזה האידיאל להיראות ככה טוב ביומיום? אולי היא דווקא צריכה לעבוד יותר על פנים ופחות עיניים, ראית אותה?
עדיף לעשות שיעור באיפור לפני שמסתכנים בלהיראות כמו ליצן[ואני רואה את זה הרבה אצל בנות שחשבו שלא צריך לדעת לפני שהתחילו..]
זה נראה לי בסיסי ביותר ומתאים לכולן.
אולי באמת תפסת אותי על העיפרון השחור שיש מצב שיתאים לה צבע אחר.
(אגב בחיים הפודרה לא נראתה עלי מקומחת..)
בכל אופן לאנונימית -כנראה את באמת צריכה לקבל טיפים ממאפרת מקצועית מה מתאים לך.. (רק שבגללי לא תראי ליצן;))
ופודרה לבד באמת לרוב נראית מקומחת, אולי אני שמה לב יותר בדקדקנות[אני לא מעירה, אבל יש קטעים שבא לי להעיר ממש ואני מתאפקת]. פודרה מטרתה לקבע/ לתת מראה מאט כשצריך, וכמה שפחות ממנה- זה הרבה יותר טבעי..[שימוש בבסיס אחר, אם אין עור שומני שנוטה להיות לא עמיד- הרבה פעמיים ניתן לוותר עליה..]
זה לא רק העיפרון, בעיני גלוס איילינר ועיפרון שחור ופודרה רחוק מלהיות יפה לכולן...[וקצת מזכיר לי את כיתה ח', שזה באמת היה איפור אחיד אז לכל הבנות... אז לא, זה אולי נחמד לחלק, לא לכולן]
ואולי תציעי לה את כמה טיפים מנסיונך הרב..
לי ממש כיף להתאפר איך שכתבתי, זה גם מהיר לבקרים הקצרים ועדיף מכלום.. והאמת שתמיד מחמיאים לי.
במשהו כמו מייקאפ מינרלי אולי, שעל בסיס אבקה, או ביבי קרים[ומעליו פידור אם צריך]..
פודרה סופחת לחות מהעור, כבר מרלין מונרו הבינה שהבסיס למראה צעיר הוא זוהר[ולכן השתמשה בחומרים מתאימים] ולא מייבש אותו, גם אם העור שלך שומני- ייבוש לא טוב לו.
אבל בדר"כ אני משתדלת לשים קרם לחות לפני
(האמת שלפעמים גם יוצאים בכלל בלי הפודרה ..)
ותודה על ההמלצה, אני רחוקה מלהיות מיובשת;)
הוא אבקתי כזה, את יכולה להניח אותו בזריזות עם מברשת קבוקי לדג'...
שוב, גם אם את רחוקה מלהיות "מיובשת", עדיין אין עניין בלספוח את הלחות ששמת לפני... החלטה שלך, אבל עור בריא יותר חשוב...
ויש גם גירסאות לחברות אחרות שלא מתמחות במינרלי שהוציאו מייקאפ כזה...
לא נכנסתי אליה אף פעם..
אבל שווה לנסות.. אם את אומרת שזה כמו פודרה ויותר בריא
אגב ולפני המייקאפ המינרלי שמים קרם לחות או שאין צורך?
זה בסיס טוב, והמהדרין/ משקיעים יוסיפו פריימר.
doraוכן, כמות האיפור שלי ממאק שנזרק לפח/לא שומש בזכות אותן מאפרות בהחלט מגיע לאלפי שקלים, אני מאוד שמחוה שהיום הידע שלי יותר מקצועי ואני יודעת מה מתאים לי.
היום אני גם דיי מכירה הרבה מהמוכרים בסניפים מסויימים ויודעת למי לגשת כי אני כבר יודעת מי היותר טובים שם[אגב, מי שמעוניינת לעבור סדנה, והיא בסניף שאני מכירה את המוכרים, אני מוכנה להמליץ לה על המאפרים התותחים בו...]
ואגב אחרון, לא היית נגד ניסויים בבע"ח, כי מאק שייך לקונצרן אסתי לאודר, שמוכרת בסין, וגם מאק, ולכן הם ממש לא שייכים לנטולי אכזריות, אז מוזר שאת ממליצה עליהם...
את זו שלא מעודכנת, הם כן, למרות השקרים היפים שלימדו את העובדים שלהם לספר["אנחנו לא בעצמנו מבצעים", לא סתם PETA לא הוציאה אותם מהרשימה].
ושוב את נופלת בזה, בסיס יוקרתי לא יותר טוב מבסיס זול, לא מבחינת חומרים, ולא מבחינת עמידות/מראה], כשבאים אם ראש פתוח יש הפתעות.
ובנוגע לניסויים- להזכירך אני קצת ועדיין פעילה יותר ממך באנונימוס וכו'. וכן, אני מכירה את התשובה של מאק, שלא מרצה את PETA בכלל... ולא הרבה אחרות..
שוב, אני פעילה במדיות האלה מאוד...
את זאת שכתבת שאת נגד ניסויים ולא רוצה להשתמש בחברות שאינן נטולות אכזריות, לא אני...
[כתבתי כאן אגב רק המלצות, בלי לציין במה אני אישית משתמשת]
שאני לא רוצה לקנות משהו מנוסה.
ההמלצות שלי באות גם ממה שאני משתמשת על אחרים ולא עלי, וממה שאני רואה שיושב יפה על הרבה בנות[ולא ניסיתי עלי, אבל מכמות גדולה של בנות אני שומעת ורואה שזה טוב].
אין לי עניין לכתוב במה אני משתמשת אישית...
באיזה סניפים את מכירה את המאפרים?
וככה יוכלו להכיר לך שלל מוצרים וחברות, ולא רק מאק.
מאיפה את?
אראה לך איך לברר...
רק לראות מה עשיתן לה בקריון....
אבל היי חבר'ה, מריו נמצא בארץ!!! צריך לעשות לו מה שעשו לאשלי בקריון![]()
1. לא לרוץ לקנות סתם דברים. בטח שלא במחירים מופקעים אחרת יתכן וזה לא באמת יתאים לך והכל ילך לפח.
2. לחשוב במה היית רוצה להתחיל. לדעתי לא כדאי להתחיל להתאפר באופן מלא בבת אחת אלא ללכת בשלבים.
למשל להתחיל עם עיניים / צבע מעניין בשפתיים ורק אח''כ יותר עם מייקאפ וכיסויים לעור.
יתכן בהחלט שזה לא מתאים לכל אחת ויש כאלה שחייבות להתחיל דווקא עם כיסוי של העור.
3.לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא בלוגים של איפור יכול לעזור לך להבין איך להשתמש באיפור באופן מעשי ואיזה מוצרים כדאי לקנות ויש עליהם המלצות. ככל שיש יותר המלצות זה אומר שהוא נוסה ע''י הרבה בנות שיתכן מאוד שכמה מהן מאוד דומות לך מבחינת צבע עור וסוג כור ולכן זה יכול להתאים גפ לך.
4. אחרי שאת מבינה בערך מה עושים ובמה את רוצה להשתמש את יכולה ללכת לפארמים ולחנויות איפור ולנסות שם את המוצרים כדי לראות איך הם עלייך וכמה זמן הם מחזיקים.
אם את מנסה מייקאפ- תבדקי אותו גם בחוץ באור יום! ואל תנסי אותו על היד.
צלליות- תקחי מעט חומר ותציירי פס על הזרוע כדי לראות כמה צבע, פיגמנטיות, יש להן.
5. לא לכת לבד לפארמים בזמן שיש שם דיילות. במיוחד אם הן נראות לך כמו ההפך הגמור מ'מאפרת כבר 25 שנה'.
יתכן והן למדו איפור לפני שנים אבל כנראה הן לא התעדכנו במה שהתחדש מאז.
לא לפחד לסרב ולא להרגיש חייבית לקנות כי היא עכשיו עמדה שעה וניסתה לשכנע אותי.
6. לבקש דוגמיות! אחלה דרך לנסות מוצר ולראות אם הוא מתאים לך.
לכל עמדה של חברה יש מגירה עם דוגמיות. תחייכי את חיוך מליון הדולר שלך ותבקשי מהדיילת.
7. אני בעד להשקיע במוצרים טובים ואיכותיים אבל לא בהגזמה.
נכון שיש את אסתי לאודר, בובי בראון ומאק (שסוגדים להם בארץ) וכו' שהם חברות מעולות אבל יש עוד הרבה חברות טובות שלכל אחת מהן יש את הדברים הטובים שלה. אז פשוט לברר מראש לפני שקונים.
אני ממש בעד לקנות מוצרים מסויימים של אסנס כמו עפרונות וסמקים שהמחירים ממש זולים ולהתנסות איתם.
ככה גם תתאמני על השימוש וההנחה וגם לא תצאי בנזק כספי ותרגישי ש'בזבזת' מוצר איכותי רק על נסיונות בבית.
אישית אני לא אוהבת ביוטיקר, סאקרה וwow.
ואפשר ואף רצוי לקנות גם מוצרים מחברות בעלות שם שידועות כטובות ואיכותיות אבל אני חושבת שעדיף לעשות את זה אחרי שיודעים בדיוק להשתמש במוצר.
8. קניית מוצרים מחו"ל. המחירים בארץ יקרים מאוד ולכן אם יש לך משפחה בחו"ל / המשפחה שלך טסה/ את מוכנה להזמין באינטרנט (כיום רוב האתרים מאובטחים ואין בעיה לשלם ברובם בפייפאל) את יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף!
*מתאים למישהי עם סבלנות לחכות עד לקבלת המוצר ושלוקחת בחשבון שלא תמיד המוצר יענה על הציפיות.
במידה ויש לך אפשרות להשקעה כספית של 300-400 שקל את יכולה ללכת לסניף של מאק/ בובי בראון ששם יעשו לך מן שיעור פרטי ויסבירו לך איך להתאפר בצורה שמתאימה לך.
לאחר מכן את יכולה לקחת מוצרים מהחנות בשווי ששילמת.
יש לציין שאני לא מתאפרת מקצועית בכלל ולכן תקחי כל מה שאמרתי בעירבון מוגבל.
זו דעתי והיא לא בהכרח נכונה.
אני לא באמת מבינה באיפור משהו...
אין טעם להצטייד במלא כסף וללכת לקנות מוצרים שאולי לא יתאימו בסוף.
(במיוחד מי שמשלמת על עצמה וחסכה לזה הרבה זמן)
כמובן שיש דיילות שהן באמת יודעות להתאפר ולאפר אחרות, אבל הן ממש לא נמצאות בכל סניף ודי קשה למצוא אותן.
המטרה של הדיילת זה לדחוף לך מלא מוצרים שתקני שהרי היא מן הסתם מקבלת על זה בונוס.
אני לא הייתי רוצה שמישהי תעשה בונוס על חשבון הכיס שלי שלא תכנן להתרוקן כ"כ מראש.
בכל מקרה, אני ממליצה לא ללכת לבד אלא עם עוד מישהי שתחווה דיעה (חברה טובה שלא תתבייש לומר את האמת, כן?)
ולא לקנות מיד.
ברגע הראשון הדברים נראים טוב והדיילות מבטיחות שזה עמיד כמו כל שאר המוצרים של החברה.
יש מוצרים שצריך לנסות ולראות אם זה עמיד גם על סוג העור שלך כמו מייקאפ ואודם.
כמו כן, חשוב לדעת מראש מה סוג העור שלך! אפשר לברר את זה אצל קוסמטיקאית.
א) תודה רבה לכולכן..
ב) שרשמתי שאני לא מבינה לכלום ד'י התכוונתי לזה;)
מה זה פודרה לדוג'? אני לא סגורה שאני יודעת מה זה..
כעיקרון קניתי עיפרון שחור ואמרו לי שיפה מתחת לעיניים..
אני רוצה להתאפר ברמה בינונית. לא להגזים גם..
בצורה עדינה בעז"ה!
מקווה שהובנתי..
ועכשיו תוכלו לעזור יותר
בקצרה על כל מה שאני זוכרת:
עיפרון- הצבע שאיתו עושים קו מתחת לעין או על הקו של העפעף. (חשוב לוודא שעמיד).
מסקרה = רימל - מעבה, מאריכה, לפעמים מעגלת ומפרידה את הריסים. היא 'פותחת' את העין
איילנר- הצבע שאיתו עושים את הקו מעל העין, צמוד לריסים, לרוב מסיימים עם כנף. (יש נוזלי, טוש, ג'ל ויש שמעדיפות צללית).
צללית- צבעים בגוונים שונים שמורחים על גלגל העין
מייקאפ- חומר בגוון העור שלך שאמור להעניק לפרצוף מראה חלק, אחיד ונקי.
-BB CREAM
קרם קליל שאמור לדמות מייקאפ למי שלא רוצה משהו 'כבד' מידי וגם לא צריכה. הוא אמור לעשות את אותם הפעולות של המייקאפ ומכיל בנוסף לחות ומקדם הגנה.
סומק- מעניק צבע לעור ומדגיש את עצמות הלחיים
אודם- נותן צבע לשפתיים
.עיפרון שפתיים- משמש כבסיס לשפתון או גלוס, כתוחם או כאודם בפני עצמו
גלוס- מעניק ברק לצבע שעל השפתיים. בא גם בצבעים ולא רק שקוף
פריימר- בסיס שמורחים על הפנים כדי להפוך אותן לחלקות. שלא יהיו נקבוביות וקמטים. עוזר לשמור על האיפור לאורך זמן
קונסילר- אמור להסתיר פגמים בעור. כהויות / פצעונים / נקודות אדומות בעור. שמים אותו באופן נקודותי ולא על כל .
הפרצוף. אפשר לבחור גוון שלו שיצור אפקט של הבהרה בעין
קורקטור- מנטרל ומסתיר כהויות ופצעונים.
פודרה- התפקיד שלה הוא לקבע את המייקאפ, עמעום הברק על הפנים והענקת מראה חלק ומט מעל המייקאפ. סופחת לחות מהעור
ברונזר- פודרה בצבעי ברונזר. משמש להצללות במקומות שקועים בפנים
שימר- פודרה מנצנצת שנועדה להאיר אזורים בפנים כדי ליצור מראה קורן
הייליטר- גם הוא אמור לתת אור וזוהר לפנים.
מברשות - בעזרתם מניחים ומורחים / טופחים / מטשטשים את החומרים על הפנים בצורה שווה.
מסיר איפור- מגבונים או נוזל שאיתו מסירים את האיפור כל ערב. מאוד לא מומלץ ללכת לישון עם איפור על הפרצוף
זה הדברים שאני זוכרת שיש וזה מה שידוע לי שעושים איתם. מקווה שהכל נכון ואם לא- מוזמנות לתקן אותי.
תלמדי מה סוג העור שלך (יבש, רגיל, מעורב או שומני) ולפי זה תרכשי מוצרים שיתאימו לך.
אני לא יודעת לכוון אותך למה מתאים לך להתאפר כי אין לי מושג איך את נראית. תחשבי מה יפה בפנים שלך ואת רוצה
להדגיש או מה את רוצה להסתיר ולפי זה תחליטי במה להשתמש.
לכל מוצר יש גם כמה סוגים שבהם הוא בא- כאבקה, כנוזל, קרם, אז כדאי לנסות ולראות למה את הכי מתחברת.
לכי עם חברה/ אחות שאיכפת לה ממך ומבינה.
היא תדע לומר לך מה באמת את צריכה מתוך השפע המבלבל.
היא תדע לסנן לך את העצות של הדיילות שתפקידן ורצונן רק למכור, והרבה.
בשביל ההתחלה אפשר להתחיל עם חברות האיפור הבינוניות, וחבל להשקיע הון.
אחרי שתדעי מה מתאים לך, אלו גוונים, ותראי אם בכלל את אוהבת את עצמך באיפור- תתחילי להשקיע כל פעם במשהו .
מיניסיון המוצרים שלהם אחלה והם ילמדו אותך גם איך להתאפר..
גם עוזר ממש לראות סרטונים ביוטיוב..
מישהי=)קודם כל, איילנר זה ממש מוסיף
וזה פס דק ששמים מעל העין, כלומר על העפעפיים, בצבע שחור, כחול
מהמם ממש 
ויש עיפרון שזה שמים בקו הלבן הזה מתחת לעין
וזה את צריכה להתאים לצבע עיניים.
אם יש לך עיניים ירוקות אז סגול, שחור חום
ואם יש לך עיניים חומות, אז כחול, טורקיז..
מסקרה זה לריסים וזה עושה את הריסים עגולות יותר ויותר ארוכות
יש גם במלא צבעים אבל לדעתי הכי יפה שחור או חום
מייקאפ, או פודרה ששמים את זה על העור פנים
וזה מסתיר נמשים, חצ'קונים וכל מיני שכאלו
סומק, על עצמות הלחיים.
שמים את זה כשמחייכים וטיפה על העצם לאוזן, אבל ממש טיפה.
ואודם או שפתון לשפתיים, בהירים או אדומים הכי יפה.
אם הגבות שלך בהירות אז יש עיפרון לגבות, ועיפרון תוחם שפתיים
שהכל מאוד מאוד יפה.
צלליות זה גם לעיניים, שמים את זה בעדינות על העפעפיים
וזהו נראלי..
החברות הכי טובות זה ג'ייד וקרליין ולוריאל פריז..
אותם ניסית והם מעולים מאוד.

שלום
מבקש להעזר בכן עבור אשתי היקרה (ועבורי..)
סובלת שנים רבות מבעיות עור כגון סבוריאה וגירויים שונים בעור
כמובן היא בטיפול רופאת עור - בעיקר משחות .
מתאפרת מעט מכיוון שהאיפור אוטם לה את הפנים ומגביר את הגירוי.
אשמח לשמוע ממי שיש לה נסיון דומה בעור הפנים, אילו חברות או סוגי איפור יכולים להיות יותר ידידותיים/בריאים/קלילים לפנים.
אשמח לשמוע כמה שיותר רעיונות גם אם מדובר במוצרים יקרים.
הרבה תודה.
מכירה את התופעה- והם היחידים שלא גרמו לי לפריחה/ אדמומית וכו'
היי בנות 💛
אני בתקופה שאני מנסה להתחבר יותר לעצמי גם מבחינה חיצונית – לבטא מי שאני דרך הלבוש, המטפחת והתכשיטים.
מתחברת לסגנון של מתנחלות גבעוניסטיות 😉 – בגדים פשוטים אבל עם נוכחות, מטפחות גבוהות אבל טבעיות, תכשיטים עדינים עם אופי.
האמת שזה לא סגנון שגדלתי עליו, אז אני טיפה הולכת לאיבוד ורוצה עזרה 💫
אם יש לכן המלצות על חנויות, מעצבות, לוקים או כל השראה – ממש אשמח שתשלחו לי! אפילו אם זה רק רעיון קטן או מישהי ששווה לעקוב אחריה.
תודה מראש על כל טיפ 🤎
אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.
יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר
ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.
אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.
אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?
נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.
כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה
חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות
אבל מבינה אותך כי אני גם חולה עליו.
יש את אלה שהולכות עם שכבות שזה יותר סרפנים וחצאיות בסיס או טוניקות שזה הצנועות יותר
ויש כאלה שפחות מפריע להם שרוולים ארוכים, כיסוי מלא או חלקי ומכנסים גינס מתחת לחצאית או שרוואל רחב.
אז תראי מה מתאים לך ומאיזה אזור את ואז תוכלי לראות מה החנויות שקרובות אלייך ומומלצות. גם מלא מיד שניה.
אני שמתי לב שצריך הבנה בסיסית בסטייל בשביל להרכיב את הלוק כי זה באמת מורכב מכל מיני... אפשר ללבוש את אותו בגד ולהיראות בסגנון שונה, מבינה?
נזם זה מהמם בעיני ויכול להיות עדין וגם פחות למי שרוצה את הסגנון הלא עדין למשל.
כל מיני תכשיטים פשוטים מחנויות כמו סיאם ואותנטי או סתם מהשוק וחנויות מוזרות כאלה
חוץ מזה אפשר לעכוב אחרי מישהי באינסטגרם שאת מתחברת לסגנון ואז לשאול או שהיא שמה המלצות וקודים להנחות
נשמות הלכה לי הלייקרה.. צריכה גם פודרה.
יש אחלה קרם הגנה לא שומני וכמעט ללא ריח .
סבון פנים של דוקטור פישר משמש אותי בשנתיים האחרונות (יש לי עור שומני) והוא נהדר
אני לא מתמצאת תשאלי AI😅 יודעת יש ספריי כזה שנותן נפח.. או שאת יכולה לסרק את השיער בצורה כזאת שתכסי עם שיער איפה שחסר...
לגרום לשיער להיות מלא יותר באופן טבעי מדבר אלייך? אם כן אז יש את כל השיטות של לעסות את הקרקפת בשמנים מסויימים. קיק, קוקוס, רוזמרין... ויש עוד מלא טיפים ברשת.
סליחה על השאלה... אני רוצה להוריד שיערות בידיים ואמא שלי מתנגדת... אני רוצה לכבד אותה, מצד שני אני יודעת שאם אשכנע ואלחץ היא תסכים בסוף. אבל לפני זה אני רוצה לשאול עד כמה זה חריג באמת ועד כמה זה נראה לא מטופח? (אני לא שעירה במיוחד, רגיל. אבל עדיין מרגישה לא נעים כי יש הרגשה שבשנים האחרונות כולן מורידות בידיים) מה אתן אומרות? אולי אני פשוט אחכה שאתחתן ואם זה יפריע לבעלי אני אוריד ואם לא לא?
לק"י
בעיני זה סתם מיותר להוריד בידיים. ובטח שלא אלבש ארוך רק כי יש כאלה שכן מורידות (ובטח אם את לא שעירה במיוחד).
אבל אם זה ממש מפריע לך, בגיל שלך לא חושבת שצריך לשאול את ההורים.
וגם לגבי הבעל העתידי- לא הייתי עושה או לא עושה את זה רק בשבילו.
מה הטענה?
אם את מעל 18 זה הגיוני ולגיטימי שאת תבחרי איפה לטפח את הגוף שלך ואיך....
אני מאמינה שאם זה חשוב לך ותסבירי לּה שזה חשוב
לא תהיה לה בעיה
זה לא עקרוני
זה סתם מוזר לה כי בדור שלה זה לא היה נפוץ...
אני התחלתי לייזר בגיל 17 ולאמא שלי זה היה מוזר
הסברתי לה שכולן עושות את זה היום וזה חריג חברתית לשאר עם שערות והיא הסכימה (אצלנו זה היה חריג... זה תלוי חברה)
אולי לחלק מהנשים.
סתם מנחשת
לק"י
אבל לא יודעת אם מה שיש נושר.
וזה באמת בגיל מבוגר יותר.
אני בת 20, מורידה מידי פעם, ומיד פעם לא, תלוי כמה זמן יש לי להתמסר לזה. אוהבת להוריד בשביל התחושה החלקה,
אבל מכירה הרבה מאוד בנות מסביבי, בנות מטופחות לגמרי (בגילאי 20+) שלא מורידות.
גם אם לא ברור למה, רוצה לחזק אותך שכיבוד ההורים חשוב מאוד, בכל גיל. ואשרייך שאת רוצה לכבד את דעתה!
שנכון שכיבוד הורים חשוב מאוד
אבל זה לא באמת נכלל בחיוב הזה
זה הבעלות שלה על הגוף שלה..
לא חושבת שאמא אמורה להחליט על הבת שלה מה לעשות עם הגוף שלה
אבל בסוף זה עניין של דינמיקות ומשתנה בין מערכות יחסים
רק לשים לב כי לפעמים אנשים מוחקים את עצמם כדי לכבד הורים.. ויש הגדרות ברורות בהלכה מה בגדר כיבוד הורים ומה לא
זה לא עניין של להחליט, אנחנו לא במלחמת כוחות והפגנת שליטה. אם היא רוצה היא תעשה מה שהיא תבחר לעשות.
זה הבחירה *לכבד*,
כמובן שאפשר לשבת לשיחה עם אמא, להסביר לה בכנות את הקושי ואולי בעקבות זה הרצון שלה ישתנה.
אבל גם אם לא תשנה את דעתה, אנחנו עדיין מחוייבים *לכבד*, שזה אומר לבחור לעשות את רצונה.
הגבול בין 'לרצות' מלשון ריצוי,
ללכבד ולעשות את רצונה הוא קל ודק עד אימה.
ואם הפותחת נמצאת במקום כזה, אז כדאי לשים לב לזה.
קשה מאד מול הורים להיות ככה, ואם זה נשאר בראש עמוק ,
זה נששאר לפעמים גם מול הבעל.
וזה משתק. ומטריף את הדעת.
להיות במקום מרצה עלול להגיע עד מחיקה עצמית ומקומות לא טובים בכלל.
שימו לב פשוט שלכבד זה הגדרות מאד ברורות בהלכה.
ולדעתי אמא שאומרת לילדה מעל 18 לא להוריד שערות זה לא מכבד מצד האמא.
נכון. אין לה כיבוד ילדים. היא האמא.
אבל יש כבוד האדם.
וזה גופה שלה.
קצת דרמטי יצא לי,
אבל כדאי לשים לב לא להגיע לריצוי בקיצור...
בהצלחה לך!!
אמא שלי היא לא הנושא
כתבתי שאם אשכנע היא תסכים בסוף, היא יודעת שהבחירה שלי
אבל עדיין תמיד רוצה "לקבל את ברכתה" לדברים שאני עושה
והמטרה של השרשור הזה היתה עבורי להבין האם ההרגשה שלי צודקת או שאני מתביישת לחינם
האם זה בראש שלי או שבאמת הזמנים השתנו והיום זה כבר ממש נראה לא מטופח
אם ברמה שזה יבלוט אפילו לגברים ויפריע להם מרוב שזה לא מקובל
אז זה כל מה שניסיתי להבין... תודה נסיכות שלי
התשובה של זה לדעתי תלוית חברה
אצלנו כולן מורידות
ואני הייתי מתביישת כשהיה לי
אבל יש מקומות שלגמרי לגיטימי לא להוריד...
אז זה תלוי מה את מרגישה
זה מפריע לך? (נשמע שכן...)
לכי על זה!!!!!!
למה לא בבעצם?
רק אם את לא מתכננת לייזר ואת בהירה, קחי בחשבון שהשיערות מתכהות עם הזמן ואז תהיי חייבת להתמיד....
למה זה שאלה של נורמה?
אם זה מפריע לך....