פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
אופ.למה ה' עשה תשואה?Tal.
למה את שואלת שאלות קשות?!Masterpiece
לא מתערבים בחשבונות שמים.
כמו שאת לא יודעת גם אנחנו לא יודעים. ואין אף אחד שיודע.
וסליחה שתקפתי..פשוט שאלות מהסוג הזה אני ממש לא אוהבת.
לקב"ה יש את הדרכים שלו לניהול העולם..ואם הוא עשה את זה כנראה שיש סיבה. ואנחנו לא חייבים לדעת את כל הסיבות להכל.
כמו שאת לא יודעת גם אנחנו לא יודעים. ואין אף אחד שיודע.
וסליחה שתקפתי..פשוט שאלות מהסוג הזה אני ממש לא אוהבת.
לקב"ה יש את הדרכים שלו לניהול העולם..ואם הוא עשה את זה כנראה שיש סיבה. ואנחנו לא חייבים לדעת את כל הסיבות להכל.
מותר לשאולכישוף כושל
אף אחד לא עושה חשבונות שמיםמאיר.
אבל זו לא סיבה להשאר בור
יש שאלות שצריך וחשוב לברר זה בונה את האמונה
בכל מקרה השואה הייתה פתח חשוב בדרך לגאולה והקמת המדינה זה חלק מהתקומה שלנו
יש שאלות שצריך וחשוב לברר זה בונה את האמונה
בכל מקרה השואה הייתה פתח חשוב בדרך לגאולה והקמת המדינה זה חלק מהתקומה שלנו
כי היה משעמם מדידי"מ
אם תשתוק אולי יחשבו שאתה חכם
יוני
שאלה..אור השחר..
הרב סולוביצ'יק כתב מאמר על 6 הדפיקות של הדוד בפתחה של הרעיה.
מתוכו -
"לפני שמונה שנים, בעצם ליל בלהות מלא זוועות מיידנק, טרבלינקה ובוכנוולד, בליל של תאי גז וכבשנים; בליל של הסתר פנים מוחלט, בליל שלטון שטן הספקות והשמד, אשר רצה לסחוב את הרעיה מביתה לכנסייה הנוצרית; בליל חיפושים בלי הרף ובקשת הדוד - בליל זה גופו צץ ועלה הדוד. האל המסתתר בשפריר חביון הופיע פתאום, והתחיל לדפוק בפתח אוהלה של הרעיה הסחופה והדוויה, שהתהפכה על משכבה מתוך פרפורים וייסורי גיהינום. עקב ההכאות והדפיקות בפתח הרעיה עטופת אבל, נולדה מדינת ישראל!"
מתוכו -
"לפני שמונה שנים, בעצם ליל בלהות מלא זוועות מיידנק, טרבלינקה ובוכנוולד, בליל של תאי גז וכבשנים; בליל של הסתר פנים מוחלט, בליל שלטון שטן הספקות והשמד, אשר רצה לסחוב את הרעיה מביתה לכנסייה הנוצרית; בליל חיפושים בלי הרף ובקשת הדוד - בליל זה גופו צץ ועלה הדוד. האל המסתתר בשפריר חביון הופיע פתאום, והתחיל לדפוק בפתח אוהלה של הרעיה הסחופה והדוויה, שהתהפכה על משכבה מתוך פרפורים וייסורי גיהינום. עקב ההכאות והדפיקות בפתח הרעיה עטופת אבל, נולדה מדינת ישראל!"
ושמעתי משל מקסים,אור השחר..
לאבא שלבן שלו נכנס קוץ לרגל, ולבן כואב והאבא מביא פינצטה כדי להוציא את הקוץ, והבן בוכה והאבא לא מצליח להוציא. אז הוא מבין מחט מלובנת ומחטט בתוך הרגל, והבן בוכה וצועק והאבא בוכה יחד איתו כי כואב לו להכאיב לבן שלו! אבל הוא חייב, והוא מוציא את הקוץ אבל זה לא נגמר כאן, כי הפצע מדמם וצריך לחטא אותו, והבן בוכה והאבא מורח אלכוהול והבן ממשיך לבכות, כי כואב לו. והאבא יחד איתו. וגם כשהפתע סוף סוף נרפא עדיין נשארת צלקת כואבת, ואז שוב נכנס לבן קוץ לרגל ושוב הם בוכים ביחד..
קוץ?כישוף כושל
קוץ, מסמר, אל תתפסי למילים. הרעיון הוא אותונרעיוןאור השחר..
כן שמעתי את המשל הזהקול דממה
אני לא אוהבת את הרעיון
למה?אור השחר..
לא יודעת..קול דממהאחרונה
משו בו לא מסתדר לי 
|מאוכזב|נפתלי הדג
ציפיתי ממנו ליותר 
וברצינות -
"מי שהיה שם בגיא ההריגה לא יכול היה שלא לראות את יד ה'. הדברים היו כל כך בלתי טבעיים, כל כך בלתי מובנים, כל כך בלתי הגיוניים...
את יד ה' ראיתי אבל לא את הפשר, את המשמעות. הוא דיבר אליי - אבל לא הבנתי מילה."
(עולם בנוי וחרב ובנוי, הרב יהודה עמיטל, עמוד 116)

וברצינות -
"מי שהיה שם בגיא ההריגה לא יכול היה שלא לראות את יד ה'. הדברים היו כל כך בלתי טבעיים, כל כך בלתי מובנים, כל כך בלתי הגיוניים...
את יד ה' ראיתי אבל לא את הפשר, את המשמעות. הוא דיבר אליי - אבל לא הבנתי מילה."
(עולם בנוי וחרב ובנוי, הרב יהודה עמיטל, עמוד 116)
..זית שמן ודבש
הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.
וינטר איז קמינגזית שמן ודבש
..זית שמן ודבש
ילדים יכולים להיות אכזריים
..זית שמן ודבש
מה אני צריך את כל השריטות האלה?
איפה את @ענבל
ממש פה, איזה שריטות?ענבל
..זית שמן ודבשאחרונה
פורום שריטות ליליות.
אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.