לכל מי שלא הביןקמנו ונתעודד

בס"ד

אז אני אסביר שוב:

המדינה המודרנית היא מעין תאגיד שבו כל אחד מהשותפים נותן את חלקו, כלומר שומר על החוקים, ובתמורה הוא מקבל הטבות מסויימות. כאשר יש מנהלים לתאגיד, והם מנהיגי המדינה שנהנים מזכויות עודפות כאלו ואחרות. מכיוון שרוב מנהיגי המדינות בעולם מבינים שהתחייבויות האדם לא-ל חזקה יותר מכל התחייבות אחרת, ואם הם יעמידו אותו בסתירה בין המדינה לא-ל הם יעדיף את הא-ל, הם מעדיפים לאפשר חופש דת- כלומר, להכריז שהמדינה מכבדת את זכותו של כל אדם לפולחן כפי הבנתו, ולא תמנע ממנו את היכולת לבצע אותו. ולכן אם יש חוק שסותר את האמונה שלי, אני מניח שזה רק בטעות, הם לא התכוונו לזה, והחוק בעצם לא חל.

עד כאן בנגע לאפשרות של סתירה בין חוקי המדינה. ועכשיו בנוגע לשאר העניינים.

אם אתה רוצה לגור בארץ, אתה מוזמן. אתה לא חייב להיות אזרח של המדינה. אם אתה בוחר להיות אזרח, המשמעות היא שאתה מקבל על עצמך לשמור את חוקי המדינה. אם אתה בוחר לא להיות אזרח, אתה לא מחוייב לחוקי המדינה. אני מכיר מישהו שאכן בחר כך. הוא ויתר על האזרחות שלו כדי לא להתגייס. אין לי ספק שזה הרבה יותר הגיוני ומוסרי מאשר להישאר אזרח המדינה ולהשתמט.

אמנם, גם אם אתה לא אזרח המדינה, יש דברים שאם תעשה אותם המדינה תעניש אותך. אבל גם אם תחיה בארגנטינה והמדינה תחשוב שפגעת בה בצורה כלשהי היא יכולה לרדוף אותך. לבקש את הסגרתך מהמדינה בה אתה נמצא, או אפילו לשלוח מישהו שיחטוף אותך (ע"ע אייכמן, ואנונו). מה לעשות, למדינה יש כוח והיא משתמשת בו כראות עיניה. אבל כשאתה לא אזרח, אם אתה מחליט שחשוב לך לעשות משהו מסויים ואתה יודע שהמדינה תעניש אותך על כך, אין שום בעיה מוסרית במעשה. אתה רק צריך להחליט ששווה לך לשלם את המחיר.

אני מקווה שבצירוף עם מה שאמרתי שם זה מובן מספיק

@די"מ

@סתם אחת

@יהודי!!

ההנחה שלך שבמקרה של סטירה יכריעו לטובת היהדות, לא נכונה.יהודי!!

יש הרבה סטירות בין היהדות לדמוקרטיה, ובדרך כלל אם לא תמיד ההכרעה היא נגד היהדות.

לדוגמה מלחמה בהתבוללות היא ערך יהודי מובהק שנוגד את הדמוקרטיה.

מפלגת כך של הרב כהנא הי"ד נפסלה מלרוץ לכנסת בגלל שנלחמה בהתבוללות.

חופש העיסוק הוא ערך דמוקרטי, אבל מה לעשות שלפעמים הוא נוגד את היהדות,

פעם היה במדינה איסור ממכר חזיר, היום אין דבר כזה, למה?

כי זה פוגע בחופש העיסוק.

אז כן, יש כפיה אטי דתית....

סתירה אחשלי...קמנו ונתעודד

בס"ד

קודם כל, מה שאמרתי הוא שהחלטות נגד הדת בכלל , בטח ובטח נגד היהדות, לא יתקבלו בצורה מודעת, אלא רק מתוך בורות.

אבל, שים לב שבדברים אלו הכוונה שלי היא לחוקים שמאלצים את האדם לעבור עבירות או לא לקיים מצוות. כמו לדוגמא- בהולנד יש חוק שאדם חייב לשאת תעודה מזהה. מה יעשה בשבת? זבשו. באוסטרליה יש חוק שחובה להצביע. מה יהיה אם הבחירות נופלות על יו"ט? היהודים מבקשים שהתאריך יידחה, ומקווים שיקבלו. בארץ אין חוקים כאלו.

יש עוד שני סוגים של בעיות:

הראשון- המדינה לא פועלת כמדינה יהודית. דוגמא לכך היא שמותר למכור טרפות ולעבוד בשבת. זה לא טוב, אבל מה לעשות, זו מדינה דמוקרטית, לא אידאלית. רק שזה עדיף על פני כלום. ד"א, אני חושב שהנושא של ההתבוללות גם נכנס לקטגוריה הזו. לכל אדם מותר "לא להתחתן עם גויה", אבל מלחמה מערכתית נגד התבוללות- זה שייך למדינה יהודית. לא למדינה דמוקרטית, שמנקודת מבטה אין שום הבדל בין גוי ליהודי.

השני- בצבא כל קצין יכול לתת לחייליו פקודות לפי רצונו. הוא לא מחוייב לתורה. זה נושא בעייתי, וצריך לפתור אותו. אבל זה לא קשור לשמירה על חוקי המדינה, כי הצבא הוא חלק ממערכת נפרדת.

מאיפה אתה יודע מה היו השיקולים לקבלת ההחלטות נגד הדת?יהודי!!

אתה בוחן כליות ולב?

אני דן לכף זכותקמנו ונתעודד

אתה יכול לקרוא לזה ככה...יהודי!!

אבל זה התעלמות מהמציאות.

אבל מה זה משנה?קמנו ונתעודד

אמרת שאם יש הכרעה נגד הדת היא מתוך בורותיהודי!!

ולכן אם יש חוק שסותר את האמונה שלי,  החוק בעצם לא חל.

ומזה הגעת למסקנה שהמדינה יהודית למרות הכפיה האנטי דתית והסתירות בין הדת למדינה.

אז במידה וזה לא נכון, זה אומר שיש כפיה אנטי דתית מכוונת, ואז החוק כן חל למרות שהוא סותר את התורה.

לכן זה מאוד משנה אם זה בתום לב או מתוך מלחמה בה'.

במידה וטעיתיקמנו ונתעודד

בס"ד

וחוק מסויים היה אנטי דתי במכוון, ואני התעלמתי ממנו - אני חושב שקו ההגנה הזה יהיה מספק אם יגררו אותי לבית משפט

אז אתה לא מכיר את האנטי שיש למערכת נגדינו.יהודי!!אחרונה

הפוך, ממש לא מספק.

אם תגיד דבר כזה זה יגרום לאנטי יותר גדול נגדך.

לא בחרתי להיות אזרח ההורים שלי בחרודי"מ
בכל מקרה אם לא הייתי אזרח במקום לתת לי הרחקה מיו"ש היו מגרשים אותי מהארץ ןכבר עשו זאת לאחד מתפוח.
המדינה מונעת ממני לקיים את מצוות דתי.
שנה שעברה נעצרתי בערב פסח כשהאישום היה שתכננתי להקריב קרבן פסח.

אני לא בא בטענות למדינה שהיא נלחמת בי זה אכן הגיוני מאוד שתעשה זאת גם אני נלחם בה.
..זית שמן ודבשאחרונה

נסיון פעיל.

מראים כאן מה ההפרש בין הטמפ' בגובה 850 מ"ב הצפויה ביום ראשון לבין הטמפ' הממוצעת ליום זה.

..זית שמן ודבש

אולי גשם קל בצפון ובחוף ביום ראשון

שרשור חדשקפיץ

נסיון פעיל

תגובה תגובה תגובהקפיץ

לרגע קראתי את זהמשהאחרונה

תגובה תגובה תגובה קפיץ

נסיון פעילקפיץ

מאוד

קצת מכוער, אבל נתרגל

ועכשיו חזרתי למחשבקפיץ

את החיצים כאן צריך לתקן ואת כל השאר גם קצת