לא ידעתי באיזה פורום לעלות את התמונות האלו כדי לשאול, אז אני מקווה שזה הפורום המתאים...
אז מה זה הפרח הזה, שנראה כפרח אחד המורכב מהרבה פרחים, וכל אחד מהפרחים מורכב מעוד פרחים קטנטנים?
לא ידעתי באיזה פורום לעלות את התמונות האלו כדי לשאול, אז אני מקווה שזה הפורום המתאים...
אז מה זה הפרח הזה, שנראה כפרח אחד המורכב מהרבה פרחים, וכל אחד מהפרחים מורכב מעוד פרחים קטנטנים?
שני הפרחים הראשונים הם ממשפחת הסוככיים- יש להם תפרחת בצורה סוכך שבעצם מורכבת מהמון פרחים קטנים.
הראשון הוא גזר הגינה, והסיבה שיש לו נקודה שחורה היא כדי לעבוד על הזבובים- שיחשבו שיש זבוב על הפרח ויצטרפו לחגיגה וככה הפרח מרוויח מאביקים
לפרח השני יש שם לא משהו- שפרירה קשקשנית. (שין עם נקודה בשמאל)
הפרח השלישי הוא הלוטם השעיר. יש לו בן דוד שנקרא לוטם מרווני שהוא בעל פרחים דומים אבל בצבע לבן. הלוטם הוא שיח מקסים, ומה שמיוחד בו שהוא פורח במשך תקופה מאוד ארוכה, כי כל פרח נשאר יום יומיים ואז נובל. כך שכל הזמן השיח מוציא פרחים חדשים. יש מי שאומר שה"לט" שנזכר שבני יעקב הורידו למצרים קשור ללטם.
כלנית- לרוב הראשונה לפרוח בסדרת האדומים. יש לה 5 עלי כותרת (כמנין אותיותיה), ואחרי שחרק מאביק אותה- אפשר לראות טבעת לבנה בבסיס עלי הכותרת שלה. (אגב- כנראה שבימי חז"ל הכלות לבשו שמלות אדומות, ומכאן שמה.)
פרג- יש לו ארבעה עלי כותרת, ובבסיס כל עלה יש כתם שחור גדול שאי אפשר לטעות בו.
נורית- אחרונה בסדרת האדומים, קטנה יותר ולפעמים עלי הכותרת שלה מבריקים.
ולגבי מדריך טוב- אין כמו "מדריך פרחי הבר בישראל של אבי שמידע ודוד דרום. (יש שני כרכים) שימושי, יעיל, ועם המון מידע.
תהנו...
(אני רואה שאת יכולה להיות מגדיר צמחים טוב
)
בזכות תשובתך המפורטת קיבלתי תשובה לעוד שאלה שעלתה לי - האם רק הדבורים אחראיים להאבקה של הפרחים, או לא רק הם? מתשובתך אני מבינה שכל חרק שנמצא על הפרח עוזר להאבקתו...
תודה!
יש פרחים שמותאמים לפרפרים, חש לדבורים ויש לעוד כל מיני ג'וקים.
איך את יודעת שזה גזר הגינה ולא גזר קיפח?
לגבי העוד משהו, האבקה יכולה להיעשות גם על ידי הרוח וגם האבקה עצמית על ידי אבקנים של הפרח בעצמו. גם ציפורים יכולות להאביק. כל דרך שאבקה תגיע לצלקת תעזור לרביית הצמח, אז יש המון דרכים לזה...
צמחים שהם מואבקים ע"י הרוח אין להם פרחים בולטים, כי מבחינתם אין להם צורך כביכול להשקיע אנרגיה בפרח כי אין צורך למשוך חרקים.
פרחים כאלה רואים באלון, בחרוב , בדגניים למיניהם ועוד הרבה. ובדר"כ מי שלא יודע, גם לא רואה...
האבקה עצמית- זה לא נפוץ כ"כ. דווקא יש מנגנונים שונים כדי למנוע האבקה עצמית- כדי למנוע פגמים גנטיים, בדומה לנישואי קרובים אצל בני אדם שגורמים לעיתים מזומנות לפגמים גנטיים.
לכן רואים בהמון פרחים שהאבקנים נמוכים מהצלקת, למשל, או שיש גם מנגנונים כימיים שמונעים הפריה וכד'.
איך אני יודעת שזה גזר הגינה? זה פשוט ממש נראה כמו גזר הגינה... נראה לי שגזר הגינה הוא יותר מתעגל מגזר קיפח. וחוצמזה הבנתי שגזר קיפח הוא תת מין של גזר הגינה ולא מין נפרד.
העיקר שזה גזר...

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?
או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?
תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל
רותח שם למותת
הייתי שם היום וממש סבלתי...
חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות
שלום לכולם,
האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.
אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.
פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?
תודה
נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).
בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.
משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.
מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?
פארק שווה לפיקניק?
האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?
מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?
ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.
האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.
ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.
ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון
מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)
או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?
תודה רבה
קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.
ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.
משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב
עשיתי רק עד הר בנטל. הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת. לא זוכר כמה הוא קשה.
תשאל אנשים.
אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה