אתמול, הבן שלנו רצה שנקנה לו משחק! ואין צדק על זה.
אבל בגלל שהוא בקש כ"כ יפה זה קנה אותי. חששתי לומר לבעלי שאני קונה לילד משחק כי אני יודעת שאנחנו מתוקצבים כספית
ולא יכולה להוציא סתם כסף. ובעלי אחד ששומר על הכסף טוב מאוד לצרכים חיוניים יותר.
אז אני והילד התארגנו ליציאה ובעלי ראה שאני לוקחת לו כסף מהארנק.
אז הוא שואל בשביל מה?
אז עניתי לו- לקנות משחק לילד. וכמובן, ענה בשלילה. ואני יודעת שבעלי צריך את הכסף הזה.. מה שזה אומר, שאם זה לא הכסף של בעלי אני מוציאה מהאשראי אבל שוב, אנחנו מתוקצבים לא יכולים להרשות לעצמנו לקנות מותרות.
הילד קלט את דברי אביו שענה לשלילה ובכה צרחות עד כדי כך שזה הביא אותי לשבת על הכיסא עם כאבי ראש וחולשה.
בעלי היה חזק ל10 דקות לפחות..
הילד נרגע, אמר לו (לאביו) כמה מילים ושוב, זה קנה את בעלי.. ובאמת, בעלי מתחיל להתארגן ולצאת איתו בכדי לקנות לו משחק...
הייתי בשוק!
שאלתי את בעלי: "אתה אמרת שאתה צריך את הכסף הזה.." אמר לי, כן, צריך.. אבל מה אני יעשה לא יכול לעמוד בפניו..
הילד רואה שאנחנו לא ממש בכיוון של יציאה.. כי ממש שוחחנו בינינו איך לצאת מזה..
ושוב צרחות מצד הילד..
בעלי ואני מסתכלים אחד על השני ויודעים שאין באפשרותנו לקנות לו.. וגם אם היה כסף, על מה ומה מגיע לו?! כן הוא ילד טוב
אבל צריך סיבה בשביל לקבל מתנה/הפתעה.
טוב, בקיצור.. הותשו כוחותינו בעלי ואני חיזקנו אחד את השני והצלחנו לשכנע אותו שבפעם אחרת שיהיה מגיע לו נקנה לו ב"נ. לא ממש שכנע.. אבל פשוט לא התיחסנו אליו בעלי שם איזה סרט במחשב וזה מה שהסיח את דעתו.
אבל, מלכתחילה אנחנו לא רוצים להגיע לרגעים האלה שהוא שובר אותנו..
אנחנו אוהבים את הילדים רוצים לפנק אותו אבל עניין עקרוני זה לא שייך לקנות כל הזמן מתנות. כי זה הרגל לא בריא.
והשאלה היא, נמצאת בשורת נושא למעלה.
תודה מראש!